Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kirkamka

    csendes tag

    Sziasztok,

    Olvasgatom, hogy tobbeknek itt a forumon memoriakartya eldobas miatt problemaja van.
    Azt hiszem en is az egyik tipusaval allok szemben es a velemenyetekre vagyok kivancsi.

    Adott egy V20A szoftverrel ellatott telefon, root es apps2sd (1es, 3as ugyanis hibauzeneteket generalt) beallitva (4GB Kingmax SDHC, class6, 400Mb ext2-re formazva, maradek FAT32-LG elott 2evet mar lehuzott trukkok nelkul egy E51-ben). December kozepe ota igy jol mukodott minden, majd minden elojel nelkul a mult heten egy alkalommal zsebbol kiveve latom keri a PIN kodot, normal ikonok helyett csak android robotos dobozokat latok, resart utan ikonok vannak, de lenyegeben minden utolag telepitett program hibaval leall. Alap funkciok (hivas, sms, naptar es furcsamod Angry Birds) mukodnek.
    Miutan ez tortent 2x is elofordult, hogy alap allapotbol ebresztve latom az ertesitesi savon irja "memoriakartya elokeszitese", majd android logora valt es ott malmozik. Akksi ki-be utan legalabb mukodik.
    Epp "telelni" voltam, csak tegnap jutottam annyi idore laptop ele, hogy foglalkozzak a hibakeresessel. A jelensegek miatt a memoriakarytaval kezdtem.
    MiniPartition Wizard mutatja is, hogy a 400Mb-os ext2 particio valamiert mostmar "other".
    Gondoltam meg is van a hiba. Nem voltam biztos benne, hogy apps2sd utan mit tehetek a memoriakartyaval es mit nem, ezert egesz egyszeruen hard reset-et csinaltam a teleonon, csak a 400Mb-os reszt ujraformaztam ext2-re, minden eddigi programom feltelepitettem (plusz Joestone gyari romra keszitett overclock programjat), root, apps2sd (1es). Erezhetoen gyorsabb is lett a telefon, minden jol is mukodott kemeny egy napig, amikor is ma estefele egy hivast felveve ujra latom a "memoriakartya elokeszitese" feliratot, majd a "keepscreen varatlanul megallt" uzenetet. Tunetek ugyan azok, utolag telepitett programok (Angry Birds kivetelevel) nem mennek. MiniPartition szinten azt mutatja, hogy a 400Mb-os resz nem ext2 hanem other (teljes kapacitas lefoglalva, 0byte szabad).
    A tortenet nagyjabol ennyi, hosszura sikeredett, de igyekeztem minden reszletet leirni.

    Kerdesem az, hogy talalkozott-e mas is konkretan ilyen jelenseggel (olvasom a forumot, es oszinten nem emlekszem hogy mas is irta volna), ha igen mi okozhatja es mi lehet vegleges megoldas?
    Most megszuntettem az apps2sd-t, nem tudom, hogy igy szabad-e ujra csak a 400Mb-os reszt formazni hard reset nelkul (majd programokat ujratelepiteni)?
    Baratnomnek ugyanez a telefon (V20B szoftver es overclock nelkul) a gyari 2GB-os kartyaval hibatlanul fut, lehet vissza kell ternem arra?

    Elore is koszi a valaszokat!

    kirkamka

Új hozzászólás Aktív témák