Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz junior19 #45468 üzenetére

    Így van. Azt nem írtam, hogy én leginkább az egyik hdmi bemenettel játszok most amin egy tv box van, ami tuneres is. Most ehhez próbálom beállítani a képet. Más eszközzel máris más lesz minden. ( a természeteshez legközelebbin azt értem, ami nekem leginkább természetes: nem piros és sárga bőrszín és sárgás-zöldes vagy bármilyen elszíneződéső pl ösz haj) Valamint ne legyen túlszaturált semmilyen átlagos filmnél semmi, ne "világítsanak" és follyanak ki a színek. ( ezt sokan szeretik, én kevesebb színt használok mindig)
    Persze ez a filmek felvételén is múlik.
    Műszer nélkül csak ezekből tudok kiindulni. Gyárilag egyértelműen minden túl van lőve, és minden maxon hogy a kivilágított boltokban színesnek, élénknek tűnjön minden.

    Ma pl bekapcsolás után rájöttem hogy tegnap már túl sokat állítgattam, és maradni kell a semleges beállításnak, a hideg bármennyire vonzóbbnak tűnik, hosszú távon a semleges jobb a szememnek.
    Ráadásul miután be szoktam állítani ami igazán tetszik, pár nap múlva mindig lejjebb veszek a fényerőn és kontraszton, mert ami jónak tűnik az este sötétben nem túl jó a szemnek és ez fontosnak tűnik nekem.
    Miután megszokom már az is jó lesz.

    Láttam pár műszerrel kalibrált tv-t és az a helyzet nem mindig mondtam volna azt hogy úgy szerettem volna használni :) A valódi kalibrált szín fontosabb szerintem egy monitoron főleg ha valaki grafikai dolgokkal foglalkozik, ott valóban kell.
    A tv szubjektívebb, sok mindenkit ismerek akik szeretik a nagyon színeset, a kifestőkönyvet, a fák levele legyen nekik olyan zöld ami a természetben soha, az ég olyan kék amit szintén nem nagyon látni, stb :)
    Hiába tudom én is hogy a kontrasztosabbra állított kép messzebb van a normális kalibrálástól, de mégis jobban esik nézni.
    Szerintem sokan vannak akik sok kontraszttal-fénnyel és sok színnekl nézik a tv-t, és úgy tetszik nekik legjobban. De ez nem baj, ha úgy szép nekik akkor miért ne?

    A TV- gyári tunerjénél is teljesen más beállítások kellenek, ott a hdmi beállításai nem adnak jó képet pl. az még később jön majd.

    Szívesen megnéznék egyszer itthoni körümények között egy ilyen tv-t kalibrálva ( műszerrel, hozzáértőtől) hogy mit mutatna.
    Te egyébként foglalkozol ilyennel?

Új hozzászólás Aktív témák