- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
válasz
Hopkins_001 #198 üzenetére
cappa72 fórumtársnak kellene írni
mint említettem nincs még ilyen telefonom, csak összeraktam az infókat -
Hopkins_001
tag
Ennek nincs olyan tégla kinézete,nagyon szép a külseje,masszívan össze van rakva,nem érzed azt a gagyi műanyagot mint a g3s-nél. Kicsit vékonyabb,ha minden igaz 1 milivel,nem soknak hangzik,de optikailag sokat jelent.
Szilikon tokkal is kellemes fogni. Hozzá tenném,elég apró kezem van,pont határeset a teló mérete. -
motofan
csendes tag
válasz
Hopkins_001 #195 üzenetére
neked mi a véleményed a P780-ról, a G3S-hez képest?
nekem a g3s nem állt túlságosan kézre, túlságosan téglaformájú és vastag volt. -
KTU
addikt
válasz
Hopkins_001 #195 üzenetére
Erről az oldalról linkeltem a CWM-et, ellenőrizd hogy nem -e sérült
md5sum: 3045f47c31cbf2846168ebb69b90946c -
KTU
addikt
válasz
Hopkins_001 #193 üzenetére
Rövidítsd le a CWM elnevezését, kiterjesztésen .img ne változtass,
indítsd újra a telefont, ezután próbáld.Ha jól emlékszem a G3-nál se látta 1.re
-
KTU
addikt
Gyári ROM mentése, ROOT-olt készülék esetén, szükség lesz:
Mobileuncle MTK Tools, 4PDA [link]
telefonhoz való CWMTelepítsük fel a telefonra a Mobileuncle MTK Tools progit
CWM ami egyetlen img kiterjesztésű fájl, ha letöltöttük, másoljuk fel az SD kártyánkra a főkönyvtárba.
Indítsuk el a programunkat a telefonon.
Nyomjunk a Recovery Update gombra.
Ekkor a progi megkeresi az img fájlokat. Legelöl lesz a mienk.
Nyomjunk rá, majd 2 ablak jön egymás után, mindkettőn nyomjunk ok-t és a telefon a CWM-el indul újra,
mentés elkészítése.Mire jó a CWM
Nincs ilyen telefonom, csak tervezem hogy lecserélem a G3-at.
A leírást és linkeket cappa72, hevizms fórumtársaktól és rumcajsz, írásából ollóztam. -
chab7
addikt
A vietnami piacra szánt változat: [link]
Én úgy látom nem csak a csomagolás más, no meg ehhez olyan töltő van mint nálunk eu-ban, nem az a gagyi összedugós. A képek alapján van szürke is (bár az alu fedél azon is fekete).
-
Julot
aktív tag
válasz
tonyrulez #186 üzenetére
Gyakorlatilag fingom sincs, hogyan tudnék felrakni a készülékre egy recoveryt.-amivel lementhetném - és szükség esetén visszaállíthatnám - a rendszert, ha elszúrnám... Tum, láma vagyok, dehát senki nem az android hackelésének tudományával született...
Hálás lennék, ha valaki leírná, hogy is megy ez ( mit kell letölteni, honnan, hogyan telepítsem, stb...
Köszönöm, köszönjük!
-
tonyrulez
őstag
Ez engem is érdekelne, eddig ezt néztem, de rakétatudománynak néz ki.
-
Julot
aktív tag
válasz
tonyrulez #184 üzenetére
Sziasztok!
Azt meg tudná mondani valaki, akinek már van, hogy milyen recovery van rajta már ha van ( kínai vagy angol nyelvű egyáltalán? ), vagy milyet lehet felrakni rá? Mivel rootolt, én szeretném az egész rendszert az első bekapcsolás után lementeni... Kezdő androidos vagyok, főleg root témában, és nem szeretném téglásítani!
Köszönöm!
-
-
megint én
őstag
Én ezt nem értem, már mikor megírtam a cikket és sehol semmi!
Ez a PH szintje? A szerkesztőségnek írok basznak válaszolni egy kivételével, aki heti egy rövidke választ enged meg magának. Jó, bakker mondom 5 fórumtárs és ez az 5 csak az aki jelezte, ennél gondolom többen várják a tesztet, én veszem a fáradtságot, megírom, és minél előbb, mert friss a készülék, és így ér bármit is egy teszt. Erre napok múlnak el, mire ír valami "korrektor" vagy épp cenzor, még nem tudom és még mindig semmi. Holnap lesz egy hete, hogy kipipáltam: KÉSZ A CIKK! Nem tudom mi lenne, ha pl Abu85 a hivatalos megjelenése utén ennyivel publikálná a legújabb VGA-t vagy bármit. Mi ez? Mi? És nem beszélve arról, ha meg előkerül a legkisebb utalás arra, hogy valami nem épp a leg tisztább, már nyomnak föl, és DÁDÁ jönnek a modik, akik ugyan úgy a tört kis windowsukról pötyögik be. És nem mondom, kelleneg a modik, és tisztelet a kivételnek, tudom van pár normális is közöttük, de a többség az valami középkori inkvizítorként osztja az észt, és nem látják, hogy van az az aranyközépút amit még el lehet, sőt el KELL viselnije egy normális fórumnak. Nem mondom ha valaki már nevén nevezi, vagy magát a linket nyomja a fórumba, az nonszensz. És az alapszabáj is mit mond ki... a warez ÉLTETÉSE tilos. Könyörgöm, hányszor van amikor pl windows tipicban olvasom, hogy miért nem megy ez, meg az, -megy vissza a kérdés- "eredeti?" -Nem sajnos- Refersk után meg annyit látni, mennek a Hszek 1 2 3 4 ...... 7 8 Moderátor: Warez miatt törölve. Könyörgöm... Jóizlés határai legyenek már meg PH! Esedezem! -
Julot
aktív tag
-
motofan
csendes tag
Én sem zokniban
Most még Defy+ tulaj vagyok és összesen 1 hétig használtam fóliát, amit naponta kellett pucolnom és az érintési érzékenysége is határozottan rosszabb volt. Miután levettem a fóliát, azóta havonta csak egyszer kell letörölnöm a kijelzőt, mert a gorilla glass-on alig látszanak meg az ujjlenyomatok. Másfél év alatt konkrétan nulla karcot szedett össze a kijelző üvege. Szilikon tokban van a telefon, ha kijelzővel lefelé fordítom, a tok akkor is eltartja jó 2mm-re az asztaltól. -
tolvaj!
őstag
Én nokia 6680 óta használok fóliát. Biztos ami tuti. Bajom még nem esett belőle. Amúgy a GG pont a karcállósága miatt lehet kicsit ridegebb mint a sima üveg. Láttam én már olyan telót amit a fólia mentett meg valamelyest, mert úgy sérült, hogy berobbant a védő üveg és ha a fólia nem vezeti el a feszültség nagy részét a teljes kijelző pókhálós lenne, így csak az egyik sarka.
-
szpali
addikt
válasz
Hopkins_001 #172 üzenetére
Ezt én is aláírom.
GG ide, vagy oda... kb 2 hétig nem volt fólia anno a Defy+ -on, meg is lett az eredménye egy gyönyörű karc formájában, pedig puha tokban hurcoltam, nadrág vagy kabát zsebben. -
Hopkins_001
tag
válasz
megint én #171 üzenetére
Azért mert a GG is karcolódik,ásványi anyaggal nem tud mit kezdeni,pl homok ami mindenhol megtalálható
sok tesztben kulccsal,pénzérmével próbálják aminek 1 nagy felülete van,jóhogy nem karcolja,homok meg apró kicsi,érdekes módon csiszolópapíros tesztet sehol se találni.Törni is törik,csak nehezebben. Tokot+fóliát minden telóra érdemes rakni.
-
tonyrulez
őstag
Minideal-en akkor lett out of stock, mikor megrendeltem volna. Úgyhogy megrendeltem Tmallbox-on 4 napja, egyelőre nem lett feladva sem mert kérdezték hogy kék vagy fekete tok kell hozzá, és mire én válaszolok, ott már javában alusznak, így 12 óránként kommunikálunk egymással
Csak ennyit ne kellene várni -
Brayenke
csendes tag
Így , hogy out of stock is lehet rendelni? elsiklottam ez felett ...
-
okmaci
csendes tag
mini-ről megrendeltem!!! Már csak egy kis várakozás van hátra!
-
tolvaj!
őstag
kicsim THL W100asát onnan rendeltem és minden rendben ment, sőt amikor rájuk írtam, hogy gebasz van a készülékkel nem tüntek el, hanem azonnal segítettek és a gyártótol beszereztek nekem g romot, mondván, hogy rom hiba volt a készüléken. ezért nálam garanciális dolgokban is elnyerték a tetszést.
-
okmaci
csendes tag
Én már rendeltem minideal-ről, minden rendben velük, sőt követve a 2 SIM-es fórumot, az egyik legmegbízhatóbb oldalak között tartja számon mindenki.
Viszont az én nagy szívfájdalmam, hogy tegnap meg akartam rendelni tőlük a P780-at, de out of stock jelenleg. De a jóhír az, hogy ismét esett az ára, már "csak" 258 dodo. -
motofan
csendes tag
nekem is szívfájdalmam, hogy vodánál vagyok
az etotalk.com-on csak 2100-as kapható, ezt többször is megerősítették a hozzászólásoknál. a tmallbox-os adatlapon is csak 2100 szerepel. minideal-es hozzászólásokban írják, hogy tudja a 900-at, de a minidealt nem ismerem, nem tudom, mennyire megbízható társaság, hogy lehet-e hinni nekik.a vodásoknak oda kell figyelni a lenovo újabb telefonjaira, mert például már az új A830-as sem tudja a 900-on a 3G-t. (A800 és A820 még tudja).
-
motofan
csendes tag
a kijelző tutira nem gorilla glass-os. a lenovo hivatalos oldalán szó sincs gorilláról, sőt még karcállóságról sem. az etotalk a hozzászólásokra adott válaszaiban is csak azt írja: karcálló üveg, a gorilla szót véletlenül sem ejti ki. tmallbox oldalán van gorilla üveg feltüntetve, de azok specifikációk közlésében megbízhatatlanok.
viszont a lenovo indai oldalán tényleg ott figyel az UMTS 900/2100 MHz:
http://shopap.lenovo.com/in/en/smartphones/p-series/p780/#techspecs -
qkaleko
tag
Ezek szerint igen. Bár engem nem igazán érdekel, de most direkt megnéztem.
-
motofan
csendes tag
Valaki megnézné, tudja-e a telefon 3G-t 900 MHz-en? Vodánál vagyok, ott pedig sok helyen 900-on adagolják a 3G-t. A tmallbox és az etotalk is azt írja, hogy a P780 nem tudja 900-on a 3G-t, ugyanakkor a GSMarena szerint tudja...
-
Brayenke
csendes tag
Hella, cool teszt!
Közeljövőben megrendelésre kerül nekem is a telefon.
A kérdésem az lenne, hogy: grollia glass 2 a kijelző vagy sem , mert van ahol azt írják , máshol meg fel sincs tüntetve.
A másik kérdésem pedig a lepattintható hátlap az most aluminium, vagy műanyag, mert ez is más-más itt-ott.Előre is köszi:
Brayenke
-
megint én
őstag
SPOILER!!!!!!!!!!
A Logoutos cikkem míg meg nem jelenik ide bemásolom!
Lenovo P780 - Az okos akkumulátor
Be szeretném mutatni nektek a telefont, ami az egyik legnagyobb aksival rendelkezik az egész piacon![PAGE:1]Bevezető, tartozékok, és egyéb apróságok[/PAGE]
Sziasztok!
Életem első cikkében a Lenovo nemrég megjelent P780 telefonját mutatnám be nektek.
Elsősorban fel szeretném hívni mindenki figyelmét, hogy kizárólag PayPal amivel fizetni szabad ilyen jellegű webshopoknál!
Én a minideal honlapjáról rendeltem, és 10 naptári, illetve 8 munkanap alatt ért ide. Remélem senkit nem érdekel az unboxing videó, a neten van belőle elég.
A tartalma a következő:
-Telefon
-USB kábel
-OTG kábel
-Töltő (külön kábel nincs, csak az USB-s)
-Átalakító EU szabvány konnektorokra
-Gumi védőtok
-Fülhallgató
-Screenprotector fólia, amihez egy kis darab tisztítókendő
-És némi papírhulladék: leírások formájábanItt jól látható a Samsung Galaxy ACE alatt lévő ötszázas, ami szinte egy az egyben ugyanakkora mit a P780. Szélességre kb. 2 mm-rel szélesebb, hosszra viszont a pénznél 1 centivel rövidebb.
Ami még szemet szúrt, hogy ájfón van a screenprotectoron...
A telefon önmagában, az én ízlésem szerint a legszebb. Soha nem láttam még ilyen letisztult eleganciát. Főleg a kamera kialakítása, ami megfogott. Többet nem is akarok a külsőről rizsázni.
Nagy szerencsémre amit kaptam gumitokot kék színű, így vállalható utcán is. A töltőhöz adott átalakító nagyon jól rámegy a töltőre, de még így is a konnektorban marad, talán a konnektor a rossz, mert minden más is nagyon nehezen jön ki. Ami a fülest illeti, nem egy valami extra cucc, de jó hangot ad, és használható. Sajnos hagy némi kényelmi kívánnivalót.
Habár tudom nem szép dolog, de egy random vidit találtam a youtubon, itt pár dolgot próbálgat, többek közt játszik is egy kicsit.[PAGE:2]Az a bizonyos aksi, és pár progi[/PAGE]
A piacon kapható legnagyobb aksis telefonok egyike a maga 4000 mAh-os aksijával. Ez jól is jön néha, mert a minap elment az áram, és OTG-ről ment a mosógép...
Na de komolyabbra fordítva a szót. Az aksi nem kicsi, de ennek meg is van a hátulütője, mert 178.4g a telefon össztömege, ami egy átlag telefonnál 20-30 százalékkal nehezebb. De én azt mondom, ez vállalható, annak aki tényleg sokat nyúzza, ez kell.
Az első fullratöltés után meg akartam nézni mikor merül le teljesen... Hát nem volt türelmem, 50%ig merítettem le 49óra 19perc nyúzás után. De valami iszonyatmód nyüstöltem, a Wi-Fi, GPS, stb mindig minden be volt kapcsolva, fényerő max, rengeteg letöltés, folyamatos videózgatás, és fényképezés, háttérben meg töltötte is föl rögtön a dropbox.
De mivel vannak akiknek ezek az adatok nem túl sterilek, így készítettem volna egy Antutu Battery tesztet, csak sajnos így első tesztemként még nem voltam elég rutinos és nem lőttem ki a vibert. Kivettem a szimet és kikapcsoltam a wi-fit, reggel 10:58-kor indítottam el és egész este 18:13-ig ment, és még mindig csak 23%ig ette le a bench, mígnem felhívott viberen egy barátom, ezzel sikeresen pontot téve a teszt végére. Mondanom sem kell, az agyamat majdnem elöntötte a vér...
De "szerencsére" részeredményekkel szolgálhatok, amikkel körvonalazni tudjuk az aksi valós teljesítményét:Szóval a képen is látszik, mennyire jól bírta a strapát, míg más készülékek 1.5 netán 2 órán át bírják, ez 5óra és 15perc alatt csak 77% ment le. Később lehet hogy még csinálok teljes tesztet, csak erre még várni kell.
De nem csak ez volt még a Lenovo tarsolyában, hanem szoftveresen is felfegyverezték a készüléket a lehető leghosszabb akkuélettartam érdekében. Az alábbi képeken a widgeten láthatjuk, a gyors beállításokat, amikkel ki-be kapcsoljuk a funksönöket, ezeket kapcsolgatva rögtön kikalkulálja mennyi a várható idő a lemerülésig.A widgetre rákattintva előjönnek az érdekesebb dolgok, ahol már kicsit mélyebben is belenyúlhatunk.
S betűre előjön a Smart Settings, ahol vannak ezek a finomságok:
Nem akarom nagyon képekkel bombázni a cikket, így csak leírom, hogy Settingsben még lehetőség nyílik pár dologra, mint például az értesítő-led mikor égjen, időzíteni lehet a ki-be kapcsolást (nem próbáltam még), van Smart Endurance (ami nem tudom mi) és Apps Freeze Center, ahol ki tudjuk pipálni azokat az alkalmazásokat amiket ne zárjon be amikor rányomunk a widgeten található seprűre. De nem csak a lemerítést hátráltató lehetőségeket segíti a program, hanem a feltöltést is. Mint például, hogy van neki 3 fázisa. 80% alatti tartományban gyorstöltést ad az aksinak, 80%tól belassítja, míg a vége felé nagyon lassan tölti a maradék pár százalékot ezzel biztosítva a jó töltést.
De ellátták a programot battery calibratorral is, ráadásul nem úgy müxik mint a többi, ahol feltöltöd az aksit 100%ra, és benyomsz egy gombot. -Ezeket mellesleg nem is értettem hogy tudják í módon kalibrálni.- Ezt a programot feltöltés idejére kell belőni. Méghozzá le kell meríteni minimim 15%ra, töltőre dugni, és csak ez után indítjuk a progit. Amikor feltöltődött, be is van lőve az aksi![PAGE:3]Multimédia[/PAGE]
Hát itt a Logoutban hiába van gomb a video beágyarásra, szart se ér. -_-'
Így be kell érnetek két linkel.
Utcai videó
És beltériKépek terén nem tudom mit kell nézni szakmai szemmel. Azt tudom, hogy este semmit sem lát. Gondoltam csinálok pár szép képet az éjszakai városról, de szóra sem méltó.
Nappali fényben viszont egész jó...A makró nekem laikusnak aki nem ért hozzá, bőven megteszi.
A lenti képen az a sok kék az mind a törölközőm.Annyit hozzá tennék, hogy a gyárinál találni jobb szoftvert a g.playen, én most kipróbáltam ezt a ProCapture-t. És hát sokkal jobb képeket csinál, de most a gyárit tesztelem, és nem a különböző progikat.
Hát nem tudom mit lehet még mondani a multimédiás dolgokról, max majd megy neki egy update.[PAGE:4]GPS - Achilles? Vagy mégsem?[/PAGE]
Először amikor a kipróbáltam, sehogy sem akarta beindítani a GPS-t, míg fórumon javasolták, hogy kapcsoljam be a segédleteket, azaz az EPOt és az A-GPSt, de valamiért így sem volt hajlandó eleinte működni, mindig Wi-Fit kért. De az volt a furcsa, hogy nem is várt semmire abban a pillanatban, hogy engedélyeztem rögtön mutatta hol is vagyok. Ennyi idő alatt be sem kapcsolt a Wi-Fi, gyanúim szerint a háttérben már rég kiszámolta hol vagyok, csak sima hiszti volt. De a GPS tesztprogik még így sem voltak hajlandóak megmutatni hol vagyok. Akkor sem amikor kitöröltem az A-GPS adatokat. Viszont valami csoda folytán, és nem tudom mi segített, most minden müxik rajta. Futottam vele (runtastic), direkt csináltam hirtelen cikkcakkokat, és csak kicsivel marad el a Samsung Galaxy Ace GPSének pontosságával szemben. Egyszer amikor megálltam és csak egy kis lépést tettem hátra egy bő 5 méteres kilengést mutatott a térkép. De ezt, és a kezdeti Wifizést leszámítva jól muzsikált.
[PAGE:5]3G, Wi-Fi, stb[/PAGE]
Hát a Wi-fi sávszélességet nem volt egyszerű lemérni, de még így sem az igazi...
Ebben freemanone kolléga volt segítségemre, és ajánlott egy progit, amit minden android usernek érdemes felpattintani, ez az ES File Explorer File Manager. Ennek segítségével másoltam egy nagyobb filet úgy, hogy gépről volt megosztva LANon, és a wifiről csordogált le a telómra. Nem tudjuk hogyan de volt, hogy elérte a 60.000KB/s. Arra gyanakszunk, hogy ez csak a memóriába kiírt és ott "felgyűlt" data. De minden esetre az átlag sebesség sem volt kicsi, mert 25-30.000KB/s között volt az átlag. De szerintem az is előfordulhat, hogy KBit/sec volt, ami máris "csak" ~4MB/s, és így már hihető is.Azért csak hogy mit tud, lemértem a netemet, és itt az a baj, hogy gyenge a netem, így egyértelműen ez a szűk keresztmetszet. De a jó hír, hogy ugyan annyit hozott mint az asztali PC. Ha járok valakinél akinél van gyors net akkor ott is futtatok egyet.
Ugyan ezzel a progival megpróbáltam másolni OTG-pendriveról is. Eleinte azt hittem, hogy nem jó az OTG, mert nem dobott ki semmit az értesítősávba. De amikor bementem a progiba láttam, hogy ott van. Szóval ezt is leteszteltem, és eleinte gyorsabb, olyan 6MB/s volt a másolás aztán beállt olyan 4.5 és 5 közé. (CORSAIR Voyager)
A 3G-t úgy mértük, hogy egy barátom kölcsön adta a 4G SIM kártyáját és azon néztem meg. Igaz, egy belsőudvaros kocsma volt, így valószínűleg a térerő sem volt a legtisztább, de ez van...
Ugye egy tesztből nem maradhat ki az Antutu.
[PAGE:6]Specifikáció, Összegzés, Végszó[/PAGE]
Ha rendes gyerek lennék, most ide csinálnék egy patent kis táblázatot.... de nem vagyok, így legyen elég egy link.
Ami a telefon megvásárlása mellett szól: Nagyon igényes, jó anyaghasználat. Emellett a külső megjelenésre is nagyon ügyeltek, ez talán a legelegánsabb telefon. Az aksi az magáért beszél, aki mondjuk utazik, és ott játékkal ütné eé az időt annak elengedhetetlen. Maguk a játékok nem akadnak, én most a Real Racing 3-at próbáltam, és csak egyszer-egyszer akadt meg, amikor elindult a game.
Ami ellene szól: Nehéz, és hát sajnos Kínába nem 2 nap alatt gariztatod.
De mindent összevetve 265$-ért ezt a minőséget és teljesítményt itthon nem kapod meg 100-120.000 alatt.Remélem segített eldönteni, mi kell nektek!
Itt még kicsit offba megjegyezném, hogy a töpszli kis SGS ACE utén egy 5'esre átállni nagyon jó, 1óra alatt megszoktam. Nagyon tetszik, hogy könnyű gépelni rajta, és megvan az a határ, ahol már akár játszani és filmet nézni is lehet. És az amikor meglátok valakit aki azt mondja nem éri át és a kezébe veszi a telefont, hogy rendesen a markában van, nem is tudom hogy sírjak vagy nevessek. Én a rövid ujjaimmal egy kézzel használom, és mind a 4 sarkát elérem a kijelzőnek. Csak annyi kell, h az ujjaidra fekteted a telót, és nem markolod mint egy faasztallábat...
-
qkaleko
tag
válasz
megint én #143 üzenetére
Nem tudom, lehet, hogy az EU adapter miatt, nem melegedésnek mondanám, konkrétan 2 perc múlva tojást lehetne sütni a telefonon, a beszédhangszóró környékén, na meg a töltőfejen is.
PC USB 2.0 max. 500 mA
Sony Ericsson töltőm 850 mA
Lenovo gyári 2A vagyis 2000 mA,szóval egyáltalán nem mindegy..
-
megint én
őstag
NEm tudom neked hogyan meglegedhet, de nekem semmi gond nincs az égvilágon. És USB2-n nem hinném, hogy túl sok áramot kapna akármelyik töltőről. A kevés meg szerintem nem árt. Én most megnéztem ha bedugom a töltőjét, 2órát ír töltésre, ha a samsungét, akkor is, viszont ha USB+PC akkor 4órát jósul. Szóval ebből arra következtetek, hogy fele annyit kap PCtől, mégse gond neki.
-
megint én
őstag
Kész a Teszt!
-
tlac
nagyúr
köszönöm a képeket
egész pontosan mér -
qkaleko
tag
Tudnátok ajánlani valami normális európai töltőt vagy töltőfejet, ugyanilyen töltőáramút?
A gyárival csak a nyűg van nem elég, hogy az egész házban összesen 1 darab hosszabító olyan amibe belemegy ez a kínai eu adapter, de pár perc töltés után nagyon felforrósodik a telefon teteje is meg a töltőfej is. Jelenleg egy régi sony ericsson töltőfejet használok, de ez asszem csak 850es. -
tlac
nagyúr
egy ilyet kérhetek valakitől?
-
Hopkins_001
tag
válasz
gilimbgalamb #130 üzenetére
Nem rossz ez a átlátszó,de ez csak az oldalsó szegélyt védi,alul-felül nem,olyan mint a nilkin,ezen jobban látszik,mert színes.
A szilikon viszont teljesen körbe védi. -
gilimbgalamb
tag
Én egy ilyet rendeltem hozzá, hogy mire ideér biztonságban tudhassam:
-
megint én
őstag
Én szvsz jobban csípem a kéket. Eleinte nem tetszett, de kajakra feldobja a telót, a fekete tokokkal az a gond, hogy olyan semmilyenek. Több ismerősömnek is olyan van, és kajakra csúfítja a telefont. Jó, mondjuk a kék is, de szvsz nem annyira.
Szerk.: Igazság szerint az ami egy kicsit is kitakar valami ebből a telefonból az csúfítani fogja.
-
qkaleko
tag
Én írtam paypal kommentbe, hogy ha van rá mód feketét küldjenek, és azt is küldtek, gondolom nem véletlenül.
-
megint én
őstag
válasz
Hopkins_001 #124 üzenetére
Igen ilyet kaptam, és nagyon jól tartja, ilyen gumi az egész és nagyon jó a fogása is, nem csúszik, csak kicsit koszolódik.
-
megint én
őstag
válasz
Hopkins_001 #122 üzenetére
De mindenki mást-mást kap.
Mennyi idő az Antutu Battery? Reggel 10:56 óta megy és még csak part2...
És még mindig 42% az aksi.
Ja, és 28°Cos. Nem melegszik... -
Hopkins_001
tag
Aki Minidealről rendelt az milyen szilikon tokot kapott ajándékba? Kaphatnék egy képet róla?
-
Nekem power+hangerő le nem csinál semmit. Hogy mentitek le a képet?
-
-
megint én
őstag
Volt 2 ember aki kíváncsi egy ilyen alaposabb tesztre... És én magam lennék a 3.
Itt már próbálkoztunk megoldani a problemet, csak Win8 baszaxik.(#112) szpali
(#110) tlac
Nem lesz olyan kép...Ennek nincs ilyenje. Ezen valami APEXes ROM van, és nem érhető el benne az akuhasználati grafikon.
-
tlac
nagyúr
wow
mutatnál egy ilyen képet róla? -
tlac
nagyúr
válasz
megint én #105 üzenetére
nem tudok összekattinthatós megoldásról
de valami olyasmi kellene, hogy pl. a pc-n indítasz egy ftp szervert, aztán a telefonon megpróbálsz letölteni a szerveredről pl. egy filmet, de úgy, hogy ne mentse le, hanem rögtön a semmibe menjena telefonodra kellene egy busybox, terminál és akkor valami ilyesmit kellene bepötyögni:
ftpget 192.168.1.128 /dev/null bigtitsxxx.avide tényleg szükség van ilyen alapos tesztre?
a többség csak arra kíváncsi, hogy milyen képeket csinál, milyen a hangminőség, gps, összeszerelés -
-
megint én
őstag
Hát lehet mégis sajnát teszt lesz, mert már elnézést a PH-soktól, de szerintem is kutya egy sablon amit írnak minden tesztben, és Ti is azt mondjátok, privátban is. De meg kell hagyni, sok idő lesz akkor. Pl amin most akadtam el, hogy hogyan mérem le direct-wi-fit. Egy kedves fórumtárs leírta privátban, és csak az utolsó, egyben legfontosabb lépést nem tudom megoldani. PC-lankábelről megosztok egy filet- amit telóra másolok router wi-fijéről... De hogyan??? Nem tudom miért, de azt írja, nincs jogosultságom a file másolására. Pedig elvileg mennie kéne, nincs tűzfal, kivettem minden védelmet stb...
-
qkaleko
tag
64es kártyával próbálta valaki?
-
Hopkins_001
tag
válasz
megint én #96 üzenetére
Én inkább tőled várom a tesztet,az összes MA teszt sablon szöveg,bárki le tudja írni,hogy milyen hardver van benne meg gyári app stb.. pár nap alatt nem lehet kiismerni a telót
Viszont akinél egész nap ott van jóval inkább kiderülnek a részletekAmúgy én is megrendeltem a kicsikét
-
tlac
nagyúr
válasz
megint én #95 üzenetére
Mindig rinyált, hogy kapcsoljam be a wifit. És abban a pillanatban, hogy bekapcsoltam már jó is volt, de úgy, hogy semmilyen hálózatra nem csatlakozott föl, csak neki kellett, hogy be legyen kapcsolva... Nem értem.
a wifi routerek helyéből állapította meg, hogy hol vagy
Ja, am rám írt Legendd és lesz frankó mobilarénás teszt.
akkor neked nem is lesz teszted?
-
outsiders
aktív tag
Az enyém is már az országban, vám elé állítva
-
megint én
őstag
Ja, am rám írt Legendd és lesz frankó mobilarénás teszt.
-
megint én
őstag
válasz
gilimbgalamb #93 üzenetére
Vannak bugok, főleg a GPS körül, de értelmezhetzetlenek. Mint pl, hogy eleinte be volt kapcsolva a mobilnet + GPS, de a googlmaps nem akarta megmutatni, hogy hol is vagyok. Mindig rinyált, hogy kapcsoljam be a wifit. És abban a pillanatban, hogy bekapcsoltam már jó is volt, de úgy, hogy semmilyen hálózatra nem csatlakozott föl, csak neki kellett, hogy be legyen kapcsolva... Nem értem.
-
AsusBoy
senior tag
válasz
gilimbgalamb #93 üzenetére
-
megint én
őstag
Lesz a tesztben GPS, de sajnos elég lehangoló a helyzet... Ma este, vagy holnap estére megpróbálom befejezni.
-
G.I.JOE
senior tag
válasz
megint én #87 üzenetére
Ha az azonnal publikálomtól kiveszed a pipát, akkor tudsz próbálkozni, anélkül, hogy kirakná a cikket készként. Formázni ugyanúgy kell, mint itt hozzászólásnál. Kijelölsz egy megírt szöveget és rányomsz pl. hogy balra zárt. A képeket pedig igen, fel kell töltsd valahová.
-
-
megint én
őstag
És magát a cikket hogy írom meg???
-
megint én
őstag
Na most ért az aksi 50%ig. 49óra 19perc nyúzás után... De valami iszonyatmód nyüstöltem, a wifi, gps, stb minden mindig be volt kapcsolva, fényerő max, rengeteg letöltés, folyamatos videózgatás, és fényképezés, háttérben meg töltötte is föl rögtön a dropbox, játékokat még nem nagyon teszteltem, mondjátok, melyik az ami nagyon gépigényes, és érdekes/játszható. nem valami gagyiság.
-
szpali
addikt
válasz
megint én #78 üzenetére
A Speedtest.net alkalmazással is ilyen sebességet mérsz?
(biztos-ami-biztos: a mobilnetes kártya a SIM1-ben van ugye?)
-
szpali
addikt
válasz
megint én #75 üzenetére
telefonnal 3G-re csatlakozol, elindítasz egy wifi megosztást, lapossal rácsatlakozol és mérsz egy sebeségtesztet pl. itt: speedtest.datanet.hu/datanet.html
erre gondoltam
-
megint én
őstag
Majdnem minden "kívánság" teljesíthető má' csak az alábbiakat nem tudom
(#72) szpali
Runtasticot használok... De gondolom az is megteszi.
"ha megoldható, laptopról egy wifi tethering sebesség mérés" Az meg mi?(#73) tolvaj!
Csinálok "méretarányos" képet. KB úgy képzeld el mint a papírpénzt, csak egy centivel rövidebb.(#74) bableves88
A fókusz gyors, olyan 0.4 sec így becslésre. De csináltam vidit, ahol oda-vissza kamerázok, monitor, ablak, asztal, stb. Ott látszik, hogy még a nagy fényerőváltásokat is jól reagálja.Szerk.:
Hogy csinálok printscreent?? Hangfel/le + home, kikapcs+home nem mennek, valaki nem tudja? -
szpali
addikt
válasz
megint én #71 üzenetére
zsear, kíváncsian várom
ami engem érdekel:
- google navi, esetleg sygic; illetve runkeeper, nike run műxenek-e rendesen?
- a levehető hátlap tudtommal fém, mennyire melegszik vele?
- wifis böngészéssel/ebook olvasással kb. mit produkál az akksi?
- 3G fel/feltöltési sebesség?
- ha megoldható, laptopról egy wifi tethering sebesség mérés -
megint én
őstag
Sziasztok!
Készül a Tesztem a telóról, és meg szeretnélek kérdezni titeket, hogy mikre vagytok még külön kíváncsiak.
Természetesen az alap dolgokat nem sorolom most föl, amiket egy tesztbe mindenki belerak, de külön ki fogok térni a jó kis progijára, ami az aksit kezeli... -
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Felcsillant a szemem
erre a kis remekműre
.
Elsősorban a 4000mHa-s akksija szúrt szemet.Akinek van ilyen kütyüje írhatna nekem néhány sort
. MiniDeal.net-ről rendelném meg kuponnal 265$ért.
Hány napba telt amíg a kezetekben landolt ?De inkább a készülékről ha lehet 1-2 mondatot leírnátok akkor nagyon megköszönném
.
Alkalmazások ,játékok ,gps ,kamera és persze a telefon üzemideje érdekel elsősorban
Köszi a válaszaitokat előre is
-
Pár nap és az enyém is megérkezik
-
outsiders
aktív tag
Remélhetőleg az első eresztéses Aliexpressről származó darabokkal van csak kijelző probléma, az XDA-n senki nem panaszkodik rá, igazából egy rossz szavuk sincsen.... Szóval hajrá emberek, ne csak nekem legyen majd ilyen gépem
-
outsiders
aktív tag
Én ma rendeltem meg a drágát, valakinek megjött már? Hányan leszünk a "táborban" ?
-
chab7
addikt
Nem akarlak én meggyőzni semmiről. Szerintem csak tök mindegy hogy beépített vagy sem - miközben a P780-é beépített ugyan, közben meg mégsem mert simán kiszerelhető, és ezáltal cserélhető, csak nem úgy mint egy sima akkus esetében. De miért is akarnánk kiszedegetni mikor van reset gombja és eleve olyan sokat bír az akkuja hogy hozzá sem kell nyúlni.
Az elmondottaid alapján én meg az ellenkezőjének nem látom a hasznát ugyanis ha kevés a töltöttség és másnap tudom hogy kell a teli akksi akkor este feldobom tölteni, reggel 100%-al indítok.
Ezeknél már rég nem baj a rátöltés.
És akkor nem kell egy szatyor plusz akksival rohangálnom - ráadásul a szoftver eleve meghülyül és nem pontosan mutatja a töltöttséget ha cserélgeted.
Én meg jobb szeretem ha egy akksi bír sokat és nem kell vele vesződni mint többet cserélgetni (függetlenül hogy be van építve vagy sem.)
Békae -
tolvaj!
őstag
nem is győzködtelek
, nem is akartalak! ez szubjektív megítélés kérdése. én csak azt nem értem, hogy neked miért kellett így nekiesni, chab7-nek meg nem kellett volna túlreagálni. békét emberek!!!! neked nem tetszik, nekünk igen és szerintem megbeszéltük, és nincs sértődés remélem
-
betyarr
veterán
Sokmindenben igazad van,még abban is,hogy nem győztél meg.
Attól,hogy zászlóshajó,még ugyanígy unszimpatikus lenne,ha beépített az akkuja.Mindegy mi a márkája.
Nálam már a 3. teló szolgál külön töltővel és 2 akkuval.Való igaz,hogy a. Lenovonak dupla akkora az akkuja mint egy átlag telónak,de azt is vedd figyelembe,hogy az is lemerülhet napközben,csak mondjuk nem 2 nap után hanem 3-4.És mennyivel jobb lenne ennél is egy tartalék a zsebben.Így nem kell a telót "pórázra" kötni,csak akkut cserélni.És ezt nem fogom fel,hogy miben jobb a gyártónak így?Nem látom a hasznát. -
tolvaj!
őstag
nézd, én most nem meggyőzni foglak, csak elmondom az én álláspontomat, feltéve ha nem haragszol. bár akkor is elmondom
. valóban nemsok értelme van, de a sony és a HTC is beépített akkuval adta ki a zászlóshajóit. értelme van?- szerintem nemsok, de a lenovoban legalább ki lehet cserélni anélkül. hogy komolyabb kárt tennél a készülékházban. a HTC pl elnyerte a leg szervízelhetetlenebb mobil díját ( huh leírni is szörnyű
), mert nem lehet megbontani az unibody készülék házat. vitathatatlan érdeme a készüléknek, a nagy teljesítményű akku, mert míg mások két akkuval rohangálnak, addig ebben egy van és az túlteljesít mindent. gondolj csak bele, hogy ha cseréled az akkut, akkor az android hülyesége miatt egy két beállításod máris ugrik, míg ennél nem, mert benne van egy akkora, mint másoknál két akku. plusz ha kicseréled és bekapcsolod, akkor egy készüléknek akkor az indító energiafelvétele, hogy már kapásból nem 100%- ról indulsz az új akkuval hanem jóesetben 96-ról,de inkább kevesebbről. tehát ez nem meggyőzés, csak saját vélemény, nem kell mérlegelned sem, és köszönöm, hogy elolvastad
-
betyarr
veterán
ez van akinek nem alternatíva,és még mindig nincsen benne a magyarázatodban az,hogy egyáltalán mi a haszna a beépített akkunak.mert ugye EZ az általánostól eltérő,nem pedig azok,amelyekben cserélhető 2 mozdulattal.
de látom,ez csak felesleges szócséplés,mert nem meggyőzni szeretnél,csak győzködsz minden alap nélkül. -
chab7
addikt
Na és miért baj ha beépített? Amúgy meg a készülék megbontásával ki lehet venni (tán 3 csavar fogja), és gondolom idővel lehet majd szerezni hozzá valót. A kis matrica is azért van rajta, úgy hogy a házhoz van ragasztva vele, mert ha esetleg kiszednéd akkor ugrik a gari.
Na de majd ha már nem lesz garis (vagy épp leszarod amúgy is) akkor simán kiszedhető lesz. -
betyarr
veterán
én csak azt nem értem,hogy mire jó a beépített akksi
ha hagyományos lenne,akkor nem sokat gondolkodnék,hogy leváltsa a c2-t.
-
tolvaj!
őstag
araszol.... már kedvezmény nélkül 275. kezd alakulni
-
tolvaj!
őstag
minideal!
lenovo p780 275 dezső. diszkont kód:14ed -
okmaci
csendes tag
Érdekes, a minideal hírlevél azzal a címmel jött, hogy 10$ discount for lenovo P780, aztán magában a levélben már szó sincs róla (vagy csak én lennék nagyon vak?!) Nem mintha most megvenném, de ez közelgő leértékelést (is) jelenthet.
-
tolvaj!
őstag
csatlakozom! eddig a jiayu G4 volt a befutó, de a nyomorult 900Mhz 3g miatt váltanom kellett és nem nagyon van másik nagy akkus, OTG-s virtuóz a palettán. karácsony előtt tervezem a vásárlást, addigra talán landol olyan 250 körül az ára, ezzel a tempóval esélyes.
-
okmaci
csendes tag
Viszont megjelentek az első orosz videók a youtube-on, illetve találtam ugyanott vietnámi feltöltést is, illetve a minin már "csak" 285 dodó. Csökken, csak túl lassan. Mindegy, nekem ugyis csak kb 1 hónap múlva lesz aktuális a rendelés, de jelen álláspontom alapján ezt szeretném rendelni, ő a favorit.
-
CivicEsi
senior tag
Hmmm.
Jó áron lenne itthon, de én sokkal inkább szeretnék egy Mobilarénás tesztet olvasni róla előbb. -
okmaci
csendes tag
Beesett 300 dodó alá az ára a minideal-en. Rendelt már valaki ilyen készüléket?
-
-
Mitől A" osztályú egy készülék,és mitől P" osztályú egy készülék amikor ugyanaz a CPU: MTK6589 ARMv7 Cortex-A7 28nm Quad Core 1.2GHz
ugyan az a GPU: PowerVR SGX544MP
ugyanannyi ram
mind a kettő 5" kijelző
ugyan az a dual camera
a Lenovo 830-ba max 64gb sd card,a P780-ba max 32gb sd card stb
a különbség az A830-ba 540 x 960,a P780-ba 1280 x 780 pixels
és az akku.A830 Li-ion Battery 2250mAh,a P780-ba 4000mAh -
azopi74
addikt
Csak azt nem értem, miért nem mondjuk danny devito-val reklámozzák ezt a telefont?
-
Ed3r_X_
nagyúr
2-3 napos üzemidőt lehet remélni ettől vajon?
-
-
Ati1979
veterán
Szép darab!
Szegény Kobe-nak van már ideje reklámokkal foglalkoznia, miutána San Antonio kisöpörte őket a rájátszásból...
-
prolad
addikt
Szép darab,jók a képességek is,de Kínán kívül lesz valahol?
-
Retekegér
MODERÁTOR
A K900-ba nem fért volna ekkora akksi?
Kobe lesz az összes Lenovo telefon reklámarca?
-
zdanee
őstag
Azért ehhez már kosaras kéz kell, hogy átérd... Persze egy jó ideje mindenhez.
-
blade zte
őstag
Azért elfért volna picit több is, ekkora akksival láttam már kissebb telefont is.
vad35:Ez jó érv, akkor mostantól csak kínai telefonok lesznek, a többi ugyanolyan, csak drágább.
-
vad35
csendes tag
Nemértem miért kell mindenkinek telefont gyártani mikkor kb.mindegyik ugyan azzal a hardverrel jön:-\
-
Cyberpunk
félisten
Nem rossz az az akku méret eléggé reménykeltő.
-
pusszycat
nagyúr
Akku rekorder gyanús.
-
M5Norbi
őstag
Nem rossz.
DE millió ugyanilyen jó kijelzős,jó hardveres jó árú telefon van már a világon........a VILÁGON.....csak nem nálunk.......mikor érnek ide? Előbb lesznek elérhetőek a Marson mint itt?
Nálunk ez a tudás legalább duplájába kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Villanyszerelés
- Nintendo Switch 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- iPhone 11 pro max Gold , független 64GB
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest