Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viharkabat

    aktív tag

    válasz Geripapa #5207 üzenetére

    Én is ebben a két készülékben gondolkodtam, és eredendően 40-est akartam (a 42-est nagynak éreztem) Mind a kettő megfordult otthon, végül a 42w655 maradt. Jóval igényesebb a kinézete és a megjelenése. A feketéje homogénabb, bár szerintem ami nálam járt 605-ös, annak volt valami defektje is, mindenesetre elég felhős volt. Azonos beállításoknál a 605 erősebb fényerővel üzemel (bár ezen lehet állítani) és a színek árnyalat inkább pirosabb, míg a 650/655 inkább sárgásabb. De ezt vsz csak egymás mellett lehet kiszúrni.
    Mint ahogy azt is, hogy a 650-nek icipicivel szebb, teltebb a hangja alapbeállítás mellett.

    Szóval maradt a 655, a nagy méret miatti idegenkedésem 3 hétig állt fent, azóta teljesen megszoktam. A hátránya, hogy csak 1 USB és 2 HDMI van, de egyelőre ez elvi hátrány, mert napi használatban nem okozott gondot.
    Amit szintén nehezen szoktam meg a CRT után, az a gyengébb betekintési szög, mostanra ezt is megszoktam, nyilván szemből semmi gond ezzel.
    Amit hátrányként tudok említeni: homogén háttérnél ha oldalirányban mozog a kamera, akkor látható némi piszkosság a panelen. Ez pl a futball-meccsek alatt jött elő, ha a zöld pályán mozgott a kamera. Filmeknél, vagy apró részleteket tartalmazó képeknél nem veszem észre. Ez állítólag az LCD technológia sajátja, mindenesetre tény, hogy a minap bementem egy Pana üzletbe nézgelődni és ott is kiszúrtam olyan tévén, amin félmillás árcédula fityegett.

    Még egy: ha a 650-est választasz, akkor olyat próbálj keresni, amiben van DVB-S tuner. Ezt nem különböztetik meg (illetve elvileg a 655-ös lenne ez), tehát be kell nézni a hátuljára.
    Ha meg a 40w605-nél maradsz, akkor annak most épp megyeget lefelé az ára.

Új hozzászólás Aktív témák