Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- 1 mm-es kávákkal könnyű nagyot alkotni
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
8 óra nekem is kell, néha elvagyok héttel de inkább a nyóc.
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
válasz Sir Pocok #26342 üzenetére
Jól van, helyes. Minket is próbáltak lebeszélni, hogy kb 1 hónappal a fertőzés után oltassunk (akkor még a protokoll is a 3 havi szünetet erőltette), de mi kieszeltük, hogy jó lesz az, persze mRNS-sel. Úgy is lett.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
MODERÁTOR
Whitelab ÓBUDA AQUINCUM PCR és antigén szűrésminden nap 6:00-18:00Óbuda Aquincum1031 Budapest, Záhony u. 7.
Avidinhez küldik. DE: itt például nincs antitest vizsgálat. A Westendnél, ahogy írták, van, én is ott voltam, 1 nap alatt kaptam leletet.
Gyakorlatban: törölhető a h.sz.-om
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
balojazz
aktív tag
válasz andor80 #26348 üzenetére
Egyáltalán nem beteg dolog a 4 oltás, ha abból kettő sinopharm volt, mert az sokaknál csak 0 vagy fél oltásnak számít. Plusz ott van, ugye, a szubjektív védettségérzet, és hát valljuk be, legtöbben talán ezért az érzésért oltatunk: "szeretnék extrán védett lenni, és nagyjából leszarni a járványt, mert nem szeretek aggódni". Ez kicsit olyan, mint amikor az ember azért az érzésért akar többet keresni meg tartalékokat felhalmozni, hogy ne kelljen a pénzzel foglalkoznia, mert az anyagiakon való aggódás mentális nyomorúságban tartja az embereket.
-
válasz Cs1csó #26336 üzenetére
"Úgy tudom az ilyen "szerzett" cukorbetegségből ki lehet gyógyulni, szigorú diéta (megfelelő ételek, megfelelő mennyiségben, és megfelelő időben történő bevitele) és sport."
Amit a covid okozhat, bár kissé irreális ám nem zárható ki teljes mértékben, nem segít ez a fajta terápia.
A hasnyálmirigy szigetei termelik az inzulint. Ezen szigetek károsodása általában visszafordíthatatlan folyamat.A leírt terápia segít a vércukorszint alacsonyabban tartásában. Ez a betegséghez kapcsolódó további károsodásokat lassítja.
Akkor jelent tartós sikert, ha betegnek lehetséges annyit fogynia, hogy elegendő legyen a Langerhans-szigeteiben található béta-sejtek által termelt polipeptid hormon, a vércukorszint szabályozásához.
Ha a vírus a csontvelőben képes károsítani, annak az eredménye is lehet cukorbetegség. Egyes kutatások szerint egy kalcium hormonnak van szerepe az inzulin intolerancia növekedésében.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Cs1csó
félisten
válasz Hieronymus #26410 üzenetére
-
t72killer
titán
Két szabadtéri zenei fesztivál miatt alakult ki gócpont Michiganben és Oregonban
UK-ben is lassan újra emelkednek a számok, nyári szünet ide vagy oda, Grand Prix, nyitott bárok-kocsmák-nightclub-ok... Ez így nem fog elülni itteni sulikezdés előtt.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Z.É.T.
őstag
válasz Hieronymus #26410 üzenetére
Köszi az írást, laikusként, ma 20 perc után feladtam ennek "megfejtését!"
[ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Ringman
nagyúr
válasz t72killer #26412 üzenetére
[link]
U.S. sets single-day record for number of children admitted with #COVID19. 261 children, some less than 1 year old, were admitted to U.S. hospitals on Aug 5th, updated HHS figures showEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
válasz t72killer #26398 üzenetére
"Attól egyébként nem aggódsz, hogy a Vuhanit túlságosan az immunrendszered "fejébe verve" idővel nemigen akar majd mást gyártani?"
Nem, mert akkor nagyon sok embernek kellene aggódnia, hisz nagyon sokan vannak és különösen lesznek a jövőbben olyanok, akik sorozatosan megfognak fertőződni ugyanazzal a vírusvariánssal (tünet nélkül vagy enyhe tünettel), amikor is minden fertőzés egy booster. Amúgy az ilyen (imprinting) nagyon ritka a vírusfertőzések esetében. [Immunological imprinting of the antibody response in COVID-19 patients- nature, Published: 18 June 2021]
Másrészt azért sem, mert a Sinopharm alig váltott ki immunválaszt nálam. Olyan ez mintha egy tünetmentes volt fertőzött ember kap 2 vakcinát. Ilyen nagyon sokszor előfordult.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-
Kékes525
félisten
-
t72killer
titán
válasz Kékes525 #26416 üzenetére
Végig fogom olvasni, ez az a kutatási vonal, amire fél éve vártam . A részletekbe még nem mentem bele, de az szemet szúrt, hogy a minták száma még annál is alacsonyabb, mint amikor a vércsoport-függőséget elemezték, a grafikonokon is sokszor igencsak erőltetettnek tűnik a korrelációillesztés.
A nature-től komolyabb szintet várnék el. Pl azt, hogy prezentálják pár új, delta és deltaplusz-specifikus antitest pontos szerkezetét.[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Amerikai tanulmány az oltottak körében jelentkező újrafertőzések (áttöréses fertőzések) jellemzőirő - Sz. D.
A Mortality and Morbidity Weekly Report (MMWR) amerikai szaklapban megjelent egy tanulmány a Massachusetts államban lévő Barnstable megye egy városában 2021 július folyamán megrendezett tömegrendezvényeken azonosított 469 SARS-CoV-2 fertőzött személy (85%-ban férfiak) jellemzőiről.
Az illető személyek 74%-a (346 fertőzött) a teljes Pfizer, Moderna vagy Janssen oltási sort minimum 14 nappal korábban megkapók közül került ki (Massachusetts-ben az oltásra alkalmas polgárok között az átoltottság 69%-os). A vírus típusát 133 embernél határozták meg, akik közül 199 esetben (89%) a delta (B.1.617.2) variáns okozta a fertőzést. A vírusterhelés kb. azonos szinten állt az oltottak és a nem oltottak körében.
Összességében 274 személynél (79%) az áttöréses fertőzés tünetekkel járt. A kórházba került 5 COVID-19 beteg között négyen voltak teljes oltási sorral oltva. Halálesetet nem jelentettek. (A tünetmentes fertőzések aránya alulbecsült is lehet).
Július 27-én az amerikai Betegségkontroll és -Prevenciós Központ ajánlást adott ki arról, hogy az oltottak is viseljenek belterekben maszkot olyan területeken, ahol a COVID-19 terjedésének kockázata magas.
A fenti adatok nem kérdőjelezik meg a vakcinák hatásosságát; minél nagyobb az oltottak aránya, annál nagyobb az áttöréses fertőzések kockázata. A tanulmány nem foglalkozott az oltások beadásának időpontja és az áttöréses fertőzések kockázatának kapcsolatával (egy izraeli értékelés szerint a korábban beadott oltások esetén ez a kockázat nagyobb lehet).
Pár gondolat:
1. Az a szöveg, hogy az esetleges újabb hullámért az oltatlanok lesznek felelősek, úgy tűnik, nem helytálló. Ugyanakkor a megbetegedések súlyosságát az oltások több vizsgálat szerint is jelentősen csökkentik2. A „védettségi igazolvány”szakmailag értelmetlen műanyagdarab, és hasonlóképpen kérdésessé vált a különféle oltási igazolványok önmagában (egyéb intézkedések nélkül) vett jelentősége a betegség terjedésének korlátozásában.
3. A beltéri maszkhordási kötelezettséget minél hamarabb vissza kell állítani, bár a mocskos, sokszor használt, ráadásul sebészi vagy szövetmaszkok értelme is erősen kérdéses.
4. Szorosan figyelni kell a harmadik oltások kemény klinikai végpontokra (köztük az áttöréses fertőzések kockázatára) gyakorolt hatását. Jelenlegi feltevéseink a védőhatásról csak ellenanyagszint méréseken alapulnak.
Hivatkozás: Brown CM, Vostok J, Johnson H, et al. Outbreak of SARS-CoV-2 Infections, Including COVID-19 Vaccine Breakthrough Infections, Associated with Large Public Gatherings — Barnstable County, Massachusetts, July 2021. MMWR Morb Mortal Wkly Rep 2021;70:1059-1062. DOI: http://dx.doi.org/10.15585/mmwr.mm7031e2
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/pdfs/mm7031e2-H.pdfhttps://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
t72killer
titán
válasz Z.É.T. #26420 üzenetére
Lájk, végre kezdik meglátni, amit UK és Izrael már hetekkel-hónapokkal ezelőtt jelentett .
Kezdtem írni a saját gondolataimat, aztán elolvastam az alsó bekezdéseket és töröltem, nem írom le ugyanazt . mk1.0-ás, "2x vuhani" immunizációra alapozva bármilyen előjog (utazási kedvezmények, maszkviselés, tesztkötelezettség, karanténezés terén) egyenesen direkt járványterjesztésnek minősül.
Joker "védettségi kártyákat" szilárd, immunológiai vizsgálat után szabadna csak kiadni, ami pl részletes antitest + CD-sejt elemzés után igazolja, hogy az illető akkor sem kapja el az aktuális variánsokat, ha a covid osztályon védőfelszerelés nélkül, puszta kézzel forgatja a betegeket. Az ilyen megszúrunk 2 fecskendőnyi levessel oszt' mehetsz fesztiválozni hozzáállásnak igen vastag hullám lesz a következménye, a magas darabszám pedig új mutánsokat fog szülni.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
balojazz
aktív tag
válasz Z.É.T. #26420 üzenetére
"Az a szöveg, hogy az esetleges újabb hullámért az oltatlanok lesznek felelősek, úgy tűnik, nem helytálló."
Dehogynem: a kórházak leterheltsége, a korlátozások újbóli bevezetése mindenképp a számlájukon lesz. És nagyjából ennyi az össz kellemetlenség, amivel a pandémia jár, szóval szerintem kb az EGÉSZ negyedik hullám (ha lesz) az ő felelősségük lesz, az áttöréses súlyos esetek kivételével, de azt meg nélkülük simán elbírná az ellátórendszer, mert az kevés; velük együtt viszont már egy viszonylag enyhe hullám is kiütheti az EÜ-t megint. Szóval az antivaxereket én nem mosdatnám ez alapján sem.Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Kékes525 #26418 üzenetére
Kivancsi lennek, minket es Europa tobb orszagat is hogy kerulte el -szerencsere - eddig a delta, illetve ha meg is jelent, lathatoan nem terjed olyan agressziven. Valoszinuleg tobb dolog egyuttes hatasa.
Az hogy UK-t komolyan erintette nem csoda a nagy utasforgalom miatt India iranyaban.
Valoszinuleg a Brexit lehet az egyik oka, hogy nem jott at a csatornan - annyira. Sokkal kevesebb "ingazo" dolgozhat mar ott kelet-Europabol. Akik ott vannak mar nagyreszt ott elhetnek.
Aztan mi nem vagyunk igazan klasszikus nyari turistaparadicsom, akik jonnek egesz evre osztva jonnek, nem beszelve arrol hogy rengeteg nyari fesztival is elmaradt. Szoval gondolom most nyaron joval kevesebben jottek kulfoldrol. A Forma 1 hatasat nem tudom latni lehet-e majd a szamokban. Az EB mecs korabban is volt es meg a maszkviselos idoben szerintem.
A forro nyar miatt inkabb szabadterre huzodtak az emberek es ott azert nehezebben is terjedhet. Maga az idojaras is besegithetett. Amugy bar sok helyen gyakran volt ozonviz szeru eso, az orszag fele kifejezetten keves esot kapott eddig ezen nyaron.
Azt nem tudom, hogy UK-ben nem kestek-e el a masodik oltasokkal, hiszen nagyon sokaig azt a strategiat vittek, hogy minel tobben kapjanak egy oltast, ami nem igazan hatasos. Mire elkezdtek beadni tomegesen a masodikat, talan mar a delta ott is volt.
Bar mar beindult nalunk is valami, varhatoan a nyaralok hazaindulasa adhat majd relative nagyobb lokest, de ezt meglatjuk majd szeptember, elso-masodik heteiben. Az mar lathato, hogy addig itt nem fognak ujabb szigoritast bevezetni, ameddig nem lesz ujra komolyan lathato a szamokban.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
t72killer
titán
válasz balojazz #26422 üzenetére
Ok, tehát egy random populáció 69%-a oltott, mégis sikerül belőlük 74%-nyi fertőzöttet találni, akik között jelentős számban ott vannak a tünetesek. Az oltottak 4/346 = 1.1%-a, a nem duplán oltottak+14naposak(!!, lehet köztük 1x oltott illetve 2x oltott+10napos) 1/123 = 0.8% kerül kórházba.
Ezekből azt a következtetést vonod le, hogy a fertőzést természetesen az oltatlanok terjesztik és ők telítik a kórházakat ?
-
törölt tag
válasz Kékes525 #26376 üzenetére
Haver isten bizony jó egészséget kívánok neked!
no de azért ez a folyamatos immunrendszer tuning nem egy normális dolog szerintem. Úgy gondolom a Bodybilderek csináljak ugyanezt az eszement gyúrást szteroidozas, fehérje turmixozas (2dl=12csirkével?!?!?) csak hogy szerintük jól nézzenek ki… közben tönkre vágjak a testüket (99,9% szerint meg egyértemű hogy nem normálisak)
próbálj meg csak élni, ne azon kattogni, hogy hogyan ne dobd fel a pacskert …. Ugyanis van egy rossz hírem mindenkinek …. Mindenki fel fogja dobni végül
sajnos a média is tehet arról hogy sok ilyen rettegő van, sajnos a családban is van olyan akivel csak úgy lehet találkozni hogy vinni kell magának az embernek váltás ruhát ha oda megy mert a küszöbön át kell öltözni ?!? -
mozso
senior tag
Nem tesztelnek itthon, könnyen összetéveszthetőek a tünetek egy erősebb náthával, allergiával. Háziorvosok sem küldik tetsztre az embereket a fentiek miatt. Vakon repülünk, mint eddig mindig, de lehet most még jobban.
Akkor lesz majd növekedés a hivatalos számokban, amikor az idősek elkapják a fiataloktól és nekik lehet nem ad majd elég védelmet a két oltás, szarul lesznek és velük már kell hivatalosan is foglalkozni.
Sokkal jobban letolt gatyával várjuk a 4. hullámot, mint bármelyiket eddig.
Letojnám az egészet, ha be tudnám valahogy oltatni a 10 és fél éves gyerekemet, aki 27 “nem érdekel” iskolatárssal és szüleikkel lesz együtt egy olyan iskolában, ahol minden tanár hasonlóan áll (és állt) hozzá.
Napi 600 iskolás és 60 tanár, plusz további 1200 szülő egy akkora kontakt “buborék”, hogy ott szerencsejáték lesz. A hozzáállást eddig is láttam.
Most sokat adnék azért, ha már 12 éves lenne a gyerek.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz #16695808 #26425 üzenetére
Bocsánat, hogy beleszólok, de elég sokat tanulunk (illetve én legalábbis biztos) Kékes525 hozzászólásaiból, én továbbra is megköszönöm, ha megosztja tudását, véleményét, sőt állapotát. Nehéz néha meghúzni a határvonalat a rettegés és a komolyan vett elővigyázatosság között, igaz, de majd megnyugtatjuk tanár úrat.
Végül is te is ezt tetted, köszönet
(Én is belenyugodtam már, hogy mindenki feldobja a pacskert, de azért nem mindegy, mikor (meg a hogyan se teljesen )
Peace.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Sir Pocok
őstag
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
t72killer
titán
válasz Tigerclaw #26423 üzenetére
Kb ahogy írtad, UK-t a brexit körüli politikai hiszti izolálta már az alfa hullám idején. Nem hermetikusan, de viszonylag jól. Az alfa még átjött, de kb azóta két dolog történt: a UK-ből érkezőket sok országban egyszerűen nem fogadják, ismerősök mesélik, h pl csak közvetlen, papírral igazolt családtagot vihetnek Mo.-ra, de sok más EU-célponttal is hasonló a helyzet. Másik, hogy a UK-ből kiutazó visszafelé veheti a drága teszteket és ülhet 10nap karanténban.
