Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zka67

    őstag

    válasz tyavi #4371 üzenetére

    Az OfficeJet Pro 8500-al az lesz a bajod, amikor fejet kell benne cserélni. ~30 rugó bele a fejek. A tinta azért tűnik olcsónak, mert valóban csak tintát kell bele venni egy darabig.

    Árulj el nekem valamit légyszíves: minek neked gyors nyomtató havi 500 oldalhoz. Az testvérek közt is napi 20-30 oldal nyomtatás, ekkora mennyiséget bármilyen nyomtatóval ki lehet nyomtatni 3-4 perc alatt. Minek neked a duplex? Ha csak a papíron akarsz spórolni, számold ki, hogy hány csomaggal vehetsz a duplex nélküli különbözetből. Egyébként elárulom neked, hogy minden nyomtatóval lehet duplexben nyomtatni, csak félúton vissza kell tenni a már kinyomtatott lapokat a nyomtatóba. A többit a szoftver intézi. A tintasugarasoknál a sebességet az eco módra adják meg, a valódi sebességük ennél lényegesen lassabb.

    Ekkora mennyiségre különben szerintem neked tökéletesen megfelelne egy F2480-as is, ~11-12e Ft-ért. Szkennel-másol-nyomtat nagyon jó minőségben. Van hozzá utángyártott patron is nagy kapacitású, ezzel is ki lehet hozni 4-5 Ft/oldalra a nyomtatást, ha meg elviszed töltetni, akkor 3 Ft. Persze nem duplex. Számolj egy kicsit: 3 forint alá nem nagyon tud lemenni a lapköltség. Persze vannak olyan lézernyomtatók, amivel 50-70 fillérből kijön egy oldal, csak a nyomtató 5 millióba kerül és havi >600000 oldalra vannak méretezve. Szóval a számolásnál tartunk: egy 12e Ft-os nyomtatóval 5 Ft-ból nyomtatsz ki egy oldalt, ez neked havi +1000 Ft-ot jelent. Három év alatt éred el a különbözetet, amit megspórolsz az 50ezres árból. Viszont az OfficeJet-be meg ott a fejköltség +30 rugóért, amit a 3 év alatt legalább egyszer cserélned kell.

    Nos ezek után remélem belátod, hogy nem cinikus akartam lenni, hanem ennyire nem egyszerű a válasz arra a kérdésre, hogy "tudtok-e egy jó nyomtatót ajánlani". Mindenesetre elnézésed kérem, ha úgy érezted, most visszaolvasva sem látok benne semmi kivetnivalót (az előző írásomban), nekem ilyen a stílusom, de semmiképp nem akarok megbántani soha senkit szándékosan.

    Amennyiben válaszolsz a kérdéseimre, meg fogom tudni mondani neked, hogy jó választás-e a 8500-as.

Új hozzászólás Aktív témák