Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RatSon

    aktív tag

    válasz bucsupeti #12447 üzenetére

    Sziasztok, véletlenül tévedtem ebbe a fórumba, én írtam az AutoKiller nevű progit, ennek megfelelően elég releváns információkkal rendelkezem android memória managelés terén.
    ha érdekel titeket ez a téma szívesen válaszolok a kérdéseitekre, elöljáróban pár dolog ami felmerült bennem így az utolsó 40-50 post elolvasása után:

    -GC-t mint fogalmat keveritek a minfreevel ha jól értettem. a GC az a java belső "szemét gyűjtője" ami egy adott alkalmazás üres objektumait takarítja ki időnként, mindezt lokálisan a virt gép életén belül, a minfree pedig linux kernel szintű takarító mechanizmus ami kritikusan alacsony memóriaszont alatt a nem használt, cache-elt alkalmazásokkal kezdve szépen addig gyilkol processeket (elmentve állapotukat!!) amíg a kívánt mem szintet el nem éri (vagy a kinyírható process el nem fogy).

    -sima manual task killernek egy esetben van értelme: ha van olyan rosszul megírt alkalmazás telepítve a telefonunkra amit jól működőre lecserélni nem tudunk/akarunk, és használat után ki akarjuk lőni hogy ne merítse az aksinkat.

    -az AutoKiller egy minfree manager ami a linux minfree értékének beállítását hivatott elősegíteni egy gui és pár preset segítségével

    angolul tudóknak javasolnám a progi honlapját, különösen a techical details és a f.a.q. részeket.

    ennek megfelelően az FLB 1.1 "New: Moderate memory management settings added to kernel init.rc. No need for AutoKiller" kijelentése nem sok értelemmel bír, mivel a custom romok nagy részében van valami gyárilag tweakelt minfree érték, de az autokiller ennek finomításáról szól, mivel tapasztalatom szerint mindenkinek más jön be (több mint 100e install alapján). mellesleg az AutoKiller a default presetjébe elmenti a rendszer szinten definiált értéket, így ez bármikor visszaállítható.

    ha van kérdésetek akkor a következő pár órában még rá fogok nézni a fórumra, vagy küldjetek pü.t

    mobiwia.com - AutoKiller Memory Optimizer, Autorun Manager, GPS Status

Új hozzászólás Aktív témák