Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- 1 mm-es kávákkal könnyű nagyot alkotni
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
A Motionflow True Cinema fix, nem tudsz állítani semmit, ez a lényege, annak nem néztem utána, hogy milyen beállításokkal működik, nekem tetszik és az Apple TV-n lejátszót anyagok is akadásmentesek, jól működik a "pull down".
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Piftuka
veterán
"Ezt amugy en sem ertem... Sima mezei kocajatekosnak (mint en is) nem nagyin kell eze az inputlagon rugozni... Ha 50ms alatt van akkor minden fasza"
Ez így ebben a formában nem feltétlenül igaz. Sok függ a játék stílusától is.
Egy gyorsabb, ügyességi platform játéknál, sportjátéknál, vagy FPS-nél számíthat a különbség. És számít is, a Youtube-on elérhető számos demonstrációs video alapján.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
"Rég olvastam a Sony tévés topikot, a ZD9 széria beváltotta a Backlight Master Drive-ba fektetett energiát? Vagy az A1 OLED teljesen kinyírta a kezdeményezést?"
Szerintem a SONY tisztában van azzal, amit várt ettől a készüléktől.
Az ára miatt a prémium szegmensben is csak egy bizonyos réteg vásárol ebből. Egészen biztos, hogy a legyártott (alacsony) darabszám, és ez is determinálja a magas árat.
Nem akarnak egy egész "világot megváltani" vele, ami az eladásokat illeti. Nyilvánvaló, hogy azok a házimozi fanatikusok vásárolják, akik nem bíznak még az OLED-ben, de/és/vagy márkahívők, valamint igénylik a nagyobb fényerőt, a lehető legjobb HDR képet.
Az alábbi videóban Vincent Teoh nagy elismeréssel szól a készülékről.
Én is alaposabban leteszteltem egy 65 colos méretű változatot, megfelelő teszt és demo tartalmakkal, és megállapítottam, hogy sok szempontból brilliáns készülék. A fekete szintje, kontrasztja érezhetően a legjobb, amit LCD készülékben valaha látni lehetett. A színei varázslatosak, és minden tartalommal gyönyörű képet ad. A HDR-nél különösen előjönnek az előnyei.
Ugyanakkor a panel homogenitása az adott modellnél nem volt 100%-ban tökéletes; némi bevilágítás volt tapasztalható. Egy ilyen kategóriájú készüléknél én elvárnám a "felhőmentes", válogatott panelt.
Ráadásul ennél rosszabb betekintésű szögű készüléket még nem láttam. Pedig - ezt már sokszor mondtam - én finoman szólva sem szoktam a betekintési szögeken "lovagolni".
A 3D-je pedig rendkívül gyatra volt. Látszott rajta, hogy a SONY "csak legyen benne ilyen is" alapon építette bele ezt a funkciót. Ilyen téren még a gyártó korábbi modelljei is fényévekkel jobb eredményt adnak, a passzív 3D-s OLED pedig lemossa a színről a ZD9-et.Az egyéni preferenciákon múlik, hogy ki mit keres egy tévében. A fenti videón látható "mini mozi szobában" elhelyezve, a mértani közepét nézve például tökéletes 2D képélményt adhat.
Biztos vagyok benne, hogy 1-2 évig még van keresnivalója az ilyen tévének a prémium szegmensben az OLED tévék mellett. (Nem véletlen, hogy a Panasonic is bátran felvállalta a DX900 gyártását és forgalmazását a 2017-es OLED és LCD tévéi mellett is.)
Én azért nem bánnám, ha az OLED tévék javuló eladási tendenciái jótékony hatással lennének az említett felső-közép kategóriás, illetve felső kategóriás LCD készülékek árárára, de a fentiek miatt, és a Panasonic (itt is megcikkezett) deklarált (ár)politikája miatt erre reális esély sajnos nincsen!
-
Piftuka
veterán
válasz kriszti@n #36086 üzenetére
"Menü ,szolgáltatások tekintetében mi a helyzet?
A média lejátszó a panánál rosszabb ahogy olvasgattam."Valóban rosszabb, de szerintem egy több százezer forintos árkategóriában versenyző tévé esetében huszonhatod rangú az, hogy a beépített médialejátszó milyen minőségű.
Aki ilyen tévét vesz, és feltétlenül fájlokat játszana le, az ne sajnáljon ~20.000-30.000 forintot egy dedikált, külső lejátszóra.
Minden egyéb tekintetben a családi fotókat és mpeg videókat biztosan meg tudja nézni a Panasonic segítségével is.
A menü és szolgáltatások tekintetében az egyéni ízlés a döntő. Nekem a tesztelt Panasonic menüje felhasználóbarátnak tűnt, a SONY Android-os rendszerével viszont nem tudtam kibékülni a mai napig sem. (Viszont elfogadom, mert a saját készülékem képminőségébe beleszerettem.)
Sokan pedig más szoftverrel szerelt tévét nem is vennének.
Így ezzel kapcsolatban is azt mondtam, hogy a vásárlói döntés meghozatalánál sokad rangú kell legyen ez a tényező, illetve tulajdonság is.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
"Én tegnap este a "frissítések keresése" feliratot 2 perc után kinyomtam."
Én ~20 percig vártam, hátha történik valami, mégsem töltött le semmit.
Így aztán nehezen tudom feltelepíteni, pedig ha valóban gyorsult a szoftvere, az nekem áldás, mert ilyen téren én sajnos nem vagyok olyan szerencsés, mint Blakey!
Én kifejezetten lassúnak és körülményesnek találom az W809C televízióm szoftverét.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Piftuka #36106 üzenetére
USB-ről frissíts.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
PrinceHerceg
őstag
Ma este azt hiszem gyomlálok egy kicsit...
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz PrinceHerceg #36108 üzenetére
Nem kívánom végignézni a videót, így feltenném a kérdést:
Akkor is van értelme, ha semmit nem használok az Androidból, csak külső forrásból való megjelenítésre használom a tévét?
Még app-ot sem szedtem le (és valószínűleg nem is fogok).https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz blakey #36107 üzenetére
Úgy tettem.
Az "USB 1" feliratú aljzatba csatlakoztatva az USB kulcsot, nem indult el a frissítés. (Pedig tudtommal ez a 3.0-ás csatlakozó, így a frissítés ezen keresztül történhetne a leggyorsabban.)
A "HDR REC" feliratú aljzatba csatlakoztatva azonnal elindult a 'Rendszerszoftver-frissítés'...
Azaz valójában semmit nem csinál már kb. 15 perce. Még mindig 0%-nál tart a "Frissítőfájl másolása USB-ről". Javítsatok ki, ha tévednék, de ez így nagyon nincsen rendjén...
-
blakey
titán
válasz Piftuka #36112 üzenetére
Nincs, én a rögzítő HDD helyére tettem a másik HDD-t, újraindítottam a tv-t és kb 20-25 perc múlva kész volt az egész, lehet, hogy letöltés közben megsérült a fájl, töltsd le még egyszer. Egyáltalán kicsomagoltad és minden rendben volt vele?
-
Piftuka
veterán
válasz blakey #36114 üzenetére
Persze. Gond nélkül letöltöttem, és átmásoltam az USB kulcsra. (A Total Commander, beépített modullal kezeli a .zip formátumot. Belekattintást követően szimpla másolással a .zip tartalma mozgatható.)
A fájlméret stimmel.
Közben nem vártam tovább, kihúztam a "HDR REC"-ből, visszacsatlakoztattam az "USB 1" portba. Ezúttal felismerte, elindult a frissítés, sajnos azonban változatlan eredménnyel!
Megint vagy 10 perce 0%-on áll a másolás.
Nekem már az is furcsa, hogy az internetes frissítés nem működött. Az összes korábbi frissítés pár perc alatt, gond nélkül megvolt ezzel a módszerrel.
(És még egy furcsaság, hogy a "Súgó" menüben, az "Alkalmazások" menüpont alatt, az "Alkalmazásfrissítések érhetőek el a TV-készülékhez" felirat fut, ám ha rákattintok a menüpontra, akkor azt írja ki, hogy "Az alkalmazások naprakészek".)
-
blakey
titán
válasz Piftuka #36115 üzenetére
Nekem az furcsa, hogy nem tudod frissíteni, nekem simán felment.
-
Piftuka
veterán
válasz blakey #36117 üzenetére
No, még lehetett fokozni.
Amikor a "HDR REC"-ből a fájl másolás közben kihúztam az USB kulcsot, akkor nem írt ki semmit.
Amikor az előbb (az előző hozzászólásomat követően) az "USB 1"-ből, akkor viszont kiírta, hogy "Hiba történt a szoftver frissítése közben".
Ezt követően a "Súgó" menüben a "Rendszerfrissítés" menüt ismét előhívva immár azt írta ki, hogy "Rendszerfrissítés érhető el"...
Ahogyan szoktam, kértem a frissítést. Fura, de gondoltam, valamiért mégis megjavult az internetes frissítés, és onnan telepíti.
Pár perc alatt végig is futott, újraindult, majd akkor ért az újabb meglepetés, miszerint "A szoftverfrissítés sikeres volt. Távolítsa el az eszközt az USB-ről, majd nyomja meg az OK-t" felirat jelent meg.
Hiszen az USB kulcs akkor már nem volt csatlakoztatva! Akkor mégis hogyan telepítette, és miért érzékelte úgy, hogy az USB-ről telepítek?
-
blakey
titán
válasz Piftuka #36118 üzenetére
Nem tudom, hogy mit művelsz a tv-vel , simán rádugtam, újraindítottam a tv-t és egyből indult a frissítés, semmilyen oda nem illő dolog nem történt, úgy működött ahogy kell.
-
Piftuka
veterán
válasz turkishzoli #36119 üzenetére
Nyilván ilyesmi történt. Csak nem értem, hogy akkor a fájl másolás miért volt végig 0%-os állapotban a kijelző szerint!?
Ráadásul a korábban említett "Alkalmazásfrissítések" menüpont eltűnt a "Súgó" menüből!
Előtte a legfelső sor, jobb szélső menüpontja volt.
Most viszont hiányzik, ráadásul a beállításokon belül most sehol nem találok ilyen menüpontot. A "Névjegy" almenü "Rendszerfrissítések" sora alatt is ott volt korábban. Most onnan is hiányzik...
Nálatok is így van? Ezt a frissítés hozta magával, vagy valami (még a korábbiakon kívül) nem stimmel?
-
Piftuka
veterán
válasz blakey #36120 üzenetére
Mit művelnék? Használom. Pontosan úgy, ahogyan kell, és ahogyan a SONY honlapja ajánlja:
"Telepítés
1. lépés: Telepítse a frissítéstA frissítési fájl letöltése és az USB-eszköz előkészítése után telepítheti azt a tv-re. A folyamat 15–30 percet vehet igénybe. A telepítés során a tv automatikusan kikapcsol, majd visszakapcsol. Járjon el az alábbiak szerint:
Kapcsolja be a tv-t.
Győződjön meg arról, hogy nincsenek USB-eszközök csatlakoztatva a tévéhez.
Helyezze be a „sony_dtv0FA50A09A0A9_00004100_0f55008c.pkg” nevű fájlt tartalmazó USB-tárolóeszközt a tv-készülék USB-portjába.
MEGJEGYZÉS: Amennyiben a tv több USB-porttal rendelkezik, bármelyik USB-nyílást használhatja.
Az USB-tárolóeszköz érzékelése után a rendszer egy sor különféle üzenet jelenik meg a tv-készüléken. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat."Egy szóval nem említik, hogy újra kell indítani a tévét, és azt követően indul a frissítés az USB kulcsról. Éppen azt írják, hogy amint csatlakoztatva van a frissítőfájlt tartalmazó eszköz, a frissítés automatikusan elindul.
Így is volt... Kivéve, hogy elsőre a 3.0-ás portban nem ismerte fel, majd azt követően ugyebár mindegyiknél "elakadt" 0%-on már pusztán a fájlmásolás.
-
blakey
titán
válasz Piftuka #36121 üzenetére
Az Alkalmazás frissítések mi célt szolgáltak? Én a Play áruházban néztem meg, hogy mi a szitu és ott frissítettem, nem is figyeltem, hogy máshol is lenne. Most nincs, az biztos.
-
blakey
titán
válasz turkishzoli #36125 üzenetére
Elvileg nem, ugyanaz a két készülék, viszont akkor lehet gond ha például nem megfelelő hardverrel szerelték az adott készüléket, ez ugye akkor bukott ki amikor egyeseknél jól működött a frissítés, másoknál meg nem (android 5-ről Android 6-ra) és alaplap vagy készülékcsere volt a vége. Ha szerencsés vagy és a jóminőségű alaplappal szerelt készüléked van akkor semmilyen hátrányod nem lesz. Ennyire hiányzik a 3D?
-
Piftuka
veterán
válasz blakey #36124 üzenetére
Elvileg azon keresztül lehetett a televízióra telepített szoftvereket manuálisan frissíteni. Mindenesetre akkor nyilvánvaló, hogy ezzel az új Android verzióval ezt a funkciót eltávolították.
És hogy még fokozzam az érdekességek egyébként is bőséges tárházát...
Az 50W808C jelenleg a 3.885 szoftverrel üzemel, a hálózatra csatlakozva a "Rendszerfrissítések keresése" menü immár kifogástalanul működik, tehát rögtön elkezdi keresni az új verziót a hálózaton, de...
Nagyjából 2 másodperc múlva kiírja, hogy "A szoftver naprakész". No most legyen okos az ember!
-
Pokolika
tag
Sziasztok!
Mi a jelenlegi értéke egy használt de asszem bő egy év garanciával rendelkező KDL-50W755C típusú tévének?
Köszi -
blakey
titán
válasz Piftuka #36127 üzenetére
A legújabb verzió 3.925, te mit frissítettél? OTA-n még nincs frissítés, kb 2 hét.
(#36129) turkishzoli
azt sajnos nem tudom, de ha neked eddig sem voltak gondjaid akkor valószínűleg "jó2 készüléked van, szerencsére nekem is, nem volt soha frissítési gondom.(#36128) Pokolika
Ha még bő 1 év gari van rá akkor gyorsan hosszabítsd meg és akkor 160-170e-ért el lehet adni, nélküle kb 120e. Enyém 2021-ig garis.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz blakey #36131 üzenetére
"A legújabb verzió 3.925, te mit frissítettél?"
Természetesen azt.
Mindkét tévé naprakész volt, a 3.885 verziószámú szoftverrel üzemelt. Az 55W809C frissítése zajlott a fentebb ismertetett "csodálatos" módon.
Az 50W808C szerint pedig még most is "naprakész" a tévé a 3.885-ös szoftverrel. Jó volna tudni, hogy miért gondolja így!?
"OTA-n még nincs frissítés, kb 2 hét."
Ezt miért írtad? Nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Piftuka #36133 üzenetére
Az 50W808C szerint pedig még most is "naprakész" a tévé a 3.885-ös szoftverrel. Jó volna tudni, hogy miért gondolja így!?
"OTA-n még nincs frissítés, kb 2 hét."
Ezt miért írtad? Nem értem.
Azért írtam, mert online még nem fog frissítést találni, kb. 2 hét mire elérhető lesz OTA (On The Air).ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ArthurShelby
addikt
válasz blakey #36134 üzenetére
OTA (Over The Air)
Én még várok a tapasztalatokra. Ráadásul nekem 50w75c-m van, ami most 50w809c-ként üzemel. (most vettem észre, hogy bekapcsolva maradt az automatikus frissítés, így gyorsan kikapcsoltam)
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
blakey
titán
válasz ArthurShelby #36135 üzenetére
Igen az, valahol máshol járt a fejem.
Ilyen az amikor valamit írok de mást gondolok, keverednek a gondolatok.[ Szerkesztve ]
-
avlisz80
tag
Sziasztok!65w857c-re USB-röl sikerült a frissítés,bár 3.nekifutásra kb 20-25 perc volt!Olvasgatva a fórumot a régi 46f6500-as Samu 5100as szemüvege egész jól működik ebbe a méretbe,eddig azt hittem nem kompatibilisek
Honor magic 6 pro,PS5,LG 77g2,JBL ES90,Klipsch R12SW,Onkyo 9050
-
Piftuka
veterán
válasz turkishzoli #36129 üzenetére
"Nem hiányzik, csak unokatesómnak van szemüvege amit nem használ és gondoltam, pár filmet megnéznék."
Milyen típusú szemüvegről van szó?
-
Piftuka
veterán
válasz blakey #36134 üzenetére
"Azért írtam, mert online még nem fog frissítést találni, kb. 2 hét mire elérhető lesz OTA (On The Air)."
Így már értem, köszi!
Azt viszont nem értem, hogy akkor a 809C miért "homokórázott" vagy 20-30 percig, keresve a frissítést? (És nem csak nálam, ahogyan az a fenti hozzászólásokból kiderül.)
A 808C viszont - ezek szerint - azonnal felismerte, hogy nincsen még elérhető online frissítés.
Megjegyzem, arra is sikeresen telepítettem az új szoftvert, ráadásul ezúttal teljesen problémamentesen. Az USB-ről elindult a frissítés, azonnal másolni kezdte a fájlt, amely másolás ezúttal nem a 0%-on állt, hanem nagyjából fél perc alatt eljutott a 100%-ig.
Utána 1-2 percet és két gyors újraindítást követően már a legfrissebb szoftverrel működött a televízió. Így kellene ennek működnie.
Nagy kár, hogy - a jelek szerint - nem így működik! Finoman szólva sem vagyok kibékülve az Android-dal. Egy nagy rakás vacak ez a szoftver. Jó volna, ha a SONY egy saját platformot fejlesztene! Vehetnének tippeket az LG-től és a Samsung-tól is. Még azzal is jobban járna mindenki, ha valami Windows alapú OS-t liszenszelnének.
No, de ha már Android... Mikor érkezik a mi készülékeinkre a "PIP" móddal felszerelt, 7.0-ás változat?
Nem úgy volt, hogy októberben?
-
blakey
titán
válasz Piftuka #36140 üzenetére
Öszinte leszek, szeretem a rendszert, tudom is használni, szóval nálam nem merülnek fel anomáliák. LG van itthon, nem tudom mit kéne tanulni tőlük, mert a rendszer nem bővíthető ilyen szinten és azonos évjáratú LG sokkal lassabb, pedig az is kapott frissítést 2 hónappal ezelőtt. Szerintem tanuld meg használni a rendszert és nem rossz indulatból írom hanem tényleg tudni kell használni.
mondjuk a mai világban mindent tudni kell használni.(#36141) turkishzoli
Ha a tv-d magától bekapcsol akkor ott valami nincs rendben, enyém közel 1,5 év alatt 1x sem kapcsolt be magától.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Piftuka #36104 üzenetére
Én tüzetesen szemügyre vettem egy 65ZD9-et, de sehol sincs az OLED-hez. A kép homogenitása jobb az átlag lcd-nél, de meg se közelíti az OLED-et. HDR nem feltétlenül arról szól hogy a nap kiégesse a szemedet otthon a fotelban ülve. Márkahűségnek meg ott van a Sony A1 ami kezdeti 1,7millás árához képest ma 1,15millába kerül ami még nagyon sok, de a ZD9 is 1milla. Na mind1.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Piftuka #36138 üzenetére
Az 55W809C csak úgy indult el a telepítés,hogy a rendszert újraindítottam. A 40w756c kikapcsolt állapotban bedugtam a pendrive-ot, bekapcsolás után automatikusan elkezdett telepíteni. De a lényeg,hogy mindegyik megvan! :-) Kicsit mintha tényleg gyorsabb lenne a csatornák közti váltás. :-)
-
Jim-X
őstag
válasz blakey #36101 üzenetére
Na atraktam True Cinema-ba a Motionflow-t. Igy mar nekem is vissza kellett venni a fenyerot 10-esre Eddig egyeniben volt es az Egyenletesseg 0-ra, a Tisztasag 2-re volt allitva! A Film uzemmod ki van kapcsolva, ahogy a fomenuben az Automatikus kep uzemmod is Ki allasabn van.
Na most ha igy atmegyek a Jatek modra a PS4-hez akkor tok ugyanaz a fenyero (ugyanugy 10esen all) Ezek szerint nincs kulonbseg igy a ket mod kozott? Vagy a Jatek modvan meg van valami okossag ami csokkenti az inputlagot?
(#36102) TCr: Koszi
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
TCr
veterán
Játék módban ki vannak kapcsolva és elérhetetlenek azok a képjavító funkciók, amik növelhetnék az input lagot.
Kivétel ezalól talán az interpoláció, azt hiszem ez bekapcsolgató, de durván feltolja az input lagot, meg szvsz felesleges is nemhogy filmhez (kivéve BFI), de játékhoz meg végképp.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Suzuki topik
- Facebook és Messenger
- LEGO klub
- Linux Mint
- iPhone topik
- További aktív témák...