Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • arnicode

    tag

    Sziasztok!

    49MU7002

    Egy hete rá vagyok gyógyulva a színek állítgatására. Alapvetően a túlszaturáltság miatt próbálok kihozni valami megfelelőt, és főleg a sötét jelenetek túl sötétje miatt...a fekete az fekete, de megvan az a vakoskodás érzés és ez zavaró.
    Főleg olyan jelenetekben ahol van a képen egy világító ablak is pl.. akkor erősen kisarkosítva a jelenséget némi túlzással de pláne tipikusan olyan mint mikor éjjel zseblámpával a szemedbe világítanak és nem látsz semmit. Így akaratlanul is olyan érzetet kelt ,hogy nem látok semmit belőle és azt lesi a szem mit nem lát ott ahol látnia kéne némi részletet. Nekem ez így zavaró tud lenni. Hiába próbálok nem oda figyelni, ez ösztönös. Így sokat veszt a filmezés élvezeti értékéből.
    Elsőre a rtings beállításat belődtem (MU8000) de az sem nyert, sőt a film mód alapból sötétít a képen.
    Saját véleményem szerint van egy olyan érzésem, fogadást lehetne rá kötni, hogy az usa modellek (UN) és az europei(UE) panaljei külömböznek! Mert nem létezik, hogy az rtingsesek említést sem tesznek róla egy tesztben sem hogy kissé túl sötétecske de ez van.Főleg ezen a típuson is hogy a fényerőt 5-re javasolják.

    Szumma szum.. akarok hinni a teszteknek, hogy a film mód és meleg2 beállítás színei állnak közel a valósághoz de mégsem hozza a maradéktalan megelégedettséget, amit úgy amúgy valahogy elvárna az ember.

    Aztán a probléma...
    ahogy kalibrálgatgatom, tényleg nem széttolva mindent, kijön egy olyan jelenség, hogy nem bír a színkezelés az arcokkal...
    a mimikai árnyékokkal, izzadás ,piszok rajta stb, így szétesik a kép..

    Találkoztatok ilyennel?Normális ez,hogy "ennyire" érzékeny a hangolásra?

    -Arni-

Új hozzászólás Aktív témák