Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nemethchek19

    aktív tag

    válasz Repsol600 #30757 üzenetére

    Ez a konfiguráció 1 hónapja lett vásárolva kb. Tehát viszonylag új. Próbálok leírni mindent ami hirtelen eszembe jut és segítség lehet. Hogy miket tapasztaltam, milyen a konfiguráció, milyen beállításokba nyúltam bele, stb. Ami lemaradt és fontos infó lehet számotokra jelezzétek és utána nézek.

    Először a Win 7 pro x64-et raktam fel. Ott is jelentkezett hiba bekapcsoláskor, ugyanilyen időközönként, ugyanúgy csak akkor, ha több ideig kikapcsolva volt a gép. Tehát újraindításkor vagy ha kikapcsolás után egyből visszakapcsoltam, akkor nem. Viszont! Win 7 alatt másképp jött elő a hibaüzenet, szóval nem tudom van e összefüggés a win 10-es hiba és a win 7 alatt jelentkezett boot hiba között. Win 7 alatt bootoláskor a fekete képernyő jött elő hibaként, pontosabban a „Windows hiba utáni helyreállítás” és akkor lehetett választani, hogy „Az indítási javítás indítása (ajánlott)” vagy „Windows normál módú indítása”. Ha rámentem a normál módú indításra akkor bejött a Windows és ment minden normálisan. Lehet ugyanaz a probléma csak a 2 op.rendszer máshogy kezelte. Pár hete raktam fel a Win 10-et.

    Konfig:
    CPU: i5-4590
    Ház: Corsair Carbide 200r
    Alaplap: Gigabyte H97M-D3H
    Ram: Corsair 2x8GB DDR3L 1600MHz Vengeance LP Red memória
    Cpu Cooler: Deepcool Gammax 300
    HDD: Western Digital Red 1TB
    SSD: Samsung 250Gb 850 Evo
    Táp: Super Flower 450W SF-450P14HE
    Monitor: LG LG 22MP57VQ-P (HDMI-re csatlakoztatva)
    Optikai meghajtó: LG GH24NSD1RBBB

    Alaplapi USB-re ezek vannak folyamatosan csatlakoztatva:
    Wifi: TP-Link TL-WN822N
    Bill: Gigabyte GK-K6150
    Egér: Genius GM 04003A
    Hangkártya: Focusrite Scarlett 2i2 usb 2.0
    MIDI kontroller 1: Korg nanokontrol 2
    Midi kontroller 2: Novation launchkey mini

    Bios-t nem frissítettem az alaplapon.
    Bios adatok:
    Bios version: F5
    Bios Date: 10/22/2014
    Bios ID: 8A06AG03

    A szükséges drivereket a windows update rakta fel automatikusan. Manuálisan csak a kontrollerekhez és a focusrite hangkártyához tartozó drivereket telepítettem. Miután ez megtörtént én a szolgáltatásokban letiltottam a windows update-et. Ez volt 1-2 hete. Most bementem megnézni a szolgáltatásokat, és azt látom, hogy fut az Windows Update, és „Kézi”-re van állítva az indítás típusa. Ezt mondjuk most nem teljesen értem, hogyan történhetett. Én nem tudok róla, hogy visszakapcsoltam volna. Tuti hogy előtte működött a letiltás, mert ha rámentem a Windows updatre a Gépházban akkor ezt írta mindig ki:
    „Nem sikerült telepíteni a frissítéseket, de később újból próbálkozunk. Ha nem szűnik meg a hiba, és megoldást keresne az interneten vagy az ügyfélszolgálathoz szeretne fordulni segítségért, a hibakódnak ((0x80070422)) hasznát veheti”
    Az, hogy most be van kapcsolva, számomra is egy érdekes anomália. Most megint letiltottam, meglátjuk később mi lesz.

    Az SSD két partícióra van osztva, az egyiken van a windows rendszer. Az SSD-hez felraktam a Samsung Magician segédprogramot ami automatikusan indul a Windows-al. A program szerint alméletileg a legfrissebb Firmware van rajta.

    Biosban az ERP funkciót nem rég bekapcsoltam, mert zavart, hogy a gép kikapcsolása után nem áram alatt tartotta a hangkártyát meg a kontrollereket. Így most már azokat is áramtalanítja a leállítás után pár másodperccel. Egyébként Az ERP mikor ki volt kapcsolva (default-on ki volt kapcsolva a bios-ban), akkor is jelentkezett a boot hiba.

    A hiba leírása mindig különbözik mikor előjön a kékhalál a WIN 10-nél. Ezek voltak eddig, amiket feljegyeztem:
    • „System thread exception not handled”
    • „Kernel security check failure”
    • „Bad_Pool_Header”
    • „SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (Ntfs.sys)"

    Volt amikor bootoláskor nem jött elő a kékhalál, csak próbált betölteni a Win 10. Előjött a kis win 10 logo ablak alatta meg pörgött a töltés, de nem történt semmi. Ilyenkor resetelnem kellett. Utána jó lett.

    Volt olyan példa is, hogy bootolás közben fekete lett a képernyő és nem történt semmi és nem írt ki semmit, egyszer csak magától újraindult, bootolt és belépett a Win-be.

    Egyszer nagyon megörültem, hogy nem jött elő semmi hiba, vígan belépett a Win 10-be pedig egész éjszaka kikapcsolva állt gép. Egyszer csak a Win betöltődése után pár másodperc múlva előjött megint egy kékhalál hibaüzenet.

    Ha véletlen sikerült hibaüzenet nélkül bekapcsolnom a gépet, akkor meg nem volt internetkapcsolat. Ha újra indítom a gépet akkor már van net. Néha az is elég volt ilyenkor, hogy kihúztam a Wifi stick-et az usb-ből és visszadugtam. De általában hiba üzenettel kapcsol be a gép, olyankor mivel újraindul magától van mindig wifi. Nem tudom ennek köze e lehet e az ERP bekapcsolásához.

    Ha egyszer bebootol a Windows akkor utána nem szokott előjönni kékhalál hibaüzenet és nem is fagy le, akkor se ha hosszú órákig megy a gép. Csak a bekapcsolás a kritikus pont valamiért, ahol a hiba előjön elő valamilyen formában.

    Elnézést kérek a hosszú litániáért, de nem akartam kihagyni semmit, nehogy a pontos információ miatt bukjon el a megoldás, mert jelenleg a gond bárhol lehet és nekem nem sikerült megbirkóznom vele. Remélem ti tudtok segíteni, mert nagyon bosszantó már ez.

    Előre is köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák