Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz s7evcsenko #36870 üzenetére

    "Ezt a rendszert pontosan erre találták ki, hogy ezúton is kijátszhasd a boltok beállítási trükközéseit, és egyéb dolgait.
    Szerintem ez bele is van kalkulálva az árba már, hogy lesznek ilyen "tesztelők".
    Legalábbis én így gondolom.
    [..]
    Én meg inkább azt mondom, hogy ez álszenteskedés..."

    Mindegyikben tévedsz. Bár igazából engem nem lep meg, hogy a fentihez hasonló kijelentéseim miatt manapság úgy néznek rám sokan, mint egy UFO-ra, de mindenki azt gondol, amit akar.

    Hogy milyen "jogszabály" szól arról, amire én utaltam? Nem jogszabály, hanem az erkölcs. "A jogon kívül a legerősebb normafajta." Én a tisztességben és a szabálykövetésben hiszek.

    Tudom, ismerem az "ideológiákat", amelyekkel manapság sokan "felvértezik" magukat, és hangoztatják, hogy egyfajta "modern Robin Hood-ként" a maguk módján jól "megsarcolják a gonosz kereskedelmi vállalkozásokat." (Egyébként dolgoztam a kereskedelemben, valamint fogyasztóvédelmi szaktanácsadóként, és fogyasztóként minden aspektusból van rálátásom a témára...)

    Stílszerűen (ha már a Prohardver oldalára írunk): a "warezhuszárok", és az elfüstölt CPU-kat a boltba tízesével visszahordó "tuningbajnokok" országában élünk, és itt és most ez az erkölcsi szint jellemző.

    Általánosan jellemző, hogy aki nem így él, nem így gondolkodik, esetleg még hangot is ad a véleményének, azt legjobb esetben kinevetik.

    Csak aztán nevetés helyett ne tessék sírni, ha majd például a Media Markt érvényben lévő 60 napos elállása ismét 14 naposra "zsugorodik", vagy éppen a kereskedelmi vállalkozások - egyébként a jelek szerint teljesen jogos - "lobbijának" köszönhetően "a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló" mindenkor hatályos kormányrendeletek esetleg ismét, még rövidebb elállási határidőt és/vagy a fogyasztó számára a jelenleginél kedvezőtlenebb feltételeket határoznak majd meg.

    Persze sajnos ezzel majd megint a jóhiszemű és becsületes fogyasztó jár rosszul...

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák