Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shifty!

    senior tag

    válasz Icetee #5906 üzenetére

    Szia!
    Igen, van rá megoldás, ROOT hozzáférés NÉLKÜL is, íme a lépések mindenkinek, aki szenved a gyári rom efféle nehézségeivel:
    1. Elsősorban kelleni fog egy hely, ahova telepíteni akarod majd a teló belső memóriája helyett a programokat. Ehhez a microSD kártyádat fogod használni, méghozzá úgy, hogy KÁRTYAOLVASÓVAL!!!(És ez nagyon fontos, ha nincs kártyaolvasód, akkor csak a saját felelősségedre bűvészkedj a memóriakártyáddal, és annak tartalmával!!! A telefon + USB kábel kombó NEM helyettesíti a kártyaolvasót!!!) hozz létre rajta egy EXT4 formátumú, neked szűkséges méretű partíciót. A másik partíciót hagyd érintetlenül! A partíció méretét te döntöd el, gondold végig, hogy mekkora a kártyád, mennyi programot akarsz majd feltenni, és mennyi hely kell másra! Én egy 8 GB-os kártyára egy 400 MB-os partíciót hoztam létre, a fele van kb kihasználva, de ez személyes vélemény. A partíció létrehozásához kérlek, kövessétek EZT a Tutorial videót, mindenben így kell eljárnotok, CSAK EXT2 HELYETT NEKTEK AZ EXT4 KELL!!!
    Miután létrehoztad a neked megfelelő méretű partíciót, bizonyosodj meg róla, hogy valóban létrejött a partíció(kártya ki- és vissza a gépből, csekkold a MiniTool-al, hogy valóban jelen van-e a partíciód.)

    2. A megoldáshoz kelleni fog az ODIN nevű progi, legyen feltelepítve minden driver a telefonodhoz, és a Gio.ops fájl is kelleni fog!
    Ebből a listából kikeresed a telód szoftververziójához szűkséges fájlokat, amik majd "átirányítják" az előbb létrejött particióra a programokat. Nagyon fontos, hogy pontosan azt a fájlt töltsd le, ami valóban megegyezik a szoftververzióddal. A megadott link BASE mappájában a GYÁRI szoftverek boot fájljai vannak, értelemszerűen ha ezzel csinálod végig a leírásomat, semmi nem fog történni. A telód szoftververzióját a *#1234# billentyűkombinációval tudod megnézni a Telefon tárcsázóján keresztül. Megnézed, egyezteted a gépeden hogy van-e a tiedhez passzentos fájl. Ha megtaláltad, letöltöd, kiteszed az asztalra. HA NEM, akkor ne folytasd, mert papírnehezékként kevesebbet ér a telefonod!!! Én figyelmeztettelek!!!

    3. A KÉPEN látható módon állítsd be az Odin-t, majd tedd a telefonod DOWNLOAD MODE-BA (hangerő fel+középső gomb +bekapcsoló gomb nyomva tartása kikapcsolt állapotban, amíg meg nem jelenik a download felirat), és az USB kábeled segítségével csatlakoztasd a géphez, de csak az után, hogy a memóriakártyád immár az EXT4 partícióval visszakerült a telefonodba! Ha először csatlakoztatod így a gépedhez a telefont download mode-ban, akkor várd meg, amíg a Windows felteszi az Odin nevű drivert!!! Enélkül nem fogja felismerni a gép a telót amúgy sem. A képen a feliratok ne ijesszenek meg senkit, a leírás egy küldöldi fórumról származik, és nem csak a Gio-val működik, a Galaxy Ace/Gio/Fit/Mini szériához a megfelelő fájlokkal használható ez a metódus.

    4. Ha belőtted a körülményeket ahogy elmondottam, akkor elméletileg minden működni fog. A kártyádon megvan a partíció, a kártyádat visszatetted a telóba, a telód minimum 50%-os töltöttségen, download mode-ban, csatlakoztattad a gépedhez, ahol már be van állítva az Odin. Ha minden így van, akkor az Odin kis kockája a programban sárgára vált, kiírja a COMx portot, tehát minden oké. Nyomhatod a Startot, megvárod, amíg a program lefut, lehetőleg hiba nélkül. A telód újraindul, és láss majd csodát, ha a rendszer felállása után a Beállítások - Alkalmazások - Memóriahasználatot lecsekkolod, nem 179 MB az össz tárhelyed, hanem akkora, amekkorát te akartál! ÍME egy "exempül" a jelenségre, az érdekes része az a Storage résznél van (magyarul:tárhely..)

    Namármost fontos megjegyezni, hogyha ezt végigcsináltad, akkor /data partíció, ami a telefonon van tárolva a belső memóriába, az kihelyeződik az SD-EXT partícióra. TEHÁT, ha a telót a memóriakártya nélkük indítod el, akkor nem lesznek alkalmazásaid, és az adataid jórésze is rajtamarad a kártyádon, tehát nem fogod elérni őket anélkül. Fontos még, hogy a kártyát csak úgy vedd ki a telóból, hogy az ki van kapcsolva!!!
    Még egy érdekesség, amikor új alkalmazást telepítesz, az alkalmazás adatait a belső memóriára teszi az Android autómatikusan. Ha ez téged zavar, akkor pötyögd végig a feltett progiknál az "Áthelyezés az SD-kártyára" opciót, és akkor teljesen ki lesznek telepítve a telefonról a kártyára rá :DDD

    Na, kiírtam magamból amit megköveteltetek, akinek kétségei vannak, az hívjon fel egy távgyógyászt, vagy vadásszon le engem egy PM erejéig ;)

    [ Szerkesztve ]

    "Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

Új hozzászólás Aktív témák