Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andralin

    aktív tag

    válasz V/ #32663 üzenetére

    > Az utolsó mondatban nem hibát emlegettél, hanem mást, azt kifogásoltam alapvetően.

    Amit írtam a végén, hogy ez lopás, nos tényleg az lenne, ha nem lehetett volna sehogy módosítani a konverziót. Így hogy volt rá alternatív megoldás, így nem volt lopás.
    Azért akadtam ki, mert mielőtt ide írtam, csináltam egy gyors Google keresést angolul a jelenséggel kapcsolatban, és számtalan fórumoldal jött fel régebbről, ahol panaszkodtak, hogy nem tudnak ők se konverziót választani, így elég súlyos plusz összegeket szakít le a Paypal minden egyes fizetés után azzal, hogy rákényszerítik a vevőt a felelsleges konverzióra. Lássuk be, hogy ha tényleg nem engednek változtatni és rádkényszerítik a konverziót, az nem más, mint nyerészkedés, igencsak tisztességtelen és elfogadhatatlan lehúzás a részükről. Biztos lehetsz benne, hogy szép zsíros bevétele van ezekből a Paypal-nak, nem kell őket mentegetni.
    Szerencsére most tényleg nem ez volt, mert végül volt megoldás neked köszönhetően. De ha a vásárlók egy része nem ennyire céltudatos mint én voltam, nem megy utána a dolognak, hanem úgy van vele, hogy ok, hát nem enged váltani, akkor ez van, fizetek a számomra kedvezőtlen devizában, azok mind megszívják, mert őket a Paypal bőségesen lehúzza. :(((

    > Az hogy fizetéskor állíthatod át mint írtam nem minden esetben lehetséges, ez még nem hiba.

    Szerintem pedig hiba. Ha van egy választási opció, amit enged a rendszer módosítani, majd módosítás után visszaugrik az eredeti állapotra üzenet nélkül, az bizony hiba. Ha inaktív lenne a módosítási opció, vagy le lenne kezelve a dolog egy üzenettel, feljönne egy pop-up, vagy valami, hogy ezért meg azért nem engedélyezett a módosítás, akkor tényleg nem lehetne hibának tekinteni. De itt nem ez a helyzet.

    Amúgy a bankszámlával kapcsolatban tényleg igazad van, abból csak HUF alapút lehet hozzáadni, mondjuk én számlát nem, csak kártyát adtam hozzá a Paypal fiókomhoz.

    Kártyával kapcsolatban viszont szerintem tévedsz, mert úgy gondolom ott nincs semmilyen korlátozás deviza tekintetében magyarországi fiók esetében sem. Az a tény, hogy HUF-ban terhelik a megerősítő összeget még közel sem jelenti azt, hogy más devizában denominált kártyát ne lehetne használni. Amikor HUF terlehés érkezik az EUR alapú kártyámra, az értesítő SMS-ben bizony ott van a pontos HUF összeg, pl. 400 HUF terhelésről, és az, hogy valójában mennyi euróval terhelte meg a bankom a devizaszámlámat a 400 HUF terhelés miatt, az csak napok múlva jelenik meg a számlatörténetben. De ugyanígy van pl. ha USD-ben vásárolok az EUR kártyámmal, akkor is a pontos USD terhelés összeget mutatja az értesítő SMS.

    > A magyar PayPal fiókok forintos alapúak.

    Ezt is szeretném vitatni. Nem így van. Nekem, mivel EUR alapú kártyát használok, primary currency-ként EUR van beállítva és tökéletesen működik minden. A fiókomba bejelentkezéskor pl. úgy mutatja az aktuális egyenlegemet, hogy "€0.00 EUR". Ez a korlátozás csak a bankszámlára érvényes, maga a fiók lehet EUR alapú.

    > (I)Gondolom még olyan ellenőrzés sem történt még nálad, ahol kérték a bankkártya tulajdonlás igazolását, kártyaszám, név és lakcím adatokat a bankkártya számlakivonattal.(/I)

    Így van, még nem volt nálam ilyen ellenőrzés. De ha lenne a jövőben, állok elébe. Nem hiszem, hogy rossz fát tettem volna a tűzre, mert 2018-ban az EU közepén EUR alapú kártyával merészelek fizetgetni a Paypal-on. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák