Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kecskésádi

    csendes tag

    Sziasztok, kissé speciális kérdésben szeretnék segítséget kérni.

    Két hete vettem egy laptopot, ezzel két gép van itthon. Az asztali gép 2005-ös, p4-es, Xp sp II. A laptop pedig vista premium family, nem magyar, így kissé nehezen értem meg... :D De azért talán boldogulok. :U

    Szeretnék a két gép között kapcsolatot teremteni, és nyilván a netet is megosztani.

    az utóbbival semmi probléma nincs, mivel ahol lakom most (Franciaország), olyan dsl modemet forgalmaznak, ami egyidejűleg maga is képes két gépet kiszolgálni, egyet ethernet, egyet pedig usb porton keresztül. Szóval eddig ok. A modem egyébként nem wifi-s, de lehet bele kieg wifi kártyát tenni.

    A gond az, hogy jelen állapotban mindkét gépen megy a net, de semelyik gép nem látja a másikat hálózatban.

    Mivel semennyire nem értek a dolgokhoz, azt viszonttudom, hogy egy router egyből hálózatba is rendezi a rá kötött gépeket, itt valami turpisságot sejtek.

    A dsl modemnek van egy címe, amit az explorerbe be lehet írni, erre egy setup menü megjelenik. Itt van egy olyan pont, hogy ''hálózatok'' (franciául :D ), de lejjebb nem értek semmit, mert csak három-négy-öt betűs rövidítések vannak.


    Blablabla. szóval elsődlegesen az volna a kérdésem, hogy egyáltalán lehetséges-e, hogy a két windows miatt lássák egymást a gépek (nem követelmény-e egy hálózat esetében az azonos oprendszer)

    Ha lehetséges, akkor már ''csak '' a többi kérdés van hátra, valahogy ki kell derítenem a betűszavak jelentését.

    B-verzió szerint egyébként olyasmiről mintha olvastam volna a dsl modem útmutatójában, hogy rá lehet kötni routert is, hogy még több gépet szolgáljon ki. Csak nincs kedvem beruházni egy wifi routerre, ha nem muszáj, előbb körbejárnám a témát.

    Ötleteket is kérnék, ha lehet, hogy hogyan álljak neki. :(

    :R :R :R

    Ps hogy mér nem az itteni szolgáltatót kérdezem meg? :)) mert nincs neki se mailcíme, se online ügyfélszolgálata. :C :C Levélben lehet hozzájuk fordulni, vagy emelt díjas hívásban,és annyira még nem beszélek franciául...

    Köszönettel:

    ádám

Új hozzászólás Aktív témák