Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SaGa59

    őstag

    válasz SaGa59 #26718 üzenetére

    Hamár modok, akkor némi infó a készülő A halál ellen 3. a sötétség szilánkja modról

    Aszondja, hogy a főszereplő Goblin. A történet 9 hónappal az első rész után játszódik. A főszereplő szemén át látjuk a Zónát egy szokatlanul erős kitörés után. Találkozahtunk az előző részekből megismert karakterekkel. Párhuzamos szabadjáték (freeplay) lehetőség (ezt nem egészen értem, talán arról van szó, hogy többféleképp is játszható). A korábbi részekben történtekhez itt mellékküldetések kapcsolódnak.

    Megj: ha Goblin az a Goblin, akit a korábbi részekben is ismertünk, akkor fura lesz, mert őt így mutatja be az első részben Cseh:

    Itt északon senki sem emlékszik olyanra, hogy Goblin valaha is portyára ment volna. Az ötlet, ami a Zónába hozta, a kereskedés lehetett, mindenki csak így ismerte, a történetírás eléggé szófukar ezzel kapcsolatban, és a modortalan stílusa miatt senki sem próbálkozik érdeklődni nála erről. Persze az olyanok, mint Informátor biztosan többet tudnak róla is, de nem nagyon osztják meg senkivel. Az biztos, hogy nagyon régen itt van a Zónában, ritkán megy el máshová és akkor is egy hétnél rövidebb időre, gyaníthatóan csak a határig megy és onnan azonnal vissza is jön. Volt egy elrejtett raktára az Erdőmellék dél-keleti részén és az északi sztalkerek közül sokan jártak hozzá felfrissíteni a készleteiket, venni valamit, eladni a felesleget, lőszert adni-venni… Goblin nem veti meg a relikviákat sem, és bármikor készpénzre cseréli őket, azt hiszem többre tartja őket, mintha csak a Zóna játékszerei lennének, és az áruk folyamatosan mozog, attól függően, hogy mennyire volt veszélyes a megszerzésük, mennyire ritkák, vagy épp milyen erőt képesek sugározni, vagy elnyelni. Mivel mint kereskedő nélkülözhetetlen, elviselik a modortalansága ellenére is. Nem vesz meg bármit, a sérült vagy régi fegyverekért, felszerelésekért olyan alacsony árat fizet, hogy a tapasztalt sztalkerek haja az égnek áll, de az ilyen cucc másnak nem is kell. Jó ideje azt rebesgetik, hogy Goblin megállapodott Kardánnal, hogy alkatrészeket szállít, cserébe ő feljavítja a használt cuccait, de ez nem látszik többnek pletykánál és ha megpróbálod őket összejátszással vádolni, azonnal kigolyózod magad mindkettejük ügyfélköréből. Egyébként meg a fegyverektől és védőfelszerelésekektől a detektorokig és egyéb elektronikus füttyőgőkig, széles választékban képes megszerezni ami csak kell. Így hát Goblint nagyra értékelik mint kereskedőt - viszont emberileg nem tartják túl nagyra és nem azért, mert kereskedő, hanem mert egy igazi bunkó. Szép kis paradoxon igaz? - főleg, mert a lőszerek ára nála általában alacsonyabb, mint más kereskedőknél. Úgy tűnik, azokban az években, mióta Goblin a Zónában "dolgozik", sikerült megbízható értékesítési csatornákat kiépítenie a feketepiacon. Ami valóságos csoda, mert ebben a környezetben tényleg csak a legerősebbek és legrafináltabbak képesek túlélni. Alapvetően ennél a kereskedőnél mindig figyelned, kell, nem szabad vele konfliktusba keveredni, máskülönben gyorsan elküld a pokolba vagy olyan árat szab, amit nem tudsz megfizetni.

    STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

Új hozzászólás Aktív témák