Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Degeczi

    nagyúr

    válasz gyapo11 #126281 üzenetére

    Akkor mégegyszer: nézd majd meg pár nap múlva netbankon keresztül, vagy a következő havi kivonaton!

    Idézet a bankod hirdetményéből: "9.2.3. Mastercard betéti kártyákkal külföldön (Magyarország területén kívül) végrehajtott tranzakciók elszámolási devizaneme EUR.
    9.2.4. A Tranzakciók engedélyezésekor alkalmazott árfolyam és a Tranzakció elszámolásakor alkalmazott árfolyam eltérhet emiatt a Tranzakció engedélykéréskor közölt összeg eltérhet a tranzakció tényleges elszámolásakor terhelt összegtől. A Bank a tranzakciók engedélyezésekor az engedélyezést, a tranzakciók könyvelésekor a tranzakciók feldolgozását megelőző banki napon jegyzett deviza eladási árfolyamát alkalmazza."

    (a tranzakciók feldolgozása pedig pár nappal a vásárlás után történik, mert addigra érkezik be a végleges terhelés a Mastercardtól. Most az engedélyezést, a zárolást látod SMS-ben ilyen alacsonyabb értékkel)

    Most tekintsünk el attól, h EUR-ra konvertált értéket kap a bankod a Mastercard-tól, azon neki nem lesz vesztesége (vagyis emiatt csak még magasabb érték várható), nézzük a náluk érvényes mai USD árfolyamot: 284.3 (de pl. tegnap még 286 volt)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák