Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz lacka1111 #1849 üzenetére

    Mivel méred a hőmérsékletet? Sok összetevője lehet a magas hőmérsékletnek. Először is ha a BIOS-od régebbi, akkor esetleg rosszul olvassa ki a szenzorból a hőmérsékletet. Ha ezt az adatot valamilyen programnak átadja Win alatt, akkor ott is lehetnek szoftveres hiba miatti eltérések. Ha mindezeket megfejeli hogy esetleg tényleg nem tökéletesen illeszkedik a hűtő a procira, vagy nem elég hatékony, esetleg hibás a hűtő, vagy gyenge/kevés a paszta, esetleg egy korai szériás procid van, ami szivárgási áramokkal küzd, vagy egyéb bajai vannak, akkor mindezek már együttesen megmagyarázhatják a magas értékeket.
    Nekem továbbra is furcsa az a hűtő, márkája, tipusa nincs? :F
    Amikor nekem terhelve van a proci, mérés szerint 49-50°C akkor a hűtőnek a bordája is érezhetően meleg, tehát a jó hűtő, pláne a hőcsöves, azért elég jól kivezeti a bordára(de a hőcső végződésére mindenesetre) a meleget. Ha 70 fok felett van (és tényleg) a proci, de a hűtő nem mondható nagyon melegnek, akkor tuti nem veszi át a hűtő rendesen a proci hőjét.
    És az is furcsa, hogy terhelés alatt 70fok fölött nem kapcsol be a Throttle. Ez viszont általában annak tudható be, hogy nem a valódi értéket mutatja a progi. Lehet hogy egy BIOS-frissítés megoldaná, de nem biztos.

    mod, #1850: :F Elvileg ez csak monitorozó program, semmibe nem avatkozik be

    [Szerkesztve]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák