Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz mobilizmo #25302 üzenetére

    "Gondolj bele a két eszközöd ugyanazt az IP címet próbálná, nyilvánvalóan kevés sikerrel, használni. Ehhez bezony switch kell."

    Az Y eloszto valoban nem mukodik ethernet elosztasra, de mas okokbol.
    A csavart-erparas Ethernet (UTP), Layer 1 szinten 2 vegkont kozti kapcsolatot kezel.
    Mivel ez egy nagyfrekvencias atvitel (a frekvencia nagyobb mint 10MHz), igy a vegpontoknak es a tapvonalnak (UTP kabel) impedancia illesztettnek kell lennie, hogy nem keletkezzenek visszaverodesek. Az Y elagazasnal ez az impedancia illesztes nem teljesul, igy egy visszhangoktol zavart atvitel jon letre (vagyis nem jon letre kapcsolat).
    Ezen felul ott is megbukik a mutatvany, hogy pl a Fast ethernet (100Mbit) 1 erparon ad es 1 erparon vesz, es mivel UTP-s atvitel nincs felkeszitve arra, hogy megosztva legyen a kabel adas oldalon a 2 eszkoz egymast zavarna ("egymas szavaba vagnanak").

    Az IP cim kiosztas mar Layer 3 protokol, de ha a Layer 1 kapcsolat sem jon letre, akkor nyilvanvaloan a ra epulo Layer 3 protokol sem.

    A koax-os Ethernet az az atviteli mod, ahol ugyanazt az atviteli kozeget (koax kabel) hasznalhatja minden kapcsolodott eszkoz, de ennek megvan a maga arnyoldala (pl egy darab hibas eszkoz is kepes hasznalhatatlanna tenni a halozatot).

    Konkluzio: UTP kabeles kapcsolatot switch-el lehet megosztani tobb vegpont reszere.

Új hozzászólás Aktív témák