Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vazzz

őstag

Visszalépés 2.51-re, bármelyik 3.4.x Froyo-ról.

Mint tudjuk, fritolays adott egy jó tippet ahhoz, hogy miként tudunk visszalépni 2.2-ről 2.1-re. Ez a művelet sajnos csak akkor lehet sikeres, ha még sohasem raktunk fel előtte semmilyen 2.2-t .sbf-ként a Defy-ra RSD lite-al.
    Az ő megoldása, a fixed sbf annyit tesz, hogy az egy "kiherélt " 2.2-es sbf-et rakunk fel a telefonra, ami átugorja azt a részt flasheléskor, ami a visszalépést megakadályozza.
    Tehát ez csak átveri a bootloadert, ami azt jelenti, hogy a régi 2.1 rendszerből meghagyja azt a két bejegyzést, amit egyébként egy sima 2.2 sbf flasheléssel felülírnánk, ezzel megszüntetve a visszalépés lehetőségét.
    Mivel (még) a bootloader zárt, így csak ilyen "átverésekkel" tudjuk megoldani azt, hogy vissza tudjunk lépni.
    Az én megoldásom ugyanez, csak kicsit kifordítva.
    Mivel anno én is beleugrottam a flash-elésbe ész nélkül, sikerült belenyúlnom a kínai froyo-ba, ami tönkrevágta a vakut a telefonomban.
    Szervízbe kellene küldenem, de mivel főzött 2.2 van rajta, és hivatalosan még nem elérhető, így nem merem szervizeltetni, valahogy vissza kell lépnem 2.1-re.
    Ekkor kezdtem el nyomozni a visszalépést illetően, mindent kipróbáltam, de sajnos nem találtam megoldást.
    Egészen tegnapig.
    Ahhoz, hogy szervizeltetni tudjam, ahhoz legalább a 2.51-et kell visszatennem, ezért kértem a segítségeteket, hogy valaki linkeljen egy 2.51-es nandroid backup-ot.
    Nos, nem kaptam segítséget, de több száz orosz, kínai, stb fórumot átnyálazva nagysokára megtaláltam a megfelelő backup-ot.
    A lényeg, hogy mivel már egyszer (sokszor) felraktam simán .sbf-ként 2.2-t, így a 2.1 rendszer teljesen felülíródott, nincs visszaút.
    Kivéve, ha átverjük a bootloadert, és csinálunk egy olyan 2.51 fixed sbf-et, ami átugorja a froyo-ban azt a két bejegyzést, ami a downgrade-et meggátolja.
    Ettől függetlenül az a két file már ott marad örökre, normál 2.1-et nem tudunk többé felrakni simán, csak ezzel a kikerülős módszerrel.
    (Remélhetőleg ideér mihamarabb a froyo, és utána nem kell ilyenekkel vesződni, jelenleg ez az egész procedúra csak és kizárólag a garancia miatt szükséges)
    Nos, a lépések a következők:
    -rootolás
    -system recovery telepítése
    -egy 2.51-es nandroid backup az sd kártya gyökerében létrehozott goapkrev/backup könyvtárban.
    -recovery boot
    -wipe data/wipe cache
    -restore backup (itt visszaállítjuk a sd kártyára mentett backup-ot)
    -Ha végzett a visszaállítással, restart system, nyomva tartjuk a hangerő+ gombot, és RSD lite-al feltelepítjük a 2.51 fixed sbf-et.
    -Kész, örülünk.
    A lényeg, hogy ezután a rendszerinformáció már a 2.51-es rendszert mutatja, és persze azt is használja, ebbe már nem tudnak belekötni a szervízben.

Új hozzászólás Aktív témák