- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Két napja az a probléma áll fenn, hogy a router 20-30 percenként eldobja a netet, és csak a reset segít rajta. A belső háló fennmarad, elérhető minden, csak a net elérése szűnik meg. T-Home modem van, de egyrészt ha csak azt indítom újra, nem oldja meg a problémát, plusz ha kábelen csatlakozom rá, a routert kikerülve, akkor nem jelentkezik a probléma, tehát marad a router, mint problémaforrás. Mi lehet a gondja vajon?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám és mivel nem vagyok hozzáértő nem tudom megoldani.
Reseteltem hátul a routert és most nem tudom elérni egyik böngészőből sem.
Kérnék sürgős segítséget.vargalex 1.1.5 fw
-
MODERÁTOR
-
szimla65
aktív tag
válasz Intruder2k5 #41854 üzenetére
Szia!
Igen ezen próbátam. -
MODERÁTOR
-
szimla65
aktív tag
-
Lenry
félisten
Biztosan nem ez a gond, mert egyrészt nem WD, másrészt gépen jó, de ott rá tudom dugni mindkét USB-t, a routeren meg csak egy aljzat van.
Korábban volt egy 2.5"-es WD-m ugyanebben a keretben, annak elég volt az egy dugó, de a jelek szerint ennek a Toshibának nem.A keretet azért adom el, mert akkor ezt a vinyót kicserélem a gépben lévő egyik 3.5"-esre, és annak veszek egy külső tápos racket, aminek az áramellátása majd nem a routert terheli.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
MODERÁTOR
-
szimla65
aktív tag
válasz Intruder2k5 #41859 üzenetére
Nem azonosított hálózat van írva és szerintem nincs mert nem találom.Van egy olyan sor,hogy alapértelmezett átjáró de ott nincs semmi.Ha bedugom a máik router ott kivan írva a router ip címe.
-
MODERÁTOR
-
szimla65
aktív tag
Köszi!
Az újboli reset megoldotta a problémát. -
krealon
veterán
válasz TROGLODITA #41863 üzenetére
"Megoldható, hogy router szinten legyen adblock [Vagy AdAway féle 4 forrásos mint Androidon] és ipfilter, amit manuálisan vagy automatikusan tudnék is frissíteni bizonyos időközönként?"
Egy router procija es RAM-ja is keves a feladathaoz.
Radasul leginkabb Layer7 szintu szures lenne szukseges.
Ezt maximum egy transzparens proxy-val lehetne megoldani, de ahhoz is egy normalis PC ereje kene. -
ecx
tag
Sziasztok! Megoldódott, de nem tudom hogyan
Teljes reset (30/30/30), legújabb firmware, aztán minden gép ki-be kapcs. Valami az adott könyvtár jogosultságával lehetett, mert oda, ahová lassan másolt most nem enged írni, a közös mappába viszont 10Mbps sebességgel másol wifin 2 szobával távolabb isA legjobbakat!
-
b10up
tag
Sziasztok!
Vargalex v1.1.7 alatt ezt a problémát hogyan lehetne megoldani?
Van egy AP interface (wlan0) és lenne egy client (wlan0-1).
Ezeknek egyszerre kellene működniük, de ha a távoli AP-t kikapcsolják, akkor nemcsak a wlan0-1 áll le, hanem rántja magával az AP-t is. Csak akkor indul újra az AP, ha kliensként is fel tud kapcsolódni.Logban ilyenek jönnek szakadáskor:
[164754.340000] br-lan: port 2(wlan0) entered disabled state
[164754.500000] br-lan: port 3(wlan0-1) entered disabled stateTovábbi probléma, hogy a wlan0-1 csak WDS client módban hajlandó működni, sima client módban nem történik semmi.
Ha így van konfigurálva (1AP+1WDS client), akkor ha az AP beállítópaneljára mennék rá, a LuCI random kimegy zavarba.
Korábban az 1.02-es verziónál simán ment egyszerre az AP+client egymás komolyabb zavarása nélkül.
Ilyennel már találkozott valaki, vagy túl sok lenne így a routernek?[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
A kliens módot úgyis próbáltad, hogy rákerestél a wifi részen a látható hálózatokra,és úgy csatlakoztál?
Mert nekem így simán ment. A leállásos dolgot sem hallottam még mástól, aki így állította be.
De az AP-t akár teheted külön interfészre is, akkor tuti nem állhat le a klienssel -szerintem. -
csixy
addikt
A Mester igencsak hallgat ! Netántán valami "szülés" lesz? :-))
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
MODERÁTOR
-
chros
őstag
válasz SteveBeard #41837 üzenetére
Szia!
Koszi a configot!
Probalkoztam 3 beallitassal a 32MB-as 1043ND-men (1.02.1 Vargalex, es 2.50 transmission):
- prefetch: ki es bekapcsolatam : semmi valtozas nem volt (default: be)
- cache meret: 0,2,4 MB , semmi valtozas nem volt
- encryption: off (disabled volt) : na ez termeszetesen rengeteget szamitott !!! Es most igy hagytam.Az elozo ketto beallitas lehet, hogy tobb rammal okazhat majd valtozast.
De igy is: 6db torrentel (egyenkent kb 1.5GB-osak), az inditasnal kb 5 percet nyalazza kb 50%-os transmission CPU hasznalat mellett!!! (elotte pedig (az encription: preferred -el) ennek kb duplaja volt!)Ki tudnad probalni?
/etc/init.d/transmission stop
/etc/init.d/transmission start
topEgyebkent te melyik veziot hasznalod? (transmission es vargalex)
Koszi! -
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #41869 üzenetére
Esetleg csak céges csapatépítő tréning volt (péntek-szombat), majd a vasárnapot a családdal töltötte.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz velizare #41845 üzenetére
Szia!
Elvileg összekapcsolás és áram alá helyezés után rögtön mennie kellett volna (ha úgy helyezted áram alá, hogy rajta volt a HDD). Most, hogy resetelted, a következőt teheted:
1. Elindítod a routert
2. Csatlakoztatod hozzá a HDD-t
3. A Csatolási pontoknál a /dev/sda2-őt beállítod extroot-nak (/overlay-ra állítod a csatolási pontot, ha pivot-overlay volt eredetileg, /-re, ha pivot-root)
4. Újraindítod a routert.
5. A Csatolási pontoknál a /mnt-re csatolod a /dev/sda3-at és a /dev/sda1-en bekapcsolod a swap-ot.Alex
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Van valakinek ilyen "csúcs" T-home-os Speedtouch (Thomson) modem-router szörnye?Olyantól kérnék segítséget, akinél valamelyik másik "okos" T-home ADSL digitális vonalra való modem-router kombója van amivel megy a DMZ, mivel egy másik Router (Tp-Link 1043) van utána kötve amin fut egy ftp szerver, torrent kliens... ssh..... stb. és ezek nem elérhetőek kívülről.
Kérdésem tehát az, hogy melyik a T-home által forgalmazott (Németországban leselejtezett) kütyün van vagy DMZ lehetőség, vagy pedig olyan opció, hogy trupass... azaz hogy az ADSL "betárcsázást" is a Tp-Link végezhesse.
Ugyanis van egy T-home-os ismerős-ismerőse aki kijönne és kicserélné, de ő nem tudja, hogy a 6 féle közül melyikkel menne a dolog. Lehetőleg pontos típust írjatok.
Előre is köszönöm!
Üdv.
Szerk: Feltettem a kérdést a T-home topicban is, de mivel itt megy Tp-Link van... gondoltam hátha van aki már szívott ilyennel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vargalex #41872 üzenetére
köszi, ahogy írtam, megoldódott. linuxhoz nem konyító révén a nagy eszemmel lehagytam az indító slasht. utána már automatikusan felcsatolja, ha hamarabb bootol, mint a vinyó.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
jcigi
csendes tag
Sziasztok!
1043ND-re felraktam a legfrissebb(1.1.7) vargalex-féle firmware-t. Telepítettem az openvpn-t,(kliens-ként, a helyi hálózat vpn-átjárójaként) config beállítva, és a router tud is kapcsolódni a szerverhez, eléri a mögötte lévő gépeket is.
Viszont a saját lan-jában lévő gépeket nem engedi át.
Valszeg a tűzfalból hiányzik a megfelelő szabály.
Szerver: Openvpn_AS
Belső láb: 192.168.5.0/24 -es hálón, ezt kellene elérni
1043-as: LAN IP (default) 192.168.1.1
tun0 interface: 5.5.8.16Routing table:
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
0.0.0.0 192.168.0.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0.2
5.5.0.0 5.5.8.1 255.255.240.0 UG 101 0 0 tun0
5.5.8.0 0.0.0.0 255.255.254.0 U 0 0 0 tun0
84.2.44.1 5.5.8.1 255.255.255.255 UGH 101 0 0 tun0
84.2.46.1 5.5.8.1 255.255.255.255 UGH 101 0 0 tun0
192.168.0.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0.2
192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 br-lan
192.168.5.0 5.5.8.1 255.255.255.0 UG 101 0 0 tun0
195.228.219.144 192.168.0.1 255.255.255.255 UGH 0 0 0 eth0.2Tehát maga a router eléri a szerver mögötti 192.168.5.0-as hálót, de a helyi LAN-ban lévő kliensek nem. (A normál internet elérés rendben van)
Jól sejtem, hogy a tűzfalon kellene még néhány szabály? Ha igen, akkor ezek akár az rc.local-ba írva is működhetnek?
Köszi
-
jcigi
csendes tag
válasz vargalex #41876 üzenetére
Köszi!
Amiket írtál, azt gondolom a LuCI-n belül értetted. Nem egyszerűbb sima parancsokkal? Vagy a későbbi kezelhetőség miatt célszerűbb így?
Az inreface-lan on belül látszik a tun0 interface(elvileg a bridge-nél meg tudnám adni), de a tűzfal-zóna nál nem található, csak lan és wan létezik.
[ Szerkesztve ]
-
b10up
tag
Sajnos nem megy. Az AP és a kliens amúgy is két külön interfész, (wlan0 és wlan0-1), viszont ha a kliens kapcsolat megszakad az automatikusan letiltja az AP-t is és menüből hiába kattintok az engedélyezésre, csak akkor megy, ha a kliens is fel tudott mászni. Se rákereséssel, se manuálisan nem jó.
-
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Jelenleg az OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 verziót a hozzátartozó 2.76-os Transmissionnal használom.
Mint korábban Intruder2k5 jelezte nekem 3600-as van, de szerintem nem a proci, hanem a ram a gyenge pontja a 1043-nak.
Érdekes, amit írsz, ha változtatod a cash méretét nem történik változás.
Most direkt ezért újra megnéztem.
cash 0
411 1 root S 15780 12% 39% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/
cash 4
8139 1 root S 22068 17% 50% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/
cash 8
9815 1 root S 27448 22% 33% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/
cash0A memória foglaltsági adatokat nézd, mert azok a másolás pillanatában már stabilizálódtak a cpu értékek most nem jelentenek semmit.
8 MB cash-nél a 32MB RAM-ból majdnem az egészet lefoglalná.
Természetesen ezt egy aktív letöltésnél néztem úgy, hogy megvártam, hogy a módosítás után elinduljon a letöltés.
Mivel a 3600-ban bőven van ram, ezért swapot alig használ...
Én úgy gondolom, hogy a 1043 kevés ramja miatt azoknál a programoknál, ahol lehet szabályozni hogy mennyi memóriát használjon, ott a lehető legkisebbet kell választani.
A mysql-lal jártam úgy, hogy mindig lefagyott a router a rossz beállítások miatt.Egyébként kipróbáltam extra magas cash értékkel is és a load nagyon magas lett, swap nélkül nem is bírta volna. De csak akkor kezdett emelkedni, mikor elfogyott a ram. Erről jut eszembe mi a free parancs kimenete?
[ Szerkesztve ]
Steve
-
Flashget
félisten
Sziasztok.
Tudnátok linkelni egy leírást a Vargalex fw felrakása utáni beállításokról? Digilan van nekem be is állítottam a felhasználó/jelszó/pppoe kapcsolatot wifinél a titkosítást, használ/mentés-re nyomtam.de maradtak gondjaim. Mert én a nyomtató megosztása miatt raknám fel és már vagy 4x raktam fel oda vissza a gyári és a vargalex fw-t,, de még addig el sem jutottam, hogy a nyomtató legyen beállítva. Nagyon jó, hogy magyar nyelv a felület és kiválasztom a nyomtató megosztást, de ott meg azt írja telepítsem a csomagot. Arra meg azt írja a szoftver részben, hogy telepítve van.
PC-ről tudtam netezni ami kábellel csatlakozik a routerhez, de wifivel nem. Este áramtalanítok így reggel nem volt már netem sem a PC-n..
Tisztában vagyok bennem a hiba, de jól jönne a segítség. akár priviben küldött screenshot is jó lenne az adatok kitakarásával természetesen.win7 64bit és TL-1043ND a router.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
-
vargalex
Topikgazda
válasz Flashget #41886 üzenetére
Szia!
A nyomtató megosztáshoz szükséges csomagok a buildem részei, nem kell semmit telepíteni hozzá. Csak engedélyezni és a kliensen rendesen beállítani.
Persze attól is függ, hogy milyen nyomtató, mert lehetséges, hogy szüksége van a firmware feltöltésére (tipikusan HP LaserJet 1018, 1020).Alex
-
CoolBoy323
nagyúr
transmission-nál ez mit jelent, mitől van:
"Tracker returned an error: Tracker gave HTTP response code 0 (No Response)"
-
MODERÁTOR
válasz CoolBoy323 #41889 üzenetére
nCore hiba, nem nálad van a gond!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Intruder2k5 #41890 üzenetére
köszi!
mi a fenét csinálnak már megint?!
-
MODERÁTOR
válasz CoolBoy323 #41891 üzenetére
Állítólag a netszolgáltatójuknál van gond, de ez nekem is furcsa, mert több olyan jelenség is van, amit inkább tudnák a trackerhez, mint az isp-hez kötni! Na de mindegy is, reméljük előbb-utóbb megjavul...
-
Kicsirics77
veterán
válasz CoolBoy323 #41891 üzenetére
ők semmit de a külföldi szolgáltató valamit elbaltázott mert németországban elhal némelyik kapcsolat
ncore fórumban le van írva[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Kicsirics77 #41893 üzenetére
akkor elkezdek imádkozni, nehogy valami baj legyen
-
Kicsirics77
veterán
válasz CoolBoy323 #41894 üzenetére
milyen baj lenne?
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Kicsirics77 #41895 üzenetére
pár éve, mikor lekapcsolták őket, na az nagy baj volt
-
Kicsirics77
veterán
válasz CoolBoy323 #41896 üzenetére
az az volt de én akkor még nem voltam fent,reméljük nem fog ez megtörténni
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Ezzel annyi a gond, hogy utorrenttel a gépekről minden okésnak tűnik, csak a TM szarakodik. Nálam pl. NAS-on, de a NAS gyári kliense megintcsak jó (libtorrent) ).
Szóval ez nekem is "maghibának" tűnik inkább és könyebb ráfogni a nyuszira.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
b10up
tag
válasz vargalex #41888 üzenetére
Szia!
a wireless config:config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option hwmode '11ng'
option macaddr 'b0:48:7a:b0:18:82'
list ht_capab 'SHORT-GI-40'
list ht_capab 'DSSS_CCK-40'
option country 'US'
option noscan '1'
option channel '11'
option htmode 'HT40-'
option txpower '20'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option mode 'ap'
option ssid 'lakatLAN'
option encryption 'psk-mixed'
option key '<jelszo>'
option network 'lan'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option mode 'sta'
option encryption 'none'
option ssid 'opteron'
option network 'lan'a network config:
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config interface 'lan'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option _orig_ifname 'eth0.1 wlan0 wlan0-1'
option _orig_bridge 'true'
option ifname 'eth0.1'
option ipaddr '192.168.1.1'
option dns '84.2.44.1 84.2.46.1'
config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option _orig_ifname 'eth0.2'
option _orig_bridge 'false'
option proto 'dhcp'
option hostname 'gateway'
config switch
option name 'rtl8366rb'
option reset '1'
option enable_vlan '1'
option enable_vlan4k '1'
config switch_vlan
option device 'rtl8366rb'
option vlan '1'
option ports '1 2 3 4 5t'
config switch_vlan
option device 'rtl8366rb'
option vlan '2'
option ports '0 5t'Konkrétan ezzel a konfiggal nem történik semmi. Remélem te látsz benne valamit amit elhibázhattam.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Napelem
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- Formula-1
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest