- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szegal
csendes tag
Sziasztok!
Miután kipróbáltam pár custom romot (havoc, lineage), úgy láttam jónak hogy maradok a miui-nál. Vissza akartam rakni a "xiaomi.eu_multi_MI3WMI4W_8.9.13_v10-6.0" romot, de ha twrp-ből telepítettem a végén "Error code: 7" hibaüzenetet kaptam. Visszaraktam végül egy biztonsági mentésből ugyanezt a romot (ez volt rajta legutóbb, amiről szerencsére csináltam mentést), ez viszont telepítés után a "A Készülékkeresés tárhelye sérült. Az eszköz nem biztonságos." hibaüzenettel indul, ami minden újraindítás során felvillan kétszer, plusz egyik szenzor sem működik (ezeken a hibákon kívül megy a rom). Esetleg valami ötlet hogy hol lehet a hiba és hogy tudnám javítani? -
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32210 üzenetére
Igen, én is ezt a zip-et telepítettem. És eszem ágában sincs kernelt cserélni, nem tudom, és azt hiszem nem is akarom megtudni, hogy mi az, csak nem értettem a telepítésnél ezt a részt, ezért hoztam szóba.
Amúgy meg köszönöm mindenkinek, aki az AOSP Extended felé terelgetett! Még csak pár órája használom a ROM-ot, de a tapasztalataim igencsak pozitívak:
- maga a telepítés a legegyszerűbb volt az utóbbi hetek telepítései közül. Megcsináltam a törléseket, backupot, nem hagytam pipát a system mountolásnál, majd szép sorjában telepítettem a ROM-ot, a GApps-t meg a Magisket. Aztán delete caches és Reboot. Mint a könyvekben. Ráadásul mindez nagyon gyors is volt.
- az alap kezelő felület tényleg nem olyan, mint a MIUI, szóval egy kicsit nézegetni kellett, hogy mi hogy működik rajta. Egy bölcsész-műkörmös szakos (természetesen nem megbántva egyik szakma képviselőit sem) Facebook-ozó felhasználó valószínűleg "macikám, én ezt nem tudom kezelni"-vel adná vissza pár perc után a telefont, viszont ő eleve nem is bajlódna TWRP meg AOSP telepítéssel.
- aki viszont igen annak megéri a bajlódás. Tényleg hihetetlenül testre szabható a rendszer ha az ember elmerül a beállításokban. Mintha az ember gondolatait olvasnák a fejlesztők. Legalábbis én pár dologról gondoltam, hogy milyen jó lenne ha tudná a Mi-3 - hát most tudja! Hogy csak a legtriviálisabbat említsem, hiába okos eszköz ez, meg multimédia központ, meg bitcoin bányász szerver (ez mondjuk túlzás volt), de alapjában véve mégis csak egy telefon. Amit az ember (én) szeretne könnyen-gyorsan hívást fogadni (vagy elutasítani) nem a kijelző tapicskolásával hanem fizikai gombnyomással. Itt ez is megoldható, reggel óta használom is vigyorogva.
- számos ötletes dolgot lehetne még felsorolni, de ami a legkézenfekvőbb: az óra meg a dátum felirat nem csak úgy ott van a kezdőképernyőn, hanem rájuk kattintva az óra (ébresztéshez) meg a naptár alkalmazás nyílik meg, és máris két ikonnal kevesebb kell a kezdőképernyőre.Nyomkodom még a telefont (amikor a főnököm nem veszi észre), de már most látom, hogy bár nem volt problémám a legutóbbi MIUI ROM-mal sem de az már nem kerül vissza a telefonra.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Tomi_Ohl #32146 üzenetére
Tesztelve.
Igazad (igazatok) levén...
system mellett pipával leáll error 7-tel,
system mellől kiszedett pipával normálisan lefut a MULTI 8.8.3 v10 telepítése.Az is igaz, hogy én ilyen újdonatúj MIUI verziókat nem flesseltem. Csak őskoriakat.
Majd mingyá' megnézem, hogy az ősrégiek is leállnak...? -
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger #32137 üzenetére
"...a mizoli által ajánlott és kipróbált Global ROM-ről van szó..."
Akkor itt lehet a hiba.
Én eu/multi ROM-ot ajánlottam, nem Globalt. Globalt egyszer próbáltam volna, de az éppen hibás volt. A multikkal meg semmi bajom nem volt. Vagy csak elírtad?ROM telepítéshez TWRP mount-ban a system nálam sincs bejelölve. Ha a TWRP fájlkezelőjében olvasni/írni akarod a System partíciót, akkor mindenképpen be kell jelölni. Előfordulhat ilyen eset.
Ha alapból be van jelölve, okozhat hibát.Emlékszem régebben volt olyan, hogy valami ROM(ok) nem akartak települni, és ott kellet trükközni a Sytem ki/be jelölgetésével. Hogy ez ROM, TWRP, vagy mindkettő probléma volt, már nem tudom.
-
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger #32109 üzenetére
Van lámpa is, meg számológép is
Email kliens azt hiszem nincs, ha volt, kitöröltem. Zenelejátszó is volt, de töröltem. Alapból a Via böngésző van benne, de úgyis azt tenném fel. (A legújabb verziója egyébként hibás). És fényképező is van, kettő is, meg FM rádió, meg filekezelő, meg naptár, stb.
Ez az AEX-re vonatkozik.
Nekem a MIUI v.9, 8.3.22 multi tetszett a legjobban az újabbak közül. A kedvencem a 34-es MIUIHU volt, és marad is. Időnként visszateszem a TWRP mentést nosztalgiázni. Az eredeti mentésem még a CWM (ClockworkMod) recovery-vel volt róla -
mizoli
addikt
válasz
Wovbagger #32091 üzenetére
Nézd a jó oldalát. Mennyivel könnyebb egy igazi billentyűzeten írni, mint a kijelzőn
A helyedben azért megpróbálnék egy miui multi romot is. Aztán az AEX-et használnám
Mile és Tomi barátaimnak sokkal nagyobb miuihu tapasztalatuk van, biztosan lesz rá valami ötletük.Ki-be kapcsolás megvolt?
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #31987 üzenetére
Valahogy rátaláltam a miui.hu/forumra, ott is a heti frissítés részre.
Ha jól látom, akkor az utolsó MIUI 8-as ROM a 7.7.20 volt. Csakhogy ilyen nevű foldert nem találok azon a linken amit megadtál.Ha fent beütöm a Search mezőbe hogy 7.7.20 akkor MIUI_Mi5s_7.7.20 file-t lehet találni.
Az első 9-esnek a 7.8.10 tűnik. De ezt sem találom a listában, kereséssel meg Redmi Note 4 meg Multi_Mi5x található.
Egy kicsit (nagyon) magas ez nekem. -
Milestone2
nagyúr
Amíg fut a számláló a MI FLASH-en belül, nincs baj. [Nálam 6 és fél órás volt a leghosszabb MiFlash...] Flesselés közben tilos becsukni, bezárni de még lerakni alulra se nagyon. Én még mást műveleteket sem csinálok MiFlash közben, nehogy bezavarjon (mert mint tudjuk, csak szóban multitask a winfos)
-
mizoli
addikt
Pár napja hazaértem, van korlátlan netem, mindjárt ROMoltam egy kicsit
AEX 5.5 volt az első. (Eddig az AEX 5.4-en voltam).
A tűzfalat nem igazán szereti, nem alkalmazza az iptables szabályokat, így minden kapcsolat tiltva van. Mintha már sikerült volna kicselezni, csak már nem emlékszem, hogyan.
MIUI10 - 8.9.13 (multi/EU) a második, ami 4. napja fent van, és csak egyszer indult újra magától, az asztalon
Az FM rádió még mindig nem RDS, és már nem is lesz. Az akkuval egész takarékosan bánik. Tetszik, hogy bekerült a 3 utas újraindítás (tudom, a MIUIHU-ban eddig is benne volt).
A gyorspanel és az értesítések megjelenése emlékeztet valami gyümölcsös rendszerreA MIUI9 -é jobban tetszett, de ez sem rossz. A szokásos karcsúsítás után egész élhető, egy darabig marad.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #31900 üzenetére
Ne már...
Pedig nagyon szerettem a Sailfish-t próbálgatni. Most is fent van multirommal.
Más: úgy tűnik, a MIUI heti frissítés is megszűnik, legalábbis itt ezt írják: [link]
Az egyetlen reményünk, hogy nem MIUI fórumos poszt, így még van esély a hamisságára. -
Milestone2
nagyúr
válasz
hunace #31762 üzenetére
Ahogy Tomi mondja:
Mount menü (a TWRP-ben) / Enable MTP
...de azt hiszem MIUI.HU Multitoollal is lehet ROM-ot közvetlenül flesselni.
-
heidricha
őstag
Majd figyelem a tapasztalatokat. A pár napos AOSP majdnem megmaradt nálam, ami miatt mégsem:
- feloldási problémák. olyan hosszút és lassút kell felfelé húzni, hogy egy kézzel, vagy ha hirtelen kell, sehogy nem megy. ugyanez az értesítések eltűntetése a záróképernyőről.
- nem lehet a hangszórót lehalkítani. legkisebb hangerőn is nagyon hangos. volt XDA-n egy javítási javaslat, de nálam nem vált be.
- standby fogyasztás nagyon magas. miuán kikapcsoltam az eredetileg aktív "mobilnet wifi alatt is"-t, akkor a wifi-s standby már rendben volt. viszont éjjel repülőben 6-8% szerintem essze túl magas, kikapcsolt ébresztés ugye nincs...
- kamera. nem rossz, de nem is jó, panoráma helyett FC-zik. nagyon megszoktam a MIUI-s kamerát, bár nem használom sokat.
- GPS általában ugyan jó, de volt egy fél óra, amikor nem érzékelt semmit. reboot helyrehozta.Amúgy stabil (bő két napig használtam) és gyors. Sokkal gyorsabb a multitask, mint a MIUI-n.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #30955 üzenetére
Ja, tudom, ez a multirom recovery.
Meg az aroma is ott van valamelyik ajánlásban.
De valahogy egyik sem tetszik, van olyan, hogy sokáig kell várni, hogy induljon, vagy recovery újraindításnál nem is jön be, ki kell kapcsolni. Ezek a 3.2. x - re is vonatkoznak.Az official 3.1.1 TWRP meg teljesen jó, ha nem Oreo a cél.
Ez az akku azért érdekes dolog, nem értem, hogy függhet a recoverytől.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #30864 üzenetére
Nekem éppen most megy fel csak a multi/eu verzió.
Dirty flash a 7.12.21 MIUI 9.1 verzióra, majd látódik. -
mizoli
addikt
Esetleg tudja valaki, hogy az akku optimalizálás fehér listát honnan/hogyan tudom elérni?
(Átméretezett kicsi kép)
Az összes alkalmazás -a rendszeralkalmazások is- kiválaszható, elvileg otimalizálható, gyakorlatilag persze nem.
Természetesen kerestem, utána olvastam, de nincs ott, ahol elvileg lennie kellene: akkumulátor/teljesítmény - opciók menü. Options menüpont nincs is (jobb sarok 3 pötty sincs, meg semmi lehetőség) ahol ki tudnám választani a Battery Optimization-t.
A funkció mégis elérhető, a TypeApp levelező beállítása közben bukkantam rá (ez a kép is kicsi fájl)
Ez Android dose mód, én a MIUI 9 (multi) alatt nem találom. De van
Köszi. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #30798 üzenetére
Délután éppen a 7.12.14 miuihu-t tettem fel.
Így érzetre mintha lassabb lenne, mint az ugyanekkori multi. Bár most telepítés előtt nem töröltem ki a rom felét, csak fagyasztgattam dolgokatMár belaktam, egy darabig marad, azt' majd látódik.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #30749 üzenetére
Köszi, mindjárt ránézek. Éppen kész lettem a 7.12.7 lite miui multi-val, de akkor később teszem fel
Ja, ha valakinek kell, adom.
-
mizoli
addikt
válasz
mizoli #30655 üzenetére
"Az internetcsatlakozás értesítés kikapcsolása viszont jó lenne a multiban is. Illetve kikapcsolható, de azonnal visszakapcsolja magát."
DirtyFlash-eltem a 7.11.30 multi romot, és megoldódott a probléma, most kikapcsolva marad.
Nem nagy dolog, csak picit bosszantó az üzengetés, hogy nincs internetkapcsolat, pedig van WiFi és mobilnet is, és működik is mindkettő. -
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Milestone2 #30600 üzenetére
Eh pár óra frissítésről lemaradt a böngészőm, bocs. Ez már elavult
A twrp lehet régi pl. Nekem szeptemberi multirom verzióval eddig nem volt gondom. Ha kell, nyomok .img fájlt valami felhőbe, de xda-n valahol fent van. Persze vigyázni kell a multirom miatt, kiikszelni a dualboot kockát mindenhol, hogy kösz nem!A Miflash nálam is olyan, mintha megállt volna (tehát nem mutatja a procedúrát), aztán mikor végzett (mondjuk 5-10 perc alatt), eccercsak újraindul a telefon és megy. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #30600 üzenetére
Viszont - kezdetben - a Flyme felment neki.
Akkor meg a miui-nak is kellene. Azért írtam a multit, mert az tuti működik, a többit (az egy hu kivételével) nem próbáltam. -
Milestone2
nagyúr
válasz
Pluto69 #30575 üzenetére
Ja, ami kimaradt.
Igen, ha átváltasz fejlesztõire, újra kell rootolnod.
Illetve, amit linkeltem, az nem MIUI.HU rom, hanem Multi (xiaomi.eu)szóval ott még inkább érvényes, hogy tiszta telepítés kell.
De ha elégedett vagy a MIUI.HU val, akkor miért váltanál.
Maradj Vagyuláékkal...[link]
-
Tomi_Ohl
veterán
Elvileg tényleg a kínaiból van a Global is, úgyhogy én sem értem... Mindenesetre ez van egyelőre.
A multi rom gondolom a Mi4-esből készült el, mert a többi megszüntetettre (régebbi redmik, mi note pro stb) tényleg nincs új verzió.Lathronos valószínűleg tudod, de a biztonság kedvéért emlékeztetlek, hogy a másféle MIUI kiadásra váltáshoz tiszta telepítést kell csinálni.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #30489 üzenetére
A Mi4-re jön frissítés, jön a Mi3-ra is
Egyébként meg ott vannak a custom ROMokMost éppen 7.11.9-es multi MIUI van fenn, és tetszik
-
Milestone2
nagyúr
7.10.31 kiadásra került
Letöltési linkChangelog:
Fix: Multi-task management card can not be properly switched
Optimization: By controlling the self-starting of third-party applications, optimize power performance, extend standby time -
Milestone2
nagyúr
Szokásos heti Flyme
7.10.20R [letöltési link]Changelog:
Update: System Updater, Upgradeable System Application
Update: default multi-task for the vertical display -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #30389 üzenetére
Köszi, ezt nem tudtam. Akkor a multis és miuihusokat nem érinti.
RetepNyaraB nálam 1300mAh körül tölt a 2A-es töltővel. Sokkal többre nem képes a Mi3.
-
mizoli
addikt
válasz
RetepNyaraB #30380 üzenetére
Ha meguntad a szívást, nézd meg ezt: TypeApp
Éppen a MIUI9 (7.10.19) hu, és multi romokat próbálom összehasonlítani.
-
Milestone2
nagyúr
7.10.16.R ROM LETÖLTÉSI LINK
(Nem túl vaskos)Changelog:
System repair: click on the multi-task manager menu no response problem
Gallery -
Milestone2
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #30335 üzenetére
Nézd már meg "lécci" Számológép nem FC-zik? Multin van rá panasz.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
RetepNyaraB #30269 üzenetére
Érzékelőkhöz nem hiszem, hogy köze lenne. Ilyen MIUI9 problémáról sem tudok, de ezt csak úgy lehetne kipróbálni, ha feltennél egy custom ROMot, vagy egy régebbi MIUI-t, amin még működött.
llaszlo a Lineage OS-szel általában nincs baj, minden működik rajta. A nugátos ROMok közül viszont a Nitrogen kicsit gyorsabb, mint a LOS (és azon alapulók), a multitasking meg kimondottan jobb rajta (a többi 7.x ROMon elég rossz volt...). Viszont ez csak a márciusi és azelőtti 7.x Nitrogenekre igaz, az újabbakat elcseszték.
A 8.0-s ROMok közül egyértelműen a Nitrogént ajánlanám, itt még nincs is sok választási lehetőség. Amit észben kell tartani, hogy nem működik rajta az NFC és további kisebb hibák lehetnek. Ennek az akkuidejéről nem tudok nyilatkozni, mivel fő telefonként már nem használtam.
Szerk: témázás: LOS-t nem annyira lehet, csak az egyszerűbb témák mennek rajta. A gyári téma viszont nem fekete, hanem fehér már. -
heidricha
őstag
válasz
RetepNyaraB #30214 üzenetére
fejlesztői beállítások közt kapcsold ki a memória optimalizációt. hiába engedtem meg bármit (app battery save off, autostart enabled, multitask locked) a proxymity alapú képernyőzár alkalmazásoknak, csak ettől maradtak életképesek.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #30197 üzenetére
A legfontosabb hogy Gyuszi a China Developerből készíti a miui.hu-t
A második, hogy Gyuszi ha az Alfa ROM-ban tetszik neki valami átemeli a miui.hu-ba
Pl. az Alfa China ROM-ból lett kiemelve a Telefonról menü új kinézete.
A Globa Developerben még nem olyan korszerű, de még a China Developerben sem.A változtatások listáját a miui.hu mindig posztolja:
- MiRecovery törölve
- pinyin törölve
- billentyűzet,gamecenter ,sdk,userbook, o2o, data/preinstall appok törölve
- Swiftkey integrálva
- legfrissebb magyar fordítás
- T9 keresés a tárcsázóban (is)
- Legfrissebb Google Play
- Legfrissebb Google play Szolgáltatások
- Live ikon az iránytű és Jegyzetek alkalmazás ikonja is
- Root jogosultság engedélyezése csak SuperSU telepítése után (Multitool)
- Xunlei letiltva
- Adatforgalom kínai funkciói letiltva
- Naptár kinai funkciói letiltva
- Antispamban a telefonszám azonosítás letiltva (nálunk úgysem működik)
- Módosított zenelejátszó a képernyőzáron
- 3utas újraindítás menü
- Témák appban elérhetőek a fizetős témák, ikonok alatti szöveg újra magyar nyelvű
-Böngészőben elérhető a hasznos és hírek (index.hu) fül is,a kezdőoldal ikonok áthelyezhetőek, törölhetőek.
+ ra kattintva a google oldala nyílik meg,
saját oldal hozzáadása: + ikon, írd be a honlap nevét, majd a beállítások, új könyvjelző, kezdőoldalhoz adás.
-Alapértelmezett óra lecserélve MIUIHU órára (Lánchídas)
- Új MIUIHU APP, reklámmentes, gyors, új felület, új alkalmazás esetén értesítés! Köszönet érte Xmister tagunknak!!! -
Milestone2
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #30149 üzenetére
Melyik mijau 9-et keresed?
China dev, Global dev, Multi dev, Miui.hu?
Nem találom melyik fentebb... -
Milestone2
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #30011 üzenetére
Ahogy nézem a xiaomi.eu nem várja meg a publikus megjelenést
https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-WEEKLY-RELEASES/7.8.17/
amint kijött a zárt beta tesztrom, elkészítették belőle a MultiROM-ot, szóval elméletben hamar lesz MI3/MI4 is
hiszen a MiMax, MiMaxPrime, Mi4c hivatalosan nem kapott még MIUI9-et, de multi már van... -
Mr.C
őstag
válasz
mizoli #29910 üzenetére
igen, de most rá is mértem multiméterrel és adja tovább az áramot.... még az akksi fesz is megvan, szóval ez ittt alaplap hiba lesz...
sztem OP5 lesz az utód, csak nagyon sajnálom az OIS hiányát... ennyiért illene esetleg, bár így is olcsóbb, mint a többi flagship. Lényeg, hogy olyan telefont szerettem volna venni október-november-december körül, ami jó sokáig bírni fogja (sok ram + vezeték nélküli töltés + szinte teljes kijelző, ami most trend + OIS + jó OEM támogatás), de így sajnos ez nem lesz meg, mert pont a legrosszabb a mobilpiac. Ha meg most veszek egy occót, akkor kvázi annyival többért veszem a későbbit, ha belegondolok, mert az olcsó árát simán hozzáadhatom, ha csak pár hónapig szolgál ki. Tiszta Cirkusz
Nembaj, így ismét el van könyvelve a 3 év múlvai telefonvásárlás, mert megint csak "majdnem tökéletes" a telefon
no mindegy... -
cimp
senior tag
Hát ennyire már rég szopattam meg magam! A szkriptes módszer lefutott, mert eleinte az asztalról indítottam de ott nem bírta lekezelni a szpészeket a mappanevekben. Ezután felraktam egy multit. Akkor láttam, hogy felment, de nem 1.2G a system, hanem 1G Na ekkor néztem meg tüzetesebben, hogy ez az átkozott diskinfo a sor elejére nem azt írja, hogy a fs mekkra, hanem hogy mennyi is van ráírva és a végére, hogy mekkorából foglal el ez ennyit!
Lehet már először is jó volt.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Milestone2 #29856 üzenetére
Akkor van még remény.
A Redmi Note 4 Qualcomm-ra jön szépen a fejlesztői Global.
A Multi Stabil meg februárban volt utoljára frissítve (Mi3/Mi4). -
Fejvadi
nagyúr
válasz
Milestone2 #29854 üzenetére
Közben ránéztem én is. Akkor itt a vége. Hiába tenném fel a Global-t az se fog kapni. Köszi.
Feltettem most az utolsó fejlesztői Multit és ennyi.
Reboot-nál felajánlott valami TWRP frissítést, de azt is kihagytam. -
Fejvadi
nagyúr
Szerintetek fel lehet tenni TWRP-ből, tiszta telepítéssel, a Multi dev.-re a Global Stab. zip-et?
-
s4tch
veterán
Urak, segítsetek. Anyám használja a Mi3-at, és a legnagyobb betűmérettel a betűket látja rendesen, viszont az állapotsávot nem igazán. Valami tavaly nyári stabil multi van a telefonon. Esetleg azóta jött ki olyan verzió, amiben van a flyme easy mode-jához hasonló megjelenítési mód? Esetleg témával meg lehet oldani valami hasonlót?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #29630 üzenetére
Mert stabil ROMot használsz, MIUI-ból is van olyan.
Más: végre feltettem én is a Flyme 6-ot. Tetszenek az animációk, maga a felület viszont továbbra sem vonz annyira. A multitaszking panel mondjuk nem lenne rossz, igazából iOS koppintás, de legalább látványos. Cserébe eléggé akadozik. Érdekes, hogy a multiwindow lehetőségét felkínálja, de látszólag egy alkalmazás sem támogatja.
-
Milestone2
nagyúr
-
petrson
senior tag
Helló. 8.1.3.0 stabil multi van a Mi4-en. Honnan is lehet újabbat leszedni? Ha van.
-
hunace
tag
Sziasztok,
egy MI-3 GPS használata közben lemerült és töltés után sem akar igazán elindulni.
(multi_cancro_5.12.17_v7-4.4)Fastboot és a TWRP bejön de az androidos kezelőfelület nem a Mi logó marad a meg a képernyőn.
Valami ötlet hogy mivel lehet gyógyítani ?
Köszönöm
-
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #29482 üzenetére
Nagyszerű!
A Flyme-ot lehet, hogy én is felteszem majd. Épp tegnap telepítettem megint a multiromot, hogy egy teszt RR-t felrakhassak a NOS mellé, szerintem Flyme jöhet harmadiknak.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
barackle #29418 üzenetére
Inkább a globalban lehetne különböző, mint a másik kettőben, hiszen a multi és a miuihu is kínai alapú. Érdekes.
Ha át akarsz venni valamit, akkor a /system/lib/modules-ből a wlan.ko kellhet (ha ez link, akkor pedig az a fájl, amire mutat). Lehet, hogy a global kernele is kelleni fog hozzá. -
barackle
tag
Az lehetséges, hogy más a wifiért (is) felelős driver a multi és a global/miuihu romokban? Pár hónapja próbálgattam a (miui) romokat, mert a widgetek nem akarnak frissülni nova launcher alatt, hiába állítottam be mindent, amit elvileg kell (autostart, memóriakezelés, optimalizálás, stb..., kb minden fórumot átolvastam már, hátha valahol van még egy elrejtett beállítás), egyiken se frissült, de ezzel már együtt tudok élni.
A problémám inkább az, hogy a munkahelyemen "eldobálja" a wifit a multi rom, global és miuihu alatt jól működik, és a multi is mindenhol máshol jó. Ez csak azért bosszantó, mert nem dobja el ténylegesen a wifit, csak azt veszem észre, hogy már órák óta nem jött semmi notification, pedig kellett volna. Bekapcsolom a kijelzőt, látszólag ott a wifi, de adatforgalom mégse megy rajta. Wifi ki-bekapcs, és újra működik egy darabig, aztán észrevétlenül egyszercsak megint nem küld és fogad adatokat. Ha rendesen eldobná a wifit, akkor legalább átváltana mobilnetre, de így nagyon zavaró.Van valami ötlet? Mindig teljesen tiszta telepítéssel tettem fel, mindent töröltem, még a belső tárhelyet is. Most miuihu van fent, de alapvetően jobban szerettem a multi romot, mint a többit. jó lenne, ha valahogy rendes működésre lehetne bírni rajta a wifit, esetleg a global-ból átvenni néhány fájlt, csak nem tudom miket.
-
-
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #29387 üzenetére
Az eredmény:
Android verzió: 6.0.1 MMB29M
MIUI verzió: MIUIHU 8.7.4.20 fejlesztőiKaptam 3 új "ikont":
- MIUIHU
- SuperSU
- hangalapúmeg egy Lánchídat az órám mellé.
Viszont az út egy kicsit furcsa volt. Bekapcsoló gomb és fel hangerőre a "régi" recoverybe lépett be a telefon. Így azt csináltam, hogy elindítottam a gépen a Multitoolt és újra telepítettem a TWRP-t. Ennek a végén megkérdezte, hogy újra indítsa-e a készüléket Recoveryben. Mondtam, hogy igen, erre már a TWRP-be bootolt a készülék. Onnan meg már ment a telepítés.
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek! Még annyi kérdésem van, hogy van-e valahol valami összefoglaló a 8-as MIUI funkcióiról?
-
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #29383 üzenetére
Szia,
köszönöm a MIUHU Multitool ver: 0,9 g tippet, úgy nézem, hogy ez afféle svájci bicska lehet a telefonhoz.
Először a Megjegyzés alapján telepítettem a MiPc Suite-ot, aztán a MiFlash programokat. Ez utóbbinál 5-ször jelezte a Windows, hogy nem aláírt programokat akarok telepíteni, de mindannyiszor azt mondtam neki, hogy ne törődjön vele, csak tegye a dolgát.
Ezután az 1-es menüponttal telepítettem a TWRP Recovery-t, szerintem sikeresen.
Most jönne az, hogy bebootolok TWRP-vel, és kiválasztom azt az zip-et amit tegnap felmásoltam rá update.zip néven?(találtam egy olyan menüpontot, hogy 8. Alkalmazások biztonsági mentése, azt minden esetre megcsinálom)
... azt állítja, hogy elmentette őket a program mappájába appbackup.ab néven. Na most az egy 41 byte-osnak látszó file, abban elfér minden alkalmazásom?
-
Wovbagger
tag
válasz
Tomi_Ohl #29377 üzenetére
Szia,
én még mindig 4.4.4-es Android verziót használok a telefonon, de ma megpróbáltam az útmutatásod alapján átállni Marshmallow-ra. Ami sikerült:
előkészületek: a) 640 MB-s system partícióm volt, tovább léphettem
frissítési módszer: a hivatalosat választottam
Letöltöttem az 5.12.17-et
Feltelepítettem a Frissítés appból.
Leellenőriztem: feltelepült (ez látszott a MIUI verziónál és a kicsit másabb ikonokból is)
Diskinfo: 640 MB-s system partíciót jelzett, ezért megpróbáltam újra feltelepíteni.
Ennél a telepítésnél én nem láttam olyasmit, amit az előző esetben, de mikor a telefon újra indult akkor már 1.2 GB-s system partíciót mondott a diskinfo, így továbbléptem.... és elbizonytalanodtam. Ezt írod ugyanis:
töltsd le és telepítsd a legújabb, 6.0 alapú MIUI-t (MIUIHU vagy multi). Ennek a telepítéséhez már mindenképp TWRP kell, amit a fentebb linkelt módszerek egyikével tudsz telepíteni.
Letöltöttem a medadott helyről a MIUIHU-t (szerintem 7.4.20_6.0.1 a verziószáma). A "mindenképpen TWRP kell"-t úgy értelmeztem, hogy be kell lépnem a Recovery menübe, a "fentebb linkelt módszer"-t meg úgy, hogy átnevezem a letöltött zip-et update.zip-re, és felmásolom a telefon gyökerébe. Átnevezés, felmásolás megvolt, Recovery-be beléptem, ott viszont hiába választom ki az "Install update.zip to System"-et és nyomok rá a Power gombra ennek hatására visszaugrik a MainMenu-be a telefon. Ezt pár próbálkozás után meguntam, és kiválasztottam a Reboot opciót.
Itt lehet választani a Reboot to System One (leatest) meg System Two közül, én a One-t szoktam választani. Így a telefon elindul, és működik.Azt szeretném megkérdezni, hogy hol hibázok, vagy mit értek félre, vagy mit csinálok rosszul? Mert biztos hogy bennem van a hiba.
Előre is köszönettel:
Wovbagger
-
RAZR_v3
tag
Fejleszt valaki még Marshmallow alapú, de nem MIUI romot a MI-3-hoz?
Jelenleg a MIUI multi rommal a Google Drive-ra, vagy Photosra csak akkor történik feltöltés wifin, amikor nincs lezárva a képernyő. Így pedig félkarú óriás a készülék, mert ha nagyobb méretű fájlokat akarok feltölteni, azt csak egy számítógépről tudom megtenni, a telefonról nem. Hiába telt el egy óra, ugyanott tart MI-3-nál a feltöltés, ahol a képernyő elsötétedése előtt tartott.
Évek óta fennálló MIUI bugról van szó egyébként, rákerestem angol fórumokban is a probléma megoldására és nem lehet megoldani. Hiába jelentették a hibát a MIUI hivatalos oldalán, semmi előrelépés nincs. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
chester99 #29321 üzenetére
Üdv. Próbáld ezeket:
1.: Kattints a Biztonság parancsikonra és nyisd meg az Engedélyek menüpontot.
2.: Kattints az indítópult menüre, és engedélyezd a kívánt alkalmazás automatikus elindulását.
3.: Lépj vissza az Engedélyek menübe, és nyisd meg az Engedélykezelő menüpontot.
4.: Itt válaszd ki a kívánt alkalmazást, és engedélyezd számára a felugró ablakos értesítéseket.
5.: Menj vissza a Beállítások menübe, ott válaszd a Rendszer menüpont Akkumulátor almenüjét.
6.: Itt válaszd ki az Alkalmazások akkumulátorhasználatának kezelése opciót, majd Válasszon alkalmazást a korlátozáshoz menüpontot, itt válaszd ki az érintett alkalmazást és kapcsold ki az optimalizációt számára
7.:Menj vissza a kezdőoldalra, nyisd meg az engedélyezendő alkalmazást, majd nyomd meg a Home gombot, aztán a multitaszking gombot
8.: Az engedélyezendő alkalmazásra helyezd rá az ujjad, és egy határozott mozdulattal húzd el lefelé. Ekkor egy lakat fog megjelenni az ikonján, innentől kezdve nem törlődik a memóriából
9. Menj a Biztonság appba, Beállítások fogaskerék / Akkuhasználat / Automatikus tisztítás lezárt képernyőn - ezt állítsd "Soha"-ra.
Így már remélem jó lesz. -
Mr.C
őstag
Olyannal találkozott már valaki, hogy fagyasztva van egy app de akár mivel olvasztod ki, reboot után ismét fagyasztva marad. Multi MIUI alatt.
Kifejtve:Van a documentsUI, ami valamiért fagyasztva van (lehet anno én voltam). Akármivel ha kiolvasztom (titanium backup, SD maid) működik, de reboot után ismét fagyasztva van. Az érdekesség pedig ott történik, hogy ha felrakom a jeti frissítést, akkor az alap MIUI dolgok, amiket fagyasztok, nem lesznek olyan állapotban, hanem újra fagyasztani kell
Csak a documentsUI marad úgy, pont az, aminek nem kéneMár töröltem az adatokat is, de semmi. Tudom-tudom clean install de most megoldanám anélkül. (Desok a "fagyasztva" szó ebben a hsz-ben
)
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #29250 üzenetére
Öö... Szóval, XDA-n a címben van 18, de valóban csak 17-es. Már el is felejtettem.
laci laci az csak secondaryként van fent multirommal.
Más: friss hír, hogy a CAF/NOS/DU-féle nyílt forráskódú kamerát már a Lineage maintainerünk is nézegeti, tervezi átvenni. Akkor meg gondolom minden ROMban ez lesz már.
-
heidricha
őstag
válasz
Tomi_Ohl #29120 üzenetére
CAF működik szépen. Persze AOSP, messze van a kényelmestől, de legalább a menu gombon a multitask van.
Telepítéskor eleinte nincs billentyűzet, végig kell menni fiók nélkül, utólag kell bekapcsolni, akkor lehet WiFi-t meg Google fiókot megadni.
Ezen átlendülve eddig minden működik. A kamera nem rossz, de szerintem a LineAge-é még mindig jobb.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #29144 üzenetére
Holnap kezelés alá veszem magam.
Megnézem azt a TWRP-t, nálam hogyan működik, aztán úgyis megy fel a multirom TWRP.Mr.C Na most ezt benéztem, meg nem is. Először az angol fórumon olvastam, ott ez van:
"New - Option for hiding the content of notifications on Lock screen"
Ez viszont már tényleg az, ami kell, ha minden igaz.Elvileg az app lock-kal függ össze, szóval lehet, hogy csak a lezárt appoknál lesz ilyen, ami megint nem az optimális megoldás.
Akkor csak a magyar fórumon írták el. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
davidvarga #29136 üzenetére
Épp ma mondta egyik haverom, hogy ugyanez van nála az új Lineage frissítés óta Mi4-en. Valószínűleg csak az újabb/LOS alapú ROMok érintettek, Nitrogenen tuti nincs ilyen gond.
Más: az új MIUI-ban van egy ilyen funkció:
"Opció az értesítések elrejtésére a Zárképernyőn"
Emlékszem, hogy ezt többen is hiányoltátok. Végre belekerült.Megint más: az új multiromunk híres lett, írtak róla külön cikket XDA portálon.
-
Fejvadi
nagyúr
Végre van újra Pc. Sikerült egy vagyont költeni rá.
Mivel nem volt, ezért a telefonon néztem rá a letöltésre.
A frissítés ikon - menü - Legutolsó ROM letöltése.
Rámentem, l is kezdett letölteni, de nem írt ki semmit, ezért kikapcsoltam.
Ez most mit tölt le? Tudja, hogy nekem a Multi fejlesztői van fent és akkor abból a legújabbat szedi? -
Tomi_Ohl
veterán
Visszatért vasishath! Egyből két dolgot is hozott:
1) új AOSP/CAF ROM. Úgy néz ki, sokkal több dolog változott, mint amennyi látszódik. A legfőbb az, hogy ez az első Nougat ROM, amiben úgy működik a videófelvétel, mint kéne: nem hacket használ, hanem többfolyamatos feldolgozást, ahogy azt a Google is elképzelte Nugátban.
2) végre kiadta a multirom frissítését, amihez már nem kell speciális kernel, bármelyikkel megy. Teszteléshez jó lesz. -
Ájvé
veterán
válasz
laci laci #29074 üzenetére
Itt van leírva.
Ja és multi van rajta, ahogy Tomi írta csak nyitással megy fel, mint minden nem hivatalos ROM. -
Fejvadi
nagyúr
Megszívatott a legújabb Fejlesztői Multi.
Mindent pont úgy csináltam mint eddig.
TWRP wipe cache, wipe ART/Dalvik
ReBoot Recovery, Install ROM
Wipe ART/Dalvik, ReBoot SystemMár gyanús volt, hogy tovább tart az Android betöltése, amikor a felirat felett szaladnak a pöttyök. Egyszer csak bejön a kezdőkép, hogy üdvözöl a MIUI6. Én is üdvözöltem, egy "Rohadj meg, te ......., a jó ........, hogy.......". Lett egy szép tiszta telepítésem.
Nekiállhattam mindent feltenni és mindent beállítani. Volt mentésem, de nem akartam azt visszatenni, gondolom sok komolyabb változtatás történhetett, azért nem csinálta csak a sima telepítést. Amúgy nagyon jó és gyors, a RAM is rendben van. Az óra kiégeti az ember szemét, nagyon erős lett.
-
mizoli
addikt
válasz
davidvarga #28998 üzenetére
Régen időnként kipróbáltam egypár MIUI-t. (Multi, Hu, stab, dev, global, 6,7,8 ilyesmik, már követni sem tudom
).
Mindig egy light csomagot csináltam, azt tettem fel. Párszor ajánlottam, hogy közzé teszem a light MIUI-t, pont olyat, amit akarszde nem kellett senkinek. Persze érthető, ha nincs tele a szerintem is felesleges funkcióval, minek kell MIUI?
Sok mindent ki lehet törölni a ROMból, kb. a mi-vel kezdődő fileokat, de nem az összeset, és mást is. A Mi accountot emlékeim szerint nem lehet, akkor nem indult el a ROM, de utólag fogyasztható, törölhető.
És a teljes procedurát minden új ROMon ismét meg kell csinálniJó hír, hogy nem tart sokáig.
-
Tomi_Ohl
veterán
Másik lehetséges elmélet, hogy csak simán hardverigényesebb már a MIUI és ezért nem nyújt olyan élményt, mint amire régebbről emlékszünk. Mondjuk erre múltkor rácáfoltam, amikor újra feltettem régi v5/v6 stabilokat. Most elég jó a NOS, legjobb MM alapú ROMokat sem élveztem jobban. Anno lollipopon voltak még nagyon gyors, nagyon jó multitaszkú ROMok (hivatalos CM, vagy akár az előtti RR), egy-két jó kernellel (pl Phantom), egyszer még újra fel akarom rakni ezeket.
(#28976) & mizoli nem biztos. Anno a 4.4-es Iván is annyira magasztalva volt, mint most a NOS, vagy talán még jobban. Nekem mondjuk nem tetszett, a MIUI 6 ezerszer szebb volt a stock KK-nál (bár bugosabb is), de sokan huzamosabb ideig is használták. Szóval attól, hogy nekünk jó a NOS, ki tudja milyen gondok jöhetnek még elő (kezdve a hálózat alapú helymeghatározással). Ettől függetlenül tényleg megér egy próbát.
-
Fejvadi
nagyúr
Feltette már valaki a legújabb fejlesztői Multit? Azt olvastam, hogy vannak gondok, de lehet már javították.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Keil Walker #28837 üzenetére
A Nugátok közül szvsz A NOS lesz a legjobb választás. Nagyon gyors és smooth, multitaszking is relatíve jó. Hibákkal nem találkoztam, maximum az a Google helymeghatározásos lehet, amiről heidricha beszél. Meg az OTG nem működik, következő buildben lesz javítva.
elég jó telefon a Z2 Pro is. Én mondjuk a kinézetével nem vagyok megelégedve.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28799 üzenetére
Vagy csak megijedtél, hogy a gatyád rámenne a fogadásra?
Keil Walker ahogy anno a Mi3-nál, most is valami igazán jó telefont kerestem igazán jó áron. Sokáig ha akartam volna, se találok, de 2016-ban a Snapdragon 820-at már elég nagy upgrade-nek éreztem. El is játszottam egy Mi5 vagy egy ZUK Z2 gondolatával, de egyszerűen nem tetszettek, meg amúgyis jól elvoltam a Mi3-mal. Aztán jött a Mi5S, ami ott változott, ahol kellett: szebb lett a dizájn, végre nem mechanikus a home gomb, fém hátlap (üveget nem nagyon szeretnék). Ami még tetszett, hogy van egy 4/32-es verzió. Tárhelyből elég annyi, de RAMból szeretem a sokat. Mobilnet előfizetésem nincs, nagyon ritkán engedélyezem a napi netet, arra nem fontos a B20. A geekbuyingot meg azért választottam, mert jó áron adják, és ahogy olvasom, megbízhatók is.
janakbacsi fentebb olvashatod, miért választottam a 4/32-t. Elvileg ugye jó lenne a 4/128 is, de az már annyival drágább, hogy akkor már a Oneplus 3T is képbe jönne és megint elbizonytalanodnék.
Elvileg van még egy előnye a 4/128 verziónak, a nyomásérzékeny képernyő, de amint kiderült, ez szoftveres korlát - a xiaomi.eu multi ROMokban engedélyezték a többi verziónál is. -
s4tch
veterán
Megcsináltattam a Mi3-at. Digojr tett bele új töltőpanelt és akksit, illetve kicserélte rajta a házat. Király gép ez még mindig, úgyhogy el sem adom, megkapja édesanyám első okostelefonnak. Szerintem MIUI multi stabil lesz rajta, de ha van más tanácsotok, szívesen veszem.
-
Tomi_Ohl
veterán
Új Nitrogen: XDA-n írja valaki, hogy a kernellel lehet gond.
Telegramon meg arra jutottak, hogy mind secondary ROMként tették fel multiROMmal, és úgy működött. -
Mr.C
őstag
gyors kérdés:
Jól tdom, hogy a multi MIUI már tartalmazza a gapps-t és rootolt is?
Köszi! -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28691 üzenetére
Telegramon is jókat hallani róla. Egyik tag azt mondja, kiváló a multitaszking. Mondjuk a 16 app egyszerre futtatása kicsit túlzásnak hangzik, de lehet, hogy ez miatt én is kipróbálom.
Más: az RR maintainere váltott Redmi Note 4 Snapdragonra. Ő már nem fog több frissítést kiadni, de jelentkezett az AICP karbantartója, hogy ő vinné az RR-t is.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #28685 üzenetére
Épp tegnap láttam. Ezek alapján nem érdekes.
Én meg tegnap, a multiromot tesztelve feltettem a legújabb DU-t. Csak éppenhogy kipróbáltam, működik-e. Ami fura volt, az a launcher. Olyan, mint egy herélt Pixel launcher. A beállítási lehetőségek hiányoznak, és van egy saját keresősávja (bár nem működik)... Aztán az is lehet, hogy csak a Google appok teljes hiánya hatott így rá.Más: Ivan kiadott egy frissítést az AOSP-jéhez, ha valakit érdekel: [link]
Elvileg a legtöbb hiba javítva lett. -
Tomi_Ohl
veterán
Néhány dolog:
- feltettem a jó, stabil Nitrogént... A LOS-alapú ROMoktól jobb itt a multitaszking, meg gyorsabb is. Állítólag új verzió is jön nemsokára, bár nem tudom, publikus lesz-e.
- tesztelem a multiROM legújabb verzióját. Nincs már messze a publikus kiadás.
- lefordítottam a XenonHD-t. A következő build talán már teljesen magyar lesz.
- Ivan Mi5S-t használ mostanában... Remélem fejleszteni is elkezd rá, amint lehet. -
Tomi_Ohl
veterán
Akkor minden custom ROM használó elégedett?
Lesz itt valami, ami érdekes lesz. A napokban fog kijönni az új multiROM, amivel aztán ugye egyszerre több ROMot is felrakhatunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- új bontatlan iPhone 16 128GB black fekete független Apple 1 év garancia adapter
- új bontatlan iPhone 16 128GB white fehér független Apple 1 év garancia adapter
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 16 pro 128gb bontatlan
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest