- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Eszleny
aktív tag
Svájci webshopokban 460chf körül van az Wave (rendelhető) ára , míg a HTC Desire 560 chf-től kapható. A Desire rendes boltokban is megkapható 600chf-től. A magyarországi árakra, az arányok alapján lehet következtetni.
-
erdoke
titán
Alapvetően egyetértek mindennel, amit írtál, kivéve két dolgot:
1. Egyelőre nem tiszta, hová pozícionálja a Samsung ezt az OS-t. Nyíltan, kiemelten tolja tovább az Android szekerét, de legalább 2 db WP7, és legalább 1 Symbian készüléket is fog idén piacra dobni. Nagyon úgy néz ki, hogy ebben az évben nem az Androiddal akar szembe menni, hanem egy olcsóbb alternatívát kínálni.
2. "vannak az iPhone-nál sokkal erősebb hardverrel szerelt android eszközök, de játék szinten évekkel el vannak maradva, mert ezeket az erős hardvereket semmi nem használja ki"
Mondj egyetlen androidos készüléket, amiben a 3GS-nél erősebb 3D gyorsító van...Azokkal is egyet tudok érteni, akik a rendszer összeollózásáról írtak. Jól működő widgetes rendszerek már régóta léteznek, ahogy a Home/Win gomb megnyomására előbújó Home/Start menü sem újdonság. Ehhez képest messze nem vizuális orgia, amit nyújt, de nem reklamálok addig, amíg a skinezhetőség bemutatásra nem kerül.
A teljesítmény/üzemidő arány nagyon dicséretes.
BTW, a szabad memóriáról van valami infó? Elsőre kevésnek tűnik a 256 MB, kivéve ha a rádióknak adtak dedikált memóriát. De azt meg nem szokták kihagyni a marketingesek, sokkal jobban hangzik összevonva, még ha az utóbbit sose látja az OS. -
manchester85
veterán
Akkor is volt már ujjal érdemben használható, kapacitív érintős mobil, persze. Milyen alkalmazásbolt volt 2007-ben, amit a telefonról érhettél el? Így van, a Wave egy korszerű készülék, minden benne van, ezt nem is vitatom. De ez a rendszer annyira új, hogy szerintem jelenleg a legtöbb ember nem a Bada mellett fog dönteni. Elkötelezni magunkat egy OS mellett, ami még most nyit szoftverboltot? Miért várna bárki is, ha máshol már rég ki van járva az út. Én ezt nem értem. Később igen, de nem most, és nem ez.
-
AS
félisten
válasz
manchester85 #195 üzenetére
Szerint jobb ha elmész a többi Almás barátoddal együtt innen és nem írsz hülyeségeket....
-
LA_COSTE
senior tag
Imádat ez a készülék! Bárcsak nagyobb kijelzője lenne!
-
manchester85
veterán
Nem erről volt szó. Én azt mondtam, hogy mivel ez egy prémium kategóriás mobil, így a vevők azok közül kerülhetnek ki, akik valami jobb Androidot vagy iPhone-t akarnának venni. Viszont az a két platform már többnyire kiforrott, miért választana valaki most egy születőben levő rendszert. Max az a 15-20k dönthetne, amivel olcsóbb a Desire-nál.
Erre Hackeeee azt nyilatkozta, hogy az újdonság varázsa miatt, ahogy annó az iPhone is új volt, mikor kijött, új szoftver, frissen induló alkalmazásbolt, stb. Erre mondtam én, hogy ne hasonlítsuk már össze ezt a két projektet 2007-ben és 2010-ben. Egyszerűen az érdekelne, hogy mit tud adni a Wave és a debütáló Bada 100k-ért most, amiért megérné ehhez a platformhoz csábulni. Egyedüli előnyét a mérsékelt árában látom. Persze, 1-2 év múlva lehet, hogy megváltozik a véleményem, de egyszerűen nem tudom felfogni, hogy aki ebben az árkategóriában gondolkozik, abból kit csábít egy frissen induló OS, ami max lohol a másik kettő után.
-
Bayzee5
tag
válasz
manchester85 #190 üzenetére
Az alma mobil mit adott 2007-ben? Felhasználói élményt... Kár, hogy telefont elfelejtettek akkor adni mellé :-) Amúgy pl. érintős telefon volt már akkor is. Alkalmazásokat lehetett venni már akkor is. Tehát tulajdonképpen ők is csak a meglévő dolgokat rakták össze, illetve csiszolták ki jobbra. Ugyan ezt csinálja most is a Samsung, csak ők legalább mindent összeszedtek és nem hagytak ki bosszantó apróságokat.
-
AS
félisten
válasz
SZUPERAMOLED és a BT 3.0 már eleve igen nagy újítás....
-
Alexios
veterán
válasz
mondjuk az e90-et se érdemes az iphone-al összehasonlítani mert teljesen más felhasználói rétege van a két telefonnak. Viszont nem ad többet annyival a mai piacnak, sőt. Viszont nem is rosszabb(szerintem) mint az iphone, akkor ennyi erővel miért ne ezt válassza? Mert nem 3 éve jelent meg az első badás telefon? Ettől még simán lehet jó ez is, szerintem alkalmazásból se lesz kevés rá ha megjelenik.
-
manchester85
veterán
válasz
madstunt #184 üzenetére
Látom, neked is nehezen megy a szövegértés.
A Samsung bejelentette saját gyártású oprendszerét. A Samsung bejelentette, hogy elindítja saját alkalmazásboltját. Mi ebben a forradalmi? Biztos jó telók lesznek, biztos jó lesz a Bada, de nehogy már ezektől a bejelentésektől essünk hasra. Haladnak a korral, a mai kornak megfelelő hardvert tettek a gépbe, de mivel az előző kommentelő az iPhone újdonságához hasonlította a Badát, valamint a Wave-et, így azért megjegyezném mellékesen, hogy itt az égvilágon semmiféle újdonságról nincs szó. Haladnak a korral, de innovációról ne beszéljünk már, főleg ne az iPhone-hoz képest. Vagy szerinted annyival ad többet a Wave a Bada rendszerrel a mai telefonos piacnak, amennyivel az iPhone adott a 2007-es év idején futó E90-es csúcskészülékekhez képest?
-
FRENK1988
veterán
Most ez a teló ennyire jó (remélem) vagy ....
Komoly vetélytárs az N8 és a Desire melett -
engusz
veterán
Szép darab lett! Az OS, meg a programok is repülnek, tényleg.
-
madstunt
addikt
válasz
manchester85 #181 üzenetére
ugyanazt csinálják Samuék, mint 3 éve az apple
reinkarnálódott a már réglátott de számomra kedves,tapitelefontopikos mondat: "IPhone másolat" -
Vtwo
senior tag
Szép is,jó is.Az ár se vészes(már ha tényleg 100e lesz az induló).
Nagyon nem lehet belekötni. -
Gyufaaa
veterán
Hmm. Szépre sikeredett a kicsike. Nem semmi.
-
manchester85
veterán
válasz
hackeeeee #172 üzenetére
"A Te példádat felhozva, az Apple Iphone-t is sokan vették, pedig relatív újdonság volt a piacon mint készülék, és mint OS a telefonokon."
Ugye nem kell magyaráznom, hogy mennyire új és más volt az iPhone 2007-ben, és az egész koncepció, amit árasztott a készülék. Abban az időben a csúcskészülék fogalma a Nokia symbian telefonokban tornyosult ki. Ennek tudatában a Wave mennyi újdonságot hoz magával 2010-ben a mostani mezőnybe? Ugye ezt az analógiát te se gondoltad komolyan, mert a Wave semmivel nem több, mint a kornak megfelelően felszerelt csúcskészülék, házon belüli, debütáló oprendszerrel. Ennek az újdonság tartalma még csak egy lapon se említhető azzal, amit 2007-ben az iPhone teremtett meg.
Márcsak azért sem, mert most tök ugyanazt csinálják Samuék, mint 3 éve az apple, ami ugyan szép és jó, hisz jó hatással lehet a piacra, de újdonságról meg innovációról ne beszéljünk már a Bada esetén. Nézz körül, milyen mobilok vannak most a piacon, és nézz körül, milyenek voltak 2007-ben, mikor kijött az iPhone.
-
cqr
aktív tag
Azt sajnos még nem tudjuk, hogy milyen grafikus chip került a készülékbe
Egyre valószínűbb, hogy SGX540.Ez esetben milyen remek lehetőség lesz a wave-en és a galay s-en az android-bada os sebességének összehasonlítására.
-
CséZé
őstag
Ilyenkor bánom h Arena-m van, lassú dög
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem azt mondom, hogy a 10k-s telefonokba tegyenek.. Nem arról van szó.. De ha pl. jönne egy s5230 utód, az sztem nagy tömegtelefon lenne...
Ugye kategória..: Hát mit mondjak, lehet hamarabb vennék ilyet, mint almafónt.. Nem tudom elmagyarázni miért.. De sztem hamarabb venném meg ezt, sőt hamarabb vennék Android-os telót, iphone-t.. Dehát ez az én véleményem.
Az alkalmazások terén ugye azért jobb tán az alma, mert "szabadabb", dehát akkor ott az android, meg mondjuk sztem lesz erre is, csak várni kell..
-
user137
őstag
válasz
manchester85 #170 üzenetére
amióta a Nokia saját magát lövi tökön (S40, Symbian S60v3, v5, Symbian^3, Maemo), úgy 3-4 éve folyamatosan. A flagship Symbian S60 is egy rakás bughalmaz.
de ennek semmi köze a Samsunghoz. Szerinted nem lesznek rá alkalmazások, értjük. Majd idővel elválik, h igazad lesz-e.
-
válasz
Olyanok pl. simán választhatják, akik szeretnének hívásokat felvenni.
Ez a nagy kiforrott platformok egyikén se oldható meg tisztán, nemhogy ingyenesen -
válasz
De, felfogtam, de te most azt mondod, hogy fejleszteni is kár, mert senki nem venné meg, hisz van iPhone OS, pedig ebben tévedsz. A Samsungot sokan kedvelik és sokan fogják választani is és sokan pont a Bada miatt. Valahogy be kell törni egy piacra, valahol el kell kezdeni. Én személy szerint egy HTC oprendszert is szívesen látnék és engem marhára nem érdekel, hogy van már másik oprendszer a világon.
Ja, a Maemo kapcsán érdemes megemlíteni az Intel - Nokia együttműködést. Azért ők se hobbiból dolgoznak össze. Majd lesz abból is valami.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, ha ebből a rendszerből raknának az alsóbb kategóriába, az nagyon jó lenne.
Számra is meggyőző ez így, ahogy van.
@manchester85: Az Apple az más, kicsit más költségvetésből dolgozik ilyen téren, mint más gyártók, meg sztem ott az egész fejlesztői háttér más...
Nade, célközönség, sokan megveszik az újat, ha jön, mert kíváncsiak az emberek. A Te példádat felhozva, az Apple Iphone-t is sokan vették, pedig relatív újdonság volt a piacon mint készülék, és mint OS a telefonokon.. -
zazahoho
őstag
az idő eldönt mindent,de az ár fontos tényező,samu azért nem szokott nagyon elszállni
-
manchester85
veterán
Látom, nem sikerült felfogni. A hozzászólásomban a hangsúlyt végig a felhasználókra helyeztem. Nem arról van szó, hogy a Samu ne fejlesszen, hanem, hogy ki az a célcsoport, aki jelenleg inkább választaná ezt a rendszert, mint mondjuk a már jobban kiforrott másik kettőt. Ezért mondtam, hogy később még ez változhat, de igen, tulajdonképpen az Apple már mindent megcsinált, hisz a Samu ugyanazt most kezdi el. Tettek bele jó hardvert, szép kijelzőt, jó fényképezőt, stb, na de most indul az alkalmazásbolt és az új OS. Ezt az utat már több szoftveróriás is végigjárta. Nem arra panaszkodott mindenki a Maemo-val kapcsolatban, hogy alig van rá alkalmazás? Mióta is nem hallunk semmi hírt arról a platformról?
-
tHD
csendes tag
Jó teszt, jó teló
nekem a külsőnek elég alienware-es beütése van -
válasz
manchester85 #142 üzenetére
"Én úgy érzem, nagy fába vágták a fejszéjüket, ugyanis szoftver szó hallatán inkább választanék olyan cégeket, akik a hosszú évek folyamán letettek már valamit az asztalra. A samsung nem tartozik ide, én meg nem szívesen lennék béta felhasználó. Majd aztán évek múlva lehet, hogy változik ez is."
És azok, akik " a hosszú évek folyamán letettek már valamit az asztalra", azok hogy kezdték? az android hogy kezdte? És az iPhone OS? Milyen hosszú évekről beszélsz? Néhány éve még ilyen, mint okostelefon sem létezett és csak PDA volt és WinCE.
"amit 2007-ben elkezdett az Apple, majd később a Google, de mi előnyt hordoz magában egy felhasználó számára, hogy JELENLEG olyan rendszert válasszon, ami egyelőre csak ígéretekről szól, míg a konkurencia már az évek folyamán beért."
Szóval akkor senki ne kezdjen semmi újba, mert azt már az Apple úgyis megcsinálta. Értem. Akkor majd szólok nekik, hogy projekt törölve, innentől a világ is megállhat, mert az Apple már úgyis megcsinált mindent.
-
RandomGosu
senior tag
ezt nem bizták a véletlenre, már csak megkéne venni
-
madstunt
addikt
válasz
tariattila #163 üzenetére
az android az csak az OS a lokalizációért már a gyártók akik felhasználják a felelősek
-
tariattila
veterán
válasz
manchester85 #154 üzenetére
nekem bizonyíték kell nem igéret...
azért egy nyitó op. rendszertől (ami mai napon még bétának nevezhető) elég nagy számnak tartom a magyar nyelvet...
a híres android pl tojik a magyar és egyéb "futottak még kategóriás" országra...
ebből én azt veszem le, hogy kinek mi az elsődleges... a saját üzleti érdek vagy netán a felhasználóknak való megfelelési vágy...
manchester85: nekem volt samsung tamagocsim de már abban is volt magyar menü...
a windózodban meg most is csak külsős ráheggesztések vannak... talán a samu itt is kivétel???
-
David75
őstag
Nagyon jó lenne ez az egész.A videó magárt beszél de mégse tetszik a gui.Viszont 100 körüli kezdőárral azt kell mondjam hogy a felsőkategóriás telefonok 90% helyett inkább ezt venném.Ár/érték arányban ez a legjobb ajánlat az teljesen biztos.És a samsungnak esik a legkönnyebben az ára...
-
Bling95
őstag
nagyon jó lett és még az árral sem szálltak el, szerintem már most is nyugodtan kiadhatnák
-
user137
őstag
válasz
bocsánat uram, a Microsoft elég jó szoftvercég? És hol is van az über microsoftos teló?
-
manchester85
veterán
Nem, de gondolom a többéves múlt nagyobb tapasztalatot is hordoz magában. Ennek a rendszernek meg egyelőre semmi múltja. Legalábbis a gyakorlatban A jövő meg ugye csak egy bizonytalan kérdés.
Szóval bizonyára ennek a rendszernek is ki kell forrnia magát, csak éppenséggel a konkurencia ugyanezt a vonalat már 2-3 éve tapossa. Szóval nagyon szép, hogy jön egy új OS, új alkalmazásbolttal, meg mindennel, amit 2007-ben elkezdett az Apple, majd később a Google, de mi előnyt hordoz magában egy felhasználó számára, hogy JELENLEG olyan rendszert válasszon, ami egyelőre csak ígéretekről szól, míg a konkurencia már az évek folyamán beért.
-
Solten
őstag
Egesz kellemes. Samsung.. tud valamit, minoseg melle parosulo kellemesnek mondhato arral hengerel...
-
user137
őstag
nem sir, nekem az a bajom a Droiddal, h nincs más út, csak a minden megosztása. ez az, ami kiverte a biztosítékot. Miért nem lehet (nem lehet?) lokálisan szinkronizáli a vasat, mint egy Symbiant, Bluetooth felett vagy USB-n?
tök jó lenne az android, ha opcionális lenne a G*-os szinkron, de nekem úgy tűnik, h nem az, és így inkább kizárom az egészet, és egy kőkorszaki Symbian telót használok.
-
user137
őstag
más, h a múltamból mit akarok megosztani a világgal, és más, h a nap-mint-napi életemet mennyire tudja a Szolgáltató (üzleti partnerek, céges levelezés, tárgyalások helye, leírása, stb...) te nem érzed ezt nagyon veszélyesnek egy üzletre?
Persze, fenn vagyok az iwiwen, so what? Ettől még a gugli nem tud rólam mindent, sőt, amit tud, az rég nem aktuális nagyrészt.
-
válasz
manchester85 #149 üzenetére
Mert szerinted ezeket leveszik a polcról és megy?
-
Integra
titán
-
Ulkesh
őstag
válasz
"Szoftveresen meg az égvilágon semmit nem tudunk a samsungról"
Hát ha választani lehetne, akkor inkább egy Samsung Galaxy S, mint egy HTC Desire.
Valahogy (bár biztos nem értenek hozzá), mégis sikerült jobb és gyorsabb rendszert összehozniuk az androidból is, mint a HTC-nek (lehet, hogy ők nem spóroltak a GPU licencén).
"Én úgy érzem, nagy fába vágták a fejszéjüket, ugyanis szoftver szó hallatán inkább választanék olyan cégeket, akik a hosszú évek folyamán letettek már valamit az asztalra."
A Samsung hosszú évek óta készít mindegyik ismert rendszerrel készüléket, és ezek elég jól szoktak neki sikerülni, nem éppen tegnap kezdték ezt a munkát
Ha mostanában a bétateszter szót hallom, akkor már nem a Nokia ugrik be elsőre, hanem az Android....
-
tariattila
veterán
Az én szememben ez a teszt is csak olyan mint a többi...
egy rohadt zenelejátszó meghallgatást elvárna az ember ha már ennyi pénzt kifizet egy multifunkciós motyóra !!!
Bezzeg képek meg videók azok minden kameraállásból, sötétben, nappal, mikro makró stb... vannak
örülök, megveszem, és egy full alapzajos lejátszót hallgatok sávszűk frekvenciaátvitellel míg fel nem b@szom magam és eladom............
legalább ez az oldal figyelhetne erre...(ha már a legnagyobbak...)(lehet, hogy csak én hallgatok mobilon (is) zenét ??? mást sem érdekel ez ??? )
szerkesztem: ...elnézést ...nincs jogom követelni bármit is az oldaltól...így inkább átfogalmazom kéréssé a további tesztekre nézve...
>-48-<: akkor bocs... így címzem annak akinek Te is tetted...
-
csab2
veterán
"Az iPhone meg messze nem csúcskategória, csak csúcsdesign csúcs árakkal. A harmadik generációra jutottak el oda funckionalitásban, ahol egy mostani 3-4 éves Nokia telefon volt 2006-ban (kihangosítás, tethering?, vakus fényképező?, MMS?, ékezetek?). És még az Apple magyarázza a bizonyítványt, h a többiek hülyék. de megszokhattuk az almás júzerektől a brandre jellemző agymosottságot."
Ezt most komolyan beírod egy olyan telefon topicjába, amely telefon annak a kategóriának jeles képviselője, mely kategória legfőképpen az általad méltatlanul lebecsmérelt gyártó miatt lett ilyen népszerű?
-
manchester85
veterán
Eddig is a szoftveres dolgokról beszéltem, ha nem tűnt volna fel.
Az alkatrészek, a kijelzők, stb mind-mind nagyon szép dolog, csak éppen a végfelhasználói élmény sokban a szoftvereken áll. Milyen háttérmunka folyik, mekkora pénzt ölnek a szolgáltatásokba, stb. Szoftveresen meg az égvilágon semmit nem tudunk a samsungról, azok kívül, hogy mikrótól hajszárítóig minden terméktípusnál jelen vannak. Én úgy érzem, nagy fába vágták a fejszéjüket, ugyanis szoftver szó hallatán inkább választanék olyan cégeket, akik a hosszú évek folyamán letettek már valamit az asztalra. A samsung nem tartozik ide, én meg nem szívesen lennék béta felhasználó. Majd aztán évek múlva lehet, hogy változik ez is.
-
>-48-<
aktív tag
válasz
tariattila #131 üzenetére
Miért volt ez demagóg? Pont arról beszélek én is, hogy a google csak azt tudja/tudhatja, amit megosztasz magadról a neten. User137 problémája az az Androiddal, hogy túl sok privát adatot oszt meg a gooogle servereivel. Ezért NEKI írtam, hogy ezen okból kár a rendszert hanyagolnia, hiszen róla már így is temérdek adat terjeng a neten. Én androidot használok, szintén a saját nevemmel regeltem ide a fórumra is. Szóval azt hiszem félreértettél...
mindenkitől elnézést kérek az OFF miatt
-
Valzor
aktív tag
Bűnronda vagy nem, szubjektív, de ha nem tetszik, akkor felteszel majd valami témát és meg van oldva. De az miért baj, hogy több OP rendszer pozitív tulajdonságait egyberakták? Szerintem ez jó. Amugy is nehéz olyan OP rendszert csinálni, ami nem hasonlít egy meglévő rendszerre valamelyik részében. A Samsungnak nem kellett feltalálni a spanyol viaszt, ismerik az Androidot, a WinMo-t is, nem kell nekik bemutatni. Összeszedték ami jó az egyikben és ami jó a másikban és megcsinálták a Bada-t. Elsőre nem rossz szerintem.
Kíváncsi leszek az SDK-ra -
Ulkesh
őstag
válasz
manchester85 #73 üzenetére
"Android alatt pedig a hosszú éves múlttal rendelkező, kizárólag csúcskészülékekkel foglalkozó HTC. Tehát kijelenthetjük, hogy mind az iPhone mind a HTC márkanév prémiumkategóriás termékekre vonatkozik. Szoftveresen pedig a google és az apple adja a lelkét. Nekem valahogy a Samsungról nem egy szoftveróriás jut eszembe, sokkal inkább egy iparos, aki jó dolgokat csinál, de megmarad inas szerepben."
Ezt ugye nem gondoltad teljesen komolyan?
Szerinted az Apple és HTC eszközökben milyen hardver ketyeg? Melyik cég készíti a kijelzőit, processzorait, flash memóriáit stb?
Szerinted a HTC jobb készüléket tud összerakni a Samsung technológiájából, mint maga a Samsung?
Itt egy lényeges ponton dől el a kérdés, mégpedig a szoftver. Ha azt sikerül nekik rendesen összehozniuk és a fejlesztők segge alá mindent odarakni (ala Apple), akkor nem kérdéses, hogy itt az Android és a HTC nem fog sok vizet zavarni.
Sőt még az Apple is aggódhat, nekik egyetlen előnyük csak az, hogy az elmúlt 2 évben olyan szoftveres támogatást és egységes platformot építettek ki, amit nehéz beérni, de nem lehetetlen. -
legiaap
félisten
Szerintem nem volt elfogult a cikk írója, mint ahogy sokan említitek. Gondolom ezt a sok iphone elfogult mondja.
Ennyi szép szó már rég kijárt a Samsungnak.
Én a böngészőjétől féltem a legjobban és azt hiszem igencsak jól teljesít.
És ha felfejlődik az online alkalmazásbolt, akkor túl nőhet akár a nagy iphone-on is.
Ha az újabb iphone nem mutat sok újdonságot, akkor a fejlődő Bada és a mégjobban fejlődö Android megeszi. -
Zentie346
csendes tag
-
Integra
titán
válasz
Lotusomega #127 üzenetére
az hogy mit tükröz majd az eladás nem egyenlő azzal, hogy egy iszonyú retek valami ránézésre. ez max azt jelenti, hogy vagy leszarják hogy néz ki, vagy nincsen ízlésük.
nem támadok, ne vedd már magadra, egyszerű tény, hogy ez egy okádék.és ugyanezt mondanám ha alma vagy android logo lenne rajta.
más kérdés, hogy az alma meg az android, de különösen a sense fényévekkel veri design-ban. nem kell ezen durcáskodni, csinálják meg jobban. pénzük van rá dögivel. -
tariattila
veterán
ez nagyon demagóg duma !!!
azért találtál meg róla mindent mivel ő nem bújkál... tehát iwiwen vagy faszbúkon is könnyedén megtalálhatod ! ez a google mindent tud rólad duma egy állatság !
ha én nem akarom, hogy tudj rólam akkor írkálhatod a keresőbe a nevem akkor sem fogsz megtalálni...
ha meg gengszter vagy akkor nem is kell neked okostelefon ami online frissít minden adatodat...
-
Ulkesh
őstag
Tetszik a készülék, az új platform és a teszt is.
Eljött az idő, amikor a Google elgondolkodhat az Android jövőjén.
A Samsung egy kézben tartja a szoftveres és hardveres fejlesztéseit, olyan iparági előnnyel indulva ebben a versenyben, amivel egyetlen konkurens gyártó sem rendelkezik.
Ha megfelelő SDK-t ad a fejlesztők keze alá és ésszerű felépítésű piacteret a felhasználók fele, akkor fél év múlva a Bada beérheti akár az App Store-t is, de az Androidot szinte biztos letarolják.
Az Apple-nek nincs félnivalója, mert teljesen más, zárt világban haladnak, ráadásul ők a Samsung egyik legnagyobb megrendelői, nem fognak egymásnak keresztbe tenni (ez eddig is így volt), viszont nincs kizárva, hogy egy szorosabb együttműködéssel picit átrendezik az okostelefonok piacát. Ez nem is lenne olyan lehetetlen küldetés, mert a Microsoft és a Nokia most eléggé sebezhető, hisz nulláról indítanak mindketten új rendszereket, amikkel a Bada könnyedén felveheti a versenyt. Az Android meg ugyan szépen növekszik, de még ennyi idő után is gyerekcipőben jár, a rá készült alkalmazások meg még nagyon alacsony színvonalúak. Hála a vegyes minőségű hardvereknek és a Market több régió felé zárt voltának, hiszen minek fejlesszen rá egy nagyobb cég, ha az alkalmazást a fél világon nem lehet megvásárolni?
Az lenne a legjobb, ha a Samsung ennél a készüléknél húzná meg a belépőszintet erre a platformra, lehet ezt kiegészíteni qwerty-vel, több rammal, gyorsabb procival, nagyobb kijelzővel stb. de ennél gyengébb vassal nem lenne ilyen rendszerű készüléke. Ezzel elejét venné annak a problémának, ami a WinMonak és az Androidnak is alap gondja, hogy a fejlesztők a az olcsó, lassú vashoz igazodnak, mivel nem akarnak senkit kizárni a felhasználók közül, ezért az erősebb hardverrel rendelkezők szinte soha nem jutnak olyan szoftverhez, ami azt valóban ki tudná használni (érdemes megnézni az androidra készült játékokat, vannak az iPhone-nál sokkal erősebb hardverrel szerelt android eszközök, de játék szinten évekkel el vannak maradva, mert ezeket az erős hardvereket semmi nem használja ki). Ha viszont valamilyen szinten egységes a hardverkínálat, akkor a fejlesztőknek is egyszerűbb a dolguk és sokkal gyorsabb, optimalizáltabb alkalmazásokat és látványosabb játékokat tudnak készíteni.
-
D@niel
addikt
manchester85: Nem tudom, engem vhogy nem győzött meg. Minden azt sugallja, hogy remek vétel, jó ár, mindent tud, ígéretes, stb. De ki a fene akar itt kísérletezgetni? Ott van az android és az iPhone, két olyan rendszer, amit világviszonylatban nézve hatalmas cégek mozgósítanak. Android alatt pedig a hosszú éves múlttal rendelkező, kizárólag csúcskészülékekkel foglalkozó HTC. Tehát kijelenthetjük, hogy mind az iPhone mind a HTC márkanév prémiumkategóriás termékekre vonatkozik. Szoftveresen pedig a google és az apple adja a lelkét. Nekem valahogy a Samsungról nem egy szoftveróriás jut eszembe, sokkal inkább egy iparos, aki jó dolgokat csinál, de megmarad inas szerepben.
Hízelgő a bruttó 100k, de akkor már inkább vennék egy Desire-t egy 20-assal többért, mert az ár nem minden. Egyszerűen úgy érzem, hogy a samsung nem tud felnőni ezekhez a szoftveróriásokhoz, és amíg az apple-ről vagy a htc-ről a prémiumkategória jut eszembe, addig a samsungról nagyon nem. Főleg, hogy csak van hasonlóság alsóbb kategóriás samsungokkal is, ami vhogy illúzióromboló.
Hogy mennyire egyet értek a kollégával...
Integra: mellesleg döbbenetesen ronda ez a bada os ebben a formájában, mintha baltával faragták volna, remélem skinelhető lesz.. ez ultragáz..
Szintúgy teljesen egyet értek. Oké, hogy már nagyon kellett egy normális Samsung OS, de ha pocsékul néz ki, akkor pocsékul néz ki. Semmi egyedi nincs benne, tipikusan összegyúrták az Android, iPhone OS, esetleg Win tulajdonságait, így meg lett egy vegyes felvágott. Rosszak a színek, a formák, tényleg olyan összevissza 'ez is + az is' van benne.
TouchWiz 3.0: ez meg viccnek is rossz, de tényleg! Vagány dolog vidgeteket kipakolni az asztalra, csak baromira nem lehet használni őket normálisan, elcseszi az egész felületet, mellesleg azt a felületet, ami ezekre a nevetséges vidgetekre épül. Színt / méretet lehet egyáltalán módosítani?
Design: Ízlésekről nincs értelme vitatkozni, mindenesetre a hátlap nulla, azaz nulla esztétikailag. Szvsz.
"nem tud felnőni ezekhez a szoftveróriásokhoz".
Elnézést, ez az én véleményem, de úgy látszik nem az én topikom...
-
>-48-<
aktív tag
"a Google-nél neked megéri, h a Google mindent (értsd: mindent) tudjon rólad?"
Egy percbembe sem telt ráguglizni az adataidra és már tudom, hogy nézel ki, miből írtad a diploma dogád,melyik suliba jártál melyik koleszban laktál, hogy szeretsz futni, hogy milyen informatikai projektekben működtél közre, hogy fent vagy az iwiwen. Mondom ez egy perc se volt. Csak a böngészőt használtam. Gondolod a gugli nem tud már így is mindent rólad?
-
Lotusomega
senior tag
Szerintem nem összecsapott rettenet, de ezt majd az eladási számok eldöntik, szerintem nagyon becsülendő ez a nyomulás energia és pénz amit belefeccől a samsung, a sikerek általában így szoktak kezdődni.
A következő mondatomat pedig már cask félve merem leírni..: ha egy parányi kis alma logó is lenne rajta, akkor rögtön más megvilágításba kerülne itt jónéhány ember szemében ez a "kőkorszaki, összecsapott, okádék"..No cemment.
-
JanFe
aktív tag
Nem nez ki rossznak, elfogadnek egyet
-
vtechun
veterán
hát, ha lesz a böngészőben tördelés, akkor kell nekem majd egy ilyen teló, érdekes, hogy az általa felvett videón egyáltalán nem látszik a mobil készülékeknél oly gyakori "hullámzás". Ez is mindenképpen örvendetes.
-
fairi
őstag
válasz
Lotusomega #117 üzenetére
joey20-nak olyan a touchwiz vagy az amoled szó említése mint a bikának a vörös posztó
már azt várom hogy írja még a Nokia N97 kezelőfelülete is sokkal jobban bejön neki mint az s8500 TW-e... -
manchester85
veterán
válasz
Con Troll #109 üzenetére
Vagy miért kell mindig az iPhone-ra ugrani? Belekeveri az ember az Androidot és az iPhone os-t, mert a Bada is az ő riválisainak indult. Most jött egy új, saját fejlesztésű Samsung rendszer, Bada néven, amit viszonyítani kell vmihez. Elnézést, hogy az induló szoftverboltról és a UI-ról az apple és az android oprendszere jut először eszünkbe. Arról nem is beszélve, hogy értékelni valamit csak viszonyítva lehet.
-
fairi
őstag
válasz
Lotusomega #103 üzenetére
és az oldalarányok is rendben lettek volna? wave szélén sok helyet nem hagytak...
LG BL40 szerű kijelzőt láttál volna szívesen rajta?
4 colos kijelzővel a galaxy S rendelkezik,és nem lett wave méretű.....de ha komolyan gondolja ezt a bada témát a samu,akkor pár hónap és tucatféle reinkarnációja lesz a wave-nek,mindenki igényéhez és pénztárcájához..
Tudtommal a wqvga kijelzőt is támogatják...nincs akadálya az 50k alatti régió meghódításának se...jah általában a palacsintaság miatt vagy széltében vagy hosszában nő a telefon,h a különféle antennák tengere elférjen..
tudod mikor a lábadan( kutyádon) átmegy az úthenger akkor nem csak laposabb lesz hanem széltében hosszában nő a mérete -
joey04
titán
válasz
Lotusomega #117 üzenetére
bíró úr?
ha jól emlékszem azt írtam magánvélemény. nem ítélkeztem fölötte általánosan, annyit írtam, nekem nagyon nem tetszik. te miért csak flamelni jársz mindenhová? na mindegy csá. -
Fáraó
őstag
Elolvastam a cikket és azt írtam, ami elsőre eszembe jutott, ami elsőre beugrott. Ezt éreztem, és úgy is kezdtem, hogy szerény véleményem szerint. Látszik, hogy munka van a cikkben, nem azt firtattam és firtatom!
Már leírtam, mint mások is, mi a véleményem és ennyi. No offense!
bwoay: tapasztalatom persze nincs a készülékkel kapcsolatban. Az alapján szóltam hozzá "jó telefon", amit a tesztben olvastam -technikai jellemzők. Btw nem is a készülékről, hanem a cikkről írtam véleményt.
-
hemaka
nagyúr
A Samsungot már sikerült pár készülék után megutálnom elég rendesen. De ez a telefon tetszik külsőre és tusádra is. Ha az árcímkéje sem lesz vészes...
-
joey04
titán
válasz
Lotusomega #110 üzenetére
személy szerint az is jobban tetszik, igen. de értelemszerűen azt nem merem/akarom idekeverni, ne legyen vita. de pl a HD2-n futó WM+Sense is jobban bejön.
-
Con Troll
senior tag
Miért kell mindenbe belekeverni az iPhone-t?...Tetszik, nem tetszik ájfónosok; ez a telefon most úgy tűnik jobb lett mint a frídzsíeszes szódásüvegetek.
-
Hát nem semmi kis teló.szívesen kipróbálnám.Igaz megvenni biztosan nem venném meg.
-
user137
őstag
nem a víz, hanem az esőcseppek. felületi feszültség a neve, tanítják fizikából kb hetedikben (vagy gimi másodikban?!). A nokiákon is mind felül van a füles csati, oszt hallani tömeges beázásról... ?
-
joey04
titán
hát biztos gyors meg minden, de valami brutál ronda ez a rendszer. összelopott csúnyaság. Ezerszer inkább az android (magánvélemény, kéretik nem belekötni)
-
Ricardo
titán
Ha igazán sikeresek akarnak lenni, (és miért ne akarnának) akkor majd ki kell szélesíteni a palettát az olcsóbb modellek felé is. Még a végén elkezdek nézelődni a samsung háza táján
-
Lotusomega
senior tag
Ja egy dolgot hagytam még ki föntebb, egy dolog szúrta a szemem csak az kiamradt, a kijelző méretét lehetett volna még növelni, főleg ilyen minőségűt, simán elfért volan egy 3,7-es neadjIsten 4"-os kijelző. Na így ebben am inőségben miylen lehet am ozizás, szerintem durva. De amúgy tényleg leakalappal samsugn előtt.
-
madstunt
addikt
hát nekem volt pár olyan nokiám aminek a feje búbján voltak a csatlakozói és az a vicc hogy pont úgy volt a legjobb,töltés közben meg mivel a töltő van elég hosszú ezért nem zavart be hogy merre van a csatlakozó. zsebben meg emberfüggő hogy jó-e vagy nem. én képes voltam a telómat fejével felefelé zsebrerakni pedig nemvagyok egy húdekomoly képességekel rendelkező ember
aki szakadó esőben meg headset nélkül telefonál az megérdemli. nemfontos a tetjén lenni nyílásnak hogy a telón lecsurgó víz befolyon az oldalán lévő nyílásokba(hangerőszabályzótól billentyűzetig sok ilyen van
-
Valzor
aktív tag
Huhh ez a készülék ütős lett. Eddig androidban gondolkodtam, de a Bada is nagyon jól sikerült!
Köszi, hogy ilyen részletes kiveséztétek! Szerintem nem elfogult a teszt. Ami jó, az jó. Akkor miért írnának róla rosszat -
perempe
veterán
Tom Jobim - Wave.
-
Móci
addikt
Durván jó a telefon, remélem majd az olcsóbb kategóriába is kerül a bada-ból, nagyon ütne, az biztos! De jó áron ennek sem mondanék nemet, sőt!
Engem meggyőztek! -
Efreet
senior tag
tehát a víz sehogy sem jut át a 3,5mm-es vagy annál kisebb lyukakon? ejha...
szerintem waxolás helyett sokkal egyszerűbb lett volna ezeket a csatlakozásokat alulra tenni, és töltés közben is biztosan kényelmesebb, ha az USB lefele lóg ki a telefonból, de biztosan én vagyok a béna.
ja, és zsebbe téve is kényelmesebb, ha alul van a csatlakozó, mert a telefon úgy van - kivételkor nem kell forgatni. -
Zolesz007
őstag
Tényleg a cikkíróhoz szóló kérdés:
Ez teljes Adobe Flash 10.1 (vagy akárhány) támogatású böngésző, vagy csak ilyen Flash Lite mint mondjuk Winmo-ra ??
-
Metalfan
senior tag
Max. hány karakterből álló jegyzetet lehet létrehozni a jegyzeteknél? Illetve naptárnál/egyéb helyeken, ha valaminek címet kell adni vagy egyéb szöveges paramétert lehet hozzáadni, akkor hány karakterrel lehet gazdálkodni? S5230-am volt majdnem egy éve, és rühelltem, hogy szinte mindenhol 10-15 karakterből kellett megoldjam pl egy esemény nevét, helyszínét, stb. Ha itt ezt nem baltázták el, akkor van esélye nálam.
-
janes74
senior tag
A külső nem 1 nagy durr,sőt kicsit talán alsós lett,de a többi az nagyon ott van.És lesz rá minden földi jó,a sok lóvé amit Samuék szétszórnak megteszi a hatását
Ha lesz rá keret zsebbe kerül.
-
giigz
veterán
Király a telefon, jó lett a teszt...
-
user137
őstag
válasz
manchester85 #87 üzenetére
szifon user detected!
kiszálltam, mindenben igazad van, ez a topik nem erről szól. -
Integra
titán
válasz
tök mindegy, hogy mikor és ki mit kezdett el.
jelenleg ez a telefon a leggyorsabb toronymagasan, sem szifon 3gs, sem htc dézi nem ér a nyomába, tök egyértelmű.
majd meglájtuk hogy a szifon 4g és az újabb htc-k mit tudnak, de jelenleg ez van.mellesleg döbbenetesen ronda ez a bada os ebben a formájában, mintha baltával faragták volna, remélem skinelhető lesz.. ez ultragáz..
-
AS
félisten
válasz
Igen elkezdik és nincs is megállás....
-
manchester85
veterán
"Az iPhone meg messze nem csúcskategória, csak csúcsdesign csúcs árakkal. A harmadik generációra jutottak el oda funckionalitásban, ahol egy mostani 3-4 éves Nokia telefon volt 2006-ban (kihangosítás, tethering?, vakus fényképező?, MMS?, ékezetek?). És még az Apple magyarázza a bizonyítványt, h a többiek hülyék. de megszokhattuk az almás júzerektől a brandre jellemző agymosottságot."
Na, kezdődik már. A samsung meg 2010-ben jutottál el odáig, hogy a kényelmes felhasználói felület a legfontosabb egy telefonban? 2010-ben elkezdenek valamit, amit az Apple már 2007-ben elkezdett. Eddig csak arra voltak jók, hogy pakolják a kamionba az alkatrészeket.
Milyen kihangosításról meg ékezetről beszélsz amúgy?
-
Zolesz007
őstag
válasz
manchester85 #82 üzenetére
(Kinek mi a prémium márka
De jó legyen az...)
Szerintem azért a samsung is iszonyatos cég és kicsit nagyobb mint a google.
Ha csak a mobilos üzletágat vesszük mind2 esetben szerintem a samsung akkoris megállja a helyét. Öszintén megmondom szerintem sem fogja sárba döngölni az androidot sőt...
De attól még egy nagyon jó alternatíva és egyáltalán nem írnám le. Hidd el annak a pár millió embernek is bőven megéri software-t fejleszteni. (amúgy titkon abban reménykedem hogy sok ingyenes alkalmazás lesz)
-
AS
félisten
válasz
manchester85 #82 üzenetére
Samsung Európában és Amerikában is népszerűbb mint gondolnád.
Amcsiknál első helyen van, hiába van aple.
Euba meg Nokia után 2.
Ennyit erről. -
user137
őstag
válasz
a Google-nél neked megéri, h a Google mindent (értsd: mindent) tudjon rólad? Facebook status, a leveleid, a találkozóid, a kontaktjaid nevétcíméttelefonszámát? Aki cégesben használja, annak az üzleti partnereit, a céges levelezést, a céges naptárat? Van akinek az Android emiatt kiesett (én pld).
A Windows Mobile-t nem is említetted, ott is hiába a HTC, ha a régi készülékeit kukázhatja a WP7-tel, talán ezért is azóta csak Droiddal nyomulnak. Hiába annak meg a Microsoft állt a háta mögé, annál nagyobb csak nem kell?!, a WinMo platform mégis gyakorlatilag halott.
Az iPhone meg messze nem csúcskategória, csak csúcsdesign csúcs árakkal. A harmadik generációra jutottak el oda funckionalitásban, ahol egy mostani 3-4 éves Nokia telefon volt 2006-ban (kihangosítás, tethering?, vakus fényképező?, MMS?, ékezetek?). És még az Apple magyarázza a bizonyítványt, h a többiek hülyék.
de megszokhattuk az almás júzerektől a brandre jellemző agymosottságot.
Nekem tetszik nagyon a Bada, a Samsung képes jót alkotni, ha akar (OmniaHD, Spica, Omnia2), itt a nyílt SDK is. Amint elérhető lesz az NDrive vagy valami épkézláb GPS alkalmazás, rohanok a boltba venni látatlanban!
-
manchester85
veterán
válasz
Zolesz007 #78 üzenetére
Attól nem lesz prémium kategória, mert Armani bácsi a nevét adja hozzá.
Max csinálnak egy mobilból egy divatterméket, teljesen értelmetlenül. Hardveresen valóban ott van a Samsung, csak kérdés, szoftveresen mennyire jók. A Google és az Apple két olyan szoftveróriás, akik gyakorlatilag bármit képesek megmozgatni a háttérből. Nem véletlen az iPhone és az android mobilok sikere sem. Főleg mivel a HTC is kifejezetten erre szakosodott gyártó. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a Samsung a maga szoftverével, szoftverboltjával fel tudná venni a versenyt olyan iszonyatos cégekkel, mint az Apple vagy a Google, és versenyképes mobilokat tudna piacra dobni úgy, hogy töredéknyi háttere sincs a két említett céghez képest. Hogy az apple mióta prémium márka? Hát ezt inkább nem kommentálnám...
-
Eddie141
senior tag
Érdekes összetétel
Külsőre azt mondanám, hogy a mai "igényesebb" férfiak a potenciális vevők, de inkább a nők. Viszont felszereltségben, és tudásban inkább a férfi tábort szeretné talán vonzani. Ahogy már mondtam: érdekes
Én nem venném meg
Mindenesetre a menü igen sok része erősen hajaz az iphone-éra
Köszönjük a tesztet! Kellemes volt olvasni -
P00By
nagyúr
Remek készülék és végre emészthető a Tw
-
Efreet
senior tag
Az oldalsó részek közül minden bizonnyal a felső a legérdekesebb, itt kapott ugyanis helyet a kihnagosító hangszórója, a 3,5 milliméteres fülhallgató kimenet és az apró, elhúzható ajtóval takart microUSB csatlakozó.
- tehát három lehetősége is van az esőcseppeknek arra, hogy vidáman eláztassák / rozsdálják a belső részt... (mert az az ajtó nem sokat takar)az ilyesmit miért nem lehet alulra tenni? vagy annyira egyértelmű, hogy mindenki csak és kizárólag headsettel / vízmentes időjárásban veszi elő a készüléket?
-
Zolesz007
őstag
válasz
A samsungnak mindíg is voltak felső kategóriás cuccai (Bang & Olufsen; armani szériák; kiválló LED TV-k) Lefed minden kategóriát mert ez hozza a pénzt. A HTC-nél csudajó programozók vannak kellemes dizájnú anyaghasználatú telefonokat raknak össze de nemnagyon volt semmi hardveressen innovatív termékük (kamera; kijelző; adatátviteli technológia; stb.)
(az Apple mióta prémium márka? Talán Magyarországon az az ára miatt...)
-
amanoba
őstag
a külső olyan amilyen, samsungos, nem dobom el magam tőle..(nekem is összecsukott u600 jut eszembe vmiért)
a belső már más, érdekes, de engem se fogott meg, élőben kellene nyúzni kicsit, h pontos képet lehessen alkotni.számomra a legnagyobb pozitívum a nem (vagy kevésbé) mancsosodó kijelző, és a némítós-kihangosítós fícsör!
-
Zolesz007
őstag
Szerintem ez a telefon, ilyen árazással nagyjából az Omniára emlékeztet. Akkor is nagyon jó áron dobtak be egy csúcs készülélket a szolgáltatóknál. Itt most a független ár is ütős kezdetnek, szóval garantáltan népszerű telefon lesz. Ha az android market-ot nem is veri le de mindenképp több ezer app közül válogathatunk majd szerintem. Megaztán biztos a samsung is kivár... ha bejön akkor lehet hogy 50-50% lesz náluk a bada és az android...
késöbb ha pedig eladják más cégeknek is (pl LG) ... na de ez már távoli jövő kár feszegetni -
manchester85
veterán
Nem tudom, engem vhogy nem győzött meg. Minden azt sugallja, hogy remek vétel, jó ár, mindent tud, ígéretes, stb. De ki a fene akar itt kísérletezgetni? Ott van az android és az iPhone, két olyan rendszer, amit világviszonylatban nézve hatalmas cégek mozgósítanak. Android alatt pedig a hosszú éves múlttal rendelkező, kizárólag csúcskészülékekkel foglalkozó HTC. Tehát kijelenthetjük, hogy mind az iPhone mind a HTC márkanév prémiumkategóriás termékekre vonatkozik. Szoftveresen pedig a google és az apple adja a lelkét. Nekem valahogy a Samsungról nem egy szoftveróriás jut eszembe, sokkal inkább egy iparos, aki jó dolgokat csinál, de megmarad inas szerepben.
Hízelgő a bruttó 100k, de akkor már inkább vennék egy Desire-t egy 20-assal többért, mert az ár nem minden. Egyszerűen úgy érzem, hogy a samsung nem tud felnőni ezekhez a szoftveróriásokhoz, és amíg az apple-ről vagy a htc-ről a prémiumkategória jut eszembe, addig a samsungról nagyon nem. Főleg, hogy csak van hasonlóság alsóbb kategóriás samsungokkal is, ami vhogy illúzióromboló.
-
Nagyon jó a teszt és a telefon is. A Samsungot mindig is szerettem az innovatív hozzáállásuk miatt és most sem csalódtam (legalábbis a teszt és a videók meggyőzőek).
Az SDK okos húzás és szerencsére nem egy teljesen egyedi nyelv és környezet kell a fejlesztéshez, így biztosan hamar felfut majd a saját alkalmazás piactér is. A vas erős, a szoftver kényelmes, így kell ezt csinálni.
-
2tom2
csendes tag
Hellobello!
Engem csak az érdekelne, hogy az Office dokumentumokat kezeli-e a rendszer, mert egy okostelefontól talán elvárható, vagy vásárlás után AppStore lesz belőle, ha lesz egyáltalán fent valami ehhez használható progi?
-
Nem semmi hosszú cikk lett
A kinézet szokásos samsungos, nekem konkrétan annyira nem tetszik, viszont az anyaghasználat úgy tűnik kiválóra sikerült. Csak azt nem értem, ha az egész telefon fém, minek hátul alulra az az ujjlenyomat gyűjtő kis műanyagdarab
A tudása előtt meg le a kalappal, tényleg mindent belepakoltak amit lehetettSzámomra a kijelzőmérettel sincs gond, ez olyan pont megfelelő méret. Egy ennél nagyobb nekem már túl tepsi
Tudom, így is hosszú a teszt, de pár dologra még kiváncsi lennék:
- A fém ház mennyiben zavarja az adatátvitelt(wifi/gsm), nem volt gond a jellel?
- divx/xvid-en kívül mit játszik le? 720p gondolom megy neki, ha egyszer abban vesz fel, de milyen formátumok? -
Lotusomega
senior tag
Nem rossz nem rossz, az első fecske a Samsungtól, vártuk már. Csak az a fő kérdés hogy a szoftveres ellátottság milyen elsz hozzá, és a samsung alkalmazásboltja fel tud e nőni a nagyokéhoz, és hogy mennyi idő alatt, a programok minőségéről nem is szólva, mert akkor üthet nagyot, amúgy csak félkarú óriás ez is.
-
Lennier
tag
A hardware kiváló és a kinézet is. Ha Android futna a kicsikén már venném is.
Lehet, hogy ez a bada is jó alapjáraton, de nem hiszem, hogy túl sokan fognak fejleszteni rá, főleg, hogy a Samsung is csak néhány modellre fogja feltenni a bada-t az egyik nemrégiben megjelent sajtóközlemény alapján.
A TouchWiz-től ráadásul alapból félek a korábbi tapasztalataim alapján, de lehet, hogy ez a 3-as már kezelhető... -
Peterson_
addikt
Ez iszonyat jó!
Gyors, szép(kivéve a rombuszokat)
A teszt is remek lett, én meg nekiállhatok kuporgatni -
Bog
HÁZIGAZDA
Ha azt nézem, hogy mennyi energiát és lóvét fektetnek bele, akkor elég hamar. Ha azt nézem, hogy egyetlen telefon van még csak piacon, akkor még várni kell. Viszont mindig az elsőt a legnehezebb összehozni, ezek után ki lehet önteni a piacra mindenféle verziót: olcsóbbat gyengébb kijelzővel és vassal, drágábbat QWERTY gombsorral, meg mindent, ami közötte van. És nem lennék meglepve, ha jönne bada rendszerű tablet...
-
Bog
HÁZIGAZDA
Ide már OFFban. A Samsung nem mögénkállt, hanem felkértek minket arra, hogy a hazai legnagyobb szakmai online fórumot mozgassuk meg a bada kapcsán. Ez a készülékteszt ettől totálisan független és ugyanúgy álltunk hozzá, mint akármelyik másikhoz. A telefon simán jó, és mivel számítottunk rá, hogy esetleg elfogultnak fogja egyik-másik olvasó tartani ezért atomrészletes lett, hogy mindent tényszerűen lássatok ti is. Ezért van benne három videóanyag, például.
-
A kijelzője valami iszonyat durva, asztalra lefektetve oldalról nézve is teljesen élénkek a színek, a kezelése is brutál, a crazy pingvin remélem megmarad rajta, nagyon jól lehet dobálni szegényeket ezzel a telóval
-
Bog
HÁZIGAZDA
18 órát írta Bocha a cikket, mindent kipróbált a telefonon, mindenről beszámolt tényszerűen. A videók magukért beszélnek, itt van egy nyitott OS-sel jövő telefon, az első bada (emlékezzetek vissza az első Androidra és iPhone OS-re), ami rohadtul össze van rakva és bruttó 100 alatt lesz (áfával, i mean, a "0 perces használt" még olcsóbban), és ezek után azt mondod, hogy elfogult? Mégis, mit lehetne írni? Hogy a microSD az akksi alatt van, s ez mekkora gáz? Miközben minden benne van, amit ma tud a mobilkommunikáció, nem hagyták ki a rádiót, igen, TV-out is van, van hozzá baró SDK, ami nyitott, működő Appstore a forgalmazás megkezdésekor, pár hónap múlva külön magyar résszel... komolyan nem értem. Nagyon odatették magukat, a kijelző páratlan, az adatkommunikációban minden van, a böngésző szinte hibátlan, DivX képes, szabványos csatlakozókat kapott, integrált SNS, atomerős hardver... tényleg nem értem, hogy ezek után milyen tesztet lehet írni, ami nem dícsér egy ilyen gépet ennyi pénzért.
-
BloodRay
veterán
Kicsit szerintem is elfogult lett a teszt(érezni kissé, hogy a Samsung mögétek állt
), de a telefon korrektnek tűnik egyébként.
A Bada meg egy az egyben az iPhone és az Android koppintása véleményem szerint, de ettől még lehet jó. Ha a végleges készülék kijön és kiderül milyen navigáció lesz rá, plusz milyen alkalmazásbolt jön össze, akkor leszek igazán kíváncsi a platform erejére. -
csab2
veterán
Nem rossz. Ígéretes rendszer. Nem tudom, a Nokia mikor kap már észhez? Ha ez így megy tovább, valóban le fog maradni.
-
Fáraó
őstag
Szvsz elfogult cikk, egy jó telefont objektívebben is be lehetne mutatni.
-
Jadro
veterán
Nagyon tetszetős és gyorsa rendszer, jó lesz ez ha beindul az alkalmazásbolt is rendesen.
-
Konflikt
addikt
@Bocha:
A készülék akkumulátora 1500 mAh-s, ami az alacsony felbontású Super AMOLED kijelzővel párosítva elképesztő üzemidőt garantál.
az nem fogyasztasu akart lenni?
ez a cucc tenyleg utos. nagyobb kijelzovel meg nagyobbat fog szolni.
-
EczkE
veterán
Nem hittem volna, hogy a bada ilyen jó lesz. Nekem nagyon tetszik, egy próbát megérne.
-
AS
félisten
Úgy tudom mind a 3 szolgáltatónál lesz.
-
Bavid
senior tag
3 nap
durva, egész jó kis telefon, már csak az árazás a kérdés, illetve menynire minőségi programok lesznek rá.
-
bmwk1200s
őstag
Remek is cikk lett, gratulálok nektek!
Mint régen Samsung telefont használó örömmel olvastam, hogy végre egy nagyon is ütőképes rendszerrel áll elő a cég. Komolyan mondom ha nem lenne szifonom és nem érdekelne az Apple, én biztos hogy erre fizetnék be!
Az asszony úgy is telefont keres, csak abban bízik, hogy a T is felveszi a kínálatba és nem horror áron.
Még egyszer gratula a cikkhez! -
bazsa88
csendes tag
Nem értem miért kell a Corby-t és S5230-ast leszólni!? Nem mindenki engedheti meg magának az ilyen 100 ezer ft-os készülékeket. Szerintem mind a két készülék tökéletesen használható a kisebb-nagyobb hibákkal együtt a maga kategóriájában! Nem cserélném el egyiket sem, a cikkben példaképp felhozott kínai két sim kártyás csodákra! Sőt!!
-
omlosz
csendes tag
Nem értem miért erőltetik ezt a fajta menürendszert. Csak nekem tűnik kényelmesebbnek, hogy például a naptár, óra, jegyzet stb egy szervező/iroda akármi menüpontba lenne? Amit az ember nagyon gyakran használ azt úgyis kirakja widgetnek. Persze, ha át lehet így is rendezni, akkor nem szóltam
-
user137
őstag
-
Bayzee5
tag
válasz
Napfénysüti #22 üzenetére
Egyelőre ez lesz a legerősebb Badas Samsung. Ha jól emlékszem, amit olvastam valahol október-november környékén jelentik be az új zászlóshajót.
-
Azt a bíííp bííííp, bíííp ez teccik
-
Straw
senior tag
Már vártam ezt a tesztet még ha csak béta is a telefon.
Jó kis cucc ez, a Badaban meg pozitívat csalódtam, nem gondoltam volna hogy így össze tudják rakni.
Az még érdekelne, hogy használat közben éreztétek az n-es Wi-Fi nagyobb sebességét?Nem kekeckedésből de ez
"A készülék akkumulátora 1500 mAh-s, ami az alacsony felbontású Super AMOLED kijelzővel párosítva " nem alacsony fogyasztású akart lenni? -
atike
nagyúr
Nem is rossz. Főleg a Samsunghoz képest...
Eddig nem nyűgöztek le, de ez azért már tényleg más! Tetszik! Főleg, ha majd "emberibb" ára lesz...
-
Picco
addikt
a fenykepek minosege szerintem pocsek(bar szinek valoban szepek), a 2 eves n95-om sokkal jobbat csinal(lehet h meg csiszolnak rajta).
es ez nem is lenne baj, ha nem azt lenne a kepek ala irva mint ami....
elfogultsag eleg sok embert eltantorithat szerintem, bar en is valsz keptelen lennek elfogulatlan velemenyeket irni, csak ugye nekem nem is ez a dolgom halistennek. -
zaskar
senior tag
Lehet, h csak engem érdekel: TV kimenet van benne? Nem találtam a tesztben.
-
.bableWes
őstag
nem rossz, nem rossz de még drága. 1 év mulva vállalhato lenne
-
Samus
addikt
Első körben két hibát szeretnék jelenteni:
itt kapott ugyanis helyet a kihnagosító hangszórója,
az az intelligens szövegtördelés, a Wave böngészője erre kénytelen Gondolom ez képtelen akart lenni.
A cikket én is kicsit elfogultnak érzem, ugyanis egy nagy hiány még mindig ott van: a navigáció jelenleg érdemben használhatatlan. Ha tényleg kész az NDrive, az persze más. Ha pedig a nagyobb gyártók is beszállnak (Garmin, esetleg az iGo), akkor egy szót sem szólok persze. Viszont azt hozzá kell tennem, hogy a szoftver nem végleges, ezért ez nem róható (még) fel hibának.
A lezárt módban kezelhető zenelejátszó pedig egy ritka okos találmány, ahogy a feloldás is.
Maga a szoftver tényleg eszméletlen. Itt látszik igazán, hogy komolyan gondolják, amit a nagy kedvencem, a Nokia féle Symbian-on (még?) nem látszik.Kíváncsian várok egy alsóbb kategóriás készüléket. Bruttó 50 000 körül, GPS, Wifi és 3G/HSDPA mellett (előlapi kamerával), 3.2es LED-es villanóval, VGA@30fps videóval, jack csatival. Szerintem az lenne az, amire páran várunk (ha esetleg pár marketinges olvassa...).
A teszt jó, részletes, olyan, amilyennek lennie kell. Ha beindulnak a fejlesztők, akkor pedig határ a csillagos ég. Remélhetőleg. És szintén remélhetőleg felnyílik a Nokia szeme is, mert minél többen küzdenek a vásárlók kegyeiért, az annyival csak jobb lesz nekünk.
-
geri|
aktív tag
hibátlan telkó, asszonynak be is ajánlom
-
Kobaljov
senior tag
Az előlapi kamerának mekkora lehet a felbontása/képfrissítése illetve van hozzá alkalmazás? (a gyári weblapon nem szerepel a specifikációk között)
-
Konflikt
addikt
tenyleg egesz rendben van. es az ara is oke.
egy ilyen super amoled kijelzot megneznek eloben. eleg jokat irtatok rola
-
tibi666
senior tag
a kijelzője kicsi, egyébként tetszetős.
ha jó lesz a marketje, akkor simán kinőheti magát. -
törölt tag
Uez qwerty-vel lesz?
Ez a covboy az a covboy? -
madstunt
addikt
Hú érdekes teló. Tetszik a rendszer így a teszten keresztűl nagyon, a beépített 8GB+MicroSD is jól hangzik, de mégsem tudott egyfajta birtoklási vágyat felébreszteni bennem, és ez nem csak a számomra nemtetsző (a nokia szvsz szebben csinálta) rombuszos dizájnon múlik...
a szövegtördelés azért remélem később belekerül mert azért bizonyos esetekben jól tud jönni nagyon
azért amint lesz rá lehetőségem, megtaperolom -
Gusztáv
addikt
Jó kis telefon lett, majd meglátjuk mennyi program lesz rá. Tök jó lenne ugyaznez a hardver + ház Androiddal, nekem az a rendszer a favorit. Az ár is rendben van.
-
Napfénysüti
nagyúr
Nagyon tetszik. Remélem lesznek majd még komolyabb Badas készülékek idén.
-
Kovax12
tag
Első ránézésre nekem valamiért egy összecsukott Samsung U600 ugrik be
Értem itt a kijelző keretét. Persze alsó gombok figyelembevétele nélkül. Amúgy nagyon tetszik a teló, pedig én megrögzött nokiás vagyok (symbian) . De azért el tudnék boldogulni ezzel a kütyüvel is
Bár gondolom Erdélyben várni kell még a megjelenésre
Türelmesen várom
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Közben befutottak a hardveres infók: 1 GHz-es ARM Cortex-A8 processzor, 256 MB RAM, 512 MB ROM plusz a 2/8 GB-os flash memória. A kijelző 10 pontban képes érzékelni a nyomkodást.
-
ktg3
őstag
Ami furcsa és hiányozni fog, az az intelligens szövegtördelés, a Wave böngészője erre kénytelen.
ez nem képtelen akar lenni a mondat végén?
---
ez nem egy privát üzenet akar lenni?
[ Módosította: bwoay ]
-
eclipse006
őstag
Nagyon jóra sikeredett a telefon,megnézném a kijelzőt élőben.
Azért a Bonobo befigyel a zenénél(kedvenc albumom)
-
Ankhiszesz
tag
Tudásra ez a készülék nagyon megnyerte a tetszésemet, de külsőre már nem mondhatom el ugyanezt hiába a jó anyaghasználat, a formák még mindig csúnyák számomra
-
GALARDO
addikt
Na ez már valami!
-
tjb007
nagyúr
Nem vagyok oda a Samsung telefonjaiért de ez kifejezettem tetszik.(bár 100.000Ft -ot nem adnék érte)
Majd a megjelenése után eldől, hogy mennyire lesz népszerű a bada OS. -
AS
félisten
Akkor remélem a Galaxy S sem lesz drága.
-
littlelion21
addikt
/áll leesik...és ott marad.../
A többi sem világbajnok, de az első kép ritka pocsék...
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Nem, sokkal lejjebb, de ha végig elolvastad volna az írást, már tudnád a meglepő választ: függetlenül bruttó 100 000 környékén, ideális esetben (euro árfolyam függvénye) azalatt fog startolni. Tehát jóval olcsóbb lesz, mint egy Desire vagy egy iPhone 3GS, ami lássuk be, nem rossz. Nem publikus infó, de azt is tudom, hogy a szolgáltatók mennyiért kapják meg, remélhetőleg nem lesznek "mohók", mert akkor nagyon kedvező szolgáltatói árakra számíthatunk.
-
Alexios
veterán
Eddig nem sokra néztem a bada-t, de ez után a cikk után nem elképzelhetetlen, hogy egy wave lesz a következő telefonom.
-
spawn21
veterán
Nagyon tetszik a teszt!
Azt hiszem el elgondolkodom,hogy le cseréljem a win mobilom.
Ha lesz nagy testvére qwertyvel,akkor megyek is a boltba érte! -
che 1990
tag
Én azért kicsit több beépített memóriát toltam volna bele,kb. legalább annyit mint amennyi az X6-ban van.És az a vacak lencsevédő is lemaradt
De ha ettől eltekintünk, akkor tényleg innovatív és kimagasló tudású lett az új Samu
Már csak az árára leszek kíváncsi...jól gondolom hogy Xperia X10 környékén fog mozogni? -
Dany007
veterán
Nagyon jó lett a videóteszt. Mivel még csak azt néztem meg
Látom a kedvemre tettetek a touchscreen tesztelésével! Legalábbis én is ezeket próbáltam volna ki legelőször. Videó alapján tényleg jól összerakott telefon. A touchscreen meg egyenesen meglepő számomra. Ilyen könnyed siklást, érzékenységet csak az iPhone-on láttam eddig (na meg pornóban de ez most hogy jön ide?).
Talán az első érintőkijelző, amire így ránézésre rámondanám, hogy simán van olyan jó, mint az iPhoneé. A menürendszer is jó, bár nekem kicsit kaotikus ez a rengeteg ikon...
A betöltés sebességére se lehet panasz. Jó demonstráció volt az a játék loading -
orbano
félisten
"vonalélesség kiváló"
Kb. mint Vincent van Goghkicsit elfogultnak érzem a cikket
de no offense
-
AS
félisten
Bár a topichoz tartozó tesztben egy csomó kérdésre választ lehet kapni, mégis nagyon sok kérdés ismétlődik naponta a topicban. Mielőtt feltennéd a kérdésedet, nézz szét itt, hátha megtalálod a választ!
Függő/független telefonok:
T-mobile: T-s animációval indul bekapcsoláskor; internet helyett W'n'W ikonnal indul a net; nincs rajta az Asphalt5 (ez ingyen tölthető az Appsról); jelenleg nincs rá frissítés a Kiesen keresztül, és a későbbiekben is kevesebb várható, mint a függetlenekre.
Telenor: ?
Vodafone: megegyezik a függetlennel, a Kies simán frissíti.Java alapú programok (pl: Palringo, Opera Mini, stb) pixelesek / folyamatosan látszik a billentyűzet alattuk:
Játék, egyéb menüpont / ... / Kijelzőhöz igazít vagy Virtuális billentyűzet használata / Pipa kivesz. (Alap, de ide tartozik, hogy Java programot .jad-dal telepíts, és ne a .jar-ral!)
Telepített Bada programok törlése:
Az alkalmazáslistában bal fenn nyomd meg a fogaskerék (angolon Edit) gombot, majd a törlendő programon nyomd meg a behajtani tilos táblát. (A gyárilag telepített programok, menüpontok nem törölhetőek.)
Widgetek kirakása a főképernyőre:
A főképernyő bal felső sarkában nyomd meg a Widget gombot, majd húzd ki a lenti panelről a kívánt widgeteket.
Widgetek mozgatása, törlése a képernyőről:
Widgetszerkesztés módban az érintett widgeten tartsd hosszan nyomva az ujjad. Ha a lenti panelra húzod, törlődik a képernyőről.
Kezdőképernyők hozzáadása, törlése:
Widgetek hozzáadása közben az el nem férő widgetek automatikusan új oldalra kerülnek. Valamint ha fekvő helyzetbe forgatod a telefont, az alsó + gombokkal is szaporíthatod az üres képernyőket. Az előzőleg letakarított, üres képernyőket fekvő módban a behajtani tilos táblákkal törölhetsz.
Widget törlése a telefonról:
Widgetszerkesztés közben a választópanelen hosszan nyomva megjelenő behajtani tilos tábla megnyomása.
Screenshot készítése:
Nyomd le együtt a menü és a képernyőzár gombokat.
Szaggat a film, mitől lehet?
Alapvetően ez a film kódolásától függ. A frissebb firmware-ek esetén a szaggató filmek száma csökken, de még nem tökéletes.
A füles egyik fele szól csak, miért?
Nem dugtad bele eléggé. Eleinte nagyon erősen kell nyomni, mert ha kilóg 1 mm-t is, akkor csak monóban fog szólni.
Az FM rádió néha elhallgat, miért?
Ez egy bug: ha a telefon elveszti a jelet, és nem találja meg néhány másodpercen belül, akkor a rádió csak Stop-Play után szól újra.
Mi az a Social Hub, nagyon tetszik a reklámoldal, hogy tudok regisztálni? Basic? Premium? WTF?
A Social Hub a Samsung egyik újítása, a különböző social networking, instant messaging és egyéb üzeneteket egy kalap alá összevonó felülete. Bár a tesztben szereplő készülék tudta ezt, egy-két szerencsés Hollandiából származó eszközt leszámítva a bolti forgalomba került telefonok ún. basic módban működnek: a Samsung ezen szolgáltatásai nem elérhetőek rajta. Az ún. prémium, mindent tudó Social Hub bevezetéséről, elérhetőségéről, majdani előfizetési díjáról nem tudni semmit még mindig. A prémium mód adná egyébként az MSN, Google Talk, Yahoo IM támogatást, univerzális push emailt, és a reklámoldalon látható telefonkönyv-alkalmazásban összemosott felületet.
Miért nincs MSN, Google Talk?
Natív kliens nincs, Java ME-s háttérben is futó viszont van: Palringo. További infó: ebben a hozzászólásban.
Hogyan kell GMail fiókot beállítani?
Miért összevissza jelennek meg az MP3-ak a zenelejátszóban?
Mert tag-alapú, nem a könyvtárszerkezetet használja. Egy kellően okos zenelejátszó vagy médiakezelő szoftverrel (pl. foobar2000, MediaMonkey, iTunes, MusicBrainz) töltsd ki a számok adatait helyesen, utána működni fog a kategorizálás. Lejátszási listát is csak a telefonban lehet összedobni, az m3u nem segít.
Honnan lehet tört szoftvereket letölteni?
A bada biztonsági rendszerét eddig senki se törte fel. De ha ez megtörtént volna, a Mobilarenán mindenféle illegális tevékenység, illetve az ebben való segítségkérés szigorúan tilos, úgyhogy ezt itt rekesszük is be. Privátban se zaklass másokat emiatt.
Hogyan lehet fizetős alkalmazásokat letölteni?
Kell hozzá egy internetes vásárlásra is alkalmas dombornyomott kártya, egy virtuális kártya, és utána az angliai vagy a német Appsből mehet a vásárlás. További részletek itt találhatóak.
Lehet Office file-okat szerkeszteni?
Nézegeteni ingyenesen, szerkeszteni csak fizetős alkalmazással. Az előbbi kicsit nehezen boldogul a nagy méretű fájlokkal, utóbbi viszont azokat is szépen megnyitja.
Nincs elég memória:
Hiába a tesztelés, sajnos minden programban marad bug. Böngészéskor, vagy valamilyen memóriazabáló program futtatásakor a fenti hibaüzenet megjelenhet, ami akár a futó widgeteket is bezárhatja. Ezeket csak kézzel lehet újra kirakni.
Nem tudok programot telepíteni, pedig a telefonon még van 300 MB szabad hely:
Vegyél memóriakártyát, és állítsd be, hogy a programok oda települjenek. (Természetesen a képeket, filmeket, zenéket is oda érdemes másolni.)
Milyen memóriakártyát vegyek?
A telefonba microSDHC kártya való. Ezek 3 dologban különböznek: gyártó - Kingston, Sandisk a 2 legelterjettebb; méret: 1-32 GB, jelenleg 8 vagy 16 GB-osat éri meg venni; írási sebesség: Class 2-4-6-8-10, ebből már a 2-es is elég gyors HD film felvételére, de a legtöbb embernek Class 4-ese van. A Class egyébként a garantált minimális írási sebesség, megabyte-ban.
Miért nem ébreszt az ébresztő?
A dolog még picit rejtélyes. Általában a kavarást a kikapcsolt telefon okozza, mely esetben a Óra/Ébresztő/... alatt az Aut. bekapcs. beállítása opcióban engedélyezni kell a kikapcsolt állapotban ébresztést, de ez se 100%-osan üzembiztos. Az viszont biztos, hogy ha a már létező, inaktív ébresztést aktiválni szeretnéd (frissen létrehozott ébresztésnél nincs gond), akkor nem elég a mellette lévő óra ikonra bökni, mert hiába zöldül ki, nem fog ébreszteni. Be kell menni az adott ébresztésbe, és a Ment-re nyomni. (Lehet, hogy így sem fog ébreszteni, de általában ez működik.)
Miért 1 órával korábbiak a napló bejegyzések, mint a valós?
Szoftverhiba, a JH3 verzióban már javítva van. Ha ez a firmware nem elérhető, akkor az Aut. időfrissítést kell kikapcsolni.
Hogy lehet bezárni egy alkalmazást?
Nyomd meg hosszan a menügombot a Task Manager előhívásához, majd a bezárandó alkalmazás felett nyomd meg a behajtani tilos táblát.
EDGE (E betű), GPRS/stb. ikonok eltávolítása:
Ezek csak jelzésre szolgálnak, nem kerül pénzbe a jelenléte! De ha nagyon zavar, akkor az Internal menüben le tudod tiltani a teljes csomagkapcsolt mobilhálózatot, a műveletet ez a hozzászólás írja le részletesen.
Csak 70 karakter fér az sms-be, miért?
Egy SMS 160 septetet (azaz 7-bites karaktert, a GSM ABC-ből), 140 octetet (hagyományos értelemben vett byte-ot) vagy 70 UCS-2 karaktert tartalmazhat. Ha egy korábbi telefonodon (tipikusan Nokia) 160 karakternyi magyar ékezetes üzenetet el tudtál küldeni egyben, akkor az a telefonod hazudott. Az ékezeteket lekorlátozhatod a következő opcióval: Beállítások / Alkalmazások / Üzenetek / Szöveges üzenetek / Karakter támogatás / Ékezet nélküli.
Akkumulátor bug
Eddig 2 embernél fordult elő, hogy az akksi a szokásosnál (max 1%/óra) sokkal gyorsabban merült (10%/óra) miközben a telefon készenléti állapotban volt. Ennek pontos okát nem sikerült kideríteni, valószínűleg egy beragadt process okozza, ha ilyet tapasztalsz, akkor egy restart segít.
T-Mobile-osok frissíthetnek sw-t garanciavesztés nélkül?
-Egyértelműen igen. Megoldható Multiloaderrel. A garancia nem fog elveszni, több T-Mobile-nál rá lett kérdezve. Egyéb infó: mysamsungwave.hu
Firmware (2011.02.16.-i állapot):
A telefonon lévő firmware verzióját többek között a *#1234# kód tárcsázásával kérdezheted le. Ez T-mobile-os telefon esetén JF2, független esetén "bármi" lehet. Frissíteni hivatalosan Kiessel lehet, jelenleg JL2 (Bada 1.2) az elérhető legfrissebb firmware. Függőknek megoldás a Samsung szerviz, ahol várhatóan valamelyik JF kerül rá, amit utána a Kiessel lehet tovább frissíteni, ezekről itt olvashatsz: mysamsungwave.hu
SW frissítés után a KIES nem ismeri fel a telefont! Mit tegyek?
Kezdjük talán azzal, hogy egyes pletykák szerint ez a hiba elmarad, ha frissítés előtt visszaállítod a témát gyárira. Ha mégis fent áll a probléma, akkor sajátgép |Jobb egérgomb| -> Ezközkezelő -> USB vezérlők -> SAMSUNG USB Composite Device V2 |jobb egérgomb| -> eltávolítás. Ha ez megvan, a telefont húzd le, a gépet indítsd újra és dugd rá a telefont újra. Elvileg ezután működnie kell.
Navigációs szoftver van már? Miért nem talál jelet?
Jelenleg csak a Route66 érhető el a telefonra, előre telepítve. Ha lesz fizetős Samsung Apps Magyarországon, akkor lesz NDrive, Sygic és talán Navigon is.. iGO-ról egyelőre nincs információ. Lehet, hogy lesz de az lehet, hogy nem. További infó a Route 66-ról.: ebben a bejegyzésben.
Ha nem talál jelet azonnal a telefon (2-3 percen belül), akkor se add fel. Próbáld meg letenni valahova vagy tedd zsebre. Kézben nehezebben tér észhez.
Kamera FW Frissítése, helyreállítása.
Magyar nyelvű fórumok:
F-ECT$ és gamek!ller gyűjtése.
[ Módosította: philoxenia ]
Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- LEGO klub
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest