- Google Pixel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
rhen
senior tag
válasz
NPeete #17470 üzenetére
neked is csak a kameránál van zöld képernyő?
én data2ext-el használom most.
a2sdnél milyen sorrendbe telepítetted, 30ai rom -> 31ei kernel -> a2sd -> gapps?
a2sd-nél nekem nem inicializálta rendesen a dalvik cachet elsőre.
terminálban ki kellett adnom az a2sd nocache, majd úraindulás után az a2sd cachesd-t. utána lett jó. -
rhen
senior tag
válasz
Pocok256 #17464 üzenetére
Ha nem raktad fel az a2sd-t nem volt swapod sem, úgy "elég rossz" lehetett a rom.
Én data2ext-el használom most, a swapot egy initscriptből kapcsolom be minden elindításnál.
Nem valószínű, hogy a kevés ram miatt omlik össze a kamera, de ha mindent úgy állítottál be mint én, akkor gyakorlatilag csak ez lehet a gond.Vagypedig nem települt fel rendesen, mert kicsi volt a system partíciód. Ebben az esetben a "stock froyo" rom sem fog menni, mert kicsi a system partíció.
Én a Tre romra telepítettem, azzal működött nekem rendesen. Neked mi volt az alapromod amire telepítetted?
bootloop - wipeoltál mindent (dalvik cachet is), system partíciót is formáztad?
-
janez
aktív tag
válasz
kmarton #17350 üzenetére
Ehhez a telóhoz tényleg nem árt egy kis otthoni szakértelem.
Nem éri meg minden bootloop vagy más anyja kínja miatt szervízbe vinni. Néha nekem is bootloop-ol és csak a recoveryből történő újraindítás sikerül elsőre. Ki érti ezt!? Legalább nem kell wipe-olni a dalvik-cache-t vagy újra telepíteni az egészet.
Köszönöm a figyelmet.Mivel úgy is eléggé leült ez a topic, gondoltam hozzájárulok egy hozzászólással.
-
kecz
aktív tag
-
szaboknak
aktív tag
Most találtam egy nagyon jó megoldást amivel 2.1 alatt is mozgathatjuk az apk és dalvik mappát az sd-re és működik eredeti gyári rommal csak rootolni kell a telót.
Én utólag particionáltam a kártyát a minitool-al és mind a két particiót fat32-re csináltam és minden megmaradt a kártyán és eredeti svéd rommal tökéletesen működik.
http://emerzee.blog.hu/2011/02/12/link2sd_avagy_hogyan_telepitsunk_tobb_programot_az_sd_kartyara
itt az eredeti honla is:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=919326 -
Balázs1621
senior tag
CM6-os romnál hogy tudom áthelyezni a Dalvikot az sd-re, hogy utána működjön is a teló?
Próbáltam vagy 5 féle a2sd-t flashelni, de ha áthelyezem a dalvikot az android feliratnál tovább nem tölt be. -
Watt25
veterán
Ma ismét olyan helyzetbe kerültem, hogy bár az App2SD-vel a dalvik-ot is, meg mindent, amit lehet én az SD-re raktam, mégis már csak 25MB hely maradt a /data -n és nem tudtam felinstallálni egy 19MB-os programot. (Tapasztalat szerint majdnem dupla szabad hely kell az installáláshoz.)
Szóval, ilyenkor ugyebár arról van szó, hogy a programok adatterülete továbbra is a /data partición van, ezt nem tudja áthelyezni az App2SD, ezért van az, hogy minden telepítés után azért valamennyivel csökken a hely a /data -n. Viszont eddig nem találtam olyan programot, ami a szerint listázta volna ki a telepített programokat, hogy azok mennyi helyet foglalnak a /data/data könyvtárban. (Minden program hozzászámolja az apk és a dex méretét is, de ugye ez minket App2SD esetén nem érdekel.)
Nekem az jött ki, hogy a legtöbbet az Opera Mobile (nem a Mini!) foglalja: 14MB-ot!
Hogy jött ez ki gyorsan? Itt az ideális megoldás:
Összekötöd a telefont a számítógéppel és a command ablakba beírod:
adb shell
su
du -s /data/data/*|sort -n
A lista legalján a legtöbb helyet foglaló program lesz. Azt kell uninstallálni.
Persze a lényeg a du sor, terminál programból is ki lehet adni a telefonon.A megfelelő linux utasításításért köszönet Jonci-nak!
-
szaboknak
aktív tag
Rájöttem hogyan kell odex-elni a dalvik-cache-ból a system app könyvtárba a dex fileokat!
A következő képpen csináltam:a dalvik-cache-ból minden appnak a dex file-t áthelyeztem a system/app könyvtárba és átneveztem a hozzá tartozó app nevére és a dex-et odex-re, újraindítottam a telót és minden müködik tökéletesen és nem hozta létre a dalvik-cache-be a dex-et így megmaradt a plusz 20 mb szabad hely.Egy példa: camera.apk mellett a dex-et camera.odex-re átnevezni,ha valamelyiket nem jól nevezted át kiderül az újraindítás után mert létre hozza az odex-et a dalvik-cache könyvtárba.
-
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #15444 üzenetére
Én a CyanogenMod 6.1.0-át már október 22.-e óta használom és semmilyen jelentős problémám nem volt vele. A swap egy egyszerű scripttel megoldható a Froyo alap A2SD-je pedig működik, viszont ha a Dalvik-cache-t is át szeretnéd helyezni az SD-re, akkor felteheted a Darktremor féle A2SD-t is, az is működik minden gond nélkül. Eddig annyi az egyetlen számomra nem is annyira lényeges "probléma", hogy a kamera csak 2 Mpixeles módban üzemel max.
szerk.: Szóval konkrét fejlemény nincs (mivel már megvan 1 hónapos is a dolog), de stabilnak mondható rom az azért van.
-
syl5
őstag
válasz
Khelben #15357 üzenetére
Még mindig nem értem miért kell védeni egy sz@r terméket azért, mert neked is olyan van. Ami jó az jó, ami rossz az rossz, ezt be kell vallani!Kijelzőn kívül semmi lényeges különbsééég??? Most ezt komolyan gondolod?
Na akkor nézzük a lényeges különbségeket (ismétlem csak a lényegeseket, ennél sokkal több pozitívuma van a Blade-nek, amiket itt már részleteztem):
-3D gyorsító, állítólag a Nexus one-ba is ilyen van
-Fényérzékelő
-Távolságérzékelő
-Multitouch
-autofocus
-FM radio
-256 MB RAM
-170 MB szabad belső memória a programok telepítésére (és ugye a Dalvik-nak), ugye Pulse-nál volt 30-40 Mb; de mind1 ugye...ez sem sok különbség...csak csupán négyszerese....
-visszajelző led-ek
-Hangos s hangszórója, és kiváló minőségű! Pl.: Körúton sétálva tisztán, érthetően, és hangosan hallom, hogy mit mondanak nekem. A Pulse-t úgy kellett a fülemhez szorítani, hogy halljak valamit,és pocsék volt a hang minősége is!
-nagyon gyorsan megnyílnak a programok! ha rányomok valamire már előttem is van, nem kell malmozni mire írhatok egy sms-t! kijelző is rögtön bekapcsol, ha megnyomom a feloldó gombot! Ha hívnak, akkor is rögtön reagál! gyors nincs mese! ezt végre örömmel fogom használni..
-Angry Birds tökéletes! Folyamatos, akadásmentes, színes! Nem is beszélve a többiről! -
VGR
tag
Hali!
flb 1.7-et használok, és gondoltam újrateszem mert már minden baja volt.
2 Gb-os kártyán 256mb van a2sd-nek illetve 64mb swapnak levágva,a dalvik átmozgatva a karira. Miután újratettem el se indult a dolog mert folyamatosan boot loop van... már próbáltam mindenféle factory resetet stb, de semmi.... Ezért gondoltam talán a kártyának lehet hozzá köze. A kérdésem az lenne hogy, hogyan lehet asztali gépen (win7) újralehet-e formázni a kártyát teljesen szűz gyári állapotára? -
Pocok256
veterán
válasz
pitterr #15170 üzenetére
Ez nem telefon fuggo. Kell hozza egy emulator ami a kodot futtatas elott emeszthetove teszi.Ha jol tudom spicaba van ilyen majd megnezem haver telojan.
A dalvik cache meg egyebek atetele le van irva a nagy pulse kezikonyvben amit Tisztelt rum-csajsz forditott.Tessek atnezni ha nem baj en most nem bongeszek mert mobilrol vagyok es meg vonaton is
-
Pocok256
veterán
válasz
wesaaa #15163 üzenetére
Persze a dalvik cache ott marad és egyéb programok is amik képtelenek sd re települni, de ezek száma egyre csökken.
Más:
Ez a funkció nem életbe vágó (mármint az ap2sd) csak azért mert a szomszédnak megy neked nem kell mennie ha nincs rá szükséged nem mellesleg lassítja is a telefonod.(ezalatt azt értem, hogyha van elég helyed akkor nem kell használnod)Ha mégis kell mert nincs helyed egyáltalán mindjárt utána nézek neked. De ha jól emlékszem clocworkbe is megvan az opció hogy particionáld az sd kártyádat csak éppen nem azon a menü pont alatt mint amit a pulse kézikönyv ír, de ha mégse lenne akkor tegyél fel egy linuxot és kézileg particionáld
-
impalaman
aktív tag
válasz
Grande Ale #15148 üzenetére
Nem tudom már hányszor volt ez itt leírva, de most leírom én is mégegyszer. Az SD-re telepít, de a Dalvik cache továbbra is a telefon memóriájában marad. Könnyen át tudod helyezni az SD-re, csak a terminálba kell beírnod, hogy "su" aztán nyomsz egy entert, utána pedig beírod, hogy "a2sd cachesd" majd megint egy enter.
-
xlzx
csendes tag
válasz
szaboknak #15111 üzenetére
I deleted some unneeded apps from CM6 (calculator, and more) and GApps package (Maps, office app) aswell, these are replaceable and installable from Market.
After this my setup is the following (DO A NAND BACKUP BEFORE):
1. CM6 0.3 flash
2. GApps flash
3. OC bootimage flash (690/614 version)4. Rebooting, and wait for the new system installs itself!!! It's neccessary for working Darktremor setup!
5. Reboot into Recovery, do a nand backup again (for safety), and
6. Flash the latest Darktremor!7. Reboot phone. Darktremor installs itself, so after this boot every programs installing and running from SD-EXT.
With this metod I managed the fully working APP2SD, Dalvik on SD, SWAP, etc., every DT feature is working.
SWAP partition is automagically activated, working together with Compcache, no reboots!
But I switched off Compcache, it's little slowing the phone sometimes for me.And one important thing!!!! Only EXT2 format SD-EXT partiton is supported! I had EXT3, so I reformat my SD-EXT under Ubuntu (simply attach the phone with USB Storage), so don't need the full SD repartitioning.
I have more than 60 MB free space left on phone with tons of installed apps, every program run from SD regardless froyofat settings, Dalvik too. Stable and fast.
itt a leírás. a tömörített fájlból kiszedsz ezt azt majd a leírt sorrendben flasheled a dolgokat. Nekem borzasztó lett a telefon. 512 mb ext és 32 mb swap, comp és jit nélkül szaggatott összevissza,sok rebootom is volt. minden bekapcsolás kb 6percig tartott mire az adw észhez tért(próbáltam launcher proval,szintén). sokszor nem tudtam fogadni a hívásokat sem:S
lehet én rontottam el valamit,talán nem kellett volna 32 mb swap??
-
Pocok256
veterán
válasz
benyboy #15105 üzenetére
Flb 1.7 simát használtam az egész jó volt 1-2 napig bírta a strapát töltés nélkül. Flb 1.7 Oc van fent most nálam 128 Mb Swappal 512 ext -el (JIT bekapcsolva) és 691 Mhz en járatva a proci. Így átlagba 1 napig bírja.(persze van mikor addig sem, de én extrém körülmények között használom a telot van mikor 3 óra folyamat netezés megy róla plussz 3g meg APN is aktív szóval így kell nézni) Tapasztalataim szerint érezhetően gyorsabb így mint a sima. Egyetlen egy dologtól tudtam eddig belassítani, megőrjíteni a rendszert az pedig az email szinkronizáció. (gyárira gondolok) Attól bekattan a rendszer és használhatatlan lesz.(bár lehet ennek ahhoz is köze van hogy több ezer levél van a postaládámba és nem nagyon szereti az ilyet)
Erről a kettőről tudok nyilatkozni mást egyelőre még nem próbáltam.
Amúgy érdemes néha többször feltelepíteni a rendszert mert elsőre nem mindig úgy jön össze ahogy akarodItt gondolok arra, hogy nem mindenki szereti a jitet a swappines értékét is álligatja az ember meg dalvik cachet is lehet átpakolja majd vissza stb. Szóval miután kitapasztalta, hogy jó (meg milyen appok okoznak lassulást meg egyéb gebaszokat) neki utána érdemes újra tenni és már teljesen tuti beállításokkal belőni a rendszert én így tettem és nagyon hálás kis fürge droidot kaptam
-
szaboknak
aktív tag
A 2.2-ben a dalvik-cache áthelyezhető a memkarira?
-
bounty123
őstag
válasz
Benji21th #14727 üzenetére
Ezt cáfolnám, én class4-es sandisk kártyával használom FLB1.7-es rom-mal, a2sd ÉS swap is van. Igaz, a2sd-nél a dalvik cache-t hagytam alapból ahogy volt, nem irányítottam át az sd-re, mert egyelőre így is van elég helyem. Szóval csak nyugodtan próbáld ki, a swap-ot és az a2sd-t is ki/be tudod kapcsolgatni. A gyári romnál mindenképp sokkal jobb lesz, ez 100%.
-
Gloob
addikt
Sziasztok
Egy érdekesség. Sikerült ma Impalaman R8a romját egy RBM2 re feltenni. Egyenlőre úgy néz ki hogy minden rendben van. Működik mint telefon, működik a wifi, a market, a bluetoouth, a GPS, az SMS. Kellemesen gyors, nincs fagyás, újraindulás. A szabad hely a telepítés után 165 MB körül volt. A Dalvik kártyára helyezése után ez felment 210MB körülre. 4 GB-s kártya, 512 ext2, és 32 MB swap particioval. Volt vele szívás, mert az AmonRa az nem igazából akart működni rajt, úgyhogy a Clockword recovery-vel tudtam megoldani. Egyenlőre ennyi róla, majd a gazdája jelzi ha lesz valami gondja. -
Indy
tag
válasz
Sh4rKy #14619 üzenetére
Nekem is hibátlan, messze a legjobb rom eddig az 1.7 OC. Javaslom, hogy a SetCPU-ban használd a profilok adta lehetőséget. Nekem ha kikapcsol a képernyő, a proci visszavesz 320 MHz-re, de van egy rakat egyéb lehetőség. Ha megy a kijelző, akkor a proci is maxon pörög.
512ext2
64swap
30swappinessAmit észrevettem, hogy a boot utáni memória mérete jó 6-8-10 Mb-al kevesebb, mint ami 1.5 alatt volt, de ennek ellenére jóval gyorsabb.
Szerk.: ja és a dalvik marad a belső memóriában, van fent vagy 30 program, de így is van 38 Mb szabad helyem.
-
Sh4rKy
senior tag
válasz
llaszlo #14610 üzenetére
igen, OC-s van fent és hibátlan... rájöttem mitől volt a térerő megszűnés... ugyan attól amitől a wifi megbolondult néha... a WiFi sleep policy-t visszakapcsoltam és most minden jó, nincs hiba semmivel
raktam fel pár appot amivel nekiálltam nyúzni a telefont, fruit ninja egy darab reccenés nélkül megy, linpack eredmény se rossz, eddig ezzel a legtöbb, majdnem 3mflop is volt már
az egyedüli negatívum, hogy az akksi ténylegesen előbb elfogy alóla, de tökmindegy, minden este töltőre raktam így is, most az már mindegy hogy 30%-os amikor felrakom vagy 10%...
akit érdekelnek a beállítások, amikkel szerintem használható egy class4-es kártyán:
512ext2
64swap
60swappiness
dalvik cache meg telefonon maradt... utoljára attól kattant meg az egész -
syl5
őstag
válasz
szente #14584 üzenetére
hát ha a magyar 2.1-el is fekete-fehér a játék, akkor még a framework-re tudok gondolni, ami bezavarhat. Nekem az elegant steel van fent, animációkkal.
Neked milyen van?sagesz93
Neked van fent framework?Esetleg leírnátok pontosan a konfigotokat, abból lehet ki lehetnek következtetni mi a hiba oka.
Nekem:
-T-Mobile UK gyári romra FLB 1.6a flash-elve, majd FLB 1.6b-re frissítve.
-Elegant steel framework, animációkkal, circle battery-vel
-96 Mb Swap külön partíción
-Appok SD-n
-Dalvik belső memórián
-több fontos info nem jut most eszembe -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #14572 üzenetére
Megpróbáltam átdobni a dalvik-ot az SD-re. Erre azt írja, hogy nincs ilyen könyvtár.
sh-3.2# a2sd cachesd
[ ] Apps2SD is launching...
__ _____
| \ |
| | |
|__/ | Darktremor Apps2SD 2.7.5.1 (2010-09-22)[ ] GetProp Command = /system/bin/toolbox getprop
[ ] SetProp Command = /system/bin/toolbox setprop
[ ] Mount Point = /system/sd
[ ] Starting Darktremor Apps2SD Version 2.7.5.1
[ ] Launching Apps2SD Start Program with cachesd
[ ] Starting Darktremor Apps2SD in cachesd mode
[ ] Moving/Resetting dalvik-cache.
mv: cannot rename '/dalvik-cache/*': No such file or directory
[ ] Activating Dalvik to SD Flag
[ ] Reboot phone. -
rum-cajsz
őstag
válasz
ClioRS #14524 üzenetére
"a2sd check
Az A2SD állapotának lekérdezése."Ha nem tetted át a dalvik cache-t, akkor az ugyanúgy fogyasztja a helyet a belső kártyán.
"a2sd cachesd
A Dalvik cache mozgatása az SD kártyára (A Dalvik cache tartalmazza az összes alkalmazás Cache-ét és a felhasználói adataikat)." -
Watt25
veterán
válasz
ClioRS #14524 üzenetére
Valszeg a Dalvik cache nem az SD-re kerül. Ezt ellenőrizd
-
munnergep
senior tag
válasz
Lone25 #14454 üzenetére
Ez teljes mértékben igaz, én is próbáltam Dalvikot az sd-n, 2-3 óra után elég is volt. Viszont a swap akkor is kezelhetőbbé teszi a pulse-t, ha az sd-t nyúzza is nagyon, mert a bezár-megnyit-betölt funkció a belső memórián is lassabb, mint a nyitott programot előszedni a swapról.
-
Lone25
csendes tag
válasz
munnergep #14453 üzenetére
Nem éppen. Ezt hangoztatják DE:
Gondolj bele mit csinál a swap? A microSD kártyára csinál egy fájlt v. particiót amit virtuális memóriának használ (Linuxnál ez nem úgy működik, mint a Windowsnál), olyan módon, hogyha kifogy a memória, áthelyezi a programokat a kártyára! Igen, nem fog ezért bezáródni a program, többet tudsze egyszerre használni. A probléma az, hogy egy microSD kártya soha nem lesz egyenértékű a telefonban lévő rammal, sem sebességben, sem másban! Hiába Class4, Class6. Próbáld ki, hogy pl. áthelyezed a Dalvik-Cache-t a kártyára. Aki azt állítja, hogy neki ugyanolyan gyorsan indulnak a programok, az hazudik. + A folyamatos írás, amit elszenved a kártya, ha onnan fut a program, nagyon rövid időm belül tönkreteszi (normál esetben évekig jó egy kártya, swappal meg nem kell csodálkozni, ha fél-1-2 éven belül tönkremegy). Én úgy gondolom, hogy nem kell olyanra eröltetni a telefont ,amire nem képes! Ez ugyanaz, mint amikor a Modacon azt képzelik néhányan, hogy az LCDensityChange-el már Nexus One kijelzőjük lett
-
Gloob
addikt
válasz
rum-cajsz #14374 üzenetére
Köszönöm a választ. Tulajdonképpen a swap particiót használom, de a swapper-rel. Mivel már írtam egyik hozzászólásomban, hogy nagyon belassult a swap-tól és a lowmem-moderate parancsra meg invalid command-dal válaszolt. Az ajánlott módosítás abban a 2 bizonyos file-ban, a swappines értékének az átállítására viszont nekem túl bonyolult, (nem a file-khoz való hozzáférés, hanem maga a szerkesztés. Hová írjam be pontosan a file szerkezetbe stb...) így a swappert használom, abban menűből állítható a swapines értéke (én hagytam a 10-esen, bár próbálkoztam a 15 és a 20 értékkel is, de ezeknél már kezdett néha lassulni és jött egykét a progi nem válaszol várjon típusú üzi is). Ezen kívül beállítottam, hogy a swap partíciot használja. Úgyhogy oda is swapp-el. Ha esetleg ez így nem jó akkor írd meg, és legfeljebb leveszem a swappert, és maradok a swap nélkül. Végeredményben úgy is kellemesen használható, és egyáltalán nem lassú a Pulse. Legalábbis az én használati szokásaimnak.
A kártya egy 4 GB C4 kingston dobozos, ap2sd-vel és a Dalvik is a kártyán van. -
Gloob
addikt
Sziasztok
Én egyszerűen csináltam egy backupot. Kkapcsoltam a telefont kivettem a kártyát és egy kártyaolvasóval, meg a G-Parted live cd-vel levágtam az ext elejéből egy 64 MB-s részt a swap-nek. Létrehoztam az üres területen a linux-swap particiót, Visszatettem a kártyát és bekapcs. Azonnal használatba is vette a kártyán a swap-ot és ment minden rendesen. Két napig jó is volt, de aztán rettenetesen belassult, jöttek a xy alkalmazás nem válaszol típusú üzenetek. Próbálkoztam a lowmem-moderate paranccsal a terminalban, de érdekes módon valami érvénytelen akármit írt rá, úgyhogy most kikapcsoltam a swap-ot, és így ismét gyors a Pulse. Hellyel-közzel majdnem olyan gyors mint az említett videón. Jelen pillanatban marad így. A kártyám csak tanulság képpen egy 4 GB-s C4-es Kingston sdhc kártya app2sd-vel, Dalvik a kártyán és volt egy 64 MB-s swap. Az ext mérete kicsit el van túlozva az 1 GB. Lehet hogy ez így nem a legszerencsésebb, bár mondom 2 napig ment szépen. Érdekesség kedvéért még annyit hogy amikor belassult akkor a swap 64 megájábol vagy 5-6 mega maradt szabadon. A többit telerakta. -
rum-cajsz
őstag
"És itt kérném a segítségeteket!
Ti tapasztaltok-e hasonló lassulásokat, szaggatásokat? Összevetve a videóval működik nektek is így a Pulse?
És még e mellé írjátok már meg, hogy milyen kártyát használtok (márka, zacsis, bliszteres), a2sd-t használtok-e, hány mb-ot, swap-ot használtok-e, hány mb-ot?"Nekem is kb. így működik. Kicsit belassul néha ugyan, de elég ritkán, és nem zavaró. Nem kell újraindítani a telefont emiatt. (amúgy azóta ogiogi is feltette a swappet, és neki is pozitív véleménye volt róla)
Nekem Class 6-os kártyám van, swap 64 mb, alkalmazások és a dalvik is a kártyán vannak ('Elegant steel with animations framework szintén).
Jó ha tudod, hogy Class 6 feletti kártyát nem érdemes venned, mert a Pulseban csak 6-os olvasó van.Jó lenne megtudnod, hogy milyen kártyád van, mert class 2-es kártyán egyáltalán nem ajánlott az a2sd és a swap együtt.
Ha e feletti a kártyád, és nagyon zavaró a lassulás, megpróbálhatod a memória menedzser bekapcsolását (a2sd lowmem-moderate), de ezt van aki nem javasolja a modaco fórumban. -
Watt25
veterán
Ezek a kulcsszavak:
[ ] Applications are stored in /system/sd/app
[ ] Private Applications are stored in /system/sd/app-private
[ ] Dalvik-Cache is located in /data/dalvik-cache
[*] A2SD installed and active.Vagyis a programok az SD-re kerülnek, de a Dalvik-cache nem!
Tehát az App2SD működik, de ha több helyet akarsz a /data partición, akkorsu
a2sd cache -
kecz
aktív tag
Hali! Ha ezt irja ki a terminal, akkor be van kapcsolva az a2sd?
$ export PATH=/data/local/bin:$PATH
$a2sd
[ ] Apps2SD is launching...
[ ] Starting Darktremor Apps2SD Version 2.7.5 RC2 2010-08-09
mkswap: can't open '/dev/block/mmcblk0p3': Permission denied
swapon: /dev/block/mmcblk0p3: Operation not permitted
[ ] Checking for Dalvik Heap Size.
grep: /init.rc: Permission denied
grep: /init.rc: Permission denied
[ ] Running Program: boota2sd
[*] Starting Darktremor Apps2SD Boot Program
[ ] Heap Size set to: 24m
[ ] Checking for ext partition
[*] Ext partition found and already mounted.
[ ] Checking for previous version flag files...
[ ] Applications are stored
in /system/sd/app
[ ] Private Applications are
stored in /system/sd/app-private
[ ] Dalvik-Cache is located in /data/dalvik-cache
[*] A2SD installed and active.
[!] ZipAlign flag file not detected.
Will not perform ZipAlign
[ ] Setting File System Ready property to 1.
[ ] Searching for Swap Partition
[ ] Swap Partition Found...Turning on swap.
mkswap: can't open '/dev/block/mmcblk0p3': Permission denied
swapon: /dev/block/mmcblk0p3: Operation not permitted
$ free
total used free shared buffers
Mem: 107388 103956 3432 0 28
Swap: 62792 55616 7176
Total: 170180 159572 10608
$ -
norbert0929
tag
válasz
Watt25 #14239 üzenetére
Beirtam.
Mondjuk nekem valami fura Terminálom van.
De ezeket irta ki:
HWUserData
anr
app
app-private
backup
cust
custom.bin
dalvik-cache
data
dontpanic
drm
dropbear
hwvefs
local
local.prop
lost+found
misc
nv_log.txt
propery
system
tombstones
wapi
wpstiles
xbin
Ennyi..Sorry hogy ennyire hosszú a hsz de pontosan ugy akartam irni ahogy látom.. -
Watt25
veterán
válasz
norbert0929 #14237 üzenetére
Terminálból így lehet pl. ellenőrizni, hogy van-e App2SD:
su
ls -l /dataHa a megjelenő listában az app sorban látható olyan is, hogy -> /system/sd/app, akkor az appok az SD-re kerülnek.
Ha a dalvik-cache sorban is látsz ilyet, akkor a dalvik-cache is az SD-re kerül. -
rum-cajsz
őstag
válasz
sgab78 #13802 üzenetére
Ha tre romot szeretnél, biztosan kell a december update, ennek okáról volt kb egy hónapja impalamantól egy elég részletes leírás itt a fórumban.
A clockworköt elég egyszerű használni. Simán odamásolod a zip fájlt az SD gyökérkönyvtárába, és a telefonon simán elindítot a Rom manager programot.
A felső részben kiírja, hogy mi van telepítve a recovery menübe (nálam most ez a verzió van benne: 2.5.0.4)
A menüben kiválasztod az "install rom from sdcard" menüpontot. Megjelenik egy menü, amiben be kell kapcsolni a wipe data and dalvik cache opciót, és magától megcsinál mindent. A telepítés végén újraindítja a telefont.Azt hiszem így működik, de 1 hete használtam, lehet, hogy megkopott a tudásom.
Az SD kártyán nem tudom mit akarsz állítani, mert szerintem erre nincs lehetőség.
Ha sok programot akarsz használni, akkor legyen rajta egy ext partíció, amit recovery menüben tudsz létrehozni telepítéskor.
Elkezdtem lefordítani a Modaco fórum guide-ját, szerintem olvasd el: [link] -
szaboknak
aktív tag
válasz
RAiN91 #13692 üzenetére
Én a svéd romot tettem fel,igaz egy kicsit macerásabb mert vissza kell térni az 1.5-re de megéri mert hibátlan és nagyon gyors és teljesen megváltozik a telefon eltünik a t-mobil és eredeti huwei lessz a telefon.
a sorrend a következő:
http://logout.hu/bejegyzes/impalaman/visszateres_android_2_1-rol_1_5-re_t-mobile_pulseo/friss.html
aztán ezt az eredeti svéd romot:
http://tre.se/Global/dload.rar
Majd ezt a rootoltat,ez már a dalvik cache-t is áthelyezi az ext particióra
http://flibblesan.co.uk/android/tre21rom-rooted-su.zip
ebben semmi nincs módositva minden az eredeti csupán tartalmazza az a2sd-t.
eddig minden romot próbáltam de egy sincs ilyen stabil és gyors. -
Joeker67
aktív tag
Üdv!
kis segítség kellene: a dalvik-ot szeretném visszatenni az sd-ről a teló memóriájába, de sehol nem találom a keresővel, hogy mit kell ehhez beírni a terminalba.
valaki írja meg pls!!
köszönöm -
Watt25
veterán
Valaki tud valami okot, ami miatt nem lehetséges origi ROM-ra feltenni az App2SD-t?
A következőt tettem:
0. Csináltam 512MB-os ext2-t.
1. Root-oltam a gyári UK ROM-ot. (su-2.1-e-signed.zip)
2. Felraktam a Darktremor féle App2SD-t (a2sd-2.7-update3r1-signed.zip)
3. adb shell
$ su
# a2sdHibaüzenet nélkül lefutott. (Dalvik-cache-t így nem helyezi át, de egyelőre jó lenne így is és az említett script hiba itt nem zavar be.)
Újraindítás nélkül a legtöbb program nem képes elindulni ezután. (Force Close mielőtt az ablakjuk megjelenne.)
Újraindulákor először megjelenik a sima T-Mobile felirat utána Android felirat, majd T-Mobile logo, a forgó bigyóval. Néhány másodperc múlva a forgás megáll, majd egy pillanatra elsötétül a kép és ismét a T-Mobil logó jelenik meg a forgó izével. Ez ismétlődik. (Tehát nem teljesen boot-ol újra a telefon, közben be tudok lépni adb shell-el és nem dob ki.)
Csinált valaki már ilyet? Van valami oka, ami miatt ez nem működik? A Custom ROM-okban van még valami, ami kell az App2SD-nek? -
Watt25
veterán
Küzdök az origi UK ROM App2SD-sítésével.
(Szép szó.)
Szóval, egyelőre nem sikerült, találtam egy érdekességet a setupa2sd script-ben.
/system/bin/busybox.a2sd echo "[ ] Creating /data/dalvik-cache link to /system/sd/dalvik-cache";
/system/bin/busybox.a2sd ln -s /system/sd/app-private /data/app-private
Picit copy-paste problémának tűnik, csak nem akarom elhinni, hogy ilyen hiba van a script-ben és még nem szólt volna senki? Hogy működik ez így bárkinek is? A dalvik-cache könyvtárat letörli, csak éppen a simlinket nem hozza létre...
Vagy én látok félre valamit? llaszlo? -
JoHnni
senior tag
Kijött egy újabb flb rom, a srác azt írja hogy nem kell wipe ha 1.31-ről váltok, viszont visszarakta a dalvik cache-t a belső memóriába, ezt hogy lehet megcsinálni? Utána meg wipe-olta a dalvikot, remélem jól értelmeztem
-
rum-cajsz
őstag
válasz
sastam #13332 üzenetére
Milyen hibát írt ki a második?
Az első kettőt mindig meg kell csinálni, mert az üríti a telefonból a használt programokat,
A harmadikat akkor muszáj megcsinálni, ha már korábban is használtad az ext partíciót.
Ha ez így van, és nem wipeoltad, akkor ez lehet a hiba oka.Kezd elölről, csinálj full wipe-ot, vagy próbáld leírni pontosan a hibát!
Ezt az appstosd -t Te akarod futtatni?
Mert ha rootolt romot telepítessz fel, akkor ezekben alapból benne van és nem kell neked külön másolni a programokat az sd kártyára, csak a dalvik cache-tEhhez a telepített telefonon kell nyitni egy terminált és ott ezt a két parancsot futtatni
su
a2sd cachesd -
impalaman
aktív tag
válasz
lkristobal #13266 üzenetére
A belső memória azért csökken továbbra is, mert a dalvik-cache alapértelmezetten a telefonmemóriában van. Pár hsz.-szel feljebb le van írva, hogy hogyan tudod áthelyezni az SD-re, ha akarod.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
lkristobal #13180 üzenetére
rakd át a dalvik cache-t az SD-re, és nem lesz gond...
-
Gloob
addikt
válasz
sziller #12848 üzenetére
Szia
Igen be lehet kapcsolni menet közben. A mikéntje az első hozzászólásban, Impalaman, és László blogjában is le van írva. Az appok és a Dalvik-chashe átkerül a kártyára, még újraindítást sem igényel. Úgy ahogy Te gondolod nem lehet váltogatni. Vagy be van kapcsoiva vagy nincs. Ez a két lehetőség van. Ha be van kapcsolva az appok akkor is foglalnak helyet a telefon programok tárolására fentartott memóriájából, de nem vészes. Egyébként ez a dolog már ezerszer ki lett itt tárgyaklva.
Mindezek természetesen csak a főzött ROM-oknál érvényesek, a "gyárinál" nem. -
impalaman
aktív tag
-
-
pitterr
tag
válasz
impalaman #12339 üzenetére
Most teszteltem, feltettem egy 1 megás appot és persze 1 megával csökkent a belső memória, tehát nekem nem működik ez a rohadt a2sd hiába mondja azt a terminál, h igen.
Már 1 órája a modacot bújom és ahogy látom nem egyedi a probléma, de még nem sikerült ott megoldást találnom.
Viszont azt nem tudod véletlenül, hogyha tegyük fel egyszer mégis csak működne és a dalvikot is áttenném, akkor újraindítás után mindig kell wipeolni még a dalvik miatt?
-
impalaman
aktív tag
válasz
pitterr #12338 üzenetére
Alapból a Dalvik-cache-t nem az SD-re teszi, így az továbbra is foglalja a helyet a telefonmemóriában. Hogyha kiadod neki az "a2sd cachesd" parancsot akkor áthelyezi az SD-re. Így elméletileg lassabb lesz az appok indítása és futása, de én ezt nem tapasztaltam. (class 4-es kártyám van)
-
Szigi90
csendes tag
-
benyboy
tag
mi a véleményetek a dalvik cache áthelyezéséről?
-
kecz
aktív tag
válasz
llaszlo #11945 üzenetére
Tehát ha én veszek egy 4 gigás class 4es sdhc-t, akkor hiába gyorsabba kártya és hiába pakolom át rá a dalvikot meg a datát, attól még nem érek majd el jobb eredményt mint ezek nélkül? Vagy én abszolút nem értem, hogy miért szoktak belassulni az appok. Legérezhetőbben a home screen betöltése illetve a Falling Ball nevű játékban szokott az emberke szaggatva rohangászni. Nem értem...
-
NPeete
tag
Hello!
Nem fogom végigolvasni a fórumot (remélem a hossza miatt azért megértitek...), de akadt egy kis problémám. Próbáltam felrakni a telóra a 2.1es MCR romot, de az a2sd nem működik. Gondoltam lehet köze van ahhoz, hogy az amon-ra recovery a dalvik-cache és az ext partíció wipeolásánál is hibát írt ki, miszerint nem végrehajtható, csináljam meg adb konzolon keresztül (erre rákerestem, valahol azt olvastam, hogy ez bug, igazából megcsinálta - van egy olyan érzésem, hogy nálam mégsem...).
Valami tipp, javaslat? -
JoHnni
senior tag
válasz
ATM_automata #11836 üzenetére
de tegnap újraindítottam és szárnyal a teló, olyan gyors hogy követni nem tudom
Most nagyon jó, remélem pár nap múlva is ilyen marad, ebből gondoltam hogy sok lesz a dalvik vagy hasonló, nem értek hozzá
-
JoHnni
senior tag
válasz
ATM_automata #11834 üzenetére
A dalvik cache egy idő után nem lassíthatja be a telót? Mióta A2SD-t használok + helyett, 2-3 nap után belassul a rendszer, okozhatja ezt a dalvik cache?
-
ATM_automata
őstag
válasz
Klemens #11832 üzenetére
Az a A2SD csak a programokat, az A2SD+ viszont a programok mellett a Dalvik Cache-t is átrakja az SD-re. A második verzióval még több lehet a szabad helyed. Elvileg lassabb lehet vele a telefonod, de ezt a gyakorlatban nem támasztja alá semmilyen negatív tapasztalat, mérhetően itt még nem sikerült kimutatni. Olyan memória szegény kütyüknél, mint a Pulse érdemes őket használni...illetve nem tudod őket elkerülni.
-
Gloob
addikt
válasz
bucsupeti #11773 üzenetére
Azt én is tudom hogy működik particionálás nélkül is a László ROM-ja. De mivel azt írta hogy neki kell a hely, ezért mertem javasolni az ext partició létrehozását. Egyébként meg mi baja lesz tőle, ha megcsinálja? A László ROM-ja tudtommal úgy van megcsinálva hogy csak az app-okat rakja SD-re, a Dalvik chase-t már nem, csak egy paranccsal lehet külön azt is kihelyezni.Ha meg garanciális problémák lennének majdan, akkor mindenképpen vissza kell tenni az eredet T-s ROM-ot hiszen a custom ROM-okkal így is úgy is, ha van ext- ha nincs ext particio ugrik a garancia. Az SD kártyát meg különben sem kell beadni a javítás idejére, mert nem a készülék tartozéka. Külön veszed meg hozzá.
-
janez
aktív tag
Elkészült a janez_CustomRom_r2 is. Innen tölthető le.
Nem tettem bele a tegnapi RootExplorer-t, meg egy másik "warez" progit.
Amik beletettem: QuickSettings, SysTrayMonitor, iReader, Gmaps.
Új: BarcodeScanner, Mabilo_wallpapers. Számtalan szebbnél szebb háttérkép elérhető vele.
Az Elegance Framework-ot integráltam bele.
Mivel sima a2sd-s, ezért a /data/app-ba tettem egy MoveToSd szkriptet arra az esetre, ha valakinek elfogyna a felhasználható memóriája. Csak futtatni kell és újraindítani a telót és a dalvik-cache is átkerül az extre.Nálam jól fut. Kellemes használatot.
-
rhen
senior tag
válasz
impalaman #11325 üzenetére
Feltettem az új ROM-odat. Az A2SD változatot. Valóban stabilabbnak tűnik. Linpackban kb 2/3 annyi pontot sikerül elérni, mint az előző verzióval. Az alkalmazások váltogatása viszont érezhetően gördülékenyebb. Valószínűleg a belső memóriában lévő dalvik is hozzájárul még a JIT mellett ehhez, de szerintem eddig ez a legjobb összeállítás.
A LauncherPro viszont néha tud hülyeségeket csinálni, az elforgatások miatt, de szerencsére semmi komoly. ilyenkor visszafordítom vízszintesre, majd vissza függőlegesbe és helyreteszi a dolgokat. (bár gondolom ez launcherpro bug)
Más: A kamerás problémám esetében azt tapasztaltam, hogy csak maximális felbontásnál csinálja azt, hogy a 2-3. kép elkészítése után lefagy. Talán az elégtelen memória miatt.
Valaki kipróbálná a Camera360-at maximális felbontásban? Hogy egymás után tud e több képet is csinálni? -
bucsupeti
senior tag
válasz
impalaman #11325 üzenetére
Nekiláttam a telepítésnek, full wipe után, EXT partíció nélkül.
Az első boot a szokások szerint lassabb (most tölti fel a dalvik cache-t).
Alapadatok beállítása után szépen elindul és biztonságosan fut.
Alapban 60,9 Mbyte terület áll rendelkezésre a saját szoftverek telepítésére. Ez jó!
Market első indítása lassú, de ezt már tapasztaltuk hogy így van. Egyszercsak jó lesz
A szabad memória 28-30 MByte ami a magyar romok közül nálam eddig a legtöbb. Valószínűa a JIT hiánya miatt maradt több memória.
Fürge a magyar ROM-ok közül az eddigi leggyorsabb romnak tűnik egyelőre....Köszi!
-
bounty123
őstag
De jól látod, kár a sok szabadon hagyott helyért, ez a kompromisszum a full a2sd+-ban. Amit nyersz vele, hogy tényleg szinte végtelen mennyiségű appot telepíthetsz, amit vesztesz az némi sebesség + stabilitás, ha nem elég gyors az sd kártyád. Csak akkor tedd a dalvikot az sd-re, ha tényleg nem férsz el anélkül. Én jól elvagyok sima a2sd-vel, még van 20 mega szabad helyem. Az sd-n 60 mega hely foglalt, annyit már biztos nyertem a sima a2sd-vel, ami nem kevés.
-
llaszlo
veterán
válasz
bucsupeti #11308 üzenetére
Neked nem csinált olyat az 1.5, hogy csak úgy újraindult?
Amúgy egyszerűen ki tudod kapcsolni a JIT-et. /system/build.prop utolsó sort kell törölni.Ezt: dalvik.vm.execution-mode=int:jit
rebootHa jól tudom ennyi a JIT kikapcsolása.
Most össze dobtam egy 1.6-ost, most flashelem. Ez a második FLB alapú ROM-om. -
llaszlo
veterán
Bevezettem azt a módszert, hogy
1. Régi ROM wipe minden, kivéve az ext, mert azon maradnak az appok
2. Új ROM fel, elindít az alapbeállításokat megcsinálom
3. wipe factory, és dalvik
4. Új ROM újratelepít, így nincs FC meg ilyenek. -
bucsupeti
senior tag
Én éppen ezért nem akartam A2SD-t hiszen a célom az volt hogy ne a lassú SD kártyát használja a rendszer és legyen valamivel több hely az appoknak. Ez meg is van. Kényelmesen elférek a kb 60Mbyte-os tárterületen. Ha jól emlékszem a gyári ROM-on összesen ennek a fele körüli állt rendelkezésre. Elég volt nekem az hogy ki lett dobva a sok szemét és felszabadult a hely.
Így a dalvik (és a data) is maradt a belső memóriában. -
rhen
senior tag
válasz
llaszlo #11281 üzenetére
"Ha nem ott lenne akkor kb ugyanaz lenne a helyzet, mint a gyári ROM-nál, kicsit több hellyel."
Mire gondolsz, miben lenne ugyanaz a helyzet? A dalvik képes megenni 70+ MB tárhelyet, vagy a teljesítmény csökkenne?Más: Hol tudom megnézni, hogy app2sd esetén mennyi a szabad hely maradt még a programok számára?
-
rhen
senior tag
Linpack nekem 3,5-6 mflop szerintem ez jónak mondható.
Ha jól veszem ki az eddigi hozzászólásokból, a DMC-ROM-ban a dalvik cash is az sd kártyán van. Alapból 74,3 MB szabad helyem volt a telefonon, most 1 MB-al kevesebb, de nem raktam fel sok appot.
Nem kár kihasználatlanul hagyni ezt a tárhelyet? Ha a dalvik a belső memórián marad az mennyit gyorsíthat a dolgon? Vagy lehetőség van-e a system/app-ba telepíteni a gyakran használt alkalmazásokat? (pl.: dialer one, handcent sms...) Ha bemásolom az apk-t a system/app-be, újraindításnál automatikusan települ?Az lenne a legjobb talán, ha létre lehetne hozni a belső memóriában swap partíciót, amit használna is a rendszer.
Kicsit sok kérdés ez így egyszerre, de ez az első custom rom amit telepítettem, mert meguntam, hogy nincsen helyem. -
impalaman
aktív tag
-
bucsupeti
senior tag
válasz
impalaman #11274 üzenetére
és a te romod nem csinál dalvik cachet? Erre gondoltam én is, de akkor miért csak az egyik csinálja a cache-t?
A JIT-et nem lehet kihagyni? Lehet hogy jobban járnánk azzal ha JIT nélkül menne, de lenne 40 MByte szabad operatív memória. Ha van rá mód egy próbát megérne. Lehet ilyen romot összerakni? Én kipróbálnám! -
llaszlo
veterán
FONTOS INFÓ!
Ha az Amonra-ban wipe-olod a dalvik-cache-t és az az SD-n van (A2SD+), akkor az törlődik az SD-ről. -
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #11245 üzenetére
Ezt linkeltem én is.
bucsupeti: Köszi
Akik használnak ext2-t és az én ROM-omat tették föl, és rászánnak egy kis időt akkor megnéznék, hogy működik-e rendesen az A2SD+? Mert nálam megy rendesen, de a biztonság kedvéért jó lenne visszajelzés.
Better Terminalba:
$ su
# ls /system/sd
Ha itt a kimeneten ott van a dalvik-cache sötét kékkel akkor az már jó. Főleg, hogy ha volt előtte ext wipe, mert az tuti törölte az egész partíciót.
# ls /system/sd/dalvik-cache
Ezzel pedig kilistázza, hogy mik vannak a dalvik-cache-ben. Ha nem üres akkor tutira működik.
# ls /data
Ha itt türkizkékkel látod a dalvik-cache feliratot az egy újabb jel hogy működik.Köszi.
-
bucsupeti
senior tag
Nekem is lenne kérdésem a romokkal kapcsolatban. Nem igazán látom hogy pl az A2SD-t kell-e használnom. Én egyelőre nem akarom. A ti romjaitok alapban használják? Azaz kell az SD-re ext partíció mindenképpen?
Én egyelőre úgy szeretném kipróbálni, hogy a telón marad a rendszer teljes egészében, csak nincs szükségem a roadsynre meg az egyéb helyfoglaló progikra amiket úgysem használok.
Ezek a DMC és LCR romok működnek A2SD nélkül is? Egyelőre úgy értelmeztem a leírásaitok alapján hogy kell nekik ext mindenképpen hiszen a dalvik és a data oda kerülnek.szerk: közben látom hogy LLaci éppen az A2SD-ről írtál. De a krédésemre kérem hogy konkrétan válaszoljatok. Köszi!
És természetesen én is gratulálok és köszönöm hogy publikáljátok a romokat. -
llaszlo
veterán
Tudom, hogy anomália volt.
Normál esetben minden a telóra kerül. Ha van A2SD akkor az appokat átrakja az ext-re. Ha A2SD+ akkor még a dalvik-cache-t is, de még egyéb dolgokat is át lehet rakni, csak azokat nem lehet wipe-olni.
Vagyis lehet ha manuálisan törlöd a tartalmát. -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #11205 üzenetére
Én csak a dalvik-cache-t wipe-oltam úgy tettem fel egy RMB-re. Igaz így volt pár (3-4) FC az elején, de az MFLOPS 3,58 lett.
Ez elég nagy gyorsulás.
Korábban 2.3 fölé soha nem ment az RMB-s rommal.
Az én korábbi romjaim is csak max 2.55-öt tudtak.Viszont most nem kell mindent újra beállítani, csak a widgeteket.
-
llaszlo
veterán
Elkészült az LCR V1.5-ös ROM-om. Ez még gyorsabb lett a V1.4-nél is. Linpack teszt: MFLOPS 3.65
Ebből a ROM-ból minden el lett távolítva ami (számomra) fölösleges. Tehát utólag mindenki olyan appokat telepít amit saját maga akar.
Több ROM-ból gyúrtam össze. Mindenhonnan kiszedtem ami nekem kellett.Jellemzők:
- Első és talán a legfontosabb, hogy működik az A2SD+, tehát a dalvik-cache az SD kártyára kerül
- A Browser-t lecseréltem a Dolphin Browser-re
- Egyedi bootscreen. MoDaCo custom ROM
- Full Green Monster Framework.
- Alap home lecserélve erre: LauncherPro_0.6.0
- build.prop módosítva. Minden tweak funkció benne van, amit a modaco-n lehet találni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Építő/felújító topik
- Google Pixel topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Okos Otthon / Smart Home
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- SzoftverPremium.hu
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest