- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Anduriel]
aktív tag
Esetleg azt nem tudja valaki, hogy a 2 SIM kártyás változat hivatalosan is kapható lesz-e Európában, vagy marad a webshopos zuggsmes megoldás annak aki ilyet szeretne?
-
NandorHUN
addikt
Azért P8-amat a felárért nem cserélném le erre.
Telefon maga tetszik, de 180 kicsit sok érte. -
MMMMMM
tag
Én azt olvastam egy külföldi weboldalon h a dupla kamera modulhoz legyártott lencsék 90%-kát nem tudták a p9-ekbe beépiteni mert hajszálpontosan ugyanolyan meretekkel kell rendelkeznie a monokróm és az RGB kamerának különben képtorzitas lesz az eredménye. Mára sikerült nekik ezt a 10%ot jelentősen megnövelniük.
-
bfecka
csendes tag
Nem tudom ki hogy van vele nekem tényleg ezzel a készülékkel egyetlen egy bajom van az ára.... 150 ezer lett volna valószinüleg a sznobokat leszámítva mindenki megvette volna.
2008 óta csak iPhone-m volt 2016 ig még össze nem tört a 6plusom 20 cm eséstől.... Gyorsan vettem egy LG G4c-t mert hirtelen erre futotta ami dög lassú volt. Viszont párom P8-ja nagyon tetszett így szereztem én is egyet... Hihetetlen jó telefon sokkal jobb mint az iPhone 6 plussom volt.. És nem kell tokba tenni mert nem féltem annyira.
Egyetlen egyszer se fagyot le a készülék a 2 és fél hónap alatt. Az iPhone 2-3 naponta lefagyott.... És nem csak a 6 plusom de az 5 is..... Akármit csinálok a P8-on kibir egy napot az iPhone és az LG soha nem birta ki....Ha a P9 csak annyira jó mint a P8 már megéri. De tesztek alapján a kamera nem olyan rossz (legyen mondjuk egy 25-30 ezres fényképező minőség akkor is egy olyan kamera van a zsebedbe amit mindig magaddal hordasz....)
Ami negatívum hogyha már 180 ezer az ára akkor legalább nyomásérzékeny kijelzőt tehetek volna bele..... -
thomech
tag
Sziasztok!
Aki esetleg ki szeretné próbálni élőben, az menjen a Mammutban lévő MM-ba, ott már van kirakva
-
AMD Power
titán
Media Marktnal mar elorendelheto 180e.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Stauffenberg #167 üzenetére
tény, hogy nem csak az EUR árak emelkedtek, de ettől függetlenül a gyártók a beszállítóknak többnyire USD-ben pengetnek, és az európai leányvállalatok felé is USD-ben határozzák meg az alapárat, majd ők ezt EUR-ban kifizetik, szóval ezért ne bagatellizáljuk el a két valuta átváltási rátáját, mint befolyásoló tényezőt.
a Samsung pl. egy csomó komponenst legyárt házon belül, aztán mégis ugyanannyiba, vagy többe kerül az S7, mint a konkurencia termékei, akik ráadásul egy valag cuccot beszállítóktól kell, hogy vegyenek.
-
-
válasz
Graphics #191 üzenetére
Igazán engem se!
Vannak nekem is,na meg kb 2 perc "vííáározás" után amúgy is hányingerem van!
Eddig az volt az indok az FHD-ra hogy,az mindenre elég,erőforrás és akku kímélő,nagyobb felbontásnak csak a VR miatt lenne értelme,de az meg nincs a Huaweinek!Hát de van!
Gondolom szép képe lehet FHD mellett!Szerintem emiatt a Huawei az első meccsett ezen a területen már most elvesztette a többi gyártóval szemben,tartalom ide,tartalom oda!
Amúgy a legjobb megoldás erre,amit a Sony csinált a Z5 Prémiummal!Csak 4K tartalom mellett 4K,amúgy "csak" FHD-ban üzemel erőforrás és akku kímélőn.Nem sűrűn mondok ilyet egy Sony feature-re,de ez követendő lenne! -
-
zsoltyyy
senior tag
Nagyon tetszik az eszmecsere.
640xl...A telefonhoz meg. Nagyon jónak tűnik ez a kamera.
De ahogy már írták is az f/2,2, optikai képstabilizátor nélkül szerintem kevés.Elképesztő, hogy manapság itt tartanak a mobiltelefonok kamerái.
-
-
atike
nagyúr
-
-
dokee78
félisten
válasz
bluemirage #156 üzenetére
EMUI a ludas,EMUI-n nem működik alap esetben az Xpoosed+Gravity Box.
Pixelphone Pro alkalmazás sem.ORCA58 Huawei Ascend G620s
-
No1joepapa
csendes tag
Köszönöm szépen a remek, részletes tesztet. A kamera kifejezetten tetszik
Azért a Leica egy régi motoros ebben az iparban.
A Huawei előtt pedig le a kalappal. Egy remek készüléket sikerült alkotni.
Amint kapható lesz nekem kell!!! -
ORCA58
addikt
Úgy érted, hogy a jó képet direkt lerontották? Kötve hiszem. Az más, hogy nem a maximális méretben tették fel. Nem tudom milyen effektet használtak, hogy ilyen kék lila foltos legyen az esti oroszlános kép. Éppen kisebb méretben kevésbé szabadna látszania a hibáknak.
De majd ha lesz teszt is, kiderül az igazság. -
Shyciii
veterán
válasz
bluemirage #171 üzenetére
Nekem is hiányzott egy ideig a Moto X után az Active Display, hogy pl legyezhetek előtte, és rögtön mutatja az időt, értesítést, és mindezt olyan minimális fogyasztással hála a segédprocinak, hogy szinte semmit se evett, de nagyon könnyen visszaszoktam az értesítőled-re, sőt. Két koppos ébresztés is elég nekem, szal először jópofa dolog volt a legyezés, meg kis mozdításra való ébresztés, de hosszútávon már nem olyan nagy dolog
-
Könnyen lehet...
Majd én is utána nézek, mert érdekel.
Ez az egy (glance screen) fog hiányozni az L925 után, amikor P9-em lesz... na meg a kisebb méret... De hát ez van. Tudom, hogy hihetetlen, de pont emiatt vettem 2 órát is. Egy szépet és egy hétköznapit... mert eddig csak elővettem a telefont és láttam, hogy hány óra, anélkül, hogy felébresztettem volna és tekertek volna a magok. Be kell látnom, hogy a legtöbb telefonnál ez sok villanyt fogyaszt... főleg ha valami okból sűrűn kell nézegetned... Ezért inkább visszatértem a 20. században és órát hordokAmi egy glance screen-es telefonnál felesleges... sőt még részben az okosórákat is kiváltja a glance.
-
Shyciii
veterán
válasz
bluemirage #168 üzenetére
És a Nokia/MS pedig a Motorolától másolta, aki sokkal jobban oldotta meg a Moto X-ek esetében Active Display néven
-
Sok technikai újdonság bukkan fel, majd ilyen-olyan okból (piaci, vagy egyéb bukás) eltűnik. A HTC 2013-as, One szériával debütáló ulrapixel megoldás pl. hibás volt, elbukott.
Úgy gondolom, hogy a P9 dupla kamerája min. a Huawei-nél még min. néhány további típuson át velünk lesz... folyamatosan csiszolgatva. De könnyen lehet, hogy hasonló megoldás másoknál is feltűnik majd. A Samu nagyra van az Always On-os Amoled megjelenítéssel, miközben a Nokia/MS más sok év Glance Screen nével jobban megvalósította és majd minden telefonján szerepel. Valahogy erre számítok itt is. Az elv egyszerű és pont ettől zseniális. Ma már van olyan számítási kapacitás, hogy a két képből valós időben egyet csináljanak. (ez persze ebben a formában enni fogja az akksit) Így a felhasználó nem érzékeli az eljárást, csak fényképez és élvezi.
Én ezt gondolom a kameráról. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
fogtunder #158 üzenetére
Ki mondta, hogy az EUR nekik elsődleges pénznemük? Egyébként a dollár sem az.
Én arról beszéltem, hogy itthon a régiós (EMEA, CEE, stb) nettó SRP árak az irányadók, amik az EU-ban a GBP-t használó tagállamokon kívül EUR. Nem csak az EUR árak szaladtak meg az utóbbi években, hanem az USD és a gyártók hazai pénznemeiben meghatározott árak is.
Drágul a gyártás, egyre fejlettebb/összetettebb technológiák kerülnek bele, egyre többfelé kell licenc díjakat fizetni és már követelmény, hogy ne csak drágának nézzen ki a telefon, de anyaghasználatában is legyen prémium.
-
ORCA58
addikt
Ez jutott eszembe nekem is. Azoknak van tapasztalata - és ezek szerint sokaknak az LG táborából-, akik használat helyett szervizbe rohangálnak a készülékükkel.
Láttátok a sokak által előre dícsért HTC 10 kamera képeket? [link] Szerintem messze elmarad a Huawei minőségétől. Sötétbe pedig nagyon durván.
-
Polllen
félisten
Megtetszett a kütyü, szívesen kipróbálnám.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Stauffenberg #71 üzenetére
És az ugye megvan, hogy egyik távol keleti gyártó sem az Eurót használja elsődleges valutaként? Minden dollár alapon megy, ahhoz képest meg elég sokat gyengült az Euró/HUF.
-
-
janeszgol
félisten
válasz
Stauffenberg #152 üzenetére
Csak megerositeni tudom. Az ocsem telenornal vasarolt g4 teloja bootloopba kerult. Keresemre a 13. keruleti szervizbe vitte es pontosan 24 or mulva atvette. (Alaplapot csereltek.)
Tehat sehova nem kuldtek.
Az LG szervize a legjobb szerintem, bar a Nokia (MS) is jo. -
Stauffenberg
nagyúr
Nem rábeszélni akartalak az LG-re, csak a téves információkat akartam eloszlatni. A Telemaxhoz elsősorban a szolgáltatónál leadott LG készülékek kerülnek, aki a márkaszervizbe viszi, azoknak a jelentős részét maga az LG javítja, nem a Telemax.
Azt meg tudod pontosan, hogy hol a telefonod, kapsz egy kódot, amivel neten követheted a javítás állapotát és a telefon aktuális helyét is.
-
dokee78
félisten
Specifikációkból ítélve a P9 Lite lesz 120.000,ha nem több.
Szép jó meg minden,de drága.
Sőt az EMUI felületet eleinte szerettem,de van pár alkalmazás ami nem működik Emui alatt.
Igaz kisebb kategóriás Huawei telóm van,de EMUI. -
qbeer666
tag
válasz
takacsbotond #143 üzenetére
Ezen nem kell izgulnod. Nekem Honor 7-em van, és ebben is 3gb ramból általában 1,2 gb szabad masszív használat mellett, alapból meg 2gb szabad.
-
atike
nagyúr
P9 Plus tesztet is remélhetünk? Nagyon érdekel, hogy a felárért megéri-e a hozzáadott plusz...
-
törölt tag
Nagyon szép és jó telefon,jó vételnek fog számítani megjelenése után fél.évvel.A kezdő ára igen brutál.
-
válasz
takacsbotond #143 üzenetére
A 3GB-os verziónál. A nagyobb memóriás tesó nálunk még nem kapható egyenlőre.
-
takacsbotond
őstag
Ok, hogy 1,8-2,2gb érhető el szabadon a ramból, de a 3 vagy a 4gb-os verziónál?
-
zsoleer
senior tag
Szerintetek lesz hozzá , a telekomnál valami extra az előrendeloknek? Pl: Talkband B3?
-
zsoleer
senior tag
Nézegetem a képeket, és azt látom hogy tényleg jó a minőség de,sajnos ha nagyitasz elégé zajosak.Remélem hogy ezen szoftveresen javítanak, bár sajnos a Huawei support elég gyenge...
A várom nagyon a g5 és a m10 tesztet -
.DLL
veterán
Az lesz majd a következő világújdonság, hogy az egyik készülékben KÉT ujjlenyomat olvasó is lesz: egy elöl, egy hátul - "mi figyelünk a felhasználói visszajelzésekre", másikon meg az egész kijelző felülete bárhol képes lesz regisztrálni az ujjunk mintázatát, ezáltal ott lehet majd hozzáérni ahol épp kézre esik - "mi az élen járunk az innovációk terén". stb.
-
kpal
nagyúr
Jó teló.
De azért Lumia 1020 vastagsága is vállalható pláne amilyen képet tud mai vasak között . Ami igazán zavaró Galaxy S4 zoom vastagsága . -
hibavissza
veterán
A Nokia 1020 után ez a második telefon teszt, amiben a fotóikról nem az ugrik be nekem azonnal, hogy mobilos....
-
A hátlapi fingerprintes telókat nem nagyon szeretem,sokszor van autóstartóban,vagy asztalon a teló,ezen esetekben nagyon nincs kézre.
Nekem bejön az előlapi gombba rakott verzió,de mivel sokan köpködik az előlapi homegombot,ezért akkor azt mondom csináljàk úgy mint a sony,rakják az oldalsó gombba!
Kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad! -
TTTotya
senior tag
A HTC 10 kamerájába viszont került OIS... az összesbe. Személy szerint ezt fontosabbnak tartom.
Mindenesetre a Huawei nem lőtt bakot ezzel a készülékkel. Jól sikerült, szinte mindenben kellően előre léptek. A kamera már most is nagyon jó, de még tuti tudnak csiszolni rajta. Külsőre nekem egyáltalán nem jön be, a hátlapon lévő fingerprint scanner számomra nem praktikus.
-
Carlas
senior tag
válasz
Stauffenberg #108 üzenetére
De szervizeli o is es azt nem mondjak hogy ki hol javitja majd. Mind1 annyira nem izgat lg-t nem vennek.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
szdavid8585 #115 üzenetére
Azért egy tech fórumon ilyeneket írni... Nagyon nevetek.
Szerintem mindannyiunknak jobb lenne, ha a bicikli témában lennél inkább aktív.
Ez a telefon meg nem iPhone copy egyáltalán, max az alsó hangszóróra és a hátlap alsó részén lévő fugára lehet mondani, hogy hasonlít valamennyire.
-
nem dobtam hátast a kamerától....
-
-FreaK-
veterán
A P9 Plus szinte tuti, hogy FHD Amoled, Pentile elrendezéssel, ugye?
-
GSPLR
senior tag
válasz
szdavid8585 #115 üzenetére
Szeretnék kérni a cuccból, amit tolsz.
-
Quqesz
nagyúr
Szép és jó telefon lett. A többi majd kiderül (hibaszázalék,support). Ami picit előnye a htc 10 kamerával szemben, hogy van iso50 és 30 másodpercre is feltornázható a záridő(htc 10: iso 100 és max 2 sec záridő)
szdavid
Á-nem
Ha így nézed, akkor kb a piac fele szifon koppintás! De abban azért van igazság, hogy kevés gyártó mer új arculatot kitalálni(pl G5, bár nekik most nem annyira sikerült)GSPLR
-
-
Scrydhan
senior tag
Egyébként elvből nem SD 820 van benne?
-
jacis
nagyúr
Nagyon szuper ez a telefon. Az első kínai ami igazán tetszik.
-
Stauffenberg
nagyúr
Az LG-nek az országban több helyen is van saját márkaszervize. A legnagyobb (központi) a Váci úti a XIII. kerületben. Helyben javítanak, saját apparátussal, csak ha betelt a teljes kapacitás vagy nagyon speciális a probléma, akkor küldik tovább a Telemaxhoz, de mivel a többség 1-3 munkanapon belül visszakapja a készülékeit még akár alaplap vagy kijelző cserével is, így sejthető, hogy erre ritkán van igény.
Az LG G4 topikgazdája vagyok, egy kevéske rálátásom akad az LG márkaszerviz működésére (saját tapasztalatom is van velük).
Gyere át a G4 topikba, 10-ből 9 embernek pozitív a véleménye a márkaszervizről, igenis sokat számít az ilyesmi is.
-
Gstyler
senior tag
P9 lite mikorra várható? Az lesz még izgalmas, bár ennek az árát nem sikerült olyan jól belőni, mint 8as szériát.
-
Napfénysüti
nagyúr
Szép és remek telefont tett le az asztalra a Huawei.
Érdekes ez a dupla kamerás megoldás. -
.DLL
veterán
Esetleg lehetne a front-kamera tesztelésénél az előtérben is valami, hiszen ezek fókuszát ma már kifejezetten közelre lövik be, (karnyújtásnyi távolság, szelfizésre).
Így gyakorlatilag nem sok jön le a tudásából. -
rizso
addikt
Gyönyörű telefon, az tuti
Kamera viszont kétes érzéseket váltott ki belőlem. A raw-ból készült képek brutál jók, viszont ezt nagy valószínűséggel bármelyik raw opciót felvonultató teló tudja. A normál jpg-k, amik a telóból jönnek ki, már inkább átlagosak szerintem - és hogy házon belül maradjak, talán a Mate 8 képei jobban bejöttek. Videó szintén gyengécske a két tesztvideó alapján.
Kíváncsi leszek a HTC 10-re, 1-2 tesztkép alapján ott eléggé rendben van a kamera, sima jpg esetén sincs komolyabb mosás.
Lassan ideje lecserélnem a Note 4-et, noha nincs vele semmi gond, de talán egy kicsit kisebbre váltanék, mint pl. P9 (P9+), HTC 10, LG G5 (bár itt meg félek, hogy gagyi lesz a moduláris rész illesztése - lásd pl. Sony Xperia P és társai).
-
Fejvadi
nagyúr
Tetszik a telefon, köszi a részletes tesztet.
-
davidsone
addikt
uhh kemény vas
-
GSPLR
senior tag
A szolgáltatós árakra kíváncsi leszek, bár van egy olyan érzésem hogy nem ott fogom venni. Voda híres a szar árazásáról...
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #71 üzenetére
A készülékek java Kínában készül, ahol egyrészt folyamatosan erősödik a yuan, másrészt folyamatosan emelkednek a bérek is, így a gyártók kénytelenek emelni, ha pozitívan akarnak kijönni a dologból.
Kopi31415: Nem lenne rossz, főleg ha vissza tudnának állni az árazással az ilyen 350€ szintre a múlt évi Nexusok helyett. De gyanítom, hogy más lesz itt majd, mert még fél év, mire az idei Nexusok jönnek, azért addigra ez a hardver már benne lesz a korban.
szerk.: Egy problémám lenne a Nexus variánssal: abból biztosan kiszednék a memóriakártyát, pedig az jó dolog, ha van -
motoflug
őstag
Jónak tűnik, a kamera szvsz. tényleg üt. A szerző pedig kellemesen ír.
-
CB
senior tag
A Huawei P8 is megmozgatta a fantáziámat, a P9 pedig lehet, hogy elcsábít.
Nagyon szép, és nekem az emui is tetszik. Most fej-fej mellett van nálam az LG V10-zel. -
doooo
veterán
A RAW képek csodálatosak! Egészében is jó telefonnak tűnik. Úgy látszik, hogy az idén minden gyártó ütős flagship-eket dob piacra.
-
pumukli21
csendes tag
Aranyban nagyon szép
http://www.theregister.co.uk/2016/04/06/huawei_p9_hands_on/
http://consumer.huawei.com/en/mobile-phones/p9plus/ -
batai15
félisten
jó teszt volt. Maga a telefon nem rossz, de nem jön be a kirin soc.
Maga az emui meg egy nagy miui koppintás, és durva a telefon ára is . -
Martin1910
csendes tag
Arról lehet tudni, hogy milyen az IP besorolása? Van annyi, hogy eső közben is lehet használni normálisan?
Valamint várhatóan szoftveresen meddig lesz támogatva a készülék? -
Letölthető RAW-ok nincsenek, vagy csak én nem találom őket?
-
pumukli21
csendes tag
Nagyon jó lett gratula a gyártónak, azért én inkább ezt venném mint egy Nokia Lumia 1020 -t- hiába a jó kamera.... használhatatlan a felület....
Várjuk csak meg a Plust- tökéletes kijelzőméret
Sent from LG G -
migabi24
nagyúr
Hajrá hüvely csak így tovább, a P8 is piszok jó ez meg főleg
-
AMD Power
titán
De király lett! Nem csalódtam!!
-
Goxi
tag
Hogy prognosztizáljátok, az eddigi p8 tapasztalatok alapján mennyire tartják az árukat a Huawei telók? Ha picivel lejjebb menne, pár hónap múlva, akkor ez nézne be Honor7 helyett.
-
Farkas82
tag
Tudtommal gyakorlatilag az összes nagyobb márkának magyarországon a Telemax végzi a szervizelést, immentöl kezdve a jobb szervíz nem érv eggyetlen márka mellett sem. Bocsi nem láttam az utolsó hozzászólásodat, de a honlapuk szerint az LG-nek is ök szervizelnek. Egyébként én sem vagyok velük megelégedve, engem egy s4-gyel szívattak.
-
natë
nagyúr
Nagyon tetszik a kamera minősége, jó telefon lett!
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
undersance #64 üzenetére
Nem fogalmaztam egyértelműen. Nyílván a Kirinnel hasonlítottam össze. Hogy ebben utóbbinak full hd-t kell "csak" meghajtani..
-
zsoleer
senior tag
Jelenleg egy lg g2 használok, nagy megelédesel azért mondtam hogy jobb az lg mert garanciális ügyintézés példás és ez számit.A hüvelyt meg ugye a telemax javitja, ami sajnos nem a legjobb.
-
amadeus11
senior tag
Nagyon szép a készülék, én is elfogadnám.Nekem az első oldalon lévő LETV van (60 ezer ft). Felmerül a kérdés megér-e háromszor annyit ez a hüvely. Nekem persze nem, de aki a legjobbat akarja magának igen. Tényleg nagyon szép telefon, a P8 is az volt. Tetszik!
-
ORCA58
addikt
Nem tudom, de nekem az LG nem jön be.
tDr1v3r
Milyen nagyokhoz? A 3. legnagyobb gyártó a Huawei, és szerintem pont ők haladnak jó irányba (kivéve a szoftveres gombokat).
Mióta Huawei-em van nem is akarok más rendszert. Az ikonok akkor vannak ömlesztve, ha mindet kipakolod, különben logikusan mappákba szervezhető. Akinek App Drawer kell e mellé letölt egyet.
A megjelenítést, ikonokat képernyőzárat úgy variálod ahogy akarod.Szép, és az ismertető alapján kiváló telefon. Öröm, hogy a kamera nem lóg ki a házból.
-
Nigér
őstag
Állati jó ez a telefon, a kamera akkorát üt mint Bud Spencer.
De lehet kövezni, QHD-t hiányolom belőle... -
Zyelor
aktív tag
Egyet mondjon el nekem valaki, mi a rossebbtől mentek fel a csúcsmodellek árai 2 év alatt ~40k-50k Ft-tal??
2 éve a P7 130k volt, ez meg már 180k, a Galaxy S5 200k, az S7 240k, az LG G3 145k volt, a G5 pedig 191k körül alakul.... Komolyan ez mi?!
-
tDr1v3r
veterán
Biztos tele van apróságokkal, nem is kételkedek benne, de... tényleg zavar az UI. A Google Material Design-ja se kiváló, ott a tipográfiával vannak bajaim de ahhoz legalább igazodnak a fejlesztők is, egy Materialos app szvsz kilógna elég komolyan egy Huawei-s rendszernél.
Látom hogy mit akarnak eléreni, iOS-hez hasonlóan keverik az átlátszó és flat elemeket, de ahogy ott se működik túlzottan jól így itt sem. Sőt, sokkal rosszabb szvsz... de persze ízlések és pofonok.
Igazából így is a piac legszebb telefonja, magasról ver mindent szerény véleményem szerint, még én is elgondolkodtam rajta hogy az iPhone SE helyett (igen, kis telefon helyett péklapát) ez legyen a következőm. Remélhetőleg lesz belőle GPE, vagy legalább épül rá majd Nexus... ilyen kinézetet felesleges lenne elpazarolni így, még ha csak én vagyok úgy vele hogy nem tetszik a felülete. Bár addigra már valszeg telefont váltok, nem fogom megvárni...
(#24) SolidMetal91: Ne viccelj már, a tizenpár éves D70-em jobb képet köp ki magából egy mezei kitobival... telefontól jó minőség, de nemhogy DSLR, de még bridge szinten sincs feltétlen.
-
iNfAntRy
senior tag
Maga a telefon eléggé rendben van, design szempontjából szépre sikeredett. Ami még mindig meglep az az új Exynos proci hihetetlen ereje. Nagyon brutál. Az S7-ben egy QHD kijelzőt kell meghajtania, itt egy full HD-t és mégis elég nagy a különbség a pontszámokban. Bár értelemszerüen nem a pontok számítanak, ez egy szubjektiv észrevétel volt.
-
Carlas
senior tag
válasz
Stauffenberg #54 üzenetére
Igy van mobilhoz képest nagyon nagyon jó cucc.
-
Carlas
senior tag
válasz
SolidMetal91 #24 üzenetére
Akkor szerinted ez ezekben jobb mint egy Nikon D7000 vagy egy Canon 550D esetleg egy Canon EOS-1D Mark IV + egy jó kis esetleg fix optika, részletességben, vonalélességbe
? Mert szerintem nem hogy ezeknek de egy jobb Bridge, vagy 4/3-as Milc közelében sincs. Azért csodákat szerintem ne várjunk a lófing optikától, meg a parányi érzékelőtől. Ez egy telefon, sosem lesz egy szint, de az tény hogy szépen lehet vele gyors képeket lőni kint a fényben. Sötétben ez is kuka. Teló szinten nagyon frankó lett, bár szerintem egy Lumia 1020 megeszi bármelyiket még mindig fotóban. De ezt elfogadnám amúgy. Kiv leszek a szolgáltatós árra.
-
GIJoe
addikt
Se 4K videó, se HEVCbe
, eh, Na majd a Meizu Pro 6, abban bízom azért...
összességében olyan mintha picit visszafogott lenne, tehát 10 hét múlva jön egy P9 ultra max, vagy mi... -
Stauffenberg
nagyúr
Alig várom, hogy élőben is tesztelhessem a kameráját, mert érdekes a koncepció, na meg a Leicához való vonzódásom sosem volt titok.
De látatlanban annyit tudok leszűrni, hogy:
- Brutális dinamika mobilhoz képest, le a kalappal!
- Egész jól kordában tartja a képzajt kevés fénynél
- Az optika minősége pazar
- Ötletes a dupla kamerás koncepció és az is, hogy lehet valódi monokróm fotókat készíteniViszont kritizálni is tudnék mit:
Sajnos az f/2.2 fényerő gyenge, főleg képstabilizátor nélkül és szerintem ez az a pont, ahol elveszíti az értelmét az egész dupla kamerás koncepció. Most ott tartunk, hogy jönnek a mobilok f/1.8 fényerővel és optikai képstabilizátorral. Ezeknek önmagában van bő fél fényérték előnyük és további 2-3 fényértéket meg tudnak fogni a jobb optikai stabilizátorok (saját tapasztalat, hogy az LG G4 például képes rá). Igaz nem ilyen kecses, készülékházba teljesen belesimuló kivitelben.
Kérdéses, hogy a monokróm szenzortól kapott segítség mekkora előny érzékenységben (ha 300%-al számolunk, az 3 fényérték). Legjobb esetben is csak nagyjából fej-fej mellé jön fel, mindezt dupla energiafelhasználás mellett.
Ahol ennek értelme van, az a szűk mélységélesség szimulációja, de ennek a hatékonysága még mindig esetleges.
Én szívesen láttam volna egy olyan dupla kamerás megoldást, ahol két különböző látószögű objektívet kapunk.
-
Balint1408
aktív tag
Jó csak a kamera nem győzött meg.
-
AngeloDivina
aktív tag
Nagyon jó telefon, de P8 tulajként annyira nem mozgatott meg hogy lecseréljem. Talán az utódja ha kap csepp és por védelmet.
-
kymco
veterán
Remélem esik majd az ára, mire nekem esedékes lesz a váltás...
-
szami777
addikt
Megvett kilóra ez a telefon.
Nyáron váltok majd ketyerét, ha esetleg lenne ekkora keret, biztos ezt venném a Samu és az Lg flagship-ek helyett.
De az biztos, hogy Huawei-re váltok (honor7, p8) , nagyon szimpatikus a cég koncepciója, munkássága. -
maser
tag
Nagyon tetszik. Köszi a tesztet!
-
Shyciii
veterán
Kamerával nem vagyok maradéktalanul elégedett. Dinamika tartomány kimagaslóan jó, de sok képen eléggé el vannak mosva a részletek, sőt...HTC M10 teszt fotóit elnézve (GSMArena) jelentősen részletgazdagabb fotókat csinál, mint a P9.
-
joey04
titán
iPhone SE teszt holnap lesz ezek szerint?
-
undersance
tag
Nagyon klassz telefon, ahogy a teszt is nagyon jó lett!
Nem is tudtam, hogy kijött az EMUI 4.1, gondolom ez az első modell, amire ez került.
-
bigsee
addikt
"Bónuszként jár a Huawei Magyarország 3 éves gyártói garanciája, 3 hónapos azonnali cserével meghibásodás esetén, illetve 3 hónapos kijelző cserével, ha ez idő alatt az 5,2 hüvelykes panel betörne."
Ez egyébként csak erre a modellre érvényes (vagy a többi Huawei-re is)?
-
chakram6706
csendes tag
Akárhogy is nézem, úgy látom én rossz helyen dolgozom
ilyen mobilokat tesztelni megtiszteltetés lenne. De hát marad a nyál csorgatás, meg a mate 7 ( ami egyébként nagyon szuper)!
-
.DLL
veterán
Brutális dinamikájú fotók! Hardveresen nagyon jó koncepció, szoftveresn kell még a lehetőségeket teljessé tenni, pl. lehessen FF RAW, illetve tudjon olyat, hogy egy kattintással lementi a színes és a FF képet is külön fájlba, esetleg mindkét szenzor RAW adatait is külön-külön fájlba. hát mi a fenéért lenne ilyen erős vas egy telefonban ha ezeket nem tudja, ez ne legyen már megerőltető feladat egy ilyen SoC-nek.
Külsőre rendben van, de az ideálistól azért messze áll sokak szerint: ez a modell lehetne 5", FHD, dedikált vezérlőgombokkal a kijelző alatt, a nagytestvér pedig 5.6" QHD és akkor mindenki megtalálhatná a boldogságát.
-
kmóricka
aktív tag
Kell
-
hakydakillah
senior tag
Jó kis teló lett, kár, hogy nincs belőle full fekete. Tudom ez most a trend, de nekem egyre kevésbé jön be ez a 2-3színből álló teló megközelítés.
-
DJosef
őstag
Tetszik a P9, de nem érzem azt, hogy többet adna mint a P8-am.
Ha cserélnék akkor inkább Mate8, vagy P9 Plus(ha olcsóbb lesz)
-
Hallosz
senior tag
Klasz darab.
És már megint, vagy még mindig a méret. 4.5" miért nincs. -
puncsos33
csendes újonc
Azért nem olyan rossz az ára...180k...s7 210k ennek jobb a kamerája,s7- meg vízálló + qhd,kérdés + 30-at r,vagy sem ezért + ez legalább nem összetévesztendő más teloval,nem olyan biztos,hogy túlárazták a p9-et,pláne ha gyorsabban fog esni az ára,mint az s7-nek,ami elég valószínű.
G5 már más,mert ott csak 10k eltérés van kb,de kérdés mennyi embert tudnak megfogni,vagy elriasztani a legó kialakítással,kamerában eléggé egy szinten vannak a top-on,
htc10 meg tuti 200 felett lesz bőven,ilyen téren nem igazán lesznek vetélytársak + nem is vízálló,csak hogy tudjon valami +-t,mint az s7,kérdés hangzásban és kamerában mit fog tudni,mert összerakás minőségében már nem nagyon verheti a p9-et.
3-4 hónap és elég jó ajánlat lesz a p9
-
Amit a tesztben is írtak. Nem mindenkinek jön be..
Nagyokhoz? Nem tudom, de nekem a nagyok rendszere nem jön be.
Kinek van igaza? Senkinek.
Nekem volt több Huaweihez is szerencsem, es egy valami nagyon bejött , a rendszer.
Nem a vizuális megjelenes. A hasznalat során apróságok, könnyen es jól működő rendszer -
tDr1v3r
veterán
Az a baj, hogy a Nova nem tüntetné el a teljesen szétcseszett almenüket, notification shade-t és társait... nekem ez így nagyon nem jön be, pedig simán köröket ver a 6P-re a kinézet.
Sajnálom hogy szoftveres téren még nem tudtak felnőni a nagyokhoz, a kinézet nagyon ott van. Na majd legközelebb...
-
-
Én pl előbb adnék ezért pénzt mint a G5ért!
Hogy hol lesz ez a telefon?Használtpiacon,ahol a hosszabb gari miatt igen kelendő lesz majd abban az időben,arról nem is beszélve hogy nem mindenki cserélgeti évente,vagy 2 évente a telefonját,azoknak pl nagy előny a 3 év gari. -
Eloszor amikor kiprobaltam is markáns véleményem az volt, hogy kiváló.
Minőségi telefon, jo hardver , szoftver. A kamera nagyon jó, es az ara is megfeleo.
A teszt az utóbbi idők egyik legreszletesebb írása, A kamera főleg!
Köszi
-
dankoi
csendes tag
Hatalmas köszönet a RAW képekért és a rendkívül részletes kamera tesztért!
Az éjszakai képeken tényleg durván kijön a kézi és a manuál mód közötti különbség, RAW-ban pedig tényleg hihetetlen jó képeket lehet készíteni vele!Idén végre érdemi fejlesztéseket is letettek az asztalra a gyártók kamera fronton.
-
SolidMetal91
csendes tag
A kidolgozott RAW-ok elképesztőek. Azokra túlzás nélkül azt lehet mondani, hogy - 2010-es - DSLR minőség, ha csak a tiszta részletességet, vonalélességet nézzük. RAW oldalról hands-down ez a legjobb mobilos kamera, amit láttam, és a JPG-k is nagyon jók. Sosem adok ki 150+ ezret egy telefonért, de lehet, hogy jövőre erre cserélem a Redmi 3-t (mondjuk a 2-3 napos üzemidő hiányozni fog).
-
zsoleer
senior tag
Jó lett a p9, egy baj van vele sajnos az ára 180k lett ez sajnos hogy a g5 190k-ra lett beárazva ez igy nem éri meg.Mert 10-15 ezer forintos difi ezen a szinten már nem számit.Kiváncsi vagyok a g5 tesztre de az lg szerviz ,a szoftveres fejlesztések ,mind az lg melett szólnak.3 év garancia
Jó dolog de hol lesz ez a telefon már 3 év múlva? -
Laca7601
tag
"...Az egy SIM-es variáns nem nélkülözi az NFC-t, a dualSIM-es viszont igen..."
Miééé??
Nem, mintha annyira hiányozna, de akkor sem értem.
Ettől eltekintve a bőszavú kommentkirályt idézném:"Kéne"
😊
-
H.Istvan25
senior tag
Tetszik, de én inkább a Nexus 6P-t vagy a Mate 8-at venném a kijelzőméret miatt
-
janes1976
őstag
Jó úton halad a gyártó, sztem, ez is szép lett. Mondjuk nekem konkrétan a Mate 8 az etalon.
Árban a Mate 8-at már 150k körül meg lehet venni 2 év hivatalos garival.
-
atike
nagyúr
Nagyon tetszik!
Az lett volna az igazi aduász, ha ezt adják 150-ért, a Plus-t meg ennyiért. Azt hiszem piacot robbantottak volna vele. Így is jó vétel még ennyiért is, de ebben az ársávban azért már eléggé alaposan átgondolja az ember, hogy melyiket is veszi meg...
-
Scrydhan
senior tag
Nagyon jó telefon lett,de a HTC 10 még mindig szimpatikusabb...és 20e ft-vel drágább
-
tDr1v3r
veterán
Nagyon szép a telefon, ha HTC logo-t kapna se fintorogna senki, tényleg gyönyörű. De az UI... :/
-
Beri78
őstag
Kár volt elolvasnom, mert már majdnem döntöttem, hogy mi lesz idén - erre most ez is...
Teszt alapján jó kis telefon - már csak meg kell fogdosni -
Csapoati
nagyúr
Ez igen! Az akksit leszámítva minden téren jó vagy kiemelkedő a cucc és az ára is sokkal kedvezőbb, mint a többi csúcskészüléknek (nyilván itt nincs QHD). A kamera képei is marha jók, főleg a monokrómok és a raw-ból készítettek. Csak így tovább!
-
kymco
veterán
Tetszik a telefon, szívesen kipróbálnám. Nagyon jól,összerakottnak tűnik.
-
fornettisuti
veterán
köszi a tesztet
-
hemaka
nagyúr
Csak átfutottam a cikket, nincs most rá időm teljesen végig olvasni.
A raw-ból mókolt képek tényleg jók mobilhoz mérten. A design is rendben van és a garancia sem rossz, igaz csak Budaörsön van szervizük, ha jól tudom.
Raw képeket F-F-ben is lehet csinálni? -
Zoli0726
aktív tag
Brutálisan szép ez a telefon, az a kamera keret a hátlapon nagyon jól néz ki.
A kamerát én semmiképp nem nevezném kiemelkedőnek(kicsit marketingszagú az egész), de hozza amit kell. Visszanéztem a lumia 950xl tesztjét, és azokat a képek egy kamerával is jobbnak tűnnek nekem, főleg este. Ettől függetlenül ez egy nagyon jó csúcskészülék. -
Engem eddig a P széria teljesen hidegen hagyott,a legkisebb vágyat se éreztem egyiknél se a birtoklásra,max a Mate 7-8 ami tetszett,de most ez a P9 nagyon bejön minden szempontból!
-
m@xsys
senior tag
Figyelemre melto darab.
-
Köszi a tesztet. Nagyon tetszik a kütyü és a fényerő különösen tetszik.
-
xmaas
őstag
Hmm nem is rossz keszulek, akartam panaszkodni hogy a kepek nem valami jok de utana meglattam a raw kepeket nah azok tenyleg rendben vannak
-
BOBAKILL
őstag
Nagyon szép és minőségi telefon. megállja a helyét a nagyok közt, sőt!
Elég jó lett ez a kamera, akárki akármint mond. Nyilván aki ért hozzá az tényleg nagyon jó képeket tud lőni vele. Automatán sem rossz, bár amit Bone raw-ból csinált az még jobb. A fekete-fehér képek is tetszenek, tényleg eléggé részletgazdagok. Leica azért nem egy utolsó kis cég optikában..
A 4K videó meg nem tudom kinek hiányzik, nekem nem. Az emberek 95%-ának az FHD is bőven jó. Ha elterjed a VR (ha lesz ilyen) akkor majd értelmet nyer a 4K, de addig csak erőforrás pazarlás. (szerintem)
Az ára is elfogadható, tekintve hogy a kamerarendszer nem semmi. Bár azért beleférhetett volna a nyomásérzékeny érintőpanel. (most hirtelen nem tudom a huawei minek nevezte el) -
bélus91
tag
Thx a tesztet
. Nem tudom engem valahogy nem győzött meg a p9 :=/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- bambano: Bambanő háza tája
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- iPhone 11 pro max Gold , független 64GB
- Apple IPhone 14 PLUS PURPLE 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 96% AKKU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest