Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lamiki

    senior tag

    válasz lamiki #3430 üzenetére

    Kicsit szétszórt vagyok mostanság úgy látszik. helyesbítek.
    Tehát helyesen: az etilén-glikol a fagyálló alapanyaga főleg és kisebb részben a téli szélvédő mosóé, a polipropilén-glikol meg az élelmiszeriparban és fogyasztási cikkek gyártásakor hűtő- és fűtőrendszerekben hűtőfolyadékként, szolár és hőpumpa berendezésekben fűtőfolyadékként.

    A téli szélvédőmosók ilyeneket is tartalmaznak különböző arányokban: Etil-alkohol,Izopropil-alkohol, Monoetilén-glikol, Nátrium-alkil-benzolszulfonát meg hasonlókat, úgyhogy inkább jobb óvatosnak lenni a sok vegyi anyag és a változatos összetétel miatt. Van amelyik denaturált etanolt tartalmaz 50 %-os töménységben, ebből már lehet pálinkát főzni :D ha lepárolják a keserű anyag eltávolítása miatt.

    A nyári szélvédőmosónak meg el kell olvasni az összetételét a cimkéjén, mert most látom létezik olyan is, hogy: Illatanyag (0,01%), színezőanyag (nyomokban) és a lentebb felsorolt anyagok 99%-os ioncserélt vizes oldata :), szóval kb desztillált víz + némi illatanyag, az egyik nagy áruházunkban kapható, van amelyikben Lauril-éter-szulfát nátrium 5% alatti van..
    Az a jó amin ez szerepel, vagy valami hasonló: 5% alatti nem ionos és anionaktív tenzidek, 5% alatti NTA, illat, színezék. Azért itt is nagy a kavalkád, mert eladnak mindent ablakmosóként.

    [ Szerkesztve ]

    Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

Új hozzászólás Aktív témák