Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Prof01

    veterán

    válasz Elims #49043 üzenetére

    "Az lenne a bunkóság,ha erre vki azt írná,hogy akkor ne vegyen/szerezzen/kapjon semmilyen gépet. Miért ne? Az ember már csak ilyen.Ha nincs,sóvárog."

    Nem bunkóság, ha valaki megmondja, mert igaza van. Aki anyagilag nem teheti meg, az ne vegyen játékkonzolt! Ez is csak egy hobbi, nem létszükséges dolog. Vannak ennél drágább hobbik, amiket szívesen kipróbálnék én is, de nem tehetem meg. Ez nem ok arra, hogy akkor ellopjam.
    Egy példával szemléltetve, ha már a nyugatiak szóba kerültek.: Én is megvenném az új BMW-t, mint a német, hosszabb spórolással lehet meg is tudnám, viszont fenntartani nem biztos. Akkor az alkatrészeket és az üzemanyagot már lopjam hozzá? Ez ugyanaz, mint a konzol és a hozzá tartozó játékok esete.
    Engem nem érdekel egyébként, hogy ki, hogyan csinálja, nem ítélkezem senki felett, de ha már ehhez folyamodik az illető, akkor legyen tisztában a dolog súlyosságával és maradjon csendben, ne pedig még ő legyen felháborodva, hogy mégis mit képzelünk, hogy vegye Ő meg a kis fizetéséből? :U
    A másik, súlyosabb eset, amikor ezt természetesnek tartja és a fórumba beböfög, hogy milyen hülye, aki az eredetiért pénzt ad. :(
    Véleményem szerint ennek eredő oka, hogy sokaknak nem jut el a tudatáig, hogy semmivel nem különb, mintha a boltból emelne le egy dobozos játékot és vinné azt el fizetség nélkül. Vagy pedig tudja, de csak simán nem érdekli, mert egyfajta lehetőségnek tartja, annak a biztonságérzetében, hogy viszonylag nehezen ellenőrizhető és büntethető ez a fajta bűncselekmény.

    [ Szerkesztve ]

    Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Új hozzászólás Aktív témák