Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mano42

    aktív tag

    válasz mexel #50338 üzenetére

    Android 8-nál (nem csak android tv-nél, hanem minden androidnál) változtattak az read-write engedélyeken.
    1. Megjelent egy új lehetőség, az Adopted storage . Ebben az esetben belsőnek formázza az adat tárolót és egyben látja a belső memóriával. Gyakorlatilag kibővíti a belső memóriát és pont úgy működik mint a belső memória viszont többet más gépről nem tudod elérni a tartalmát.
    2. Megmaradt az External storage opció, ebben az esetben nem formázza a tárolót viszont csak read only kivéve az egyes applikációk /android/data/ mappában létrehozott mappáit ahova az appok a saját engedélyezett folderébe írhatnak. Ez egy biztonsági újítás amit már rég ideje volt bevezetni mivel azzal, hogy minden app bárhova írhat-olvashat nem biztonságos. (például az egyik app plain texben ment el egy belépő jelszót, és egy másik app símán hozzáfér). Ez tulajdonképpen amolyan kezdetleges sandboxolás.

    Ha megtalálod melyik az a mappa amelyikhez általános írás-olvasás jogot ad a tv az /android/ mappán belül akkor oda akár írni is tudsz.

    Továbbá az usb3 portba dugott tárolót ha vételezésre állítasz be akkor másra nem tudod használni, ezzel meg kell tanulni élni, ha neked fontos a vételezés akkor erre külön használsz egy tárolót.

    Hiába keseregsz azon, hogy egy régebbi verzióban nem így működött, most másképp működik és kész, el kell fogadni, mivel másképp úgysem lesz.

    Én nem látok abban hibát ha valaki alternatív megoldásokat ajánl, a lényeg az, hogy valahogy megoldjad a problémád ha nem is úgy ahogy eddig csináltad. Én helyedben beüzemeltetnék egy nas-t, a leg kényelmesebb erre amit te akarsz, arra másolsz, torrentezel, bármi, a kodi, vlc vagy akár egy komolyabb file manager meg smb-n vagy nfs-en keresztűl símán eléri rw módban. A nagy előnye az, hogy akár az utcárol is elindíthatsz egy torrentet, és amire hazajutsz már leszedte. Egyet kell értsek Josival, te nem megoldást keresel hetek óta, hanem azért keseregsz és háborogsz, hogy valami nem pont úgy megy mint eddig, ahogy megszoktad. Törödj bele, lépj tovább. Kis flexibilitás sosem árt. :)

Új hozzászólás Aktív témák