Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz BrandonXXV #2189 üzenetére

    "Ulefone Paris vs Xiaomi Redmi 3"

    Miután véletlenül én is az Ulefon Paristól indultam, így annyit mondhatok, (bár egyik telefon sem volt a kezemben) hogy az U. P. paraméterei alapján csak kevés dologban lehet jobb mint a Redmi 3.
    Első talán az ára: kb. 10.000-rel olcsóbban lehetne beszerezni külföldről (tinydeal német raktárból 140dollár). De csak külföldről, mert itthon 60.000Ft körül árulják, ami a leendő eustockos Redmi3 50.000-es árához képest vicc.
    Második előnye (ha előny) a cserélhető akkumulátor
    Harmadik: 2+1 kártyahely, tehát a SDkártyát nem a SIM-ek rovására használhatod.

    Az Ulefonra rá van írva a Gorilla Glass 3, a Redmire nincs, ha jól emlékszem. Lehet, hogy az Ulefon kijelzője egy fokkal jobb.

    Hogy a gyakorlatban a használati "érzet" hogyan alakul, azt sajnos én is csak szeretném tudni... A két eltérő proci nem tudom hogyan viszonyul egymáshoz.

    Egy valakivel leveleztem, akinek van U. Parisa, ő minden tekintetben dicsérte. Az egyik tesztben meg olyanokat írnak hibaként, hogy:
    - gyengén rezeg
    - melegszik a készülék
    - gyenge világítású home gombok
    - gyenge hangszóró
    - nehezen leoperálható hátlap
    - a kamera rossz fényviszonyok között gyengus

    A kamera képeit próbáltam összehasonlítani, ebben szerintem a Redmi jobb egy osztályzattal. Hogy a gyakorlatban melyik gyorsabb, melyik nem, ezt nem tudom... De azért az is mókás, hogy az egyik helyen rossznak írják sötétben, egy magyar felhasználó szerint meg: "A fényérzékenységére is csak csillagos ötöst adhatok, látványosan jobb a régi mobilomnál, pedig arra koromsötétben sem panaszkodhattam."
    A Redmi3 előnye az is, hogy ez a topik pörög, míg az Ulefonnak topikja sincs, ha jól tudom. (bár megérdemelné szerintem) Nem tudom tehát, hogy milyen gyári "utógondoskodás" várható el az Ulefontól?

    Állítólag az Ulefont alig 100dollár felett kezdték el árulni. Annyiért egyértelműen a legjobbak között volt.

    Szerintem ha valaki vállalja a garancia nehézségét (vagy hiányát) és nem akar 50.000-t áldozni a Redmire, annak megérheti az Ulefon Paris, egyébként nem.
    Esetleg itt van két alapos teszt ugyanattól az embertől:
    Ulefon Paris
    Redmi 3

Új hozzászólás Aktív témák