Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rocket #3777 üzenetére

    Láthatod, hogy a Cypress esetében arra helyezték a hangsúlyt, hogy ne innovatív legyen a rendszer, hanem olyan dolgokat tartalmazzon, ami a jelenben használható.

    Nem mondta az AMD, hogy a TSMC-vel szakít, csak mindenképpen kell a GlobalFoundries is, hiszen a processzorban is ott lesz a GPU, és így két bérgyártóhoz kell alkalmazkodni.

    (#3776) Abu85: Annyit még megjegyeznék az R600 felépítése kapcsán, hogy ez a fajta shader tömb elrendezés a Local Data Share szempontjából nem a leghatékonyabb. Magával a teljesítménnyel nincs gond, de minden egyes blokkhoz kell egy 32 kB-os tár, ami 20x32 lesz végül a Cypress esetében. A Fermi ebből a szempontból jelentősen hatékonyabb lenne, ha az NV nem 64 kB-os L1 cachet alkalmazna. Nyilván a nagyobb tárnak szintén a HPC piacon lesz komoly jelentősége.
    Felmerülhet, hogy növelik a shader tömbökben a szuperskalár procik számát, de az meg rosszul hat a Dynamic Branchingra. Mostanra kialakult, hogy a 64 batch a legtöbb szempontból értékelhető. Persze nem baj ha kisebb, sőt jó, de nem biztos, hogy a Local Data Share szempontjából megéri.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák