Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
vazzz
őstag
Visszalépés 2.51-re, bármelyik 3.4.x Froyo-ról.
Mint tudjuk, fritolays adott egy jó tippet ahhoz, hogy miként tudunk visszalépni 2.2-ről 2.1-re. Ez a művelet sajnos csak akkor lehet sikeres, ha még sohasem raktunk fel előtte semmilyen 2.2-t .sbf-ként a Defy-ra RSD lite-al.
Az ő megoldása, a fixed sbf annyit tesz, hogy az egy "kiherélt " 2.2-es sbf-et rakunk fel a telefonra, ami átugorja azt a részt flasheléskor, ami a visszalépést megakadályozza.
Tehát ez csak átveri a bootloadert, ami azt jelenti, hogy a régi 2.1 rendszerből meghagyja azt a két bejegyzést, amit egyébként egy sima 2.2 sbf flasheléssel felülírnánk, ezzel megszüntetve a visszalépés lehetőségét.
Mivel (még) a bootloader zárt, így csak ilyen "átverésekkel" tudjuk megoldani azt, hogy vissza tudjunk lépni.
Az én megoldásom ugyanez, csak kicsit kifordítva.
Mivel anno én is beleugrottam a flash-elésbe ész nélkül, sikerült belenyúlnom a kínai froyo-ba, ami tönkrevágta a vakut a telefonomban.
Szervízbe kellene küldenem, de mivel főzött 2.2 van rajta, és hivatalosan még nem elérhető, így nem merem szervizeltetni, valahogy vissza kell lépnem 2.1-re.
Ekkor kezdtem el nyomozni a visszalépést illetően, mindent kipróbáltam, de sajnos nem találtam megoldást.
Egészen tegnapig.
Ahhoz, hogy szervizeltetni tudjam, ahhoz legalább a 2.51-et kell visszatennem, ezért kértem a segítségeteket, hogy valaki linkeljen egy 2.51-es nandroid backup-ot.
Nos, nem kaptam segítséget, de több száz orosz, kínai, stb fórumot átnyálazva nagysokára megtaláltam a megfelelő backup-ot.
A lényeg, hogy mivel már egyszer (sokszor) felraktam simán .sbf-ként 2.2-t, így a 2.1 rendszer teljesen felülíródott, nincs visszaút.
Kivéve, ha átverjük a bootloadert, és csinálunk egy olyan 2.51 fixed sbf-et, ami átugorja a froyo-ban azt a két bejegyzést, ami a downgrade-et meggátolja.
Ettől függetlenül az a két file már ott marad örökre, normál 2.1-et nem tudunk többé felrakni simán, csak ezzel a kikerülős módszerrel.
(Remélhetőleg ideér mihamarabb a froyo, és utána nem kell ilyenekkel vesződni, jelenleg ez az egész procedúra csak és kizárólag a garancia miatt szükséges)
Nos, a lépések a következők:
-rootolás
-system recovery telepítése
-egy 2.51-es nandroid backup az sd kártya gyökerében létrehozott goapkrev/backup könyvtárban.
-recovery boot
-wipe data/wipe cache
-restore backup (itt visszaállítjuk a sd kártyára mentett backup-ot)
-Ha végzett a visszaállítással, restart system, nyomva tartjuk a hangerő+ gombot, és RSD lite-al feltelepítjük a 2.51 fixed sbf-et.
-Kész, örülünk.
A lényeg, hogy ezután a rendszerinformáció már a 2.51-es rendszert mutatja, és persze azt is használja, ebbe már nem tudnak belekötni a szervízben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest