Új hozzászólás Aktív témák

• Teewine

tag

A telepítést SIM kártya nélkül ajánlják.

1. A Nokia Data Package Manager-el letöltöttem az RM-1045 VAR EURO 3V CV BLACK romot, ami a finn telefonokon van. Ennek a romnak a Product Code-ja 059W0X5.

2. Ezt a ROM-ot a Nokia Care Suite alkalmazáson belül a Product Support Tool alkalmazással telepítettem fel az alábbiak szerint.

- Product Support Tool/File/Open Product/RM-1045
    - Programming/Recovery/059W0X5
    - Start

A Start lenyomását követően leellenőrzi a program a romot, majd kéri hogy csatlakoztasd a telefont a számítógéphez. (kikapcsolt állapotban, SIM kártya nélkül)

A telefont kikapcsolt állapotban a Hangerő le gombot nyomva tartva dugtam rá az adatkábelre, aminek természetesen a vége a számítógép USB portjába volt dugva. A hangerő le gombot addig tartottam nyomva, míg el nem múlt a telefon kijelzőjén a felkiáltó jel és ezt követően a telefon képernyőjének felső harmadában meg nem jelent a NOKIA felirat. Ezután engedtem el a hangerő le gombot a telefonon.

Ezt követően a program felajánlotta, hogy biztos, hogy másik Product Code-ú ROM-ot akarok a telefonra telepíteni. Itt kiválasztottam, hogy igen, majd elindult a telepítés. A telepítés vagy 10 percet vett igénybe.

Ezzel feltelepült a telefonomra a finn Cyan ROM.

Ezt a telepítési módot kell alkalmazni, ha halott a telefon, tehát még be sem lehet kapcsolni.

A telefon bekapcsolását követően a telefonon beléptem a beállításokon belül a software frissítés ellenőrzésére, ahol felajánlotta a telefon a frissítést. Végül Denim-re frissült a telefonom.

A ROM letöltéséhez a Data Package Manager 4.2 (2012.18.0) verzióját használtam.
    A ROM telepítéséhez a Nokia Care Suite 2014.24.09. verzióját használtam.

Mind a két program megtalálható a neten. A Data Package Manager programnak van újabb verziója is, de amit nekem sikerült letölteni az vírusos volt.

Tudomásom szerint mindkét program legális, illetve a ROM csere is, hiszen gyári Nokia Rom-ról van szó. Véleményem szerint ez amit leírtam, nem tartozik WAREZ témakörbe.

És a legfontosabb! Semmiféle felelősséget sem vállalok azért, ha valakinek a készüléke működésképtelenné válna a ROM csere miatt, mert nem úgy csinál valamit, ahogy kell.

Nekem sikerült, minden tökéletesen működik.

Véleményem szerint azzal is számolni kell, hogy ez akár garancia vesztéssel is járhat.

Új hozzászólás Aktív témák