A delta meg esélyesen nem az a mesebeli rém, aminek lefestik (10másodperces "boltban eltolom mellette a kocsit, köv.héten mehetek lélegeztetőre).30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
Sir Pocok
őstag
válasz #16695808 #26425 üzenetére
Ember úgy írogatsz ide, hogy halvány fingod sincs Kékes525 egészségügyi állapotáról.
Többször elmondta, hogy idős, kockázati tényezőkkel rendelkező ember. Az esetében teljesen indokolt, hogy mindet megtesz azért, hogy ne legyen baja a vírustól.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
t72killer
titán
válasz Sir Pocok #26428 üzenetére
Fejfájás, fáradtság nem kevés gyereknél - és ezek ugye csak azok, akik konkrétan panaszkodnak róla, nem titkolják el a szüleik elől és hasonlók. nem kéne esetleg itt CT-vel is körülnézni?
#26430: jogos, átjött (bár lehet közvetlen indiából, indiaiak nem csak UK-ben dolgoznak...), de szerencsére kisebb számról, lassabban indult a kontinensen.
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
válasz t72killer #26424 üzenetére
Nem, nem így értem. A "járványhullám" alatt nem az értelmező szótár szerinti jelentést értem, hanem a gyakorlatit. Egy hullám attól veszélyes, hogy sok a hospitalizált eset és a halott. A vakcinák pont ezeket az eseteket közel nullázzák le. Kit érdekel a sok fertőzött, ha nem kerülnek kórházba sem? Úgyhogy maga a fertőzés és a betegség nem gáz, ha enyhe lefolyású. A vakcinák egy enyhe-közepes influenzajárvánnyá szelídítik a koronát. Ha ez a flu nem jön össze, és mégis koronahullám lesz EÜ-terheléssel és sok halottal, az bizony az oltatlanok felelőssége (nyilván itt nem a gyerekekre meg egyéb olthatatlanokra gondolva).
-
Vesa
veterán
-
t72killer
titán
válasz balojazz #26437 üzenetére
Ezt még nem tudjuk, lehet a longcovid is "2.vh bombamező"-ként marad ránk a következő évtizedekre.
A számoknak fuss már neki még1x, a full oltottak közül SZÁZALÉKOSAN több került kórházba mint oltatlanok közül. Ez már nem Ringman kolléga ábrája abszolút számokkal, amit a brit eredményekből (amerikainál 2x hatékonyabb oltási protokoll ráadásul átlagosan frissebb oltottakkal) szűrtek le.
Az oltott akkor hasznos, ha RENDESEN VÉDETT. Az "oltott a felelősségtudatos" c. frázisoktól meg kímélj meg, kb annyira, mint a "bőrszínnel arányos a lopási hajlandóság" típusúaktól. Az a felelősségtudatos, aki tudatában van a védettségi szintjének és arra törekszik, hogy se maga ne szedje össze a betegséghez szükséges adagot, se ne adja azt tovább semmilyen más élőlénynek!
Mielőtt nekiállnál minden oltatlant bevagonírozni, ajánlom figyelmedbe, hogy már vastagon fészket rakott az állatvilágban ez a sz.r, és lehet a teljesen másfajta szervezetekből olyan formában jön vissza, hogy kb Kékes kolléga quad-adagja lesz az, ami éppen-éppen megment, a többi pedig MERS-szinten letarolja a világot.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz balojazz #26437 üzenetére
EÜ terheléssel és a halottakkal kapcsolatos érveid teljesen jogosak. Viszont annyival egészíteném ki, hogy sajnos ott van még a long is, amiről bár nem igazán vesznek sokan tudomást, de súlyos következményei is lehetnek (pl. cukorbetegség, trombózis, szívizomgyulladás, tartós íz és szagvesztés, krónikus fáradékonyság stb.).
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
t72killer
titán
Az egészségügyet eddigis főleg az idősek terhelték, náluk kb ez az ábra:
Náluk tényleg komoly, kimutatható haszna van a vakcináknak, 10% körüli mortalitásból csinált 1% alattit. Ha az idősek körében sok lenne az oltástagadó ÉS egyúttal olyan, aki a korábbi hullámokban nem találkozott a vírussal, azt aláírom, komoly kockázat.
Egyébként azért is veszélyes rögtön "oltottakra és oltatlanokra" polarizálni a társadalmat, mert ott van pl párszázezer 0 antitestes dupla sino-s, párezer szintén 0 antitestes Astrás. Velük mi lesz? A sino-s még talán sejti, hogy gond lehet és kér boostert, de volt itt az a bizonyos "félegyházi táblázat", feltűnően sok nullás AZ oltottal.
-
balojazz
aktív tag
válasz t72killer #26440 üzenetére
"A számoknak fuss már neki még1x, a full oltottak közül SZÁZALÉKOSAN több került kórházba mint oltatlanok közül."
Hát, te is nekifuthatnál a számoknak mégegyszer, mert én elsőre nekifutottam. Először is, ez egy borzasztóan kicsi minta, ami NEM reprezentatív sem a fesztiválra, pláne nem a társadalomra nézve. A hibahatár óriási, amikor 5 hospitalizált eset van, és abból 1 (!) nem oltott. És akkor még nem beszéltünk az életkorról és alapbetegségekről SEM (mert mi van, ha az oltottak 60+-osok? Stb). És hát "a tünetmentes fertőzések aránya alulbecsült is lehet." Szóval ez a párszáz fős minta semmi. Majd több tízezernél meglátjuk.
-
Tigerclaw
nagyúr
Itt azert jol latszik a a terkepeken "delta" utja es valoszinuleg az is, hogy a teszteles hianya sok helyen el is fedheti a fertozottseg valodi merteket:
Valoszinuleg UK-vel szomszedos, azzal nagyobb utas / kereskedelmi / napi ingazo forgalmat lebonyolito orszagok fele indult el, illetve a kedvelt angol expat es nyaralasi target orszagok fele. A teszteles hianya miatt valoszinuleg Nemetorszagot is kellemetlen meglepetes erheti, ahogy minket es a lengyeleket, Romaniarol nem is beszelve az alacsony oltottsag es mezogazdasagi idenymunkasok miatt, akiket az angolok odacsabithattak.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
t72killer
titán
válasz balojazz #26443 üzenetére
Igen, egyelőre ez esélyesen fiatal populáció, és pár hónap múlva kiderül mennyi az annyi.
A "protection against infection" részleg alatt keresgethetsz ha mindenáron mutogatni akarsz, hogy ki tudja terjeszteni a fertőzést mielőtt nekiállsz supermanként melldöngetni, hogy te aztán nagyonnem.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Drótszamár #26390 üzenetére
köszi! (hétfőn megyek is, ha minden igaz)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
t72killer
titán
A cluster of the new SARS-CoV-2 B.1.621 lineage in Italy and sensitivity of the viral isolate to the BNT162b2 vaccine (pdf-re klikk). A B.1-hez képest méri, ami egy nemigazán létező mutáns-ős. Ránézésre a deltával lehet kb egy súlycsoport.
-
t72killer
titán
válasz balojazz #26448 üzenetére
De, ponthogy érdekes. A fertőzött == terjesztő ÉS potenciális mutánsbölcső. Vektor nemcsak humán, hanem az állatvilág irányába is. Ha mindenkit át is oltasz a JELENLEGI oltásokkal, nemjó, mert az emberek legalább felében megél a vírus és ha megél, fejlődni is fog. Az eddigi fejlődése nem mutat jó irányba, semennyivel se "szelídült", sőt.
-
bigdady
nagyúr
Felépülés a koronavírus-járványból: Magyarország most épp a 3. a rangsorban
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest