Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Memmaao

    addikt

    válasz mave13 #2088 üzenetére

    Hát igen, kis utánaolvasással megtalálod, de azért a lényeg:

    EU gari = bolti gari ficsőrködve, kozmetikázva, a home frappáns szava arra, hogy a telefon valamelyik eu tagállamból érkezett hozzánk, szürkeimporttal, vagyis valaha szolgáltatói volt valahol külhonban, csak meg lett kicsit bütykölve, hogy ne legyen mondjuk orange függő, persze 0 perces, de a motorola garancia nem érvényes rá. Tehát ha gáz van, a bolt bütyköli, vagy ha nagy gáz, akkor nagy-nagy sopánkodva talán megoldják a hibát, a saját költségükre. Természetesen a bolt szerint sosincs gáz az ilyen telefonokkal, de ha van, akkor sincs, úgyhogy bármi költségesebb garanciális dolgot kb úgy kell kiverni belőlük!

    Gyártói gari: A motorola magyarországi hivatalos szakszervizébe érvényes garancia. Vagyis ha baj van, a telefont nem a sufnigsm-be kell vinned, hanem a szakszervizbe, ami a garanciajegyen fel van tüntetve. Szakszerviz motorola esetén Pesten van. Gyártói garis nokiát pl bármelyik nokia szaküzletbe beviheted, ingyen elküldik a szakszervizbe, samu szintúgy. Ha szolgáltatónál veszed, ők is a szakszervizbe küldik, de itt kapsz valami leharcolt telefont, cserekészüléknek arra a két hétre, amíg szervizben van a drága, csak arra kell vigyázni, hogy el ne hagyd, mert akkor előszeretettel b@szogat a szolgáltató. Ezért jó, ha van otthon tartalék telefon. A szakszerviz is előszeretettel szopatja a kedves fogyasztót, sokszor csak akor csinálnak ténylegesen valamit, ha már negyedszer küldöd vissza ugyan azzal a hibával, ilyenkor törvénybe foglalt kötelességük cserélni a telefont. A nokia szakszerviz kifejezetten idegesítő tud lenni ilyen téren, egy 1 hetes telefon oldalának a teljes lekopására nehezen ismerik el, hogy szavatossági hiba, azt mondják, hogy rendjén van, anyagkopás, sokat kell őket cseszegetni, hogy végre elismejék, a 2 éves jótállás része 1 év szavatosság is, és egy telefon normál felhasználás mellett nem kophat meg 1 hét alatt! A SE bezzeg 2 éven belül, ha megkopik mondjuk a billentyűzet, kapásból cseréli, mert garanciát vállal az anyagminőségre, nekem k770-en 3x is kicserélték zsír újra a billentyűzetet.

    Szóval a lényeg: Akárhogy vesszük, a gyártói garancia a hivatalos! Nem a zugboltba szól, nem zugboltba kell visszavinned, a telefon teljesen legálisan, teljes support-tal, 0 perces, vadonat új telefonként a tiéd, a motorolát meg kötelezik a fogyasztóvédelmi törvények, tehát még ha gáz is van, a törvény a vásárlót védi. Bolti gari esetén a telefon 0 perces használt (általában) és egy használt termékre teljesen más fogyasztóvédelmi törvények vonatkoznak és sokkal könnyebben lehet pórul járni.

    Hát ez nagyon hosszú, nagyon off volt, de azért ne úsztassatok le a dunán! Köszi!

    [ Szerkesztve ]

    My name is Bond, James... Dean.

Új hozzászólás Aktív témák