Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gergely2019

    csendes tag

    válasz Attix70 #97737 üzenetére

    LAIKUS VÉLEMÉNY

    A szerzői jogok megsértését szerintem csak szándékosan lehet elkövetni, így büntetőügyben azt vizsgálják, tudhattad-e hogy nem jogtiszta a program. Enélkül pl. azért is büntetés járhatna, ha egy hivatalos boltban veszel egy előtelepített win-es laptopot, amiről kiderül hogy nem volt jogtiszta. Ha nem az aluljáróban vagy egy névtelen, ismeretlen webspohban rendelsz, akkor lehet erre hivatkozni.
    A legtöbb esetet amit olvastam, nem büntetőügyről szólt, hanem egy magáncég/ügyvédi iroda kereste meg az illetőt egy befosatós levéllel polgári peren kívüli egyezséget ajánlva, amit ha valaki nem fogad el, akkor kétséges hogy a bíróság ellene dönt-e.
    De ez akkor is jelentős kellemetlenséget jelent, ha végül se polgári, se büntetőügyben nem ítélnek ellened.
    De ha pl. autószerelő vagy, akkor megkérdezheti a bíró, hogy miért hitted azt, hogy a magyar bolti árnál nagyságrendekkel olcsóbban megkaphatod a jogtiszta programot.

    Ha a terméket nem ajánlott levélben/csomagban küldik ki, akkor minimális ésszel kitalálható olyan módszer, hogy ha elkapják a vámon a cuccot, akkor ne tudjanak senkit se felelőségre vonni.

    Ha az eset alapos vizsgálata nélkül büntethetnének, akkor ezzel bárkivel kibaszhatnál, hogy a nevére rendelsz egy pár dolcsis hasonló eszközt.

Új hozzászólás Aktív témák