Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz glaci #3209 üzenetére

    Biztosan van egszerűbb megoldás, csak kell találnom egy Linux gurut. Az már biztos, hogy adott logbejegyzésre lehet szűrni parancssori kapcsolókkal. Tehát a"figyelés" abból áll, hogy x időnként lefuttatok egy shellparancsot ami vmit csinál az adott bejegyzéssel. Ebben több lehetőséget is látok. Bocsánat, hogy "Robotul" írom, de sztem az említetésre kerülő funkciók Taskerben is elérhetők!
    1. Küldés vágólapra. Erre van dedikált változó a Robotban. Ha X tartalmú bejegyzés megjelenik a vágólapon, akkor azt a Robot tudja parancshoz, eseményként társítani.
    2. Logbejegyzés kiíratása txt. -ben, tárhelyre. Erre szintén van egy "fájl, vagy könyvtár létezik" változó, amiben csak az elérési utat kell megadnom.
    3. Robotban van egy olyan dedikált változó, amiben megadok egy shellparancsot és az visszaadja a kimenetét. Ezt használva, sztem nem kell sem vágólapra, sem fájlba küldeni. Elég egy "semleges" shellparancs a logbejegyzésre hivatkozással. Ha létezik a logbejegyzés, akkor végrehajtja a parancsot, vagyis nincs visszaadott kimenet. Ezt lehet eseményként használni egy műveletsor (profil) aktiválására. Ha viszont a logbejegyzés nem létezik, akkor a rá hivatkozó parancsnak egy error kimenete lesz, amire nem indulnak el a műveletek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák