Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Plebi

senior tag

Érdekes egy teszt lett, de köszönöm, van végre egy újabb átfogó teszt.

Ami számomra érdekes volt az a megapixelek közötti különbségek kiegyenlítése. Miért nem lehetett a gépben lévő leméretezést használni és miért nem lehetett a HTC-ben a képeket úgy vágni, hogy az a többivel megegyezzen, mert a duplikálom méretet 8 megapixelre és utána belenagyítok, nagyon torz képet ad.

Amivel teljesen egyetértek, bár itt többen is fikázzák, hogy a teszt automata módban készült. Az átlagemberek jó része automata módot használ....

Személy szerint a fórumozók viselkedését is érthetetlennek találom, bár részben érthető, hogy egy "új" erősen feljövő kínai gyártót nem szeretnek meglátni az üdvöskéik mellett, értem ez alatt, hogy a közel 300 hozzászóló említést sem tesz a p6-ról, vagy ha igen akkor azt, hogy miért van itt és szar.

A teszt konklúziója több részben is számomra furcsa. Ki van dolgozva egy szerintem teljesen jó teszt és az ott leírtak helyett egy teljesen szubjektív véleménnyel besorolja a készülékeket. Összeírtam, hogy az egyes körülmények között az ott leírtak alapján mire pontozta a tesztelő a készülékeket (persze voltak egyezőségek) és az alapján osztottam szoroztam. Sehol sem kapott egyik készülék sem 1-est mert a több egyezőség miatt nem osztható ki és csak nagy űrt hagyott volna az egyes értékek között, ha a 9 készüléket 1 től 9-ig kellett volna besorolni a fenti pont egyezőség miatt.

1020 58
    i5S 52
    808 48
    Z1 40
    P6 40
    G2 37
    Note3 37
    S4 37
    HTC 28

Az első három a tesztben is ugyanezt a sorrendet kapta. A többi már más tészta. A felskálázom majd kivágom elv alapján a HTC a sereghajtó és összességében a középmezőnyt a maradék 5 telefon adja. Kis eltéréssel, de a Z1 és a P6 jobb a többinél, összesítésben a két samsung került a középmezőny végére.

Nappali viszonyokban mindegyik készülék, nem 100%-ra kivágva jó képeket csinál. Aki videózni akar, annak nem jó választás a két samsung, minden más használható, a képstabisak pedig egyértelmű favoritok. Éjszaka és vakusan egyértelmű az apple és a nokiák uralma, de a középmezőny sem rossz. Makróban egyértelmű a vezető.

Nekem P6-om és S3-am van. Az éjszakai fotózás esetén tényleg nem a legjobb a fókuszálása a P6-nak, előbb villant fókuszál és utána megint fókuszálni próbál úgy villant és mos. Ez tény, talán javítják, de a tesztben szereplőnél azért lehet jobb vakus képet lőni, igaz nem elsőre. Videónál van stabilizátor a P6-ban, csak az látószög kiesést eredményez. A tesztben említett villódzást nem érzékeltem még és lehet nem iszok eleget, de annyira nem remeg a kezem, hogy zavaró legyen, s3-on vagy P6-on. Az S3 jobb ha vakuzni kell, vaku fel fókuszál, fókusz megtart és villantva képet készít, nah ez kellene a huaweinek is megtanulnia. A látószög a samuknál tényleg csapnivaló.

Ennyi röviden és tömören.

Még a végére, használatot tekintve az i5S tényleg a legjobb, sokkal kevesebb kompromisszummal mint a másikak, gyakorlatilag mindenhol megállja a helyét. A 1020 fényképezni jó, de nem multifunkciós, van amiben elvérzik és emiatt nem lehetne a fotós mobilok királya. Szerintem az a jó fotós mobil, ami mindenben hozza a a jó szintet és egy alap usernek csak elő kell vennie és kész mindenre.

Új hozzászólás Aktív témák