Új hozzászólás Aktív témák

• Everman

addikt

válasz alamuszi #204 üzenetére

Lassan írom, hogy te is felfogjad: nem vagyok kereskedő és nem árulok semmiféle Apple terméket.

"Nem profi, hanem konzumer, de a kettő neked ugyanaz, a lényeg hogy el tudd adni másfélszeres áron a terméked igaz?"

TE írtad a profi jelzőt, nem én.
    Másfélszeres ár mihez képest? Számolni még tudsz, vagy segítsek?
    Az USA ár, ami az Apple oldalán fel van tüntetve NETTO ár, erre jön rá még a hazai ÁFA és VÁM.
    Nézzük a 16 GB-os iPadet:
    499 dollár a nettó USA ára, ez átszámolva kb. 106.000 Ft.
    Erre jön a 25% áfa, amivel már 132500 Ft-nál tartunk.
    Erre még rájön a 3,5% VÁM, mert ugye nem EU-n belüli termék, 136210 Ft-nál tartunk.
    A hazai kereskedő meg 140.000 Ft körül fogja kirakni a polcra.
    Nem tudom te milyen iskolába jártál, de az az alig 4000 Ft különbség nekem nem tűnik kétszeres árnak...

"Van egy Nokia E5 a családban hmmm... Micro USB... A lakótársnőm most cserélte le a telefonját N8-00-ra Hmmm... Micro USB. Ami volt neki C3-00 Hmm micro usb"

Majd szólj, ha megtaláltad a microUSB csatlakozón a vonali analóg és digitális ki/be, a videó jeleket és az eszköz vezérlését. Addig nem kéne egy buta töltés és adatcsatlakozót egy univerzális porthoz hasonlítani, főleg, hogy a szerinted elterjedt microUSB-t még így is kevesebb eszköz használja, mint a "nem szabványos" dokk portot :)

De azt is jó ha tudod, hogy a microUSB szabványt elfogadó és aláíró cégek között a második az Apple volt és az iPhone 5 már fel lesz erre készítve, még ha csak egy hozzácsomagolt átalakítóval is. Viszont fel kell rá hívnom a figyelmedet, hogy az iPad nem mobiltelefon és a többi hasonló áramfelvételű tablet sem microUSB-n keresztül töltődik.

Új hozzászólás Aktív témák