Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DJosef

    őstag

    válasz salapp #65370 üzenetére

    Nem állítom,hogy a C1 a legjobb OLED televízió vagy az LG a legjobb márka én csupán az eddigi tapasztalataim alapján tudok véleményt alkotni.

    Az előzmények röviden:

    2020 decemberében vásároltam egy LG NANO863 tv-t. Akkoriban ez volt az egyik első 4K120Hz, VRR, ALLM tudású készülék. Játékra és filmre valóban kiválónak bizonyult de csak és kizárólag nappali fényviszinyok mellett. Sötét szobában a játékok még élvezhetőek maradtak de a filmek azok borzalmasnak bizonyultak. Telefonos beszélgetés után szó nélkül jött a szervizes és hozta a csereutalványt februárban.

    2021 februárban vettem meg az XH90-et amit ugye PS5 Ready 4K120 készüléknek hirdettek VRR és ALLM támogatással egy jövőbeli érkező frissítéssel.
    Akinek volt/van XH90 az jól emlékszik a folyamatos csúszásokra a VRR és ALLM funkciók bevezetésére vonatkozóan.

    A VRR-t a mai napig nem tudták teljesértékűen megcsinálni az XH90-n ugyanis maximum 60Hz-ig képes szinkronban tartani a képernyőfrissítési rátáját a konzol felől érkező képkockasebességgel.

    Teljesértékű 4K(3840x2160) felbontásról 120Hz beállítás mellett nem beszélhetünk ugye a közismert felezett(1080p) vertikális felbontás miatt. Sokan mondják ilyenkor,hogy alig van 120FPS tartalmú játék. Ezzel csak az a gond,hogy a 120Hz képernyőfrissítési rátának semmi köze az FPS-hez. Ergo 120Hz beállítás alatt az összes játék amit PS5/XBOX SERIES X játszanál annak a vertikális felbontása csupán 1080p lesz.

    A SONY sunnyogása (vilagszinten) szerintem nem elfogadható egy ilyen nyílvánvaló problémában.

    Az,hogy végül sikerült érvényesítenem az álláspontomat az nem a SONY supporton múlt ők ugyanis folyamatosan félremagyarázták a tényeket...

    A személyes véleményem egyébként az,hogy az A80J és főleg az A90J készülékek jobb választások mint a C1 ha az embernek a filmnézés az elsődleges és/vagy fontos szempont. De ha nextgen konzolt, PC-t is szeretne használni akkor már egyértelműen C1-től felfelé érdemes nézelődni és nem azért mert az LG annyival jobb lenne hanem a SONY sokkal gyengébb a gamer szektorban. Még a Panasonic JZ sorozat sem tudja a maximumot nyújtani a gamer szekcióban ugyanis Dolby Vision alatt a VRR maximum 60Hz-en megy. De filmre egyértelműen azokat is előbb venném.

    Egy nagyon fontos dolgot megtanultam a SONY vásárlása után és ezt márkától függetlenül mondom: Csak olyan készüléket veszek ami dobozból kivéve tudja azokat a funkciókat maradéktalanul amik miatt megvettem nem pedig egy későbbi frissítéssel érkezik.

    Az LG support rugalmasága és hozzáállása is tény nem pedig hype. Ha valakinek volt dolga SAMSUNG szervizzel az tudja miről beszélek...

    [ Szerkesztve ]

    Forget about it

Új hozzászólás Aktív témák