Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr. Teddy

őstag

válasz HuMarc #106 üzenetére

2. bekezdéshez: Már akinek van Apple terméke. És ezt bizony nem sokan engedhetik meg maguknak. Ha egy iPhone nem 200 000 Ft lenne, hanem mondjuk feleennyi, akkor én is hirdetném Steve Jobs áldását, és téríteném a népet. Viszont nem ez a helyzet, az iPhone 200 000 Ft-ba kerül, így nem mindenki engedheti meg magának.

Ez tény, hogy nem mindenki engedheti meg magának. Ahogy a hasonló kategóriának kikiáltott Samu S4-et sem, mert az is közel ennyibe kerül. De itt nem ez a lényeg. A lehetőség adott, egy a sok közül. Különben is már akkor iphoneom volt, amikor még imessage sehol, szóval nem ez volt nálam a "killing fícsör" sosem. Illeteve használom a whatsappot is, mert van pár androidos ismerősöm is.

4. bekezdés: "azon kívül, hogy specifikációilag is több van benne"

WTF? :U Hol erősebb egy iPad a konkurens taboknál?

Nem az "erősségre" gondoltam. Nem lehet összehasonlítani a kettőt, akárhogy is próbálkozik bárki is. A jobb kamerára, 3G modem, GPS lehetőségére gondoltam. Ergo ha ugyanezeket pakolnák bele kínában, akkor nem jönne ki a chuwi sem amennyiből most kijön. Van anyagban benne spórolás bőven.

5. bekezdés: Az iOS-appok felülete azért egységes, mert iOS-re rohadt kötöttek a programozási feltételek. Pl. csak Webkit alapú böngészők kerülnek fel az App Store-ba, ami azt jelenti, hogy a böngészők tulajdonképpen csak a skin-ben, és 3 másik funkcióban térnek el az alap Safaritól. Kivéve persze az Opera Minit, de az más elven működik, így nem számít böngészőnek.

Egyébként olvass utána, akár csak itt a fórumon is, hogy milyen rémálom iOS-re programozni!

Nem tartom kötöttnek a programozási feltételeket egyáltalán. Nagyon sok magas funkcionalitás gyárilag api szinten, jól dokumentáltan elérhető. Nem véletlen, hogy az iOS-es Dropbox önmagában megnyitja az xlsx, docx, pdf formátumokat, míg androidra kell külső progi hozzá. Webkit az egy dolog. Nem tudom mik vannak még droidra, de nem érzek hiányosságát a webkitnek. Igazából a flash-sel szoktak jönni fórumokon, csak vicces, hogy drodinál is megy ki a divatból.

Egyébként olvass utána, akár csak itt a fórumon is, hogy milyen rémálom iOS-re programozni!

Annyira nem izgat, mivel 3 éve programozok iOS-re, így pár lelkes kezdőbb fórumtárs botladozásai közben megszült negatív hozzászólásokra nem vagyok kíváncsi. A programnyelv (objective-c) adott, rengeteg dokumentáció illetve egy számomra teljesen elfogadható IDE (xcode) is adott. Nem érzem "rémálomnak" a programozását. Persze a programozás maga is rémálom lehet, annak aki kezdi, vagy átszokik más nyelvre. De az appokból ítélve, funkcionalitásban nincsenek a programozás tekintetében korlátok. Amúgy meg nem kell a fejlesztéssel foglalkozni, van, aki csak használni szeretné.

És akinek nincs iCucca, azzal nem is kommunikálsz, ő nincs olyan jó, mint Te, ugye? A Skype azért jó, mert minden platformra (még Linuxra is) van, így bárki tud bárkivel beszélni Skype-on keresztül. Ehhez képest az iMessage elég korlátolt, már nem azért

Nem értem miért érzik az emberek folyton folyvást azt, hogy aki apple cuccot használ, az "jobb a többinél". Egy szóval nem mondtam ilyet. Illetve azt sem mondtam, hogy az imessage és a facetime mellett nem lehet fent a viber, a whatsapp vagy a skpye. Mindhárom fent van a telcsimen, kivel ezen, kivel azon beszélek. iOS-iOS-re viszont a beépített gyáriakat használom, mert az mindig jobb, amit magához a géphez írtak, mint külön egy univerzális program.

De összefoglalásként azt tudom mondani, hogy ezek szerint neked nem való apple termék. Te specifikációra és ár/érték (hardveres gyorsaság) arányra mész. Oké, semmi gond vele. Én nekem egyetlen igényem, hogy működjön, ne akadjon meg, ne faggyon le, ne idegesítsen lépten nyomon fel. Néha jól esik félrerakni a geek-et és laikusként használni, napi szinten egy eszközt.

Amúgy hagyjuk így ezt a témát, mert csak a flamet csinálja. Én leírtam a véleményem, ahogy te is. Semmi vita, beszélgetés két termékről :R

@arnyekxxx: De megértettem. Te nem érted, amit én írok. Egyszer beállítok egy appleid-t a telefonon, és azzal együtt létrejön több szolgáltatás. imessade, facetime. Nem kell külön feltenni, így aki nem figyel rá, az is benne lesz a kalapban. Így ha írnék egy sms-t naívan valami régi cimbinek, akkor lehet, hogy imessageként megy át, ergo "ingyen". A többihez kell még egy lépés, hogy feltedd, sőt a skypehoz még hozzá is kell adni azt, akivel így akarsz beszélni, külön egy nick nevet, és nem elég az illető telefonszáma. Viber, whatsapp ilyen szempontból szerencsésebb, mert ugye szám alapján megvan, aki fent van. Viszont, ha törli az appot, akkor az üzi nem megy el semmiképp. Imessage végső esetben sms-ben megy át.
    Meg ugye míg ios-en kvázi minden user fent van, androdinál nincs ilyen, csak azok vannak fent, akik még leszedik a plussz appot. Erre értettem, hogy "mindenki" fent van. Droidon ilyen lehetne a gtalk, de nem érzem, hogy annyira tolná a google ezt a szolgáltatását, hisz google-s windows kliens is botrányos.

Új hozzászólás Aktív témák