Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • melan

    senior tag

    Sziasztok!
    Gondoltam megosztom a csendesítés-moddingomat :D Épp most fejeztem be. 320-asom van a gyári ventivel és egy 7200 RPM-es samu winyó pörög benne. Jelentem, a NASnak SEMMI, de semmi hangja nincs! Ezt úgy kell érteni, hogy 1 méteres távolságból egy olyan enyhén búgó hangot hallat, mintha a szomszédból szűrődne át valami, de 2 méterről már 0 db.
    SZóval a ventit egy 33 Ohmos ellenállással szabályoztam le (Kis toldalék egy másik ventihez adott 3pines csatiból, gyári kábel nem sérült). Ezzel 1800RPM-en megy a venti, de ha melegszik a kicsike, akkor +10%-ot növel rajta! Természetesen még így sincs hangja.
    A nagyobb feladvány a ház oldalfalának rezgéscsillapítása, mivel a wincsi tömege elég nagy a ház tömegéhez képest. Ezt a kedvenc "tompítómmal" oldottam meg: a nyílászárókhoz használt lapos gumicsíkkal (öntapadós). Ebből Egy darabot kettéhajtva hosszára önmagához ragasztottam, és egy lapos csavarhúzóval benyomkodtam a wincsit tartó sín alá (középre is egy ugyanilyet). Egy egy csíkot ragasztottam a bal oldalán található két fém kerethez, ez majd befeszül a fémváz és az oldalfal közé, de nagyon enyhén. A nyák oldalára viszont csak két 1cm hosszú darabot raktam, azokat dupla magasságúra emelve, mivel ott nagyobb a nyák és az oldalfal közötti távolság. Ez nem feszíti az oldalát, épp csak annyira érnek össze, hogy a rezgést megszüntesse. A vázon felül lévő első/hátsó két-két távtartó "tüskére" is ragasztottam egy-egy csíkot, ami a felső borítást nem engedi rezonálni. Azért tartom jobbnak a szivacsnál, mert nincs nagy térfoglalása, tehát a levegőmennyiség nem csökken a házban.
    Elnézést mindenkitől, de már az összerakás után jutott eszembe, hogy fotót csináljak...
    Szóval most öröm és boldogság!

Új hozzászólás Aktív témák