Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • --=Gefi=--

    tag

    válasz Speeedfire #2433 üzenetére

    Hát így már szerteágazóbb, de lássuk az lehetőségeket, meg az ötleteket:

    A net megáll, és csak modemújraindítás után hajlandó megint menni:
    - Router nélkül mondtad, hogy próbáltad. Gondolom mindkét gépen külön-külön is. Ha nem, akkor érdemes, hátha tényleg hálókártya sucks.
    - SMCben én nem nagyon bízok, meg hiszek, tehát kapásból azt vágnám rá, hogy ezzel van a gond, de az első opcióval ezt ki lehet lőni.
    - Okozhatja még rosszul beállított tűzfal is, ha van ilyen a gépeket. Norton internet security tipikusan, de akármelyik más is. Mondjuk ennek meg látszólag ellentmond, hogy a modem újraindításával helyreáll. De a pppoe-t is zavarhatja (mert ha jól tudom a Comptrend modemet dsl-hez adják).

    A pár file-t nem lehet másolni témához:
    - Az előzőekből ez is a tűzfal gondját veti fel. Valami miatt nem tetszik neki pár file, és nem engedi.
    - Ez biztos nem a modem hibája, tehát lehet az SMC nevű csodáé is. Bármit el tudok képzelni ennél a routernél :).

    Persze az is lehetséges, hogy egyszerre két külön probléma van. Szar a modem, és emellett a router sem működik úgy, ahogy kéne. Végső megoldásként akár a szolgáltatónak is bejelentheted, egy próbát megér. Lehet hogy elzavarnak azzal, hogy ők teljesen rendben látják, de sose lehet tudni.
    Ha végjátszottad ezeket a dolgokat, akkor tekintsd semmisnek a hsz-em, csak hangosan gondolkodok :). Meg láttam, hogy senki sem reagál, szal gondoltam hátha... :)

    ''Your life, your choice...''

Új hozzászólás Aktív témák