Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz t72killer #6848 üzenetére

    Pusztán az, hogy FF-ben vesz fel legjobban, míg a másik APS-C-ben bőven elegendő ok az A7SII-re.
    Akinek az állóképek nem fontosak, vagy A7S-cserélnek (és még nem cserélték az A7RII-vel) azok mind ezt fogják választani. De azért a minden eddiginél jobb ISO-t sem lehet figyelmen kívül hagyni. Alapozni nem lehet rá, de valószínűtlen, hogy ne álljon elő olyan helyzet, amikor jól jön.

    A H265 egy jó formátum lehet a végeredményre(ha több minden támogatná), de elsődleges utómunka nélküli rögzítésre korántsem tökéletes ez sem.

    Jelenleg bőven jó, ami van (az FS5-kamerájukban csak az egyel jobb XAVC-L kodek van ugyanúgy 100mbps, akkor ide mért kéne jobb?), a rolling shutter sokkal nagyobb limitáció, meg a 8-bites színmélység.
    De amikor Canon Rebel-el készült videók láttán elájul az ember akkor felmerül a kérdés hogy tényleg ez kell-e egy jó videóhoz vagy csak simán ismerni az eszközt és kihozni belőle amit tud (az egy dolog hogy egy ilyen Sony mire képes, az meg egy másik hogy mit hoznak ki belőle).

    Ha csak a tudást nézzük akkor egyelőre egyedülálló, legalábbis addig amíg 'okosabb' APS-C kamerák nem jelennek meg BSI szenzorral de valószínűleg több megapixellel ami megnehezítheti a videót (az A7RII-nek csak 18 van APS-C-ben ezeknél meg 28 lesz ha minden igaz) szóval még kérdéses hogy majd akarják-e maguk alatt vágni a fát vagy ha lesz is 4k akkor nem lesz olyan minőségű (és így a melegedés is elkerülhető)

    Szóval a jelenlegi (túlárazott) áron is fogyni fognak szépen, valószínűleg a fotó+videó minőség kombinációja miatt amit más kamera nem tud és ha nem is egy AF bajnok, de azért elég tűrhetően megy sok Canon lencsével is.

Új hozzászólás Aktív témák