Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz mexel #45467 üzenetére

    Ezzel nagyrészt egyet is értek.
    A gyári profilok annyira nem pontosak, hogy inkább az a jellemző, hogy alacsony szürke szinteknél magas gamma értékre állítják, a a magasabb szinteknél pedig alacsony gammára állítják, így a kép jó kontrasztos lesz. Csak sok minden mást bukik a felhasználó, a beállításkor pedig alacsonyabb lesz a kontraszt. de hát így lehet eladni, ha jó kontrasztos a kép.
    Az utolsó bekezdéshez még annyit, hogy én nem szeretem, mikor azt hallom, vagy olvasom, hogy természeteshez próbálják állítani. Természeteshez nem lehet.
    A műszeres kalibrálás lényege, hogy a beérkező jelhez állítsuk a kijelzőt, amennyire lehet. Tehát amilyen jel érkezik a bemenetre, az jelenjen meg lehetőleg a kijelzőn.
    Ezért van az is, hogy videóláncot szokás kalibrálni, természetes, hogy a tunert használva más lesz kép, mintha akár a szolgáltató vevőjét használnánk. Megint más lehet a kép egy BD lejátszót használva másik hdmi bemeneten, megint más egy játékkonzolt csatlakoztatva. Egyáltalán nem törvényszerű, sőt, hogy a lejátszók azonos videojelet küldenek a kimenetükön a tévére, így az is előfordulhat, hogy már a lejátszónál ha lehetséges bele kell nyúlni a videójelbe.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák