Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabó75

    senior tag

    Sziasztok!

    A következő probléma megoldásában kérnék segítséget.

    Adott két ház egy telken, amely között kb. van 80 méter.

    A fenti házban (apósoméknál) UPC kábel net van. Kb. 5 éve egy szaki megoldotta nekünk, hogy legyen netünk, mivel az UPC nem tudta hozzánk bekötni az oszloptól való távolság miatt.

    A következőképpen oldotta meg.
    Fent egy router (TL-WR542 router+ egy yagi antenna segítségével lelőtte nekünk a netet,amit nálunk a padláson egy yagi antennára kötött Access Point (WL-5460 AP v2) fogadott amire egy TL-WR542G 54 M routert kötve ha nem is olyan gyorsan mint fent, de használható net volt idáig. Külön wifi hálózatunk van: A fenti "otthontfent", a miénk "otthon" néven wep-es jelszóval védve működik.
    A múlt héten az Acces Point meghalt. Nem lehetett resetelni sem.
    A router ami rá volt kötve sem akart resetelni. A resetre azért volt szükség, mert a jelszavakra, amelyek szóbajöhettek nem engedett be egyik egység sem.
    Ezért vettem a helyi boltban ajánlott TL-WR743ND AP/Routerből kettőt, hogy az egyiket access pointként, a másikat routerként használva helyreállíthassam a kapcsolatot.
    Közben egy másik módszerrel sikerült resetelnem a régi routeremet is.
    Akármilyen módszerrel próbálkozom, nem tudom elérni a netet. A TL-WR743ND antennája helyére rákötöttem a yagi antennámat.

    Szeretném, ha segítenétek, hogy miképpen konfigoljam be az eszközöket nálam, mert már "minden" variációt kipróbáltam és hozzám nem jön le egy bit sem.
    Az UPC által regisztrált MAC address-t is megadtam WAN címnek, de így sem jó.

    Köszönöm előre is segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák