Hirdetés

Aktív témák

  • messi6502

    tag

    válasz bpmcwap #41527 üzenetére

    Megróbálom 1 csokorba szedni, remélem sikerül.

    1) Töltsük le a telefonon lévő jelenlegi romnak megfelelő (rootolt)kernelt, az XDA oldaláról . Letöltés után NE csomagoljuk ki, mert a „.tar” kiterjesztésű fájl kell a rootoláshoz. Az aktuális rom fajtája a *#1234# kód telefon tárcsázóba történő beütése után ellenőrizhető. A PDA sort tessék figyelembe venni! Például XWLP7 esetén a CF-Root-SGS2_XW_XEN_LP7-v5.4-CWM5.zip-et töltsétek le!
    - A telefont indítsuk el download módban, majd az Odinba a következőképpen tallózzuk be a fájlt. Ha ez megvan, kattintsunk a Start gombra. A képen a KH3 rootolt kernele található, de természetesen ide azt a kernelt tallózzuk, amit letöltöttünk.
    A telefon felteszi a rootolt kernelt. Újraindulás után lesz egy „Superuser” ikonunk. Ez a frissítés másodpercek alatt lefut. A telefonunk rootolt. Amennyiben zavar a bekapcsolásnál lévő sárga háromszög, töltsük le az újonnan feltett rom „gyári” kernelét, és tegyük fel a telefonra ugyanazzal a módszerrel, ahogy a rootolást csináltuk. Ezzel eltűnik a sárga háromszög, de a root természetesen megmarad.

    2) "/efs" mappa lementése: Miután a telefont rootoltuk, akkor a root explorerrel (google play) a gyökérkönyvtárban látni fogjuk az efs mappát. Miután megvan a mappa, másoljuk át a "/sdcard" könyvtárba, majd onnan a számítógépre.

    3) OPCIONÁLIS: biztonsági mentés a programokról, mivel minden SMS, beállítások, névjegyek stb. el fog veszni különben. Pl.: Titanium Backup (root kell, és pl root explorer).

    4) Telepítsük fel a fentebb linkelt Kies programot. Miután feltelepítettük, dugjuk össze a telefont a számítógéppel és várjuk meg, amíg feltelepít minden drivert. Érdemes ezután download módban is összekötni a számítógéppel a telefont, mert ebben az esetben is települni fog pár driver. Lehetőleg alaplapi USB aljzatra kössük a telefont és még véletlenül se legyen közte USB hosszabbító. Amennyiben nem ismeri fel a telefont, akkor kössük másik USB-re, lehetőleg minimum 2.0-ra.
    - Töltsük le a fentebb linkelt Odin programot és telepítsük ki egy tetszőleges könyvtárba, majd indítsuk el. Miután a telefont download módban összekötöttük a géppel, a következőt kell látni.
    - Töltsük le a legfrissebb romot, vagy amelyikre szükségünk van. Erre a legjobb oldal a SamMobile. Ingyenes regisztráció szükséges. Miután letöltöttük a fájlt, tömörítsük ki. Attól függően, hogy a letöltött rom 1, vagy 3+1 fájlos, különböző fájlokat találunk a letöltött mappában. 1 fájlos rom esetén egy „.tar” kiterjesztésű fájlt kapunk, 3+1 fájlos rom esetén lesz a mappában egy „modem”, „CSC” és egy „code” nevű fájl, illetve opcionálisan egy „.pit” kiterjesztésű fájl.
    - Az Odinba az alábbi módon tallózzuk be a fájlokat. Amennyiben a PIT fájlt is betallózzuk, akkor a következőt kell látni.
    Miután ezzel megvagyunk, kattintsunk a Start gombra. 1-2 perc alatt kész a frissítés, majd újraindul a telefon.

    5) Ha 4.0.4es romot tettél fel, (Amit én ajánlok is abból is a Nee LPX-et) akkor NE csinálj wipet, mert tégla lesz, sajna bugos. Előtte rootold újra, hogy kernelt cseréljen ami már nem bugos, majd wipe-olhatsz.

    6) Product codet változtased meg, hogy ne koreai legyen hanem lehetőleg európai.

    7) Adataid visszaállítása.

    8) 1 sör:-)

    Remélem nem hagytam ki semmit, és sikerülni fog.
    Ha valami gebasz lenne, írj

Aktív témák