Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabormester

    csendes tag

    válasz Szombó #25008 üzenetére

    Szia én ugyan nem hasnoló telefonról váltottam defyre, viszont mégis írnék pár szót őszintén a telefonról próbálok szubjektív maradni.

    Androidról:
    3g/3gs volt nálam előtte egy darabig és az ios hez képest az android olyan mint ha a kádból átszállnál egy medencébe.minden van a telefonra és mindent testreszabhatsz.ios talán több letölthető programot/játékot kínál jelenleg, de android rendesen hozza be a lemaradást.

    Defyről magáról:
    Kinézet:Megvan a maga 'Motorolás' szépsége viszont az usb fedél és a 3.5ös jackfedél rontja a képet.gombok nagyon műanyagosak,bekapcsoló gomb rossz szögben/helyen van és az usb fedél egy idő után 'kilazul' és kételkedni fogsz benne hogy vajon véd e még a víz ellen(kipróbáltam véd úgyhogy nemkell tartani tőlle).
    Strapabíróság: Valóban ütés,víz,por,karcálló fóliát azért vennék rá mert nekem is van rajta 2 mikrokarc és olyan érzés mintha az arcomon lenne 2 seb mely sosem fog beforrni.kapott már szinte mindent a telefonom estem rá miközbe zsebemben volt, ütöttem rá kalapáccsal(véletlenül), kilincshez hozzáütöttem, csap alatt szoktam takarítani.mindez alig látszik meg rajta tényleg minimálisan. maga a kijelző pedig félelmetesen bírja az ütést/karcot.
    kijelző/tapifelület:sima TFT kijelzőnk van ugyebár amivel semmi baj sincs szerintem galaxy S mellétettem egyszer de nem lettem féltékeny. 3.7" es ami szerintem ponnt a tökéletes 'egykezes' érintős telefonméret 4"(galaxy s) szerintem már 'kétkezes'. érintőpanelről annyit hogy nagyon pontos egyetlen hiánya hogy nem támogat 4pontos multitoucht csak 2pontosat.
    Kamera: Nagyon jó.Zöld lencsés defym van(ez azt jelenti hogy nem támogat 720p felvételt,a piros lencsés igen)a vaku viszont rossz 'sárgás' színe van ezért az éjszakai képek színei változnak, és ha elemlámpa kénnt használod akkor is szemet szúr, megszokható.
    Hang: Nagyon hangos és tisza hangszórója van, zajszűrős mikrofonja pedig pengeéles hangot ad beszélgetés közben.
    wifi/adatátvitel: Wifi kifejezetten erős (3g,3gs hez képest) bluetooth is jó, 3G/HSDPA ról csak annyit hogy simán bírja a torrentet is. pest mellet lakom és állandóan HSDPA-n vagyok nem szakadozik, tererő jó.
    GPS: gyors pontos.
    Egyéb szenzorok Távolságérzékelő,fényérzékelő stb rendben működnek távolságérzékelő néha hívás után nem kapcsolja vissza a képernyőt de úgyvettem észre rom függű a jelenség.
    Akksi nagyon bírja, 2nap végig wifire csatlakozva simán bírja cm7el 3nap is sikerült (3g off)
    Software: Gyári debluros soft amivel nálunk adják nagyon jó majdnem hogy sense szintű a 2.2.2es verzió pedig nagyon gyors is gyárilag.

    aminek hiányát érzem: 720p videófelvétel, dedikált kamera gomb, 4pontos multitouch

    ram/rom: 2GB rom egy picit talán még overkill is mindenre elég előbb telik meg az sdkártyám....ram is elég 100alá ritkán esik task killer nélkül

    X1 után hiányozni fog neked a fizikai qerty, android virtuális gombsor pedig szvsz gyenge természetesen tölthetsz le kedvedre valót a marketből csak idő megtalálni a neked tetszőt.

    Hardware:Minden 3D-s játék tökéletes akadás mentesen mennt amit én próbáltam, egyedüli kivétel a Dungeon Defenders de az galaxy S en is szaggat nem telefonra tervezték. PS1 emulátor is nagyon jól megy.

    Audio/Video lejátszás:Gyári zenelejátszó nagyon jó megkeresi az adott számhoz a dalszöveget(már amihez van)és szinte kikapcsolhatatlan úgy fut a háttérben,videolejátszás téren sajnos nem vagyunk ilyen jók, gyárilag kevés formátumot támogat VPlayerrel ez kiküszöbölhető viszont ahány féle file annyi kódolás és bizony nem mindegy pl néhány MKV file feliratot nemszeret némelyiket igen High Quality mkvk pixelesek lesznek avit gyönyörűen viszi 720pt is(ami értelmetlen) viszont a konvertálgatást elfelejtheted mert dvdrip felbontást/minőséget bőven bírja a telefon úgyhogy vonatozás közben sem fogsz unatkozni.

    Buher: Ha nyitott lenne a bootloader a telefonban Buherphonenak hívnák.Root+egyéb tweakek szinte kötelezőek fél év alatt belehet teljesen lakni a telefont úgy hogy kipróbáltál szinte mindent ha egyszer belakod nehéz lesz rosszat mondani róla.
    és az egyéb androidos finomságokról se feletkezzünk el mint pl a samba share mounting(windowsos mappáidat közvetlen telefonra csatlakoztathatod így küldhetsz/másolhatsz menthetsz tömöríthetsz telefonról-gépre), DLNA, Wifin keresztüli gépirányítás stb stb

    Torrentezés a telefonról egy álom wifiről 1.2MB/seccel húzom a sorozatot Ttorrentel 1:10 alatt kitömörítem UnrarPro val és már nézem is, Mobilnettel ugyanez csak ott 500-600Kb/s-el

    Amire cserélném a telefont: Új Defyre :), Galaxy SII, Motorola Atrix 4G

    remélem valami hasznosat kitudsz szedni a kis irományomból helyesírásra nemnagyon figyeltem remélem megbocsájtotok.

Új hozzászólás Aktív témák