Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mezo_B

    csendes tag

    Sziasztok!

    Látom sokan szenvedtek a Sola lassúsága miatt. Én a következőképpen használom a telefont, így nekem még elfogadható a sebesség:

    Gyári 4.0.4 ICS rom, rootolva. Először VROOT lefuttatva, majd rátelepítettem egyszerűen a SuperSU-t, így angol lett a root program nyelve. (Előtte még leszedtem mindent amit a Vroot program feltelepített, hogy csak a pajzs ikon [vagy horgony] maradjon). Így már csak a SuperSU progam látszik a Vroot nem. Ezután felkerült az ingyenes No-frills CPU vezérlő program, amit automatikus indulásúra kapcsoltam a következő beállításokkal: max órajel: 1 GHz, min órajel 400 MHz, Viselkedés: performance, I/O ütemező cfq.

    A beállítások/alkalmazások/mind nézetben letiltottam a következő gyári programokat: Ajánló, Beállítási útmutató, Chrome, E-mail, EA Games, Eseményfolyam-motor, Exchange szolgáltatások, (gyári) Facebook, FB CalendarSync, FB extension, FB photo extension, FBiX Music likes, FBiX Post viewer, FBiX Proxy, Google csevegő, Google keresés, Google+, Hírek és időjárás, Ismerősök zenéi, Liveware kezelő, Picasa bővítmény, Retail demo, Talkback, Timescape fedek, Timescape ismerősök, Twitter, Twitter bővítmény. Ezeket persze bármikor újra lehet engedélyezni, nem töröltem le őket. A normál FB klienst Playről telepítettem.

    A beállítások/fiókok és szinkronizálás menüben, a gmail-ben csak a Gmail szinkronizálást engedélyeztem.
    Energiagazdálkodás normál. A beállítások/Fejlesztői lehetőségek menüben az ablak animáció méretét és az áttűnési animáció méretét 0,5-re állítottam. Vállalkozó szelleműek bekapcsolhatják a GPU-megjelenítést, és a háttérfolyamat korlátozást (legfeljebb 4)-re állítani, de nekem ezek nem hoztak hosszútávon eredményt.

    Ilyen beállítások mellet olyan 50-60 MB szabad RAM marad a futó FB, FB messenger, Viber, avast, stb mellet ami nem sok, de még elég. Egyébként arra nagyon ügyelek, hogy csak a minimális számú app legyen a telefonon, tényleg csak a kipróbált és napi használatban lévők. Mivel sajnos egy "rossz" app is képes a telefon lassítására és lehet hogy alig nyitjuk meg. Továbbá a főképernyőkön sincs semmi felesleges csak gyári naptár, időjárás és control panel widgetek. Nincs mozgó háttérkép és stb. Amit még észrevettem, hogy a telefon irdatlanul be tud lassulni ha a Playről elérhetővé válnak szoftver frissítések. Nem tudom hogy miért, pedig a telepítést nem kezdtem még el, csak míg az értesítés megjelenik.

    Még egy dolgot megcsináltam, ami első hallásra lehet hogy furcsa, de talán használ valamit. Több rétegűre hajtott alufóliát tettem a hátlap alá, úgy hogy ne takarja az antennát se a sim-et és még szépen lehessen a hátlapot a helyére visszatenni. Ettől azt remélem, hogy jobb lesz a hőleadása a telefonnak, így talán később nyúl a rendszer a teljesítmény korlátozásához.

    Remélem tudtam segíteni valamennyire használhatóbbá tenni a telefont. Persze akadások így is előfordulnak, de talán nem annyira durvák.

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák