- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz Quasi_modo #3 üzenetére
egy fecske nem csinal nyarat. foleg nem egy ilyen retegtermek.
cikkhez: wp - nokia - pw es agyon van dicserve? hogy ezert mit fogtok kapni.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz Quasi_modo #3 üzenetére
Node azért nem került hamarabb piacra, mert a WP nem volt készen a kameramodul támogatására.
Innentől lehet továbbgondolni az összeesküvéselméleteket, hogy érdeke lett volna-e az MS-nek, ha mondjuk a Nokia hülyére keresi magát... -
flesli
tag
válasz Quasi_modo #74 üzenetére
Szerintem egyébként más gyártó is próbálkozik, a Samsung is kihozott egy fotózásra kihegyezett S4-et, mondjuk az annyira nem jött be, az irány nem volt rossz csak a megvalósitás, most a Sammsung is kidobott egy kiegészitőt a telefonjaihoz. Nyilván ezek nem teljesen azonosak ezzel a Nokiával, hisz mindkettő megoldás inkább kompaktot csinál a telefonból
-
2ofthem
aktív tag
válasz Quasi_modo #74 üzenetére
Lehetséges hogy így van, bár ez már marketing kérdés.
-
Воланд
titán
válasz Quasi_modo #172 üzenetére
nem ezt irta.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Set-Comment™
senior tag
válasz Quasi_modo #172 üzenetére
Az erto olvasas tudatosan elsajatithato kepesseg, tudom javasolni
http://itcafe.hu/tema/re_surface_2_vs_lumia_2520/hsz_124-124.html
-
Воланд
titán
válasz Quasi_modo #176 üzenetére
a "Stabi nélkül nincs zoom?" kerdest megis hogy lehet nem szo szerint erteni?
-
szebev
senior tag
válasz Quasi_modo #363 üzenetére
Egyszer mar befurodtem egy operacios rendszerrel ( bada ) , ertheto , hogy meg egyszer nem szeretnek ! Nekem az sem baj ha wp-t kell hasznalnom, csak legyen ra sok program amibol lehessen valogatni . Csak az a sok penz ezert a mobilert ... Na mindegy, tobbet tulorazok majd .
Titanfall ,Bf3,Xbox 360,LG G2 32 gb D80220B-HKG-XX + Wave 1.2 JL2/JL1,Sandisk 16gb 4class.
-
madgie
titán
válasz Quasi_modo #470 üzenetére
Mutatsz nekem két ilyen képet? Csak kíváncsiságképp. Mert a példaképeken csak annyit látok, hogy a 808 alapból agresszívebben szűri a zajt, mint a 1020.
-
madgie
titán
válasz Quasi_modo #479 üzenetére
Azt már leírták többen, hogy a 1020 magasabb színtelítettségű, kontrasztosabb képet lő alapbeállításban. No és hogy lehet szépen kiemelni a zajt? Plusz kontraszttal, szaturáció boost-tal, több élesítéssel, Szedj le mondjuk a dpreview oldaláról egy kék eget tartalmazó 1020 képet, nyisd meg egy képszerkesztővel, húzd vissza kicsit a szaturációt/kontrasztot, adagolj neki egy kis lumi zajszűrést... és voila, Nokia 808.
Nehogy már az legyen a gond, hogy alapbeállításban túlszaturált, kontrasztos... nem iPhone ez, hogy ne állíthass semmit a gyári fotóprogiban az életben egyszer kell beállítani, aztán úgy fog működni (normális esetben). Ha 808 színvilágot szeretnéd, akkor Saturation és Contrast kicsit visszahúz, Sharpness dettó, ennyi a történet.
Lábjegyzetben annyit, hogy alapképességű fotós eleve azzal kezd akármilyen lepkecsattogtatós tükörreflexesen is, hogy átnézi a színmódokat, beállításokat. Lassan két tucat digitális gépem volt már, soha egyiknél sem maradtam a Normal 0,0,0,0 szintű beállításoknál (még amellett sem ,hogy RAW-t használok, tehát inkább csak visszanézésre van értelme a beállításoknak).
Ez az egész olyan, mintha azért utálnál egy sportcipőt, mert gyárilag szoros a fűzője.
szerk: gyors példa, bal oldalt a felsorolt gyors kontraszt, szaturáció mínusz, pici zajszűrés, jobb oldalon az eredeti.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Quasi_modo #490 üzenetére
Na látod, ezt nem tudom! Remélem vissza lehet, tényleg picit sok alapból.
-
Szergely83
tag
válasz Quasi_modo #479 üzenetére
-
Assdak
őstag
válasz Quasi_modo #492 üzenetére
A gyári appban nem lehet. De van kapásból 3-4 profi app, ami tudja.
-
törölt tag
válasz Quasi_modo #562 üzenetére
Nem tökéletes még ez biztos, de természetellenesnek abszolút nem nevezném
-
MODERÁTOR
válasz Quasi_modo #584 üzenetére
Az a baj, hogy más napszakban készült a két kép, és a két kütyü is totálisan más fehéregyensúllyal operált. Szóval a valóságban lehet hogy fehérek, de ez még nem bizonyít semmit, legfeljebb azt, hogy az automatika más napszakban más fehéregyensúlyt választ
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
MODERÁTOR
válasz Quasi_modo #591 üzenetére
Én is csak az árnyékok miatt vagyok "okos".
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
hito
nagyúr
válasz Quasi_modo #596 üzenetére
A költői túlzást leszámítva lehet, hogy ja, citromot körtéhez...
glenda: ne félj, engem is érdekel, hogy szakavatott kezekben mennyire szelidül meg. Nekem már sikerül vele egész értékelhető minőséget elérnem. Fotós topicban folyamatosan promótájuk rizso kellégával a berendezést Ma is tolok fel egy érdekes képet, illetve összehasonlítást a Sony Cybershot DSC-HX100V bridge-dzsemmel.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
walko
tag
válasz Quasi_modo #615 üzenetére
Szerintem frissítve lesz az hamarosan.
-
nikilauda
senior tag
válasz Quasi_modo #670 üzenetére
Az iphone 5c-nél is kifejtette a GS4-es okosságát.
-
szutyis
tag
válasz Quasi_modo #677 üzenetére
Az digitális.
-
rizso
addikt
válasz Quasi_modo #679 üzenetére
Hja, veszteségmentes. De hogy az előbb linkelt LG képnél maradjak, akkor a G2 is tud egy kis veszteségmentes zoomot, ha 5 vs 13MP-en nézem. Ahol értelmét látom ennek a veszteségmentes zoom dolognak a 1020 esetén, az a videózás (fotózásnál csinálsz egy nagyfelbontású képek, és azt vágsz ki magadnak később, amit csak akarsz, fölösleges zoomolni).
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
törölt tag
válasz Quasi_modo #704 üzenetére
Mindkettőnk lába be volt kékülve-lilulva rendesen... Elég is volt a táncból egy időre
Mondtam is neki, táncolj sokat mert nem lesz Pentaxom, neked meg iPhone 5-öd XD Na jó, ez csak vicc -
mrszitya
senior tag
válasz Quasi_modo #729 üzenetére
@ Quasi_modo
Én sem értem, de... az itteni hozzászólok között is volt nem egy, aki katasztrofálisnak tartja azt pár plusz millimétert még a tíz-húsznál is. Ilyen szempontból nézve az S4 Zoom > 808 > 1020. Ez jó kép róluk együtt.
@Hito
Köszönöm...
Amúgy mondjuk, ezek az MA által készített képek nagyon tetszenek a Zoomtól, most hogy visszanéztem.
egy kettő[ Szerkesztve ]
-
pushalias
addikt
válasz Quasi_modo #845 üzenetére
Gúnyolódás? Már miért gúnyolódnék valakin, aki mániákusan beírja minden Lumia topikba, hogy de akkor is a 808PV az mennyivel jobb?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Quasi_modo #864 üzenetére
Ez teljesen jogos. Viszont azt se felejtsük el, hogy manapság a telefonok nem hosszútávra készülnek. A készülékek tartóssága, hosszútávú megbízhatósága nem éppen a legjobb. Ellenben egy minőségi fényképező azért össze van rakva.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Quasi_modo #868 üzenetére
Nyilván minőség és minőség között is van különbség, de én most jelen esetben egy minőségi kompaktra gondolok. A TZ30-as azért már nem a gagyi kompakt kategória, tény, hogy van jobb is. Fényképezőt azért nem egy évre veszünk és nem is egy évre tervezik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Quasi_modo #868 üzenetére
Mert ennek a telefonnak nincs?
Vagy csak én vagyok ilyen csóró,hogy nincs rá 200 000 ft-om?
Mondjuk ha lenne,szerintem akkor sem venném meg,ennyit nekem egy telefon sem ér!
Eddig 60k volt a legtöbb,amit kiadtam egy telefonért,/S2,jelenleg is ez van/de azt is úgy adtam ki mintha a fogamat húznák.[ Szerkesztve ]
-
turbulencia8
őstag
válasz Quasi_modo #903 üzenetére
De ha közvetlen egymás melletti pixelsorokat más érzékenységgel (feszültséggel) működtetsz, 41 MP-ből simán összejön egy 5 MP-es HDR kép egy exponálással is. Biztos, hogy ez lehetetlen?
-
turbulencia8
őstag
válasz Quasi_modo #906 üzenetére
http://mobilarena.hu/dl/cnt/2013-09/101956/5_nokia_lumia_1020_original.jpg
http://mobilarena.hu/dl/cnt/2013-09/101956/5_nokia_808_original.jpg
A tümpanon szövege és csillagai alapján gondoltam, hogy HDR fotókat készít az 1020. -
matec7
tag
válasz Quasi_modo #955 üzenetére
Egyszer mar lefagyott, de akkor azonnal újjáéledt, de pint akkoris kért.
Glenda köszii a hasznos tanácsot...[ Szerkesztve ]
-
walko
tag
válasz Quasi_modo #975 üzenetére
Kíváncsi vagyok mi sül majd ki belőle, mikor egybegyúrják őket.
-
nagyúr
válasz Quasi_modo #1023 üzenetére
én már rég váltottam volna 1020-ra, csak a telefon design-ja rémes, én Levis 501-et hordok és annak a zsebébe beleakad és full kényelmetlen, meg ugye nem lehet bővíteni memóriával ez a másik ellenérve a vásárlásnak. Emiatt marad a 808.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
hito
nagyúr
válasz Quasi_modo #1023 üzenetére
Mi az a halszál?
-
hito
nagyúr
válasz Quasi_modo #1027 üzenetére
Inkabb
-
Воланд
titán
válasz Quasi_modo #1176 üzenetére
a raw azert kell, hogy a kesobbi szerkesztes eseten legyen normalis forras.
-
törölt tag
válasz Quasi_modo #1178 üzenetére
Lehet azt látni...vagyis én mint 1020 felhasználó, nem látom benne a tipikus hibákat.
-
MR007RM
addikt
válasz Quasi_modo #1178 üzenetére
Ne mond már hogy nem látod?
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
Hobbbyt
őstag
válasz Quasi_modo #1210 üzenetére
Sajnos komoly.
Miután lehúzom a töltőről, és hagyom állni a telefont az asztalon.. (csak wifin van fent!) majd fél óra múlva ránézek már 96-97% és az aksinál a becsült idő 11-12 óra..
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Kasya
nagyúr
válasz Quasi_modo #1293 üzenetére
Igen, én is ezen ragadtam meg.
-
Naughty9011
tag
válasz Quasi_modo #1293 üzenetére
Pont ezert raktam fel, még messze nincs azon a szinten a wp elterjedtsége mint anno a symbiane volt (amugy az az értékelése)
[ Szerkesztve ]
Mate 10 pro
-
biggamer
veterán
válasz Quasi_modo #1326 üzenetére
nekem egy 10 éves Samsung D600-asom van, ott még talán kellett
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
törölt tag
válasz Quasi_modo #1357 üzenetére
Nem lehet, legalábbis én nem találtam a beépített appban lehetőséget erre.
A storeban sem hiszem h van erre app. -
Hobbbyt
őstag
válasz Quasi_modo #1388 üzenetére
Ez emberi preferencia doga..
A WP nem akar olyan szabad lenni mint az Android, más akar lenni. Ezért ezt hibának fel róni nem szabad. Ha olyan szabad akarna lenni akkor nem WP lenne hanem.. mondjuk.. Bedroid. Olyan meg már van.. nem kell még 1. (2 dudás nem fér meg 1 csárdában)10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Hobbbyt
őstag
válasz Quasi_modo #1398 üzenetére
Nem mert, az androidot használók nem mindegyike akart androidot. Csak egyszerűen nem volt más..
-
Hobbbyt
őstag
válasz Quasi_modo #1400 üzenetére
Azért neem.. az első 1-2 évben nem volt igazi alternatíva. Telefon se volt igazán, meg.. hát na. Marketing se olyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest