Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kenuba01

    tag

    válasz Caranita #47052 üzenetére

    Nálam ugyanez a helyzet. Szintén Eon. Februárban bejelentettem a magas hálózati feszültségértéket. kb 2 hete kaptam egy vastag borítékot, mindenféle mérési jegyzőkönyvvel, hogy minden a legnagyobb rendben van. Persze hogy rendben van mert az én inverterem mindig leáll ha 253V van és akkor kb visszaesik 251-252V-ra a fesz a kérdéses fázison.
    Az utcában több napelemmel rendelkezőt megkerestem. Többen azt mondták, hogy náluk minden rendben, de szerintem fingjuk sincs miről beszéltem.
    Én arra a következtetésre jutottam, hogy többeknek feljebb van állítva az inverterük mint 253V.
    Az enyém amikor eléri a beállított értéket akkor leáll akár napi 15-20-szor is.
    Az övék vígan termel tovább.
    Lefotóztam a smart mérőmet is mikor 253,4 V volt.
    Az utca elején van egy kupacban 3 minimum 9-10 Kwp-es rendszer kettő egymás mellett egy meg velük szemben ..... ott sincs probléma. A falon számomra ismeretlen inverterek vannak (biztos nem huawei vagy SE.)
    Egy dolgot tudtam az óránál megcseréltettem ezt a fázist, és az összes nagyfogyasztót áttettem erre. Most ezen megy a bojler 11 órától, a mosogatógép, a konyhai kisbojler és a kocsitöltő.
    Így 252V nál több azóta nem volt, de mivel heti szinten rakják fel a trafókörnyezetemben a napelemeket ideig óráig lesz megoldás.
    Fos az egész én már megbántam, hogy beruháztam napelemekre.
    Az idei május az előző évihez képest 30%-al lesz kevesebb a lekapcsolgatások miatt.

Új hozzászólás Aktív témák