Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
hatpersze #5149 üzenetére
Szia!
Nekem tökéletesen megy 5.1 alatt, nem a robotban van a hiba. Esetleg pl. Logcat Extreme segítségével nézd meg, milyen (hiba)üzeneteket kapsz, amikor elindítod az e-robotot.
-
hatpersze
tag
Üdv Urak (és Hölgyek)
Olyan gondom van, hogy a telefonomon (Asus Padfone S) frissítettem a rendszert lollipopra, rootoltam, minden klasszul működik, kivéve a robotot, képtelen vagyok elindítani. Illetve elindul, de a kérem várjon feliraton nem lép át, akkor se ha egy órára úgy hagyom. Hogy őszinte legyek, nem tudom az előző droid verzió alatt működött e, mert ott nem próbáltam, most laknám be a telefont ezzel a lollival, mert minden másban jobbnak tűnik (ezen a készüléken) ez a rendszer az elődjénél. Minden általam ismert módszert próbáltam:
- engedélyek nélkül
- engedélyekkel
- a donation key-jel, nélküle
- ellenőriztem, a telefon memóriába települ...
- frissen letöltve a play-ről (hibátlanul települ)
- régebbi mentés apk telepítés (hibátlan telepítés)Szóval már mindent végig próbáltam amit tudok. Van valami varázs szó, mozdulat, woodoo baba ami megoldhatja ezt az anomáliát? Jó lenne, mert nem szeretnék visszamenni kitkat-re ezért...
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5134 üzenetére
Kösz, működik!
+ az eseményeken kellett még kicsit módosítani mellé.
-
Headless
őstag
válasz
aprokaroka87 #5146 üzenetére
Ráadásul nem is a robot broadcastját használom, hanem shell+ am...
am broadcast -a gravitybox.intent.action.CHANGE_NETWORK_TYPE --ez networkType 9
Szám pedig a módot tükrözné..
-
Headless
őstag
válasz
aprokaroka87 #5144 üzenetére
Gravityboxos az meg bármilyen számot írok mindig 0-t állítja be. Ha épp 2g/4g-n vagyok átrakja wcdma/gsm autora. Majd ha bármilyen számmal újra elküldöm, marad 0-n.
Ez a legrosszabb ezt a módot sosem használnám. -
Headless
őstag
válasz
aprokaroka87 #5142 üzenetére
Kézzel kapcsolhatom, de akkor meg minek az erobot? Értesítősáv legördít átnyomom.
Sajnos már kezdek beletörődni, hogy ez lolli alatt nem fog menni, marad a manuális kapcsolás értesítésekből.
AT commandhoz kevés vagyok, illetve bármilyen AT commandot próbálok a megfelelő serial portra küldeni azt kapom válasznak hogy elfoglalt.
-
Headless
őstag
válasz
Headless #5140 üzenetére
Pont az airplane módot akarnám kikerülni, meg a konfig módosítást.
Ahhoz nem kell másik program...
sqlite3 /data/data/com.android.providers.settings/databases/settings.db "update global SET value = 9 WHERE name = 'preferred_network_mode'"
sqlite3 /data/data/com.android.providers.settings/databases/settings.db "select value FROM secure WHERE name = 'preferred_network_mode'"
settings put global airplane_mode_on 1
am broadcast -a android.intent.action.AIRPLANE_MODE --ez state true
sleep 5
settings put global airplane_mode_on 0
am broadcast -a android.intent.action.AIRPLANE_MODE --ez state false -
Headless
őstag
válasz
aprokaroka87 #5139 üzenetére
Gravityboxból gondoltam ez egyértelmű
de most nézem a device settings az pro feature de ezt egy setproppal is elérhetném... Akkor már egyszerűbb az, mint mégegy alkalmazás, de inkább azt kéne kitalálni a gravitybox miért fixen a 0-t állítja be bármit írok az intent networkType változójába. Természetesen a root is megadva, le is törölve.
-
Headless
őstag
válasz
aprokaroka87 #5134 üzenetére
Shell parancsot tud futtatni robot, bár nálam megy a mobilnet kapcsolás 5.1 alatt. Ellenben a hálózat megszakadt esemény nem működik.
Esetleg tudsz valamit 2g-4g kapcsolásra is?
Gravitybox intent küldéssel bármilyen számot küldök be mindig wcdma/gsm autora kapcsol (0). Mintha nem jó változót küldenék és defaultot használná.
-ez networkType 9
Amit használnék lte/gsm autoSzerk
égi 4.4.2 telóval 3g-vel tökéletes volt... Intent küldés meg ugyanaz, akárhonnan küldod.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
Évek óta először kellene a mobil adat kapcsolgatása, a parancs vagy lefut vagy sem, viszont ha lefut, akkor sem kapcsolja se ki, se be.
Root van, minden engedély adott.
5.1.1 lehet a gond?
Hibakövetés se mutat semmit. -
törölt tag
válasz
holozis_HUN #5128 üzenetére
Csapd le az autoszinkront, és időzítve szinkronizáltass a Robottal!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
holozis_HUN #5128 üzenetére
A 2G a kapcsolodási technika eggyike.
2G eleve lassabb a net ezáltal egységnyi adat lassaban érkezik/távozik.
nyilván kevésbé terheli le a rendszert.2G-nek addig van takarékossági előnye ameddig kicsi és ritka adatforgalmazási technika valosúl meg.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
#79335424 #5126 üzenetére
Hát én ezt ma nem vettem észre... Írtam is, hogy sikerül leváltani 2G-re, de ugyan annyira fogyott az aksi, mintha végig 4G-n lett volna. Minden ugyan úgy történt, SoT percre pontosan ugyan az volt, mint végig 4G-n. Ezért is jutott eszembe a robot és nem a GravityBoxos 2G-re váltás.
Headless: Amint kilépek a házból váltok mobilnetre, amint hazaértem wifire, mobilnet ki.
Mi a baj a Greenifyvel? Szépen lefagyasztja az appokat, 6.0 alatt a Doze-t is kiegészíti.
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5125 üzenetére
Greenify a következő, amit tuti letörölnék. Az a következő app, ami a legjobban meríti.
Inkább a wifit kapcsolnám ki a ha nem kell valamint a mobilnetet ha van wifi. És persze ezt a mobilnet kapcsolókat is tiltanám amig a wifi be van kapcsolva, mert különben ez is csak felesleges fut le ha a wifi be van kapcsolva.
Somatom: én azóta is keresem a 4g - 2g váltást. De nem ilyen airplane mód meg egyebekkel, azt olvastam hogy AT commandal lehetne közvetlenül a modemet vezérelni, de ez modemenként eltérő, de nem tudom hogy lehetne kilistázni az elérhető AT commandokat.
-
Armahun
addikt
válasz
holozis_HUN #5123 üzenetére
Gondolom úgy, hogy a robottal lehet profilt vállani a tűzfalban, hogy kikapcsolt és bekapcsolt képernyő esetén melyek legyenek azok az appok amik kaphatnak netet és mik ne.
Bár tapasztalatom alapján eleve a bekapcsolt mobilnet sokat eszik.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Armahun #5121 üzenetére
Kombinálva? Ha a robot kikapcsolja a netet, akkor ez a firewall bekapcsolja csak a messengernek? mennek ezek együtt?Mert szerintem (bár nem ismerem) szerintem ha a firewall whitelist alatt a messenger engedélyezve van, akkor csak az kap netet a többi nem. kikapcsolt képernyőnél.Belegondolva, mobilnet mellett nem is kell nekem messenger. Mert ha mobil neten vagyok, akkor utcán/suliban vagyok. Suliban a teló néma, meg nem is használom akkor a telót. Utcán úgy sem hallom. A wifit meg nem tiltottam le. Jó lesz így robottal, köszi nektek!
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5120 üzenetére
Többet tudsz spórolni szerintem ha visszaveszed a procit, és a governort állítgatod, valamint amit alapból érdemes az az io scheduler, cfq a default a legtőbb esetben, ami hdd-hez van optimalizálva.. Egy noop, vagy deadline energia takarékosabb lehet. Valamint egyéb kernel módosítások is sokat segíthetnek. De ezt simán init scriptel érdemes, mert a teljesítményt nem csökkentik, inkább az ellenkezője és még energia takarékosabb is. De szerintem rengetg írások vannak. Vannak kész init scriptek. De ez már nagyon nem ide tartozik. Max annyiban, hogy ezt is tudod init.d helyett robottal futtatni. Ha nincs init.d támogatás a kernelben.
-
Armahun
addikt
válasz
holozis_HUN #5120 üzenetére
Nincs olyan hogy kivétel, vagy kikapcsolod a netet vagy be oszt kész.
Somatom linkelt fentebb egy appot azzal kombinálva meg lehet oldani. -
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5118 üzenetére
Ehhez ott van somatomnál a válasz. Afwall vagy micsoda. Robotból is tudod változtatni a profiljait.
Vagy ahogy nézem az is csak egy iptables frontend, úgyhogy ha van iptables, akkor sima shell scriptel is lehetne, de ez nem neked való.. Bár egy sima init scriptel lehetne tiltani, ha tudod hogy kell szűrni, de ezt nem ajánlom neked.
Szerk: azt fogd fel, hogy ez kikapcsolja vagy bekapcsolja a mobilnetet semmi mást nem csinál. Olyat nem lehet, hogy bekapcsolom de csak annak vagy ennek az alkalmazásnak. Vagy megy vagy nem kész. Ezért tűzfallal tudod blokkolni. De mint mondtam ez nem hinném hogy segítene bármit az üzemidőn. Bár próba cseresznye.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Headless #5117 üzenetére
Rendben! Működik
Látom az értesítést nem lehet kikapcsolni, ha memóriában akarom tartani... Sebaj
Ez a legkisebb. Köszönöm mindenkinek!
Csak 1 kérdés még. Kivételeket hol tudok hozzáadni? A Messengerhez jól jönne. Illetve ez csak annak fog netet adni? Mert ha jól emlékszem ilyenkor a Stamina bugos volt, és minden kapott netet. Gondolom ilyenkor a net bekapcsolva marad, de csak a messenger fér hozzá, a google szolgáltatások, android nem. Legalábbis így képzelem el.
-
Headless
őstag
válasz
#79335424 #5115 üzenetére
Hát én nem használok ilyeneket, ezért csak írtam, amit gogle adott...
De pl ha tényleg nem kell másra az e-robot, lehet takarékosabb, egy direkt erre írt valami, mint az e-robot, ami figyel minden másra. Meg úgy értettem hogy kell a net kikapcsolt kijelzőnél is, csak a system alkalmazásokat akarja tiltani.
holozis:Semmit a play gomb abban a pillanatban lefuttatja a parancsot, ahol vagy. Mondtam az csak debug funkció. Elmented kilépsz és kész. Persze ha az esemény megfelelően beállítva. Képek alapján jónak tűnik.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Headless #5114 üzenetére
Kikapcsolt képernyőnél nem szeretnék mobilnete, így mint ahogy a Staminánál volt
Szóval ez így jó lesz szerintem. Főleg, hogy ennyire, másodpercre pontosan belőhető.
Ha ezzel a "play" gombbal kapcsolom be, pl a mobilnet ki parancsot, akkor bekapcsolt képernyőnél már egyből lelövi a netet. Ha a másik parancsot aktiválom, akkor pedig nem lövi ki a netet. Mit rontottam el?
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5112 üzenetére
Play gomb az a "Debug" funkció, a parancs futtatása manuálisan, az eseményeket továbbra is figyeli... és ha bekövetkezik, akkor végrehajtja a parancsot. de ez elég egyszerű esemény tudod könnyedén tesztelni...
Értesítésbe az utolsó lefutott parancsot írja be.. Persze csak ha a parancsban be van pipálva az értesítés opció.
Ha tényleg csak ez a mobilnet valamire kell, lehet jobban járnál a Net-Guardal egy próbát megér ingyenes, elég noob biztos appnak tűnik a képek alapján, ezzel az android rendszert is tudod szerintem tiltani, és van itt is screen on/off feltétel, legalábbis a képek alapján... Persze ez nem kapcsolja ki a mobilnetet.
-
Armahun
addikt
válasz
holozis_HUN #5112 üzenetére
A történetben vissza tudod nézni, hogy le futnak e rendesen.
Akár adhatsz hozzá jelző hangot is, mikor ki be kapcsol.
Nálam tts motor mondja mikor kapcsolgat a helyalapú wifi. -
holozis_HUN
addikt
válasz
Headless #5110 üzenetére
Jó lesz így a mobilnet tiltása, mert kikapcsolt képernyőnél nem akarok netet, bekapcsoltnál meg az Android rendszert nem akarom netre engedni.
Sikerült belőnöm, rámegyek a "play" gombra, és a status bar-on írja: Utolsó parancs: Stamina (ez a neve ugye)
Gondolom így most csak ez fut, szóval nem fogja aktiválni azt, hogy ha bekapcsolom a képernyőt, akkor vissza adja a netet. Mindkét parancs mentve van.
-
Armahun
addikt
válasz
holozis_HUN #5109 üzenetére
pont hogy azt nem.
Nekem a stamina sosem volt a szívem csücske, vele mindig romlott az akku idő nem tudom miért.
Az adathasználatnál próbáltad a háttéradatok korlátozását?
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5109 üzenetére
Ezt felejtsd el. Itt mobilnet leállításról kérdeztél, de akkor te szerintem rossz helyen jársz. Nem kikapcsolni akarod a mobilnetet, hanem csak korlátozni. Bár értelme? Ha blokkolod, akkor is próbálkozni fog, nem lesz energiatakarékosabb. Hacsak nem az ellenkezője, mert nem hagyja aludni a készüléket, míg nem tud csatlakozni...
Te neked inkább valami internet blokkoló/tűzfal alkalmazásban kell gondolkodnod. De fent említettem simán lehet, hogy akku spórolásilag az ellenkezőjét éred el vele...[link]
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Armahun #5107 üzenetére
Egyedül az Android rendszernek nem akarok netet adni, a többinek mehet
Mert az mindig sokat fogyaszt, és sokszor tartja a mobilnetet aktívan... Szóval valahogy csak az android rendszert kellene kivételekhez adni.
Headless: Ezeket kell így bemásolnom, ahogy leírtad, amikor új parancsot akarok hozzáadni?Sikerült megadnom a parancsokat, el sem hiszem
Na elvileg be vannak lőve. Mindkettőt elmentettem. Most így jó is? Mindkettő parancs fut?
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5106 üzenetére
Először nézz bele a robotba nem egy bonyolult érthető az egész.
De jobb átfutni az eseményeket, lehet találsz jobb megoldást.
Kikapcsoló parancs:
Esemény: Kijelző -> Képernyő kikapcsolva egy ideje.
Parancs:Telefon -> Mobil adat beállítása -> KiBekapcsoló parancs:
Esemény: Kijelző -> Felhasználó jelen van
Parancs: Telefon -> Mobil adat beállítása -> BeÍgy csak akkor lesz kikapcsolva, ha ki van kapcsolva a kijelző. vagy esetleg csak lockscreenen megnézted az időt, amint feloldod, azonnal kapcsol.
Ha nem használod a lockscreen-t akkor használhatod a kijelző bekapcsolvát is. Vagy a locker alkalmazás elvesztette a fókuszt.
-
Armahun
addikt
válasz
holozis_HUN #5104 üzenetére
Lehet, ahogy az előttem szóló is írta, de itt nem tudsz kivételeket hozzá adni, pl hogy viber vagy a gmail ekkor is szinkronizáljon.
Vagy csinálhatsz olyat is, hogy mindig ki van kapcsolva a mobilnet és csak akkor kapcsol vissza, ha egy olyan alkalmazást indítasz amit szeretnéd hogy használja a netet.
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5104 üzenetére
Hát ha neked ez az esemény jó, akkor van olyan, hogy
kijelző kikapcsolva egy ideje. Parancs pedig van mobilnet kikapcsolásra. Bekapcsoláshoz meg szintén ott a felhasználó jelen van (egy ideje), vagy kijelző bekapcsolva. Az előbbi akkor lép életbe amikor a lockscreent feloldottad.
De hogy minek ezt beépíteni egy buildbe azt nem értem. Akkor már sokkal kifinomultabb megoldást is csinálhatnál, ha már buildelsz egyet.
De amúgy nyilván a droidot betudod építeni, system alkalmazásként, és a konfig fájljait is, ami a /data/com.bartat.android.root
alatt találhatók. -
holozis_HUN
addikt
Hali!
Először is köszönöm Somatom kollegának az átirányítást
Adott egy SONY Xperia Z3. 6.0.1 droid, rootolt és xposedes.
Rövid történet: Lollipop alatt volt/van a Sonynak Stamina nevű energiatakarékossága. Ez azt csinálja, hogy ha kikapcsolom a képernyőt, akkor egy idő után kikapcsolja a mobilnetet. Megjött MM alá a Stamina, de egy SZAR szónál többet nem beszélnék róla...
Alternatív megoldások után keresek... Először GravityBox, azon belül Telefonos beállítások és Okos rádiókapcsolat. Oké, ez jó, de nem. Levált 4G-ről, de ugyan úgy megmarad a mobilnet, csak lassú. Azaz 2g-re vált le, de a net megmarad.
Aztán eszembe jutott a robot. Egy ingyenes robot app kellene, ami tud olyat, hogy ha kikapcsolom a képernyőt, akkor pl. 5 perc után kapcsolja le a mobilnetet. Wifit ne. Lehet-e ilyet csinálni? Illetve akár beépíthető egy Custom ROM-ba? Persze úgy, hogy a Beállításokba ékelve, appoknál nem lenne felsorolva az alkalmazás. De ha nem lehet ilyet az sem baj, legfőképp magamnak kellene.
Köszönöm!
-
Headless
őstag
válasz
WhiteWalker #5098 üzenetére
esemény: Dátum & idő -> Riasztás ->
mikor hagyd az alapot (aznap)
ismétlés 1 nap
ébressze fel a készüléket
pontos ismétlés
napok amiken akarod...parancs: Wi-Fi -> Wi-Fi beállítása
bekapcs/kikapcs amelyik kell épp.Két parancsot csinálsz egyet a bekapcsoláshoz egyet a kikapcsoláshoz. tádááá. Bár én tuti nem idő vezérlést használnék, mi van ha 10 percel korábban érkezel és netezni akarsz. Vagy épp 7-kor böngészel azt tudtod nélkül kilövi a netet... Példák között vannak wifi vezérlők. Bár azok sem tökéletesek.
Somatom: te vagy a topik király
Senki nem mer megszólalni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az E-Robot egy magyar fejlesztésű androidos alkalmazás, mely műveletek eseményekhez kötött végrehajtására használható.
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EAFC 25
- Megjelent a OnePlus 13T
- Bluetooth hangszórók
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Marathon (2025)
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest