Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ddudas

    tag

    válasz touchscreen #6666 üzenetére

    Szia, az 1020-at mindenképp jobbnak tartom képminőség szempontjából, bár azért a 930 kamerája messze jobb, mint szinte bármi más, és a RAW-ba mentés ott is adott, ha valakinek erre van igénye. Tény, hogy a 808 egy évvel korábban is hozta már ezt a kimagasló szintet, ott a külön képfeldolgozó processzornak köszönhetően a mentési idő is töredéke volt, cserébe hiányzott az OIS. -> összevetve kamera szempontból én mindenképp az 1020-at tartom a legjobbnak. DE... a mentési időre gondolok és a gomb lenyomása utáni késleltetésre, ami miatt nem váltja ki egy az egyben a kompakt kamerákat. Pl. gyerekeket vagy állatokat, egyéb gyorsan és kiszámíthatatlanul mozgó dolgokat nehéz jól elkapni, álló objektumokhoz gond nélkül hozza egy kompakt gép szintjét, az optikai képstabilizátornak köszönhetően pedig még akár felül is múlja... bizonyos esetekben.

    Volt már korábban is amoled kijelzős telefonom, ez előtt egy lumia 820. Én nem tapasztaltam soha beégést, de igaz, hogy nagyon sokan vannak akik pedig igen. Vannak mindenféle próbálkozások, hogy fehér képet tartani sokáig a kijelzőn, vagy a beégett kép invertáltját. Én nem hiszem, hogy ezek meggyógyítanák a kijelzőt. A beégést garanciásan javítják, de nekem még sosem sem volt, ahogy mondottam volt :) Az üzletekben kiállított darabokról azért nem szabad messzemenő következtetést levonni, én bátran ajánlanám bárkinek az amoled kijelzőt. Meg persze azért sokat segíthet, ha megbízható helyről újonnan vásárolsz. Egyetlen esetet tudok elképzelni napi használat során, ami beégéshez vezethet, ha napi szinten használod GPS-ként autóban, nincs tapasztalatom arról, hogy ez okoz-e ténylegesen problémát, minden esetre érdemes figyelembe venni.

    A beszédhangszóró pedig nekem is halk, nem emlékszem biztosan, hogy régen jobb volt-e és valamelyik frissítés óta halkult-e. Villamoson például, ha a másik fél oldaláról is zaj van, akkor bizony okozott már problémát, hogy nagyon halk volt, de utcán az esetek többségében egy Nokia BH-121 BT headset kíséretében használom, amit tetszőleges fülessel összeköthetsz és ha minden igaz valami zajszűrést is végez a beépített mikrofonja alapján.

    Nullum fatum sed quod faciamus.

Új hozzászólás Aktív témák