- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutkut
addikt
Ez hogy lehetett ajánlott? Ha valamivel jobb is, mint a a többi wp7-es, szvsz nem ér 2x annyit. Ezek nem szoktak ajánlottak lenni...
-
kolosanyi
veterán
Hát nemtom, engem nem győzött meg annyira. Olyan kicsit, mint a zsiráf. Szép meg jó, de otthonra nem kéne. Sőt, amióta telefont váltottam, az összessel kapcsolatban így érzek (lehet, hogy azért, mert csak egy hónapja van meg a Nexus S
).
A kamerától többet vártam, a lötyögő gomb meg gagyi hatást kelt szerintem. Ha már így odafigyeltek mindenre, akkor ez az egy apróság miért kellett? Mindenesetre ha most kéne WP7-es telefont vennem és nem számítana az ár, ezt venném. Tényleg frankó cucc.Egyébként ezt az akksi mizériát baromira nem értem, hogy miért kell. De az összes gyártóra igaz. Kapják már össze magukat a szentségit! Nézegetem a nagyobb kapacitású akksikat, mert ha kihasználok minden funkciót a telefonomon, akkor reggel lehúzom a töltőről és kb délután 3-ra már kiabál, hogy kér enni. Viszont ebben csak azt nem értem, hogy ha ilyen frankó cuccokat lehet venni, akkor miért nem szerelnek ilyesmivel egy prémium készüléket? Ne nézzenek már hülyének kérem szépen! (Pedig megteszik.)
-
nincsisbéla
aktív tag
Tetszetős telefon! [micsoda alliteráció!
]
Kéne! -
Tyren
aktív tag
50-60??? Az új csúcs Nokiáért? Bevezető árnak?
A következő S Merci meg 5milla lesz alapfelszereltséggel? Kb olyan a valószínűsége.
Akkor ez lenne a létező legolcsóbb Wp7 teló, pedig a Nokia nem erről híres. Az egy éves modelleket is ennyiért adják.
Plusz ez a független ára. A 4S függetlenül bőven 200 felett van. És adnak rá 1 év garit. Hát ennek fényében ez még túl sincsen árazva, főleg, hogy mire hozzánk ér már olcsóbb lesz mint a 3gs függetlenül... -
Remus389
veterán
a készülék ami zte blade, igen hibáztam hogy azt a videot raktam, dehát kevés jó bemutató video van
sgs1-en van sgs2-n teljesen smoothan lehet navigálni, nem fogok most videót készíteni
Blyan: cserébe több szín és áttetsző
meg több a beállítási lehetőség
na mindegy nekünk ez csak ilyen poén ez a wp7 launcher, smooth jól néz ki, el lehet vele lenni pár napig, azt megy a kukába
-
Воланд
titán
válasz
Remus389 #187 üzenetére
nem, az altalad linkelt videoban azert lassu a tesztelo, mert a gyorsabb "navigaciot" nem birta volna a keszulek, meg jobban lehetett volna latni, hogy mennyire szaggat a felulet.
nezd meg a fentebb linkelt videoban az osszehasonlitast, meg az sgs2-on futo launcher sem er a nyomaba az eredeti rendszernek, mar ha a folyamatossagot nezzuk.
-
-
FET-MEN
veterán
na, jó vas lett
-
catroot
veterán
-
válasz
Remus389 #181 üzenetére
"ha elég figyelmes vagy és jól megnézed a videót látható felül egy San Francisco felirat"
Ezt most nem értem. Én a sebességre gondoltam.
A videótesztek egyik fele olyan, hogy több a magyarázás, meg a készülék fölötti affektálás, a másik fele ilyen lassított, mintha fogyatékosoknak mutatná és igen kis hányaduk értelmes, valós helyzetekben mutatja be a működést.
-
Blyan
félisten
válasz
Remus389 #179 üzenetére
Csak az elrendezést lehet leutánozni, azt amiről a Metro UI szól azt nem igazán.
Mert az nem korlátozódik a csempés kinézetre, meg arra, hogy látszik hány olvasatlan levél van.No mindegy, én teszek rá, hogy kinek tetszik, de Launcher7 csak abban segít, hogy lássa valaki a csempéket.
-
Puma K
nagyúr
Külső alapján tetszik meg a Windows7 is elég korrekt.
De a tesztben lévő videót nem értem... minek kell idegbeteg módjára össze-vissza (ráadásul remegő kézzel...) kattintgatva bemutatni egy telefont. Értem én, hogy sebességteszt meg lassul-e meg bármi, de esély alig volt adva a telefonnak, hogy rendesen bemutassa mit tud (pl térkép 2D - 3D)...
Először azt hittem, hogy csak valami 50-60k Ft lesz a telefon de mikor megláttam hogy 140 akkor hangosan felröhögtem... EZÉRT?Inkább tüzelem el a lambériát, rágom a küszöböt és spórolok össze egy iPhone 4S-re!
-
talán azért használja úgy, mintha lassított felvételben mozogna? Egy átlagember azért ennél gyorsabban mozog.
Miért nem valós helyzetben mutatják be az ilyeneket?
Ez a menü téma meddő. Több, mint fél éve van már WP7-em és nem unom. Aki játéknak vesz telefont, az cserélgesse, játsszon vele, én telefonként vásároltam meg.
-
Remus389
veterán
-
AZTA
tag
Ez mitől lenne jobb mint az sgs 2? Átfutva a tesztet semmivel. Az meg már nem játszik hogy odaillesztjük a nokia nevet és +50% az árazásnál.
-
33as
senior tag
dr. Kind: nem volt a gyári romban internet megosztás ugye? (most látom nincs a settings-be)
Nem tudjátok a következő frissítésbe benne lesz e?
-
RaveForce
veterán
egyébként már kezd unalmas lenni, h minden wp7es topikban előjön a vérgagyi launcher7...
[link] remélem érthető.. -
-
RaveForce
veterán
totál offtopik, de itt van forgalom,
másnál is lehalt a t-mobile mobilnet?
1430as vonal is döglöttnek hallatszik -
NGA
addikt
válasz
Remus389 #158 üzenetére
Tehát amikor kintvan kb 30-40 ikon, és belerántasz, hogy lefusson a legalsóra, akkor is azonnal rajzol?
Egyébként pont design miatt van ez, mivel ha jól megfigyeled, a programok jelentős része függőlegesen nem mozog, inkább vizszintesen, igy jönnek elő a menük. Igy nem is gond, ha egy kép széles, mivel jól néz ki ahogy mozog rajt a menü. De elég fura lenne, ha mondjuk egy tájkép elkezd függőlegesen ismétlődni. Olyan gagyi. És ha kiraksz egy uj csempét, ami miatt megnő a magasság, akkor újra kéne számolni a képet? Szóval nem ilyen egyszerű ez azért design szempontjából. Max akkor, ha egy ismétlődő minta lenne. Annak meg semmi értelme. -
BobTail
őstag
na még erre kíváncsi leszek! Egyébként tényleg tetszetős, bár haladtak volna a Meego vonalán
-
Воланд
titán
juj, ezektol a magyar nyelvu menupontoktol meg alkalmazasnevektol kiraz a hideg.
-
NGA
addikt
válasz
Remus389 #155 üzenetére
"ezt például átvehetnék, a háttér is jobban látszik"
Izlések és pofonok különböznek... Szerintem borzalmasan ronda igy. Pont a minimaldesign ami miatt én megvettem a wp7 mobilomat, és pont a csiricsáré tarkabarka ikonok miatt nem kell az iOS. Tabletem is akkor lesz, ha kijön a win8Én nem ismerem annyira a rendszert mélységekben, de úgy emlékszem, hogy ha bármint átlátszóságot számíttatunk, az prociigényes. Mivel a WP7 pont arról hires, hogy a tisztességesen megírt alkalmazások bármilyen wp7 mobilon akadás mentesen gördíthetőek, így gondolom az MS eleve nem szánt a kezdőképernyőre hátteret, és átlátszóságot, nehogy a stabilitás és gyorsaság rovására menjen. A színváltás gondolom majd valamelyik update sajátossága lesz.
-
Remus389
veterán
nem arra gondoltam
be lehet állítani Androidon hogy többé kevésbé átlátszó legyen(csúszkával)
[link]az átlátszóság intenzítása ugye állítható tehát lehet 90%-os telített de 10%-os is, nagyon mutatós pl pirosba hozzá kékes háttér
ezt például átvehetnék, a háttér is jobban látszik
aztán meg, nehogymár előny legyen hogy csak mittommén 12 szín van, andriod wp7 launchernél kb végtelen szín van és átlátszósági szint kombinációja
meg aztán nem tudom hogy állítható-e az animáció gyorsasága pl, vagy fajtája
egyébként ilyen volt a koncepció, talán még szebb is lett a Lumia, bááár, inkább a koncepció, de a Lumia is szép
-
NGA
addikt
válasz
Remus389 #148 üzenetére
Fogadd el végre, hogy ez egy zárt rendszer. Ez igy működik. A csempék információközlésre vannak ott kint, folyamatosan változik a tartalom rajta. Ezért sem lenne jó ha átlátszó lenne. A programoknak meg egyedi ikonja van, azt át sem lehet színezni.
Van egyébként valami program, Phone 8 az megoldja a problémádat:
-
Blyan
félisten
Csak akkor tehetnek, ha azokat lehet kapni, és nem nagyon lehet - vagy csak drágán.
LG Optimus volt a napokban 60ért a Auchanban, de amúgy discount, az Omnia 7-et max a legeldugottabb zugboltban találni, kémhálózat kell hozzá, a HTC-ket, meg 75 és 90 között árulják még mindig. Szolgáltatónál is csak a Trophy kapható jelenleg a régiek közül.Szóval marad a használt piac.
És ez az hazai állapot, kint meg előfizuval 0-100eróért meg inkább ezt veszed, mint régebbieket (amik kint is hiánycikkek).
-
Remus389
veterán
mind1 ebbe ne menjünk bele
azért sokan szeretik ha viszonylag könnyen és gyorsan állíthatjuk a rendszer kinézetét
miért is? minek? kérdeznéd:
azért hogy ne legyen olyan könnyen megunható, unom a banánt feltolok valami jó kis launchert
ez riaszt egyébként a WP7-től, hogy ha megunom a felületet nincs mit állítgatni, egyedivé tenni
iOS a kettő között van, de tudtommal ha alakítunk a kinézeten az nem egyszerű és rosszul is működik akkor
androidon pedig egy launchert telepítesz oszt kész
-
joey04
titán
hát nem látok olyan igazán különleges dolgot, amivel a többi wp7 mobil fölé nőne, de legalább jó drága. nálam az amoled is igen nagy hátrány. de szép telefon, az biztos.
-
NGA
addikt
válasz
Remus389 #130 üzenetére
szerintem még mindig kell idő a wp7-nek hogy hozza a lemaradást, kicsit több testreszabhatóságot várnék el(legalább mi tudjuk kikeverni a csempék színeit és lehessen átlátszó is mint a wp7 launchernél), kicsit több programot
Már megint a tuningoljuk szét a kezdőképernyőt. Minek? Nekem lehet állitani a csempék színét, de belőttem egy kéket, és azt használom. Átlátszó miért kellene? Háttérképet nem lehet berakni, és értelme sem lenne, alig látszódna ki. Ez igy jó, ahogy van.
-
Blyan
félisten
Akku gondok a Nokia Lumia 800-nál
Kétfrissítés orvosolja majd, ezek közül az első már december elején elérhetővé fog válni és javítani fogja a telefon energiahatékonyságát. A második frissítés pedig valamikor január elején fog érkezni és hosszabb használati időt tesz majd lehetővé, ezenkívül pedig az akkumulátor töltése kapcsán is változásokat fog hozni. Érdekesség egyébként, hogy az akksi 1450 mAh kapacitásából jelenleg csak 1300 mAh-t használ a telefon. Mind a két, állítólag már előre tervezett upgrade a Zune-on keresztül lesz elérhető.
-
RaveForce
veterán
válasz
Dr.Anonymus #59 üzenetére
ez meg +1!
-
Blyan
félisten
-
hemaka
nagyúr
A régebbi wp7-es telefonok tényleg keresztbe tesznek neki...
-
Blyan
félisten
válasz
Remus389 #139 üzenetére
Örülök, hogy érted és felfogod a dolgot. Igen állampolgárság kell, itthon is az kellett anno, és?
Ettől még arra a modellre épül a telefonok árazása, nem arra, ami itt van.Szóval aki az árakat drágállja, az fogja fel, hogy EZ az ország (és régió) így működik, pofátlanul lehúznak mindennel.
-
winhelper
tag
Igazad van, csak WP-n a location mint írtad, akkor fogyaszt, mikor használod. De Androidon próbáld bekapcsolva hagyni a GPS-t....
Mondjuk ott alapból a felesleges dolgok futtatásáról szól a rendszer.
E-mail: mivel a WP push e-mailje nem a szervert pingeli, mint a többi rendszer, hanem a szerver egy asszinkron hívással intézi ezt, így itt zabál a legkevesebbet a mail forgalom. Ezért érdekes, hogy ha gépen nyitva van a mail fiókom, sokszor hamarabb jelez a teló, mint ahogy megjelenik a weben a levél. S ha telón törlök, áthelyezek, a következő szerveroldali kérésig nincs változás a webes felületen.
De akkor is tartom, hogy normál (okostelefonkénti) használat mellett semmi meglepő nincs a napi töltésben (hozzá teszem SAJNOS)A másfél nap nem vigasztal, mert nincs kedvem kipróbálni, hogy a második nap mikor adja fel a küzdelmet a teló.
Mert két napot nem fog elmenni sajnos sem a WP sem a Droid de az iOS sem.
-
Remus389
veterán
válasz
hackeeeee #135 üzenetére
attól tartok ha divatos lesz(mint az iphone) nem lesz nagyon olcsó
az sgs-emet azért tudtam megvenni 30.000-ért 3 hónappal a megjelenés után(havi 5K előfizuval, kétségtelen best buy), mert akkor erős volt az iphone és a Samunak piac kellett
az N8 ára is azért ment le mert Symbian
ha magas marad az ára akkor felejtős
Blyan most őszintén, ahhoz hogy Angliában szolgáltatónál vásárolj szerintem állampolgárság kell vagy munkaviszony, tehát ez nekünk teljesen felesleges tudni
már megszokhattuk hogy mindig a magyarokat mindig kiszipolyozzák, innen pénzt kiáramlik, eladósítják, a lábukat belénk törlik
tehát itt az alaconyabb fizetések mellett drágábban adják, mondom a magyarokat mindig lehúzni/kihasználni kell ja és csődbe szélén táncoltatni
ez van
-
Blyan
félisten
válasz
hackeeeee #135 üzenetére
Te is azt a hibát követed el, amit sokan mások is (persze miért ne, hiszen magyarok vagyunk, itt élünk a mi országunkban), hogy de célpiacon nem cikis a szolgáltatónál vásárolni, sőt, és ott már a közepes előfizetésekhez szaréhugyé vagy ingyen adják a felső-kategóriás telefonokat is (nem hogy ezt).
Tudomásul kell venni, hogy nem a hazai árazásmodell, az ami szerint árusítják ezeket.
Illteve azt, hogy itthon nem tudunk olyan modell kialakítani, mint célországokban (USA, UK, FRA, SPA, ITA, stb). -
Kobak77
aktív tag
válasz
winhelper #110 üzenetére
Location minek? Ha kell bekapcsolódik (legalábbis S^3-on), amúgy meg minek fogyasszon?
N8 e-mail szinkronizálással (nem push, időzített), némi netezéssel, este tv-re kötve filmnézéssel is el tud menni 2 napig.Amúgy is kész vagyok azoktól a rendszerektől, ahol minden szolgáltatás folyamatosan fut. Pl. fotó: elindítom a fényképezőt: teló indítja a GPS-t, fotózok, végeztem, kilépek, GPS kikapcs. automatikusan. Ugyanez van a navinál is. E-mail: adott időben felmegy netre, szinkronizál, kapcsolatot bont. A push e-mail a legrövidebb - 5 perces - időközönkénti szinkronizálásnál pont 4,5-4,9 perccel tovább használja a netet - és fogyasztja az aksit, mint szükséges.
-
ricsi0307
senior tag
Nem értem hogy kaphatott Ajánlott plecsnit
Max egy Tetszett-et érdemel mást nem, az ára meg röhejes.
-
Remus389
veterán
így van a mérete nagyobb és szoftveresen lehet kalibrálni a színeit(bár ez az advanced user kategória, root kell hozzá)
ezen túl nem tudom mi az előnye, bár ez nem sima amoled, az még valamiben gyengébb mint a super amoled
egyébként a teló lájk, de csak a szép formája emeli ki a többi közül, meg hogy nokia, más nemigen
és azért 100.000 Ft ráfizetést nem ér meg egy omnia 7-hez képest(jó tudom újdonság meg minden, majd lemegy az ára, bár ha veszik mint a cukrot akkor nem fog egy jó darabig)
szerintem még mindig kell idő a wp7-nek hogy hozza a lemaradást, kicsit több testreszabhatóságot várnék el(legalább mi tudjuk kikeverni a csempék színeit és lehessen átlátszó is mint a wp7 launchernél), kicsit több programot
-
opeter87
senior tag
Szép telefon
(nekem most ez tetszik a legjobban az összes WP7-es teló közül)
Az ára igen húzós, de majd megy ez lejjebb is meg most a huf/euro sem a legjobb.
Már a telefon előzetes blogbejegyzésében is írtam, hogy valószínűleg megyek vissza wp7-re ha a kamerák tudni fogják az 1080p-s videófelvételt.
-
Remus389
veterán
ne kezd már megint
ha neked nem tetszik a Super Amoled, akkor bámuld a TN lcd-t(az van a legtöbbe nem IPS)
az emberek 90%+ -nak bejön az AMoled, szép a feketéje, szépek a színei, kiválóak a betekintési szögei, alacsony a válaszideje stb
szerintem az IPS-nél is jobb vagy egyrangú, annak is van hátránya
de a TN LCD a leggagyibb
-
szilagyiv
senior tag
Lehet hogy olyan helyen élsz, ahol nem megfelelő a térerő?
Én 2G területen vagyok legtöbbet - lehet ez is számít - meg pl. használom a Sleeping Screen-t, bezárom a nem használt alkalmazásokat... ilyesmi. Azt nem mondanám hogy keveset telefonálok (mert munkára is használom), de nem is extrém sokat. Néha ránézek a netre wifin keresztül, engribördözök egyet-egyet, internetes rádiót hallgatok kihangosítóval... azt hiszem beleférek az "átlagos használat" keretbe. És így 3, legfeljebb 4 naponta meg kell etetni. Ja, sokat fotózok meg videózok vele! -
válasz
Remus389 #115 üzenetére
Nekem ugyan nem savanyú, az N950 4"-os TFT-jével teljesen jól megvagyok (semmi infót nem tudok a technológiájáról; az biztos, hogy brutálisan néz ki), hova irigykedjek?
BTW ja, kéne a 800, nagyon bejövős élőben (ma is nyomogattam pár kört), bár pénzt nem adnék érte még egy jó darabig. Remélem nem is fog kelleni.
(#119) hackeeeee: Az unbranded 800-on nincsen ilyen Kundercenter, úgyhogy valószínűleg a német T import mellékhatása a tesztkészüléken.
-
Remus389
veterán
igaz de samsungon legalább kalibrálhatod(voodoo color)
a szőrös betúk pedig sem ezen sem a sgs-en nem feltűnőek(ez gondolom költői túlzás akart lenni)
nekem nem is tűntek fel, amíg nem olvastam róla
a nagyobb kijelző mindenképp jobb azért
meg aztán be ne meséld hogy a Samsung jobb kijelzőket szállít a nokiának mint saját magának
de ugyanaz a PenTile-os (ez miért nem szerepel a tesztben?) szutyAMOLED móka, ugyanúgy túlkalibrálva, tényleg nincs különbség. Sőt amúgy a kisebb átló mellett a szőrös betűk se annyira feltűnőek. savanyú a szőllő
ez olyan mint hogy a Lamborghini is mekkora tragacs, folyton leromlik, és a kátyúkat se bírja
de azért kéne
-
dokee78
félisten
Nem rossz,nekem a Lumia 710 jobban bejön külsőre.
-
winhelper
tag
A készülék valóban szép, de ez a ház már az N9-nél is megfogott.
Üdvözlöm a NOKIA-t újra az élők sorában.
Akik a több napos üzemidővel jönnek okostelefonnál, nem tudom hogyan használják, de biztos nem okostelefonként. Mert nálam iOS, Android és a WP is visítva bírja ki estig. Ha meg nem megy a location, az e-mail szinkronizálás és nem is netezik rajta valaki, akkor miért nem 1100-s NOKIA-t használ?
Egyetértek azzal, hogy valóban ugyan ezt hozza az első generáció is, ezért sem érzek késztetést a telefoncserére míg nem jön a WP8. De épp ezért vettem WP-t.
S a mostani Mango tesztek alatt megnyugtató látni és tudni, hogy az "elavult" 1Ghz-es procim is ugyan ezt hozza Mangóval. Persze aki most akar WP-s telót venni, nyilván a Mangós kínálatból szemezget. Az viszont kérdéses, hogy jövőre a WP8 teljes értékűen fog e futni a mostani Mangós kínálaton? -
G-Guts
aktív tag
Igaz Pentile matrix-os, de SAMOLED. A válaszom egyben az alábbi idézet:
" Papíron azért jobb ez, mint a sima AMOLED kijelzők, mert itt az érzékelő egybeépítésre került magával a megjelenítő panellel, minek következtében a kijelző 20 százalékkal világosabb és jóval vékonyabb lett. A Samsung persze ezt leszámítva is dolgozott a kijelzőn, mely elődeinél 20 százalékkal kevesebbet fogyaszt, napfényben pedig sokkal jobban olvasható és sokkal kevésbé tükröződik. Tény ami tény, ilyen kijelzőt még soha nem láttam, a színek olyan élénkek, hogy kis túlzással magán a természetesen is túlmutatnak, a betekintési szög közel van a 180 fokhoz, az olvashatóság pedig a legkisebb fényerőn is tökéletes." -
Domxc
senior tag
válasz
Pete55555 #94 üzenetére
"Ez a telefon szerintem sem ér meg ennyit, a Nokia Drive-ot beleszámolva sem ad annyival több pluszt, mint a többi WP7-es készülék"
Minden Nokia magas nyitóárral érkezik, utána, úgyis olcsóbban fogják adni akkor, pedig ez a kijelentés alaptalan lesz.
"gondolok itt a magyarításra, és az üzemidős problémákra."
Le volt írva a cikk végén, hogy a Nokia a jövő évig az állítólagos üzemidős problémákat orvosolja, egyébként is, maga a telefon Mo.-n jövő év elején lesz majd, tehát nem értem miért kell ezen rágódni, mikor az "alapvető" hibákat, gyakorlatban nem is észlelted.
-
-
G-Guts
aktív tag
Akárhogy is nézem ezt a telefont, a Samsung Galaxy S telefonomat egyáltalán nem cserélném le rá (függetlenül attól, hogy a Lumia 800 sokkal drágább) .
Az USB ajtó kialakítás is egyrészt (ahogy említették is egy páran) jobb a Galaxy-n, nagyobb és szebb is a kijelzője, internetezni is szerintem (főleg a flash miatt) jobb rajta, van memóriakártya bővítési lehetőség, TV-out, DLNA funkció, videózás közbeni autófókusz és másodlagos kamera (ami egyébként is, főleg skype-nál különösen jól jön).
Hátrány, hogy nem 8 mp-s a kamerája, hanem 5 és nincs benne LED vaku, bumm..ezen hátrányokkal még simán kibírom. -
Valentino K.
senior tag
Képek alapján számomra úgy tűnik, hogy túl sok a fölösleges, elpazarolt terület a telón, főleg alul. Ezen kívül én hiányolom az N8 képalkotó képességeit, főként az érzékelőt. Ha még ezt megfejelték volna egy fémes házzal, akkor kész lenne a tökéletes telefon.
Így is király, nagyon tetszik, de jelenleg nem látom értelmét a Trophy-ról való váltásnak. Majd a nextgen családnál. -
Remus389
veterán
válasz
Pete55555 #94 üzenetére
Ez a telefon szerintem sem ér meg ennyit így van, de ha emlékezel az n8 nyitóárára az is horror volt, és az sem ért akkor annyit
a Nokiánál magas a nyitóár, mert tudják hogy lesznek türelmetlen emberek
ha tudsz várni egy kicsit, telítődik a piac, szépen normalizálódni fog remélhetően, mint az n8 ára
nekem nagyon tetszik, bár szerintem, eltekintve hogy szép, egy jó SGS-t felesleges rá cserélni, ráadásul jó sokat ráfizetni
az hogy szebb/jobban össze van rakva az tény ( legálabbis nálam ), az hogy smoothabb, hát egy jó rommal az sgs is smooth, ellenben kevesebb rá a program még mindig
van-e WP7-re Angry Birds, cut the rope vagy Worms? itt kezdődnek a gondok hogy ezek hiányoznának nekem
-
hackeeeee
Jómunkásember
Rájuk férne, hogy kimásszanak a Symbian-nal megásott gödörből.
Főként ha csinálnának olcsóbb kategóriában is, ami még kapósabb lenne.. Megfontolnám, hogy visszatérjek Nokiára, és átpártoljak WP7-re.
Ha jól emlékszem, akkor a navi az minden wp7-es telóra elérhető lesz, jól emlékszem?
-
RaveForce
veterán
hát minőség terén volna mit tanulniuk még...
nem véletlen adnak hozzá gumibugyit..képek csapnivalóak, viszont a navi pozitívum, ha nem ad elő sűrűn az említett bakiból...
kérdés a tesztelőnek: a nokia tune már az uj 2011es dubsteppes verzio? -
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, véééééégre.
Egy Nokia, ami ajánlott plecsnit kap? El sem hiszem.
Remélem, hogy ezzel, és a további wp-s készülékekkel végre ki tudnak mászni a gödörből. Szokásos magas ár megvan, de szerintem pár hónap max, és csökkenni fog.
-
HaZse
őstag
válasz
Pete55555 #94 üzenetére
Ez a telefon szerintem sem ér meg ennyit, a Nokia Drive-ot beleszámolva sem ad annyival több pluszt, mint a többi WP7-es készülék (Pl: a Radar, ami még olcsóbb is, ugyanakkor semmivel nem roszabb, mint ez, mégis csak tetszettet kapott), pláne amikor ilyen nevetséges hibákkal találkozik az ember, gondolok itt a magyarításra, és az üzemidős problémákra.
Sajnos minden telefon, ami új sose éri meg az árát. De vannak olyanok, akik megveszik ennyiért is.
A WP7-es telefonok árát meg a jelenleg kapható között kell összevetni, amik alapból 7.5-ös Mango-val jöttek ki. A Noia féle drive meg szerintem igenis ér többet, mint a HTC Radar navi nélkül. Az is igaz, hogy már lehet kapni offline navit, de az ugyebár még meg kell venni, míg a Nokia féle navit meg nem.
A magyarítás valóban elég bénán néz ki, de szerintem az is bénán nézne ki, hogy nem férne ki a teljes szöveg.
A másik, meg hogy nem kötelező magyar menüvel használni a telefont.
Nokia Drive-ot beleszámolva sem ad annyival több pluszt, mint a többi WP7-es készülék Szerintem pont emiatt ér többet.
-
Pete55555
addikt
Bizony, SGS-em ajtója is még teljesen jól működik, 1 éves használat után, bár már kicsit lazább, mint új korában.
Ez a telefon szerintem sem ér meg ennyit, a Nokia Drive-ot beleszámolva sem ad annyival több pluszt, mint a többi WP7-es készülék (Pl: a Radar, ami még olcsóbb is, ugyanakkor semmivel nem roszabb, mint ez, mégis csak tetszettet kapott), pláne amikor ilyen nevetséges hibákkal találkozik az ember, gondolok itt a magyarításra, és az üzemidős problémákra.
-
p3rgam3nt
tag
Annyira odavannak az emberek attól h anyagában színezett, hogy már becsinálok a gyönyörtől
Aki erre izgul : vedd le a telód hátlapját, nézd a belsejét.Mit látsz?Anyagában színezett műanyagot
Kipróbálnám a rendszert, és bár nem vagyok Nokia párti, ezt is megnyomorgatnám.
Ha lejjebb megy az ára, népteló lehet sztem. -
Ricardo
titán
Így van
nagyon jó megoldás. Áldom is érte a tervezőket, hogy a Galaxy s-re ezt tették. A készülék több Augusztusban volt egy éves, és tökéletesen rendben van. Peidg anno tesómnál, majdnem egy évig naponta többször volt nyitogatva (napi töltés, romolás, adatmozgatás), ennél jobb megoldást erre a célra még nem láttam.
-
Szerintem Európában simán tarolhat a Nokia. Még mindig képes névvel eladni egy telefont, ami szép, egyedi, masszív hatású az unibody házzal, van hozzá ingyenes navigáció - instant get sok olyan felhasználónak, aki egyszerűen nem a gigahertzek bűvöletében éli életét..
Csak a rengeteg hiányzó appot hegesztenék már....
-
Sn00PiG
aktív tag
Igen, az Omnia7-es megoldás nekem is a legszimpatikusabb.
N8-nál jó, hogy nincs elrejtegetve, így rögtön mehet kábelre, de abban a csatiban nem egyszer találtam óriási "zsebpiszkot", szóval a fedél nem rossz dolog, csak nem mind1 a megvalósítás.
(Bevallom ennél a telónál kicsit rémisztő, hogy azt a vékony műanyagot kell nyomogatni, nem néz ki túl tartósnak napi 2x-3x kábelre rakással) -
zsarkov
tag
Továbbra sem értem minek az aljára az a csúnya fekete, kihasználatlan terület. Másik meg az, hogy szerintem oda elfért volna egy előlapi kamera.
Amúgy meg szép telefon, elfogadnám.
-
Kobak77
aktív tag
Fura szerzet a Nokia ebből a szempontból. Az E52-n nincs töltőcsati, csak a µUSB. N8-on van mindkettő. Az E52 töltője egyébként 1200mA-al tölt max., szóval többel, mint ami a szabványban van (emlékeim szerint az iPad is él ezzel a lehetőséggel).
Magam részéről egyébként nem a µUSB jelenléte/alkalmazása zavar, hanem az, hogy sokszor bénábbnál bénább fedelek mögé rejtik. Minek? A mai telefonokat kb. naponta tölteni kell. Ha rákötöd a gépedre, akkor akár többször is használod naponta a csatit. Így a legjobb fedél is megadja magát pár hét/hónap alatt és letörve, hiányozva 100x undorítóbban néz ki, mint egy eleve fedetlennek tervezett csatlakozó (ld.
,
).
Mondjuk a Lumia 800 (és az általam inkább preferált N9) fedele meglepően masszív, tartósnak tűnik, csak rossz helyen van. Autóban, autóstartóban a felülről bedugás elég macerásnak tűnik, de fektetve a készüléket az oldalról töltőre dugás is esélytelen, mert akkor meg pont a kinyitott fedélre fekszik fel a kábel.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Dr.Anonymus #59 üzenetére
A Sensation XL ennél a cuccnál bizony drágább. A Titan szintén drágább, plusz a Nokia Drive elég sokat nyom a latban, a fém és a unibody polikarbonát között azért inkább ízlésbeli különbség van, mint minőségi. Ha a Titan és a Lumia 800 között kéne választani, akkor mi mind a finn cuccot vennénk, ezért ez Ajánlott, amaz meg Tetszett, ez valahol egyébként ennyire egyszerű.
-
Sn00PiG
aktív tag
válasz
Brutális eb #64 üzenetére
Nem tudlak titeket megérteni...
Az OS abszolút smooth, nem úgy, mint egyes 2 magos Droidoknál. Kamera nem egetrengető, de az új HTC-k sírva vonulhatnak a sarokba összehasonlításban. Van ingyé navi, design szempontjából sem tucat, és úgy, hogy itthon még hivatalosan nem lehet kapni 140k, ez előfizuval még kellemesebb lesz.
Áruljátok el nekem, hogy ezt a nyitó árat mi nem indokolja? -
mark77
tag
Az N9 hez képest olcsó. De a WP7 az Androidhoz és az IOS hoz képest egyenlőre elég gyengus, kései gyerek a Nokiánál. Messze nem lesz olyan sikeres mint a anno a Symbian.
Fenntartom a véleményem, hogy a Nokia bakot(Ott a a Meego?) lőtt e windowssal, de ne legyen igazam.
Ennek ellenére jó alternatíva lehet az Android és az IOS mellett. -
Blyan
félisten
válasz
Dr.Anonymus #73 üzenetére
Hinnye de ronda.
Persze van elonye is, de hetkoznapi hasznalathoz irto bumszli. -
Blyan
félisten
Symbianon igy van, de ott a korabbi kompatibilitas miatt van, bar nem tudom, hogy az az usb dugasz kepes-e tobbet felvenni, mint amit a gep ad. Az uj rendszeruekre mar nem tesznek. Masreszt azert is, mert minek tokoljenek plussz dugokkal, ha kotelezo a mikrousb tolto dugasz?
-
Dr.Anonymus
addikt
egyébként az nálunk nem lesz, mert az "amcsi-only" Rezound kapta:
http://www.theverge.com/android/2011/11/16/2565421/htc-rezound-2750mah-extended-battery-is-gigantic -
Domxc
senior tag
válasz
Fancy-boy #60 üzenetére
Nem pont neked írom, hanem mindenkinek aki szapulja a méretét. Az iPhone 4, 4S-nek 3,5-ös kijelzője van, abban a topikban tettél már megjegyzést emiatt? Egy i4S is a Lumia környékén mozog, ha csak az árat vesszük.
Szvsz ezek az indokok kicsit üresek, az meg szomorú, hogy egy telefonnál ma már csak az számít, hogy hány inches a kijelző.
-
sanyci
senior tag
Symbianon is megy a microUSB töltés, és mellette van plusszba a 2mm-es csati, hogy könnyítsék az ember dolgát...
Csinálhatna valaki egy olyan töltőcsatlakozót, ami kompatibilis a microUSB-vel, de mindegy, hogy melyik irányból dugom be! Ahogy nézegetem a csatit, talán meg is lehetne csinálni... Normál USB-re már csináltak ilyet!
-
nyergess
tag
Tesztek alapján bejövős lenne ez a Nokia, de egyelőre maradok Androidnál (Desire), már csak az árak miatt is.
Van jó pár kérdőjel a fejemben a rendszerrel kapcsolatosan, de mivel még nem váltok egy ideig, majd később felteszem őket a megfelelő topikban. Na de vki elárulná, miért hagyják le majd' mindegyik WP7-es mobilról a másodlagos kamerát?
-
Brutális eb
addikt
Tucat wp7 80 körüli nyitióár elfogadható lenne.
A 140-et semmi nem indokolja.
Egyedűl a forma fasza de az épeszű embernek nem hiszem,hogy megér +80 ropit a konkurencia ugyanezen tudású készülékeihez képest. -
V.T.CS.
senior tag
ez jó
örülök neki hogy nem így működik.mindenki 8210-el meg hasonlókkal mászkálna.
nem tetszésemet fejeztem ki az üzemidővel kapcsolatban szerintem humoros formában.
nem tudom ilyen téren miért nem embereli meg magát egyik gyártó sem.akkor inkább csináljanak 2 féle aksit két féle hátlappal.és el lehetne dönteni hogy a bumszli telefont vagy a töltőt viszed.anno a moto is így nyomta pélául a micro tac-el.vagy ott volt a T28-as eri. -
Fancy-boy
addikt
Drága, és ennyiért kicsi a kijelző.
Az oldalsó krómozott gombok meg gondolom majd úgy lekopnak mint az N95-nél.
Ez így kevés. -
Dr.Anonymus
addikt
HTC Sensation XL-t vissza minősítették "tetszett"-é
pont a magas ára miatt.. amit sokan nehezményeztek a fórumbangondolom itt ez nem fog megtörténni..
mint ahogy a Titan se kapott ajánlottat, pedig szerintem a magasabb induló ára megéri a nagyobb kijelzőt, és a fém borítást a lumiával szemben...
csak a HTC-nek több ellendrukkere van mint a nokiának, így itt nem lesz igazi botrány a fórumban az ajánlott minősítés miatt...
-
Domxc
senior tag
Szvsz jó látni , hogy a Nokia megtalálta azt a vonalat, ami segít neki újra feltápászkodni.
Ha lemegy az ára, akkor valószínüleg beszerzek egyet, egyik legjobb dizájnnal rendelkező telefon a WP7-esek közül, és ráadásul Nokia. Szemeztem az N9-el is, de ez mindenképp jobb döntés. Remélem azért az üzemidőn javítanak, nem akarok annyit szívni, mint a mostanival töltés szempontjából.
-
Kasya
nagyúr
Tetszetős! A kamerán viszont még van mit javítani bőven, amit remélem szoftweresen megoldhatnak. Az árát tekintve csodálkoztam, hogy megkapta az ajánlott plecsnit, holott más készülék pont emiatt nem kapja meg.
Jelenleg még mindig nem látom előnyét, hogy váltsak...a csilli-villi külső és smooth OS-t kivéve
-
V.T.CS.
senior tag
az üzemidővel sajnos ez a telefon !is! elásta magát nálam.
majd ha bír 2 napot masszív tapizással meg telefonálással akkor tőlem is megkapja az ajánlott plecsnit. -
rinbanbo
tag
Nem rossz,bár azért a készülék ház méretéhez képest tényleg lehetett volna nagyobb a kijelző.....
-
JanFe
aktív tag
Jol sikerult keszulek, bar vannal kisebb hibai..
-
tjb007
nagyúr
Azt meg lehetett volna említeni, hogy ez a 142.900 forint 1 év sufnigarival értendő. Amúgy meg a német T-Mobile -tól származik.
Az idei WP7 felhozatalból ez az egyetlen amire azt lehet mondai, hogy egyedi (a 710 is az csak a másik érelemben
), persze csak külsőleg mivel a belső gyakorlatilag az összesben ugyanaz.
A Nokia Drive -ot meg nem tudom minek kellett honosítani, nagyon hülyén hangzik a Nokia Vezess. -
catroot
veterán
Árba bele lehet venni, hogy hivatalosan még nem is kapható, illetve a remek árfolyamot is sajna...
-
F-ECT$
titán
A meddig bírja kérdéskör messzire vezet, de azért 2 dolgot megjegyeznék:
-Ha használod a telefont aktívan, akkor valóban tölteni kell naponta (legalább 1x).
-Meg kell tanulni, hogy mit és hogyan érdemes használni. Az i4s esetén is voltak tanácsok, gondolom majd itt is lesznek. Droidon meg a gyári böngésző többet eszik, mint az opera mini; amelyik app nem kell, azt fagyasztom; ha épp nem netezek, akkor váltok 2g-re; custom romot/kernelt tettem fel, stb; Így nálam a reggel 7-től este 11-ig tartó időszakban a kezdeti 2.5 óra kijelzőhasználatot fel tudtam tolni 4 órára. -
arn
félisten
2/3 aron jo telo lenne, es ebben az arban is benne van mar a "premium" a hwt elnezve.
-
Napfénysüti
nagyúr
Egész kellemes készülék lett de a jelenlegi árát nem éri meg. Egyetértek a konklúzióval hogy az első generációs WP7-esek majdnem ugyanezt tudják töredék áron. Ha leesik 100k körülire az ára akkor viszont elég jó vétel lehet a Lumia 800.
-
NoMagix
addikt
Szép a forma, ezt nem vitatom!
Az összes WP7 árat túlzónak találom! -
sanyci
senior tag
válasz
szilagyiv #27 üzenetére
Nálam az N8 se bírja 1-1,5 napnál tovább, így nálad a Lumnia 800 lehet, hogy kibírna 2 napot...
Azért mindig meglepődök azon, hogy vannak, akiknek nem fogyaszt a telefonjuk, nekem az E71 óta nem volt olyan okostelefonom, ami 1,5 napnál tovább bírta egy töltéssel... az Andoridos telefonjaim, még egy napot se bírtak...
Ami viszont hiányzik az a 2mm-es Nokia töltő-csatlakozó...
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
dynamicrossh #16 üzenetére
Tévedsz. Rettentően jól élnénk, ha fizetnének a cikkekért, de nem teszik. A WP7 blog pont azért blog, és pont azért van körülötte szponzorációs keret, mert az abban levő tartalmakért fizetnek, de az a megállapodás, hogy a témákat egyeztetjük, hogy mit írunk, az már a mi dolgunk. A telefontesztek - akárcsak eddig "azelmúltnyolcévben" - érinthetetlenek, a hírek dettó.
-
atike
nagyúr
Nagyon egyben van, szimpatikus. De mitől ilyen drága...?
-
David75
őstag
Pénteken kipróbáltam, kifejezetten tetszett. Én úgy gondolkozom hogyha wp7 akkor amoled. Mivel a fekete a legmeghatározóbb szín. Az ára nem túl jó bár én azt hittem olyan 180k körül lesz
-
HaZse
őstag
Ha valami drága, attól még lehet ajánlott, ha tényleg jó a készülék. Csak nekem valahogy nem jött át, hogy ez a legjobb wp7 készülék: kis kijelző; karcolódó hátlap; lötyögő kameragomb; a Vezess-en kívül semmi extrát nem nyújtó Nokia; kis üzemidő. És ahogy írod is, az ár egyelőre elég magas a többi wp7 telefonhoz képest: "manapság 60-70 ezer forintért már Samsung Omnia 7-et és LG Optimus 7-et is lehet kapni, melyek egy frissítés után teljes értékű mangós telefonként szuperálnak".
Hidd el, hogy azért az, hogy kapsz egy ingyenes navigációt a telefonhoz igenis nagy szó WP7-eseken. És mindezt ingyen!
Azért azt se felejtsd el, hogy az Omnia 7-est és az optimus 7-est már nem lehet kapni. Ráadásul mind a kettőt 2010 októberáben adták ki, tehát már bő 1 évesek.
És ennek a Lumia 800-nak az ára is pár hónap múlva 100k alatt lesz majd.
-
HaZse
őstag
Azért azt is nézzétek meg, hogy pl. mikor a Galaxy S II kijött, mennyi volt a Ft/EUR árfolyam és most, mikor a Lumia 800 kijött mennyi is volt a Ft/EUR árfolyam.
No meg azt is, hogy melyik mennyi volt a megjelenés idejében. Szerintem kiindulóárnak megfelelő.
És azért jó tudni, hogy nemcsak Android és IOS van a világon. No meg azt is tudni kellene, hogy a WP7-es telefonok mindegyike ugyanazokat az alkalmazásokat tartalmazza, max a gyártó pakolhat bele extra alkalmazásokat.
Gondoljatok bele, hogy milyen lenne, ha az Apple is megengedné más gyártóknak a készülék fejlesztését hasonló megkötésekkel, mint az MS, na akkor mi lenne it?
Aki meg még nem fogott WP7-es telefont, azok meg nem trollkodjanak megfelelő tapasztalat nélkül.
-
szilagyiv
senior tag
Szűk egy napos működési idő
Hasba is szúrnám magam, ha minden nap töltögetni kéne a telefonom! N8-at 3-4 naponta elég, aztán mivel tud kevesebbet?
-
Blyan
félisten
A hátlap nem karcolódik, a kamera körüli 2 cm2 teszi ezt, a kijelző sem kicsi (miért lenne az?) a készülék arányait tekintve tűnik annak, használhatóságot nem rontja, legfeljebb egy 0,1-0,2 hüvelykkel nagyobb kijelzővel lehetne esztétikusabb is a kinézet (ez meg szubektív).
-
F-ECT$
titán
Ha valami drága, attól még lehet ajánlott, ha tényleg jó a készülék. Csak nekem valahogy nem jött át, hogy ez a legjobb wp7 készülék: kis kijelző; karcolódó hátlap; lötyögő kameragomb; a Vezess-en kívül semmi extrát nem nyújtó Nokia; kis üzemidő. És ahogy írod is, az ár egyelőre elég magas a többi wp7 telefonhoz képest: "manapság 60-70 ezer forintért már Samsung Omnia 7-et és LG Optimus 7-et is lehet kapni, melyek egy frissítés után teljes értékű mangós telefonként szuperálnak".
Persze a tesztelő olyan plecsnit ad, amilyet szeretne, csak nekem az olvasás közben nem jött át ez: "Szerintem jelenleg ez a legjobb wP7-es mobil".
-
SPY0817
aktív tag
Én kipróbáltam, eddigi WP7es telók közül ez a legjobb és nem mellesleg a külső design nagyon illik a renszer designhoz.. a külső belső letisztultság szerintem szép összképet ad.. én is azt mondom hogy ajánlott teló az árával szemben is.. én nem adnék ennyit érte, de ez induló árnak elfogadható lesz ez még kevesebbért is..
első bekezdésben: Microso
d[f]t új rendszere mellett tette le a voksát. -
Tomy Yayo
senior tag
A telefon méreteihez képest kicsi a kijelző, nem önmagában. Egyébként nem lenne gond a 3,7-el, de mivel ekkora a telefon, tényleg kicsit esetlenül néz ki
Egyébként nekem bejön a kütyü, kicsit nagyobb kijelzővel, meg egy vállalható kamerával, és 80k körüli árral nyerő lehetne. Várunk...
-
dr. Kind
aktív tag
válasz
dynamicrossh #13 üzenetére
Szerintem jelenleg ez a legjobb wP7-es mobil; és miután kipróbáltam az összeset, valamennyire megbízható a véleményem.
A nyitóár magas, persze, de a cikk végén írtam is, hogy ez nem a hivatalos ár. Ha egy 185 ezer forintos Moto Razr és HTC Sensation XL lehetett ajánlott, ez miért ne lehetne?
A szponzorációs/lefizetős összeesküvéseknek meg szeretném az elejét venni, szó sincs ilyenről.
-
Kashim
őstag
Azért azt a kamerát le lehetett volna húzni, ha akartátok volna. Célnak megfelel persze, csak mégis, ha már a többi csúcskészülék láthatóan jobbat produkál, azért ki lehetne emelni. Ettől függetlenül jó lett a teszt, de ha úgyis csak jövőre lehet itthon kapni, valószínű inkább megvárnám a következő Nokiás WP7 hullámot. Onnantól már nem hinném, hogy sokat kell várni egy termékfrissítésre. Valamikor ki kell tolnia az MS-nek is egy nagyobb WP7 updatet (WP8?), mert senki sem vesz új telefont, ha a régieken is ugyanúgy fut minden és akkor a Lumia 800 is bekerül a darálóba. Persze aki most hozzá tud jutni, az biztos nem jár rosszul.
Ja és "welcome back" Nokia. -
Stag90
csendes tag
Mikor az iPhone 4/4S kerül szóba, senki se hozza fel, hogy kicsi a 3,5". Ez 0,2"-lal nagyobb, mégis. Teljesen jó telefon, a kijelzője gyönyörű és a mérete is tökéletes (számomra). Élőben meg még szebb...
-
Blyan
félisten
válasz
dynamicrossh #16 üzenetére
Szóval akkor az Samsung tesztet a Samsung, a HTC-t a HTC és így tovább.
Minnnyá csinálok egy mobilkomm oldalt, és belovasztom a MA-t.
Sorry fiúk, köl a szponzori lóvé.Ki mondta, hogy nem jó? Melyik része a rossz?
-
Retekegér
MODERÁTOR
Az N9 sokkal szimpatikusabb, támogatás ide vagy oda.
-
dynamicrossh
tag
Ha egy készülék jó, akkor megérthető ha ajánlott plecsnit kap. Ez nem a rajta futó rendszertől függ szerintem. De amikor csak azért kap ajánlott plecsnit mert ez WP7-es teló akkor azért gyanús. Egyébként meg naiv vagy ha azt hiszed, hogy egy ekkora oldalon nem szponzorálják egyes cégek a teszteket meg a híreket lásd wp7-es blog.
-
borotvahab
csendes tag
ejj, de megfogdosnám. és egyszer jó lenne win 7-tel is találkozni, hátha kicsit megbarátkoznék vele. kicsit félek tőle...
-
Blyan
félisten
válasz
dynamicrossh #13 üzenetére
Ez azért elég súlyos benyögés volt.
Ami az ajánlottat illeti, miért ne lenne az? Csak androidos drága telefon lehet Ajánlott?
Vagy azokat a Google szponzorálja meg?Különben is, ha a MS szponzorálná, mindegyik WP7 ajánlott lenne.
-
Blyan
félisten
Tetszett a teszt, a telefont is bírom - egy-két hiányosságától etekintve.
Azért a képeken jól látszik az Amoled fehér hiánya, kár hogy csak unlockolt telefonon érhető el a screenshot, mert azért az jobban mutatna a cikkben.
Ja, és azt még megértem, hogy a MATV nem a Youtube-ra megy, de hogy a kamera tesztvideó miért nem kerül oda fel, azt már annyira nem.És az a oly szóhoz nem kell aposztróf.
-
F-ECT$
titán
A cikk alapján nem értem a plecsnit, max Tetszett-et érdemelt volna. Nekem legalábbis úgy tűnik, hogy túl drága és vannak hibák/hiányosságok (hardver és szoftver terén is). Vagy csak nem lettek külön kiemelve a pozitívumok?
-
Rotate
veterán
ennyiért már rendes telefont is lehet kapni
nokia hozta a formáját ami az árazást illeti...
-
kcsa
veterán
"A külső hangszóró a telefon aljára került; a magas hangerő miatt telefonbeszélgetések kihangosítására"
Itt mintha hiányozna az állítmányAmúgy nekem nagyon tetszik... Azt kicsit sajnálom hogy csak feketét kaptatok, ez így talán kicsit nehezen fotózható, nehezen jönnek át a formák is.
A "Törődünk" az meg gondolom a "Nokia Care" támogatás-szerűség lenne. Úgy sejtem olyan országokban, ahol van is ilyesmi. De ez csak tipp.
-
"emellett még türkizkék és magenta színekben... "
Telenor és T-Mobile színekben kapható
-
Maxentius
addikt
Na azt a kamerát kellene kicsit még reszelgetni, és akkor valódi nagyágyú lesz.
Azért az furcsa kicsit, hogy a Nokia-féle Zene ezen a vason is képes akadni...
-
Rav3n02
senior tag
Na talán jó az irány. A kijelző mérete kicsit sutává tette a telefont szerintem is
A lokalizáció óriási
. Egyébként jónak tűnik, de az üzemidőért nagyon nagy kár és azért is, hogy az akksi nem cserélhető
-
Már a cikkben említett Törődünk és Nokia Térképek, meg Vezess címszavak is elég hatást gyakoroltak rám, hogy magyar lokalizációs telefont ne akarjak venni. Röhejes
szánalmasfordítás.Egyébként a teszt alapján tényleg jól sikerült. Már csak az első negyedéves mutatókat kell majd figyelni.
-
darkpower
aktív tag
Csak a cikk legvégét olvastam el, mert arra voltam kíváncsi, de így akadt benne jópár hiba. Javaslom újra átolvasásra a szerkesztőnek
-
Lall
veterán
Nekem ez most a salger. Megvarom mig jon belole feher, nagyobb tarhellyel esetleg bekuszik valamelyik szolgaltatohoz is ez a verzio es lecsapok ra. Hozzateszem ez sem ebben az evben lesz, de legalabb addig lemegy az ara. A Nokia szolgaltatasai tetszenek es ha bejon a szolgaltatokon keresztuli fizetesi rendszer meg tobbet dob az erteken. Szerintem ketseg nem ferhet hozza, hogy slagertermek lesz.
-
Nagyon tetszik a készülék és azt gondolom, pont ez az a terület (külső), amivel a WP7 esetén a leginkább élre lehet törni. Emellett a navi is hatalmas plusz pont. A méretét én nem rónám fel neki, pl az említett Optimus 7 jóval nagyobb méretű, mint ez.
Ugyanakkor 140k-t biztosan nem adnék ezért a telefonért (és másért sem), de fog ez még lejjebb menni...
-
Nokia Lumia 800 - támadnak a finnek
Linkek:
- Mobilarena teszt
- hivatalos oldal
- WP7 Mango bemutató
- ha kérdésed van a Nokiához, itt felteheted
- telefonnal készített képek és videók: kép videó1 videó2A készülék jellemzői:
- Méretek: 116.5 x 61.2 x 12.1 mm
- Súly: 142 g
- SIM-foglalat: microSIM
- Operációs rendszer: Windows Phone 7.5 Mango
- Kijelző: AMOLED kapacitív, 16 millió szín megjelenítésére képes pentile mátrix elrendezésű kijelző. Felbontása 480x800, mérete 3,7" (252 ppi), Gorilla Glass, Nokia ClearBlack.
- Hardver: Qualcomm MSM8255T, egymagos 1,4 GHz-es Snapdragon processzor + Adreno 205-ös grafikus gyorsító
- Memória: 512 MB RAM, 16 GB tárhely – SD kártyával nem bővíthető
- Kamera: Carl Zeiss 8 MP-es, 3264x2448 pixel maximális felbontású képek készítésére képes, autófókuszos kamera, dupla led villanóval. Előlapi kamera nincs.
- Videófelvétel: 720p/30fps.
- Csatlakozók: microUSB, 3,5 mm jack
- Adatkapcsolat / kommunikáció: Bluetooth 2.1, USB 2.0m GPRS, EDGE, HSPA 14.4 Mbps/5.76 Mbps, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n,
- Akkumulátor: Li-Ion 1450 mAhGY.I.K.
„Mi az igazság, tudok BT-on fájlokat küldeni?”
- Röviden: nem. Hosszabban: a Nokia – állítólag – ügyködik valami alkalmazáson, ami ezt lehetővé teszi. A többi gyártóról nincs hír.„Wifi tethering van-e?”
- Jelenleg ez sincs minden készüléken, az aktuális Tango frissítés már tartalmazza. Hogy ez mikor érkezik meg Európába és hazánkba, arról hivatalos információ nincs.„Mik lehetnek még, amikre vásárlásnál oda kell figyelnem, hogy ne utána sírjak?”
- A fent említett két dolgon kívül még: a telefonon nincs hivatalos mass storage mód*, a hangerők külön nem állíthatók, videót csak mp4-ben és wmv-ben, zenét pedig mp3-ban és wma-ban játszik le. Saját csengőhangot mp3-ban lehet beállítani, de korlátok között: 1 mb lehet a fájl mérete. Alkalmazás van rá, érdemes kipróbálni. (link) Adatforgalom számláló szintén nincs jelenleg a rendszerben, a gyártók közül erre is a Nokia fejleszt(ett) ki egy alkalmazást, megjelenéséről nincs hivatalos infó.
- * mass storage ügyben nézd meg a tippek/trükkök első pontját„Ha nincs mass storage mód, hogyan rakom fel a zenéimet, képeimet, stb?”
- Egy program segítségével, melynek neve: Zune. (letöltés). Ízlések és pofonok, elsőre (és sokadikra is) összevisszaságnak tűnhet.„16 GB a belső tárhely, SD kártya nincs, de mi van akkor, ha én több helyet szeretnék?”
-Skydrive. (bemutató és regisztráció) A regisztráció után 7 gigabájtot kapunk ingyen, ez bizonyos összegekért bővíthető.„Mit tudni az operációs rendszer frissítéséről? Rengeteg információ kering, van hivatalos állásfoglalás, hogy a készülék megkapja-e a WP8-at?”
- Pillanatnyilag nincs, csak pletykák, találgatások vannak. Június 20-án lesz egy Microsoft konferencia, ott mutatnak valamit az új rendszerből, remélhetőleg konkrét hírekkel is szolgálnak majd.„T-mobile-os vagyok és a mobilnetem nem akar működni. Tölt, de nagyon lassú, majd a egy fehér képernyővel leáll. Van megoldás?”
- Van, az alábbi beállításokkal kell létrehoznod a Hálózatbeállítás alkalmazáson (telefonról megnyitva a Piacteret, a Nokia alkalmazások között) belül egy új hozzáférési pontot:
Kapcsolat neve: web'n'walk
(Internet)
Hozzáférési pont neve: wnw
minden más üresen marad
(MMS)
MMS hozzáférési pont neve: mms
Proxy címe: 212.51.126.10
Proxy portja: 8080
Felhasználónév: mms
Jelszó: mms
MMSC-cím: http://mms.t-mobile.hu/servlets/mmsHasznos alkalmazások:
- zseblámpa
- wifi/bluetooth/repüló üzemmód/adatforgalom kapcsoló
- creative studio (telefonról, Nokia alkalmazások között)
- neoreader
- photosynth
- stop the musicTippek és trükkök
1. Mass storage mód
- Egy kis ügyeskedéssel van lehetőség mass storage mód elérése a telefonon. Annyi szépséghibája van, hogy a Zune-nal ehhez is rendelkezni kell, de az alkalmazása nélkül lehet utána másolgatni a készülékre. A leírás az alábbiakban olvasható, mindenki a saját felelősségére vágjon bele!
USB Mass storage mód
- Megnyitod a regedit-et --> kép
- HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Enum -> USB. --> kép
- Rákeresel(ctrl+f) a "ZuneDriver" kifejezésre /bizonyosodj meg benne, hogy az USB mappa ki van jelölve a keresés előtt. --> kép
- Ha megtaláltad a ZuneDriver mappát Jobbkatt a Device Parameters mappára, és ott az Exportra. Így készítesz egy biztonsági mentést arra az esetre, ha valami elromlana a beavatkozást követően. --> kép
- Device Parameters mappán belül 3 érték átírására lesz szükségünk: --> kép1 --> kép2
- ShowInShell értékét változtasd meg 0-ról 1-re
- PortableDeviceNameSpaceExcludeFromShellértéket változtasd meg 1-ről 0-ra
- EnableLegacySupport értéket változtasd meg 0-ról 1-re
- Győződj meg arról, hogy jól írtad e át az értékeket. Ha sikerült lépj ki a regeditből.
- Csatlakoztasd a készülékedet. Ha minden jól ment 2 hordozható eszközt fogsz látni a My Computer résznél. --> kép
- Mielőtt lehúzod a telefont a gépről "unmountolni" (Hardver biztonságos eltávolítása) kell. --> kép
- Bár ez a módszer működik a Zune megnyitása nélkül, nem szabad törölni Zunet.
- Forrás2. Biztonsági mentés
A telefonon alapból nem lehet rendszermentést végezni, erre akkor van lehetőség, mielőtt az épp legújabb firmware frissítést elvégezzük. Új felhasználóként hasznos tanács lehet ilyenkor kicsit megszokni a készüléket, feltenni rá a névjegyeket, képeket/videókat, csengőhangokat, dokumentumokat, néhány hasznos programot. Miután ez megvan, mehet a firmware frissítés, ami előtt a Zune automatikusan készít egy backup file-t. Ebből vissza lehet majd állítani mindezeket a dolgokat később néhány kattintással, ha valamilyen okból hard resetelni kell a telefont.
Készítették: a topik fórumozói (btudos, neooen, Stranger28, asdke, BioNiCMaN, jookomak, Sly189, Gabesz77)
[ Módosította: philoxenia ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged